Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

În Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul o maică s-a îmbolnăvit foarte grav. Avea doar 24 de ani şi se numea Veronica. La început avea dureri de cap, apoi a început să o doară mâna dreaptă. Maicile au dus-o la un spital din Atena unde a stat patru luni şi jumătate şi, cu toate străduinţele medicilor, nu s-a văzut nici o îmbunătăţire. A fost adusă din nou la mănăstire, dar situaţia se înrăutăţea pe zi ce trecea. A fost dusă din nou la spital, dar, după o perioadă, medicii au spus că nu mai au ce-i face, deoarece nu mai are mult de trăit şi dacă vor, maicile pot să o ia la mănăstire.

Îi paralizase picioarele, o mână, iar capul nu mai putea să-l ridice. Permanent avea crize, iar temperatura nu scădea sub 39°. Doctorii au zis că măduva picioarelor se topise, transformându-se într-un lichid. Maica stareţă, împreună cu toate maicile, ştiind că nu mai are mult de trăit, s-au hotărât să o tundă în schima mare.
Dar iată ce ne-a povestit chiar maica Veronica:

„Era în Duminica Ortodoxiei, având o criză şi dureri mari, am văzut-o pe fosta stareţă a noastră care adormise întru Domnul. A venit la mine, m-a luat în braţe şi m-a dus într-o biserică a Maicii Domnului din Patra. În biserică era o Doamnă preaslăvită. Stareţa m-a lăsat într-un colţ şi s-a dus la acea Doamnă, pentru a vorbi cu ea. Am auzit şi eu discuţia lor. Stareţa a întrebat-o: «Doamna mea, ce se va întâmpla cu acest copil şi ce va fi cu crizele?». «Nu fi supărată, aceste crize nu o să le mai aibă». «Vai ce bucurie! a zis stareţa. Dar febra şi durerile de care suferă aşa tare, ce va fi cu ele?». «Să facă puţină răbdare; nu vezi cât se întristează maicile pentru dânsa? Ia gândeşte-te, dacă o vom lua, cât se vor mâhni! Nu fi tristă; nu va păţi nimic!». Şi zicând acestea, a plecat fără să o mai văd.

Apoi, fosta stareţă s-a întors spre mine şi a zis: «Copilul meu, să-i spui stareţei să facă cât mai repede ceea ce s-a hotărât, deoarece va ajuta mult. Ai grijă să nu uiţi ce ţi-am spus». Era vorba despre tunderea în schima mare, dar eu nu ştiam, deoarece în ultimele zile suferisem atât de mult de pe urma durerilor, încât nu mai ştiam ce se întâmpla în jurul meu şi nu mai recunoşteam pe nimeni. Durerile au continuat, iar doctorii au zis maicilor că duminică voi muri.

Sâmbătă am avut dureri foarte mari, iar pe la patru după-amiază am rugat-o pe maica Euniki să-mi facă o injecţie calmantă şi, în curând, am adormit. Nu după mult timp am auzit bătaie în uşă, dar nu am răspuns. M-am gândit în sinea mea: «Oare maica Euniki nu le-a spus că sunt obosită şi vreau să mă odihnesc? Oare cine să fie? m-am întrebat».

Deodată se deschide uşa şi văd intrând o Doamnă preaslăvită, un episcop şi un bărbat înalt care era îmbrăcat cu o manta (astăzi nu se mai obişnuieşte să se poarte aşa ceva). Doamna, văzându-mi privirea mirată, mi-a zis:

– Cred că te întrebi cine suntem şi de unde venim la ora aceasta. Eu sunt de la Mănăstirea Malevi şi de acolo vin, iar Preasfinţitul este Sfântul Nectarie din Eghina, iar el este ucenicul cel iubit al Domnului nostru şi locuieşte aici, este ocrotitorul vostru.

Între timp, s-a apropiat de mine şi mi-a zis:

– Eu am venit şi duminică. Aveam de gând să vin peste câteva zile ca să te ajut, dar ştiind că mâine vei lua schima mare, m-am gândit să vin astăzi şi să te ajut să te ridici, ca să poţi să-ţi începi rânduiala ta şi să te pregăteşti.

– Eu, Doamna mea, nu pot să stau pe picioarele mele, nu pot să mă mişc. Vin câte două-trei maici şi nu pot să mă facă bine. Dar dumneavoastră cum o să mă ajutaţi? Cum pot să-mi fac rânduiala mea, dacă mă doare aşa de tare?

– Copilul meu, de multe ori când copilul are o durere, un necaz, inima mamei doare şi mai mult. Pe mine m-au strigat atâţia copii pentru tine şi inima mea m-a durut. Chiar dacă Dumnezeu avea în planul Lui să te lase mulţi ani la pat, eu m-am rugat Stăpânului Hristos să vin să te vindec astăzi, pentru că inima mea nu mai suporta. Oare nu crezi în puterea lui Dumnezeu?

- Cred, i-am zis eu.

- Cele cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu, mi-a răspuns ea.

- Atunci de ce, Doamna mea, nu m-aţi făcut bine când aţi venit cu câteva zile în urmă, după cum mi-aţi spus?

- Nu te-am făcut bine, a zis Doamna, pentru că lumea ar fi zis că criza prin care ai trecut te-a adus la sănătate când ţi-ai revenit. De aceea am lăsat pe astăzi, ca să se slăvească mai mult numele lui Dumnezeu.

În chilie aveam un dulăpior şi pe el aveam diferite iconiţe. Ducându-se, Doamna a luat o iconiţă şi venind lângă mine, a zis:

- Uite! Ia această iconiţă ca să înţelegi cine sunt!

Era a Maicii Domnului de la Malevi. În continuare mi-a zis:

– Veronico, acum ai să-mi aprinzi candela?

Asta mi-a zis-o pentru că atunci când eram în spital, am văzut în somn că mă aflam pe un loc înalt şi necunoscut. Era o bisericuţă a Maicii Domnului. Am vrut să merg, dar nu am putut şi atunci am zis: «Preasfânta mea, dacă nu mă faci bine, nu-ţi voi mai aprinde candela». Pentru aceasta mi-a zis cele de mai sus.
Atunci eu, ca şi cum mi-aş fi revenit, am strigat:

– Preasfânta mea, tu eşti?

Zicând aceasta, s-a întors zâmbind, şi apoi a dispărut. În momentul acela revenindu-mi, nu-mi dădeam seama dacă am dormit sau nu, dar am văzut în mâinile mele iconiţa Maicii Domnului de la Malevi. Această iconiţă mi-o adusese un arhimandrit, pe când eram bolnavă în spital.

După ce mi-am revenit, m-am ridicat în picioare, iar în clipa aceea trecea prin dreptul geamului meu maica Nectaria. Am strigat-o să vină înăuntru. În clipa aceea, am sărit în picioare şi am îmbrăţişat-o, înţelegând că s-a făcut o minune cu mine.

Atunci maica Nectaria s-a dus să vestească şi maicilor minunea, dar nu era de găsit niciuna, căci erau toate la Vecernie. În cele din urmă s-a dus în biserică şi a strigat: «Maicilor, veniţi! S-a făcut o minune cu maica Veronica! Este complet sănătoasă!».

Când au venit să mă vadă, eu stăteam în uşă, iar ele au început să plângă şi se pierdeau de emoţie. M-am dus în biserică şi am stat la Vecernie, iar când am ieşit, au tras clopotele ca să-i mulţumim Maicii Domnului. Au fost anunţate rudele şi toţi cunoscuţii. Apoi s-a făcut Acatistul Maicii Domnului şi alte slujbe de mulţumire. În ziua următoare am fost tunsă în schima mare, primind numele de Magdalena”.

După câteva zile a mers toată obştea de la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, împreună cu maica Magdalena, la Mănăstirea Malevi, ca să mulţumească Maicii Domnului pentru minunea făcută.


Material preluat de pe http://www.ortodoxradio.ro/ortodox/2007/08/27/minunile-de-la-malevi/

This entry was posted in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina. Bookmark the permalink.

111 Responses to Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

  1. stefania says:

    Anul trecut am decoperit pe SF.Nectarie in Revista formula sa . Mergand l-a Bucuresti m-am dus si m-am inchinat la moastele sale.Acum citesc actistul sfantului si astept sa faca o minune pt. mine si familia mea incercata de greutati.Multumesc lui Dumnezeu SI sf.Nectarie si Maicii Domnului pt. ajutorul dat pana acum .Dumnezeu sa ne binecuvanteze !Amin.

  2. marioara p. says:

    In anul 2006 – 11 mai , am fost operata de cancer de col uterin . Mi-am revenit f bine dupa operatie . In 8 noiembrie acelasi an , am fost operata de ulcer perforat . Prin vara anului urmator , 2007 , am inceput sa am dureri mari in zona abdominala , sa vomit inainte sau dupa masa , intr-un cuvant sa-mi fie rau .Am ajuns prin lunna noiembrie 2007 la Manaztirea Radu Voda , la moastele Sf.Nectarie. M-am inchinat la moaste , m-am rugat , am luat ulei sfintit, am citit 4o de zile acatistul Sf.Nectarie si pe nesimtite durerile au disparut si m-am simtit din ce in ce mai bine.
    In februarie 2008 , in baie s-a rasturnat ligheanul cu ceai fierbinte (voiam sa fac o baie la cap , dupa ce ma spalam)pe mine .Desi ceaiul fierbinte mi-a cuprins tot spatele si picioarele , doar la laba picioarelor s-au facut basici , in rest nu am avut nimic decat pielea inrosita. Multumesc Lui Dumnezeu , Sfintei Fecioare Maria si sfantului Nectarie pentru ajutorul dat si il rog pe Sf. Nectarie sa ma ierte ca nu am facut cunoscut mai demult ajutorul lui. Rugati-va neincetat. Doamne ajuta . Amin.

  3. Mirela Oprea says:

    O minune a sf. Nectarie

    Ma numesc Mirela Oprea si sunt din Bucuresti.
    Am o datorie morala fata de sf. Nectarie in a va povesti cum m-a ajutat sf. Nectarie. In urma unei interventii chirurgicale destul de complicata, unele din copci nu se inchideau fiindca curgea prin ele un lichid. Mi s-a explicat de catre doctori ca este normal sa fie asa numai ca dupa doua saptamini de la operatie inca mai supura. M-am rugat la sfintul Nectarie si de a doua zi a inceput sa curga din ce in ce mai putin. A mai durat inca o saptamina si apoi s-a inchis complet operatia.
    Pentru ajutorul la operatie, pentru medici si pentru refacerea sanatatii dau slava si multumire lui Dumnezeu, sf. Nectarie si la toti sfintii pentru aceasta minune.

    26 feb. 2008

  4. Mirela says:

    Buna, ma numesc Mirela Maria, si am inceput de curand sa citesc acatistul Sf.Nectarie.Am tot cautat pe internet despre viata si minunile sfintilor, si intr-o zi am gasit intr-o revista o minune savarsita de Sf.Nectarie spusa de o credicnioasa si din acea clipa, ceva ma indemna si pe mine sa merg si sa cer ajutorul safntului.Am cumparat mai multe acatiste pe care le’am dat si unor persoane din jurul meu care stiam ca au nevoie de ajutorul sfantului, si am luat deasemenea cartea cu minunile savarsite de sfatnt, atat de mult m’au impresionat incat eu sunt convinsa de ajutorul pe care mi’l da in fiecare zi.Sa va spun acum si povestea mea:eu sunt casatorita de 5 ani, si nu am ramas pana acum insarcinata, ne dorim foarte mult un copil, anul trecut am facut multe tratamente, de fertilizare chiar, dar fara nici un rezultat, nu a fost sa fie. Acum, de cateva saptamani de cand citesc si ma rog Sf.Nectarie sunt convinsa ca ma va ajuta sa am un copilas sanatos. Rog pe cei care pot, sau au posibilitatea sa’mi trimita ulei sfintit de la moastele sfantului de la Eghina sau de la Manastirea Radu Voda.Va multumesc din suflet, ceva imi spune ca Sfantul ma va ajuta.(pt.cei care vor sa ma ajute:adresa mea [email protected]).D-zeu si sfintii Sai sa va ajute.

  5. Cosmin says:

    Buna ziua,

    Am aflat despre viata si minunile Sfantului Nectarie intr-o perioada foarte “tulbure” a vietii mele, cu cateva luni in urma. Acum imi dau seama ca prima minune savarsita de Sfantul Nectarie, pentru mine, a fost chiar aceasta – m-a invrednicit sa aflu despre viata si minunile Lui. Pana in acest moment ma simteam efectiv pierdut – dominat de atacuri de panica, neliniste, ganduri negre, stari de nervozitate, imposibilitatea de a ma concentra etc.
    Am citit atunci marturiile crestinilor ajutati de Sfantul Nectarie si am simtit ca aceasta este calea care ma v-a scoate din negura in care ma afundasem.
    Am mers la Manastirea Radu Voda, am plans de emotie la Moastele Sfantului
    Nectarie m-am rugat Luisi aminceputsacred
    Am citit Acatistul Sfantului Nectarie, ulterior m-am spovedit tot la Manastire si de atunci, din toamna, merg in fiecare saptamana la Manastirea Radu Voda – asa cum am fagaduit Sfantului. Nu am asteptat un ajutor imediat dar starea mea s-a ameliorat in urmatoarea perioada iar acum pot spune ca ma pot bucura din nou de viata . Imi voi tine fagaduinta de a-i multumi mereu si de a ma ruga la Moastele Sale si de asemenea incerc in fiecare zi sa fiu mai bun, sa fac lucruri mai bune. Sunt in continuare un pacatos si toti vom fi pana ce vom trece dincolo dar trebuie sa avem incredere sa cerem si sa meritam iertarea lui Dumnezeu .
    Ma rog Sfantului Nectarie si Domnului Nostru Isus Hristos sa ma ajute sa cred cu toata fiinta mea in Dumnezeu si in Sfintii Sai si sa imi dea putere de a trece peste toate greutatile. Dumnezeu sa-i ajute pe toti semenii nostri aflati in suferinta. Sa nu uitam sa marturisim ajutorul primit!

  6. manuela says:

    Am primit chiar azi ajutorul sf Nectarie am citit acatistul si sotul meu a gasit verigheta pe care o pierduse de 2 luni A oprit din evolutie si o boala de care sufar de 2 ani.Ii multumesc pentru binefacerile primite.

  7. Mirela says:

    M-am hotarat sa va spun minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut pana acum cu mine si familia mea,inca de acum o luna jumatate, de cand “l-am descoperit”, cand ceva ma indemna sa iau acatistul si sa citesc viata si minunile sale.Am luat atunci de la o manastire de langa mine, carticele cu acatistul:am luat mai multe pt.cine credeam eu ca are nevoie de ajutorul Sfantului:2 prietene, mama mea, mamele lor, pt.verisorul sotului al carui tata urma sa fie dus la Cluj intr-o stare foarte grava la spital.M-am rugat atunci sfantului, si unchiul a trecut cu bine peste acea operatie.Ma rugam Sfantului sa-l ajute pe sotul meu sa-si gaseasca inca ceva de lucru, suplimentar, si peste putin timp a fost solicitat sa lucreze pt.o firma mare 2 ore/zi, in programul normal(el lucra 8 ore, si s-au inteles patronii intre ei, 6 ore sa lucreze pt.unul si 2 ore pt.celalalt, pt.ca erau multumiti de sotul meu), e o minune, in ziua de azi…o alta minune, de anul trecut, din vara, am inceput lucrul la apartamentul nostru, micut cum este, dar e al nostru, si am angajat un mester pt.lucrare, care ne-a tras teapa, a luat banii de pe noi si nu a lucrat nimic…ma rugam Sfantului, sa ne ajute…Acum 2 saptamani, printr-o minune, tatal meu a vorbit cu un vecin care ne-a recomandat un mester, care acum lucreaza, este un om tare de treaba, care va termina in max.2 saptamani…
    Asa cum am postat si mai sus, ne dorim foarte mult un copil, si ma rog Sfantului Nectarie, Maicii Domnului sa mijloceasca care Bunul D-zeu, sa ne ajute sa avem un copil. Simt ajutorul Sfantului in viata mea, si am incredere, ca pana acum, de cand am citit si fac acatistul si ma rog Lui m-a ajutat mult, si ma va ajuta sa am un copil, o minune…
    Rugati-va si credeti cu tarie in ajutorul Divin, mijlocirea Sfintilor in viata noastra, si minunile nu vor intarzaia.Multumesc Sfinte Nectarie pentru darurile tale.Doamne ajuta!

  8. Cri says:

    Eu l-am descoperit pe Sfantul Nectarie saptamana trecuta cautand pe internet minuni dumnezeiesti, cum am aflat de acest mare sfant am mers la biserica si am cumaparat acatistul, deoarece aveam nevoie de sprijin din partea lui Dumnezeu.
    Tatal meu sufera de depresie si de o gelozie exagerata care o tine pe mama intr-un stres continu , la fel si pe noi copii.Am vb cu preoti pentru ca sunt constienta ca numai Dumnezeu ne poate ajuta si ne-a dat sa cititm acatiste si paraclisul Maicii Domnului.
    Acum ca l-am descoperit pe Sfantul Nectarie ,citesc in fiecare seara acatistul si cred ca ne v-a ajuta sa aduca armonie in familia noastra.
    Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

  9. Ofelia says:

    Rugati-va Sfantului Nectarie si Maicii Domnului ca mari minuni pot face.

  10. adina says:

    Sunt nascuta de ziua Sf. Nicolae, 6 dec, si toata viata mea am fost ocrotita de acest sfant: am intrat la scolile visate de mine, desi nu as fi meritat, caci nu invatam foarte bine, iar scolile de care va spun erau dintre cele mai bune; am avut accidente din care nu as fi scapat cu viata, iar eu nu am avut nici macar o zgarietura: am cazut de la et 3, intre balustradele de la casa scarii, si singurul lucru care s-a intamplat a fost ca mi-am rupt stiloul; am cazut din varful padurii pana la marginea ei, si nu am avut nici o zgarietura; si toate astea la o varsta la care oasele mele nu erau formate; mi-a varsat bunica mea ulei fierbinte pe fata spre ureche, si nu mi-a ramas nici o urma. si exemplele sunt multe.
    Dar azi vreau sa va povestesc o minune la care nu speram: in aceasta perioada de criza, mi-am pierdut serviciul si oraselul in care locuiesc eu, fiind mic, nici daca nu era criza nu imi oferea nici o posibilitate; am inceput a doua facultate, care ma costa foarte mult, iar somajul meu e mic; dar asta nu e nimic pe langa depresia psihica in care am cazut… am crezut ca imi pierd mintile; nu am mai ras de doua luni, de cand s-a intamplat tragedia; nu am mai iesit din casa, nu am mai vorbit cu prietenii mei, m-am izolat total; intamplator sau nu, am descoperit pe net marturii despre minunile facute de Sf Nectarie, de care nici nu mai auzisem; am inceput sa citesc si eu acatistul, listat de pe net, alaturi de acatistul Sfantului Nicolae, pe care, spre rusinea mea, desi toata viata ar fi trebuit sa il citesc, nu am facut-o; eu stau departe de Bucuresti si nu ma puteam duce la moastele Sf Nectarie, nici nu puteam face rost de ulei sfintit de la candela; mi-am exprimat rugamintea pe net si un domn extraordinar, pe nume Doru, mi-a raspuns la mesaj si mi-a promis ca imi trimite; iar acum trei zile, minune: aflu tot de pe net ca in jud. in care locuiesc eu s-a construit Biserica studentilor, avand hramul cui credeti? Sf. Nicolae, de care pomeneam la inceput, si ca acolo se gasesc o particica din moastele Sfantului; asa ca ieri, de dimineata, am mers la aceea biserica si l-am rugat pe parinte sa ma lase sa ma inchin la moaste; am cumparat si cateva acatiste, ca sa le impart prietenilor, si sa le spun despre minunile in care credeam si eu; iar azi dimineata… minunea nu a intarziat sa apara: am obtinut un post, la care nu visam in viata mea ca am sa reusesc; e vorba de o mare institie publica, iar postul e cum nu visam nici in visele mele; acum 10 ani cand am terminat prima facultate, am mai incercat aici, dar fara nici un succes; era imposibil sa reusesc, fara relatii, chiar de aveam terminat Doctoratul si 3 facultati pe langa… iar acum, cand doar am depus un CV, asa, la intamplare, fiind sigura ca nici nu il citeste cineva, fara sa primesc un raspuns, de o luna de zile, iata ca la o zi de cand m-am rugat la sfintele moaste, Sfintii Nicolae si Nectarie m-au ajutat, in aceasta perioada de criza, si nu oricum, ci intr-un mod uluitor.
    Rugati-va si credeti in minuni, si ele se vor intampla; pana acum 2 luni, cand am crezut ca imi pierd mintile de suparare, nu citisem nici un acatist, nu am mers la biserica; credinta aveam, dintotdeauna, dar nemanifestata in vreun fel; iar eu doar de 2 saptamani am inceput sa citesc….
    A, cei 2 Sfinti, Nectarie si Nicolae, mi-au indeplinit si alte dorinte, pe care nu le-am pomenit in rugaciunile mele; pur si simplu, nici acele probleme nu le mai am.
    Multumesc Sfintilor care m-au ajutat, si pe care ii voi pomeni in rugaciunile mele, pana la sfarsitul vietii; si am promis sa citesc cele 2 acatiste zilnic, pana la sf anului, si daca se poate, pana la sfarsitul vietii.
    Sa ne ajute Dumnezeu pe toti.

  11. Irina says:

    Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si nu in ultimul rand Sfantului Nectarie ca au ajutat-o si o ajuta in continuare pe mama mea Elena aflata in grea suferinta.
    Rugati-va Sfantului Nectarie si nu numai, ca de acolo de unde e ne asculta cu siguranta rugaciunile.
    Mari sunt minunile Lui.
    Doamne Ajuta!

  12. marga says:

    Maicuta Domnului a facut o minune si cu mine,pacatoasa,pe care vreau sa o impartasesc tuturor.Intr-o dimineata din februarie 1988 m-am trezit si am mers la baie cu gandul sa fac un dus.Pentru ca in casa era destul de rece am asezat un radiator electric langa cada(pe locul dintre marginea acesteia si perete, cum exista in multe bai) ca sa se mai incalzeasca aerul,negandindu-ma la consecintele posibile…Apa era buna si calda si mi-am zis ca mai bine sa fac o baie.S-a umplut cada,m-am bagat in apa,dar,la un moment dat ,am agatat din greseala cablul de la radiator…Va imaginati ce a urmat:radiatorul a cazut in apa.Imi amintesc ca mi-a trecut instantaneu prin minte ca urmeaza MOARTEA.Forta curentului m-a aruncat cu capul de robinet…Atunci mi-am adus aminte de Dumnezeu si de Maica Domnului,insa nu aveam timp de rugaciuni(totul s-a petrecut in fractiuni de secunda).Atunci am strigat cu toata puterea sufletului meu,(mie mi s-a parut ca am strigat ,dar nu stiu daca cu gura sau doar cu mintea,sau poate sufletul meu),cu toata disperarea:”DUMNEZEULE, NU MA LASA!MAICA DOMNULUI,SCAPA-MA!Si atunci s-a produs minunea:pur si simplu curentul electric nu a mai trecut prin mine.Am iesit din cada tremurand si am constatat ca-mi sparsesem capul.Rezistenta de la radiator inca mai avea curent,caci facea in apa ceva asemanator cu focul de artificii.Cu ultimele puteri am tras din priza cablul radiatorului si am sunat salvarea.Poate unii vor contesta minunea,vor zice ca a fost un scurt-circuit sau mai stiu eu ce…Insa eu am simtit-o pe pielea mea si stiu ca nu as fi avut scapare.Dealtfel nici macar nu s-a intrerupt curentul,priza nu s-a defectat,iar radiatorului i-am schimbat lita si il am si azi.Cred ca a fost o minune a Maicutei Domnului,careia nu voi inceta vreodata sa-i multumesc ca mi-a salvat viata si mi-a dat vreme de pocainta,caci cu cateva zile inainte fusesem la cineva sa-mi ghiceasca…Adevarat este ca Maicuta Domnului este grabnic ajutatoare.Lauda lui Dumnezeu si sper sa va fie de folos!

  13. păcătosu says:

    Uaaauu!!!!!Adina,ce viata ai avut!sunt emil-Nicolae ,nascut in 06 dec 1965,tot in ziua bunului,batranului dragului nostru intru Hristos iubitor,sfant Nicolae,daca imi vezi postarea,te rog trimite-mi email sau mesaj pe mess la [email protected] ,vreau neaparat sa vorbim despre minuni!ma bucura!ma intaresc!imi dau nedejde!pan la urma,orice respiratie si orice miscare din lumea asta e minune…multumesc!!!Doamne ajuta

  14. catalina says:

    Sfantul Nectarie…e un sfant drag sufletului meu.

    I-am simtit ajutorul eu si familia mea.

    1.Am fost la Sfant pe insula Eghina si rugandu-ma la racla lui am scapat de un nodul.

    2.Am avut o reactie alergica f puternica care nu mi-a cedat cu medicatie,incepuse sa mi se umfle ochiul si buza superioara.Atunci in disperare l-am chemat pe sfantul Nectarie in ajutor!Si m-a ajutat.

    3.Tatal meu a fost operat si fiind diabetic ,mama mea era speriata ca nu o sa se inchida operatia.Asa ca in ziua operatiei i-a dat o iconita mica cu sfantul Nectarie si l-a uns cu ulei adus de pe insula Eghina.Operatia a decurs bine si s-a inchis f repede.Si asta datorita uleiului cu care il ungea mama pe tata.

    Si cine stie de cate ori nu ne-a mai ajutat.
    Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutorul primit de mine si familia measi te rog sa ai in continuare grija de noi,sa ne indrumi ,sa ne protejezi.Amin.

  15. Ariadna says:

    Draga Danion, si toti ce cititi aceste randuri!
    as vrea sa dau si eu marturie, cu mare intarziere, despre minunile lucrate de Sfantul Nectarie in viata mea. Sunt sub aripa Sfantului de 5 ani de zile, si tin minte ca atunci cand dansul a venit in calea mea, primul lucru pe care l-am rugat a fost sa ma ajute sa ma izbavesc de patima betiei. Ei bine, dupa 5 ani, si doar in momentul in care AM VRUT CU ADEVARAT sa las aceasta patima, Sfantul m-a ajutat in mod minunat, si cu ajutorul sau si al Domnului alcoolul imi este acum cu desavarsire strain. De asemenea, in ciuda faptului ca pe atunci nu intelegeam acest lucru, Sfantul m-a ajutat ferindu-ma de casatoria cu un om nepotrivit mie, si mi-a dat puterea de a ma desparti de acel barbat, alaturi de care inteleg acum ca viata mi-ar fi fost un iad. Sfantul Nectarie mi-a fost mereu alaturi, ajutandu-ma apoi sa-mi gaseasc o cariera potrivita, de care sunt cu desavarsire multumita, si ajutandu-ma cu mare grija si generozitate si din punct de vedere financiar, caci prin mijlocitea Sfantului Nectarie am obtinut o bursa in momente de disperare si lipsa totala. Intotdeauna Sfantul m-a ocrotit ca un bland si iubitor “bunicut din ceruri”, si ii cer mereu iertare ca uit sa-i multumesc, si ca prin faptele mele continui sa-L fac de rusine pe Hristos… Slava tie Doamne, si-ti multumim pentru tot ceea ce ne trimiti si pentru mijlocirile Sfintilor dragi! va indemn din tot Sufletul sa va rugati minunatului Sfant Nectarie si de asemenea Sfantului Ioan Maximovici, mare Sfant si facator de minuni, pentru a carui netagaduita sfintenie dau si eu marturie, caci am fost ajutata in chip absolut minunat de Sfantul Ioan, prin izbavirea INSTANTANEE de o parima rusinoasa, si prin gasirea de serviciu si drept de munca, in momente cand totul parea pierdut… ooo, Slava Tie Doamne!!

  16. gil says:

    sant nascut in 1959..dupa “89 am facut yoga,m am lasat d yoga,m am casatorit si ca urmare normala a vietii mele primul copil s a nascut cu 2 probleme la inima nevindecabile(cam p la 9 ani urma sa moara),i se auzea fisiitul inimii de la 2-3 metri..asa ca singura sansa era credinta!am lucrat in manastire pt a afla cum se poate salva copilul!Dumnezeu a vrut ca el sa nu se vindece la o alta icoana sau sfint decat sfantul GLICHERIE!si nu in timp ci instantaneu!Sfintul a fost canonizat pt minulile facute in lumea intreaga,la insistentele oamenilor care s au luptat cu ierarhii care nu doreau canonizarea lui,la fel ca si in cazul sf IOAN HOZEVITUL,pt capreotii vor sa ii slavim p ei nu p sfinti,asta e realitatea nu este barfa!

  17. siyahanda says:

    Buna seara,
    Azi e prima oara pe acest blog, ma bucur sa vad atatia oameni care mai cred in Dumnezeu si sfinti!

  18. manuela says:

    Ma numesc Manuela. Eu il chem in ajutor pe Sf. Nectarie in orice moment dificil. Raman placut surprinsa cat de repede imi sare in ajutor. Fetita mea cea mare (4 ani) a fost in spital(scarlatina). Am citit acatistul Sfantului si a trecut cu bine peste boala. In plus a fost diagnosticata cu pietre la fiere.M-am rugat la Sf. Nectarie sa ne scoata in cale medici priceputi. Sfantul ne-a scos in cale mai multi medici care ne/au spus ca diagnosticul este gresit, fetita nu avea nimic. Acum, cu ajutorul lui Dumnezeu este bine, dar SFantul Nectarie nu lipseste din rugaciunile mele…

  19. Madalina says:

    Poate postul meu nu este potrivit pentru aceasta sectiune, dar rog daca cineva are posibilitatea de a-mi trimite ulei sfintit de la Aiud, de la Schitul ridicat in memoria martirilor. Va multumesc.

  20. claudia says:

    Am aflat pentru prima data despre Sfantul Nectarie din paginele revistei Formula As. Ulterior am cautat si citit multe lucruri despre viata si minunile sale. Intr-un moment cand aveam nevoie, mama mea mi-a daruit acatistul Sfantului Nectarie si de atunci il citesc si ma rog lui.
    In decursul anilor am trecut prin multe incercari si de multe ori am simtit ca cineva ne apara, dar nu am stiut sa recunosc si sa multumesc cum se cuvine. M-am rugat de multe ori, insa sufletul meu era intunecat de suparari, griji si depresii.
    De cand am inceput sa citesc acatistul si sa ma rog Sfantului Nectarie, ceva s-a schimbat in sufletul meu. Am reusit pentru prima oara sa ma duc si sa ma spovedesc, inaintea Sfintelor Pasti. Am reusit sa ii spun sotului meu ce aveam pe suflet si el m-a inteles si m-a iertat. Pentru mine aceastea sunt adevarate minuni pentru ca nu credeam ca o sa am vreodata aceasta putere.
    Am renuntat si eu si sotul meu la fumat, un lucru pe care mi l-am dorit de mult timp, insa iar nu am avut puterea sa il facem.
    Si acum mai trecem prin incercari, dar ma rog la Sfantul Nectarie sa ne intareasca si sa ne ajute sa trecem si peste ele. Am convingerea ca toate incercarile prin care trecem ne-au fost date ca sa ma intorc si eu si sotul meu la credinta.
    Slava Dumnezeului Nostru, multumesc Sfintei Fecioare Maria, Sfantului Nectarie, Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfantului Stelian si tuturor Sfintilor care ne ocrotesc.
    Multumesc din suflet celor care cititi aceste randuri. Dumnezeu sa va ajute!

  21. charlie_cri says:

    Buna ziua,

    Am aflat pentru prima data de Sfantul Nectarie in 2008, de la o colega de serviciu, care m-a indrumat spre Manastirea Radu-Voda.Mama era bolnava de cancer, a facut chimioterapie pre si post operatoriu. Am inceput sa citesc acatistul Sfantului, sa ma rog si cu ajutorul Sfantului a trecut cu bine peste operatie, iar recuperarea a fost buna. Brusc, din iunie 2009, starea mamei se inrautateste, incepe sa-si piarda echilibrul, sa aiba ameteli mari. In urma unui RMN, aflam ca are metastaze cerebrale si hepatice. Doctorii nu ii mai acorda nici o sansa de vindecare, ba chiar am fost dati afara din Fundeni. Din cauza edemului cerebral, nu i se poate iradia craniul. Momentan este acasa, face perfuzii si ia suplimente nutritive. Vreau sa va spun ca dupa aflarea rezultatului de la RMN, eram mai mult preocupati cum sa ajungem la doctori, uitand parca sa cerem ajutor lui Dumnezeu si sfintilor Lui. Dupa ce toti ne-au spus ca medicina alopata nu mai are ce face in cazul ei, am constatat ca singurul ajutor il reprezinta rugaciunea. Am inceput sa ma rog mai intens, cu mai multa incredere, sa postesc si sa ma spovedesc (ceea ce nu reusisem sa mai fac de multi ani), sa particip la slujba de duminica. Ajutorul nu a intarziat sa apara, iar mama, in ciuda gravitatii bolii, traieste si se roaga neincetat, il simt pe Sfantul Nectarie mereu aproape, care imi da incredere si forta sa merg mai departe. Le multumesc din suflet lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie, ii rog sa imi ierte greselile si printr-o minune sa o insanatoseasca pe mama.
    Doamne ajuta!

  22. Ema says:

    L-am descoperit pe Sfantul Nectarie acum 2 zile in timp ce cautam ajutor pe net.In aceeasi zi am facut rost de acatist si l-am citit in fiecare seara.Tare as vrea ca Sf Nectarie sa ma ajute intr-o problema sufleteasca care ma macina de aproape 2 luni de zile.Ajuta-ma Sfinte

  23. Crina says:

    Numele meu e Crina si vreau sa va impartasesc minunea pe care Sf Nectarie a facut-o cu sotul meu. In urma cu 4 ani a fost diagnosticat cu boala Hodgkin, o forma de cancer limfatic. A urmat tratament cu raza si chimioterapie, nu stiu prea multe amanunte pt ca atunci inca nu ne cunoasteam. Cert este ca boala a intrat in remisie. In urma cu cateva luni a inceput sa aiba probleme de respiratie si dupa ce am umblat pe la mai multi doctori in cele din urma am aflat ca are o tumoare pe trahee. Ni s-a recomandat iarasi chimioterapie dar el nu a vrut sub nici o forma. A inceput un tratament naturist dar dupa 2 sapt de la inceprea tratamentului intr-o noapte s-a sufocat. Am ajuns cu salvarea la Spitalul Municipal. Printr-o minune doctorii de la urgenta au reusit sa il intubeze desi nu era nici un orl-ist printre ei, nu era nimeni de specialitate. A facut stop cardiac dar au reusit sa il resusciteze si sa il aduca inapoi la viata, numai ca a intrat in coma. L-au dus la terapie intensiva si de acolo ne-au spus ca nu va trece noaptea. Ne-am rugat cu totii Sf Nectarie, Sf Ioan Rusul si bineinteles Maicii Domnului nostru Iisus Hristos. Ni s-a spus de asemenea ca si in cazul in care va trece noaptea, daca se va trezi din coma vreodata va fi o leguma pt ca in momentul stopului creierul nu a mai fost oxigenat. Nu numai ca a trecut noaptea, dar a doua zi s-a trezit din coma si nu a ramas cu nici o sechela. Insa nu era constient inca. In continuare starea lui era critica pt ca acea intubatie i-ar fi prelungit viata decat cu 2 sapt. Trebuia facuta o traheostoma prin tumoare pt a rezolva problema cu respiratia, iar mai apoi introducerea unui stent care sa ii prelungeasca viata astfel incat sa poata urma tratamentul oncologic. Desi sansele de reusira erau de 10%, iar sansele sa moara pe masa de operatie erau de 90% am hotarat ca trebuie sa ii acord macar aceste 10% sanse. Insa nici un doctor nu vroia sa se bage la o astfel de operatie. Ultima noastra sansa era dl doctor de la chirurgie toracica. Ne-am rugat Sf Nectarie sa mijloceasca pt noi in fata Domnului pt a-i lumina mintea doctorului si pt a accepta operatia. Si intr-adevar doctorul a acceptat. Cu o seara inainte de operatie m-am dus la duhovnicul meu ca sa ma spovedesc pentru a facea noaptea rugaciuni cu sufletul curat. Chiar in timp ce eu ma spovedeam sotul meu si-a recapatat constienta. Dupa Spovedanie m-am dus la Manastirea Radu Voda si m-am rugat din tot sufletul Sfintilor Nectarie si Ioan Rusul sa tina ei mana doctorului si sa faca operatia in locul lui. A urmat operatia si minune dumnezeiasca: sotul meu a iesit din operatie cu bine. Forandu-se prin tumoarei s-a luat si biopsie iar diagnosticul a fost boala Hodgkin-recidiva. La cateva zile a inceput si chimioterapia. Dupa doua sapt la terapie intensiva a fost urcat la salon la sectia de chirurgie toracica. A raspuns la prima cura de citostatice bine si asta e cel mai important lucru pt ca pana la urma aceste obstacole peste care a trecut ar fi fost zadarnice daca nu raspunde la tratament. Maine va urma operatia de punere a stentului si marti va incepe deja a doua cura de chimioterapie. Doctorii sunt foarte mirati de refacerea lui miraculoasa, de toate obstacolele pe care le-a depasit, are o pofta de mancare nemaipomenita. In cele din urma au fost nevoiti sa recunoasca ca tot ce s-a intamplat din noaptea de 22 iulie pana acum este o adevarata minune dumnezeiasca. Maica Domnului, Sf Nectarie, Sf Ioan Rusul si alti sfinti care ne-au auzit rugaciunileau mijlocit pt noi in fata bunului Dumnezeu si El in nemarginita dragoste pt noi s-a milostivit si i-a mai dat o sansa. Acum asteptam in continuare rezultatele tratamentului dar eu cred cu toata fiinta mea ca Domnul mi-l va vindeca complet. Cred ca Dumnezeu ne-a dat aceasta incercare pt a ne intoarce la dreapta credinta pt ca desi fusesem crescuti in spiritul Bisericii de cativa ani ne-am indepartat cu totul de El. Acum si noi si familiile noastre ne dam seama cat am gresit si ii multumim Domnului ca nu ne-a lasat pe calea pierzarii si ne-a sadit din nou in suflet samanta credintei. Vreau sa va mai spun si ca probabil in momentul stopului cardiac sau cand a fost in coma (nu stie prea bine)sotul meu a vazut o lumina neasemuit de frumoasa dar desi vroia sa mearga spre acea lumina totusi ceva il tragea inapoi. Nu stiu ce semnifica, sunt multe interpretari, nu stiu daca a fost de la Dumnezeu sau de la diavol sau daca a fost la un pas sa treaca dincolo, asta numai Dumnezeu poate stii, dar aceasta vedenie si ce a simtit pe urma i-au trezit o credinta foarte mare si simte iubirea nemarginita a Domnului nostru. Intr-o seara l-a visat pe Sf Nectarie. Era la o poarta impreuna cu alti oameni si asteptau sa intre dincolo de poarta. L-a intrebat pe Sfant cat trebuie sa mai astepte si Sf Nectarie i-a raspuns ca trebuie sa aiba rabdare ca sa se mantuiasca si ca poate sa plece si sa se mai intoarca. De asemea nu stiu nici acest vis de unde este, daca e o amagire a diavolului sau Sfantul ne-a dat un semn. Ce vreau sa va mai povestesc este faptul ca in urma traheostomei i s-a pus o canula prin care respira (maine va fi inlocuita cu stentul)si prin care era imposisbil sa vorbeasca. In ziua in care a terminat cartea cu viata Sfantului Nectarie a pus cartea pe noptiera de langa patul de spital si a inceput sa mangaie cu mana fotografia Sfantului. In momentul in care a luat mana de pe carte a pus cu voce tare dintr-odata “Pot sa vorbesc”. Si de atunci vorbeste. S-au mirat doctorii de acest lucru si l-au pus pe seama faptului ca a raspuns f repede la tratament dar noi stim ca numai Sfantul a facut posibil acest raspuns atat de rapid la tratamentul cu citostatice.
    Le multumim din suflet Nascatoarei de Dumnezeu, Sf Nectarie si celorlati sfinti care ne-au auzit rugaciunile si Bunului Dumnezeu ca s-a milostivit de noi pentru rugaciunile lor. Si ne rugam in continuare ca totul sa mearga la fel de bine ca si pana acum si cu ajutor de Sus sa se vindece complet.
    Poate cei care citesc aceste marturii nu sunt atat de impresionati, dar noi cei care traim minunile Sfintilor, mai ales in secolul acesta cand nu mai suntem vrednici de mila lor si totusi ei ne iubesc si nu ne lasa de izbeliste, vom fi marcati in toata viata noastra de aceasta minunate intamplari.
    Il voi slavi toata viata pe Dumnezeu, pe Maicuta Lui cea buna si pe Sfintii Sai pt iubirea si grija cu care ne inconjoara.
    Daca vom crede din tot sufletul in puterea lui Dumnezeu, El nu ne va lasa fara raspuns. Si chiar daca iti da incercari tot El te ajuta sa iesi cu bine din ele.
    Slavit fie numele Domnului!

  24. Adina says:

    Multumesc Domnului Isus, Maicii Domnului si Sf Nectarie pentru reusita la examene.

  25. madalina says:

    Buna!Anul trecut in august m-am angajat la un restaurant foarte renumit dar rau influentabil,este un loc unde canta lautarii,vin numai betivi cu femei de-o noapte.Eram picolita si trebuia sa ma faca ospatarita dar ca sa ma feresc de acel anturaj i-am rugat sa ma bage barmanita.Toate bune si frumoase,castigam foarte multi bani dar nu eram fericita deloc,munceam foarte mult,stateam acolo mai mult de 24ore,era goaznic si in timp ce caram cele aproximativ 60 baxuri de vin sau in timp ce spalam cele 2000 pahare ma rugam cu lacrimi in ochi sa plec din locul ala.Un coleg de-al meu ma tot batea la cap sa ma duc la manastirea Radu Voda pt ca pe el Sf Nectarie l-a ajutat foarte mult.Mi-a zis ca de cativa ani se chinuia impreuna cu sotia lui sa faca un copil.Au fost la multi medici dar degeaba.Cineva i-a indrumat la manastirea Radu Voda.S-au dus ,s-au rugat din suflet si imediat sotia lui a ramas gravida.La 4luni dupa ce mi-a zis,intr-o dimineata plecand de la munca franta,dupa vreo 26 ore nu m-am dus acasa ci m-am dus la manastirea Radu Voda.acolo m-am rugat la Sf Nectarie din tot sufletul sa-mi dea putere sa plec de acolo.La scurt timp,chiar in ziua de Pasti cand era tura mea si abia asteptam sa ma duc sa fac pastele cu colegii mei …nu mai m-am dus…vroiam sa ma duc dar ceva nu ma lasa.Am sunat la munca si le-am zis ca imi pare rau dar nu mai pot sa muncesc pt ei.Mai imi bagasem preavizul de 2ori dar de fiecare data m-au intors inapoi.De cand am plecat de acolo am inceput sa ma duc foarte des la Sf Nectarie,de vreo 2-3ori pe saptamana,mi-am luat foarte multe carti,am citit,citesc zilnic actistul Sf Nectarie,psalmii,paraclisele Maicii Domnului si vreau sa spun ca ma simt incredibil de bine,nu mai sunt stresata,nu mai am “dracusorii” pe care ii aveam tot timpul,nu mai ma cert deloc cu ai mei ceea ce inainte era la ordinul zilei,nu mai am anturajul pe care il aveam si pe care mi l-am facut acolo…m-am schimbat foarte mult dar nu inteleg ceva…IN FIECARE ZI CAND CITESC ACATISTUL SF NECTARIE SI DE FIECARE DATA CAND MERG LA MANASTIRE MA ROG DIN SUFLET CA SF NECTARIE SA MA AJUTE SA-MI GASESC UN LOC BUN DE MUNCA DAR SIMT CA NU MA ASCULTA DELOC…DE CE?stiu ca trebuie sa am rabdare dar…stau de 5luni acasa si sf nectarie nu-mi asculta deloc dorinta mea din tot sufletul.OARE NU MA ROG ASA CUM TREBUIE???

  26. iulanaiolu says:

    Si eu am fost ajutata de Dumnezeu ,Maicuta Lui si de Sfitii Nectarie,Spiridon ,Ioachim si Ana.Am fost vindecata de o afectiune la ovare din cauza careia nu puteam ramane insarcinta si chiar cred ca sunt insarcinata.
    Rugati-va Domnului si ve-ti primi ajutor!

  27. Simona says:

    Si eu vreau sa multumesc Sf.Nectarie pentru ajutorul dat sotului meu bolnav de cancer. Am fost impreuna la Manastirea Sf.Nectarie din Fenes, jud.Caras Severin si ne-am rugat la moastele Sf.Nectarie aflate acolo. Ori de cate ori am timp citesc acatistul sfantului si am simtit de mai multe ori ajutorul lui. Analizele si tomografiile sotului meu ies de fiecare data bune, iar un nodul aparut la ceafa i-a disparut inexplicabil. Aveti incredere in ajutorul lui Dumnezeu,al Sfintei Fecioare si al Sf.Nectarie.

  28. valeria says:

    Draga Madalina, ma bucur tare mult pentru tine! Slava Lui Dumnezeu, Maicii Sale,Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor si Ingerilor Sai! Cred ca grija ta, cea ca nu te rogi cum trebuie, nu este justificata, atat timp cat ruga ta porneste din suflet. Toate ne sunt date de catre Tatal nostru, si cele bune, si cele mai putin bune. Timpul pe care il ai acum la dispozitie, pana cand vei afla un servici bun, incearca sa-l folosesti la maxim; blindeaza-te cu clipele de rugaciune, cat poti – spunea cineva: “cand iti aduci aminte de Dumnezeu, roaga-te, ca atunci cand tu uiti de Dumnezeu, sa nu uite si El de tine” -, fa-ti prieteni buni si adevarati din Sfintii care din veac bine au placut Bunului Dumnezeu – cautandu-i in Sfintele Biserici si Manastiri (avem atat de multe Sfinte Moaste in Bucuresti, dar si in restul tarii) si citind vietile si scrierile lor , care vor fi un adevarat balsam sufletului tau. Si indrazneste sa nadajduiesti! Ajutorul pe care il ceri nu va intarzia. Toate la timpul lor. Sa dea Bunul Dumnezeu sa primesti un servici asa cum doresti, prin mijlocirea placutului Sau Sfantul Nectarie, iar Maicuta Domnului sa te apere si sa te ocroteasca mereu cu toti Sfintii si Ingerii care o slavesc neincetat!

  29. Alice says:

    Si eu vreau sa multumesc Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusul si sa impartasesc tuturor ajutorul pe care l-am primit in urma cu 7 luni.
    Fiind insarcinata in luna a opta am avut probleme cu tensiunea si medicii mi-au interzis orice efort. Din cauza tensiunii mele copilasul nu mai crestea. Eu locuiesc in Olanda si mi-am petrecut ultimele luni de sarcina la pat, fara nici un sprijin in afara de sotul meu care lucra foarte mult si ajungea seara tarziu acasa. Timp de 2 luni nu mi-a intrat nimeni in casa iar eu nu aveam voie sa fac nimic, asta in conditiile in care eu sunt o fire foarte activa. In tot acest timp m-am rugat cu tot sufletul la Maica Domnului, Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Rusul. Nu a fost zi in care candela sa nu fie aprinsa la Sfintele Lor icoane.
    Inainte de nastere medicii olandezi au fost rezervati si mi-au spus sa ma astept la ce e mai rau pentru ca pruncul e prea mic si e posibil sa se intample orice.
    Am nascut atat de usor si de repede, un copilas minunat, cu un kilogram mai mare decat aproximau ei. E sanatos si vesel, lumina ochilor mei.
    La 2 ore dupa nastere mi s-a spus ca pot sa plec acasa, atat de usor nascusem cu ajutorul Maicii Domnului si Sfantului Necatrie.
    Tutuor viitoarelor mamici, rugati-va cu toata increderea. Ajutorul vine intotdeauna.

    Mai mult, copilasul este atat de cuminte. Este atat de senin si de linistit. Plange foarte rar si toata lumea a remarcat bucuria si pe care o emana. Sunt convinsa ca rugaciunile au fost pe deplin ascultate!

    Multumesc din tot sufletul Maicii Domnului nostru Isus Hristos si Sfantilor Nectarie si Ioan Rusul.

  30. salangero says:

    Vreau sa marturisesc si eu minunile pe care le-a facut sfantul Nectarie in viata mea,chiar daca acestea nu sunt foarte spectaculoase privite dinafara.
    Prima, in ordine cronologica, e ca acum foarte scurt timp m-a ajutat la un examen de care imi era frica pt.ca nu avusesem timp sa invat foarte mult si sfantul a avut grija sa imi vina exact un subiect pe care il stiam foarte bine.
    A doua, acum cateva saptamani am fost anuntata ca unitatea unde lucrez o sa se inchida si o sa fiu disponibilizata, la fel si celelalte colege.M-am panicat, dar l-am rugat pe sfantul Nectarie sa aiba el grija de serviciul meu si acum cateva zile, am fost din nou anuntate ca se mai discuta inca in legatura cu inchiderea unitatii, deocamdata mergem la serviciu.
    A treia, printr-o intamplare nefericita, am pierdut 100 de lei, bani care pentru noi valoreaza mult si l-am rugat iar pe sfantul sa imi trimita el banii astia de undeva, cumva, sa nu ma lase cu atata paguba. Ieri, cineva a venit la noi si ne-a adus 100 de lei, ca pomana pentru cineva drag plecat dintre noi.
    Mentionez ca citesc acatistul sfantului doar de cateva saptamani si cateva zile nu l-am citit deloc, din neglijenta. Dar sfantul mi-a aratat ca, totusi, daca te rogi cu credinta si crezi ca tot ce ceri ti se va si implini, atunci rugaciunea iti este cu sigaranta ascultata si implinita.
    Mai am multe probleme, dar cred ca o sa trec cu bine peste toate, cu ajutorul lui.
    Multumesc, multumesc, multumesc, sfinte Nectarie!

  31. Florina says:

    As vrea sa va povestesc si eu una din minunile pe care Sfantul Nectarie le-a facut pentru familia mea si totodata sa indeplinesc promisiunea facuta Sfantului Necarie de a povesti si altora despre ajutorul dat. Am simtit intotdeanua mangaierea Maicii Domnului desi nu am fost si nu sunt vrednica de asta. Acum un an de zile am primit vestea ca starea de sanatate a sotul nu era tocmai buna. M-am rugat Maicii Domnului sa imi arate ce sa fac, unde sa ma duc, la cine sa cer ajutor. Atunci am gasit un articol despre Sfantul Nectarie si ajutorul pe care il da celor care se roaga lui. M-am rugat impreuna cu sotul meu sfantului Nectarie la Manastirea Radu Voda, am cumparat acatistul Sfantului pe care sotul meu l-a citit. Dupa putin timp am aflat ca nu este atat de grav si este intr-o faza buna a bolii . La o luna de zile de la acesta mi-a aparut la san un nodul mare cat o minge de ping-pong. Era chiar inaintea sarbatorilor de iarna si nu m-am putut programa la doctor decat la jumatatea lunii ianuarie. Desi imi era teama sa simt asa ceva la san (si acum ma ingrozesc cand imi aduc aminte) am simtit ca totul o sa fie bine. M-am rugat Sfantului Nectarie si Maicii Domnului sa aiba grija de mine. In ianuarie la inceput, acel nodul a disparut de la sine. La doctor totul a fost bine. Doctoritei nu-i venea sa creada ca a fost ceva atat de mare si acum nu mai este nimic. Am promis Sfantului Nectarie ca voi spune si altora de ajutorul dat, dar pana azi nu am facut-o. Luata cu problemele de zi cu zi am uitat sa fac asa cum am promis.
    Astazi insa, vreau sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat si sa spun tuturor despre minunile pe care le poate face sfantul pentru cei aflati in suferinta si care se roaga pentru ajutor. Dumnezeu are grija de noi toti.
    Multumesc Sfinte Nectarie!

  32. Ana M. says:

    L-am aflat pe Sf. Nectarie in ianuarie anul acesta si de atunci tare imi este drag, caci nu o data am simtit dragostea si blandetea cu care ne inconjoara, precum si ajutorul lui. Fiind la vremea aceea o oita ratacita, l-am rugat sa ma ajute sa imi gasesc un duhovnic, caci nu stiam incotro sa o iau si unde sa caut. L-am rugat pe el sa ma ajute si a facut-o si tare ii multumesc. Caci nu degeaba se spune si in acatistul sau: “Bucura-te, cel ce ii indrumi pe pacatosi spre scaunul spovedaniei, [...], Bucura-te, duhovnic sfant care ii ajuti pe crestini sa isi gaseasca pastorii de care au nevoie; Bucura-te cel ce te rogi pentru indreptarea noastra…”.

    Apoi, o buna prietena a mea a ramas insarcinata insa avea mari probleme cu sarcina (dupa ce mai pierduse in decursul anilor alte doua). Fiind o sarcina toxica, nu se putea hrani, abia statea in picioare, avea stari de rau permanent… Si de data asta, l-am rugat pe Sf. Nectarie sa dea ajutor si de indata am simtit si am stiut ca a primit rugaciunile noastre. Mamica a inceput sa se simta un pic mai bine si a avut ajutor sa duca sarcina pana la capat. Ba mai mult: mamica, desi se simtea rau a venit sa se roage la racla cu moastele Sf. Nectarie. In doua randuri (la intervale mai mari de timp) i-a venit in intampinare un preot (acelasi) care a sfatuit-o si a incurajat-o sa treaca peste pronosticurile pesimiste ale doctorilor, a spovedit-o si a impartasit-o in fiecare saptamana, pana cand a nascut (desi pana atunci prietena mea nu se mai impartasise niciodata). Au mai existat pe parcurs si probleme, doctorii ne-au speriat ca bebelusul ar putea avea probleme de sanatate, insa cu ajutorul Maicutei Domnului si al Sf. Nectarie si al tuturor sfintilor care ne-au avut in grija, s-a nascut acum doua saptamani o fetita frumoasa si sanatoasa!

    Si in alte dati am simtit ajutorul Sf. Nectarie si am primit mangaiere si ajutor de la el si nu sunt singura care o spune. Si cine stie de cate alte multe ori nu a fost langa noi si ne-a ajutat chiar fara sa stim si fara sa i-o cerem!

    Iti multumim, Sf. Nectarie, pentru tot ajutorul si dragostea si grija ta fata de noi si rogu-te sa ne ai si de acum inainte in grija ta si sa te rogi pentru noi!
    Doamne ajuta!

  33. violeta says:

    Doamne ajuta!eu sint o persoana foarte credincioasa si cautind pe internet rugaciuni am dat peste minunile SF.NECTARIE si am inceput sa citesc in fiecare zi de atunci acatistul si rugaciuni catre SF NECTARIE.pot sa va spun cu mare bucurie ca am inceput sa ma simt mult mai bine si sufleteste si trupeste.Ma rog in continuare pentru sanatatea mea si a familiei mele si poate ma va ajuta sa aduc si eu un bebe pe lume.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA!

  34. ioana says:

    Va rog din suflet, daca are cineva posibilitatea, sa-mi trimita si mie ulei sfintit de la moastele Sfantului de la Manastirea Radu Voda. Locuiesc la distanta foarte mare de Bucuresti si nu am posibilitatea sa ajung curand acolo. Adresa mea de mail este [email protected]. Va multumesc din suflet.

  35. Laura says:

    Am aflat de Sf.Nectarie din Formula As.Baiatul nostru sufera de astm bronsic inca din copilarie(acum e adolescent).Am incercat diferite metode de tratament si la medici alopati si la homeopati.Avea perioade cand ii era mai bine,altele cand racea des si avea dificultati in respiratie.In primavara aceasta a facut o pneumonie urata,incat ne-am vazut nevoiti sa il internam in spital,doctorita nu era multumita de felul in care raspunde la tratament,avea doua saptamani de antibiotice,astmul lui se decompensase.Eram disperata.Atunci mi-am amintit de acatistul Sf. Nectarie pe care il purtam cu mine ,dar pe care nu il citisem niciodata.Am inceput sa il citesc si vizibil evolutia baiatului a fost mai buna,s-a insanatosit si nu a mai avut nici o manifestare a astmului de atunci.In toamna,ne-a ajutat Dumnezeu si Sfantul Nectarie si am ajuns si in Egina la moastele sale.Am simtit o emotie de nedescris,nu-mi putem stapani lacrimile si nu mai stiam cum sa multumesc Sfantului pt. binele pe care ni l-a facut.Rugati-va,mare este puterea lui Dumnezeu,a Maicii Domnului si a Sfintilor.Aveti incredere!

  36. Claudia says:

    De cind l-am adus pe Sfantul Nectarie in viata noastra prin rugaciune multe lucruri s-au schimbat; viata noastra a luat alt sens. Dumnezeu ne-a ajutat sa trecem prin incercarile pe care le-am avut si sa vedem calea pe care trebuie s-o urmam.
    Mi-am dorit foarte mult sa am in casa o icoana a Sfantului Nectarie si am primit recent o icoana foarte frumoase de la niste prieteni buni si credinciosi. Mi-am dorit de asemenea sa pictez o icoana a Sfantului Nectarie si Sfantul mi-a ajutat si acum am o iconita care mi-e tare draga.
    De citeva zile am aflat ca astept un copil, dupa ani de zile de asteptari si speranta. Pentru noi este o minune de nedescris si cuvintele sunt prea sarace sa spuna ce simtim. Mai avem un copil bun si sanatos care ne umple viata.
    Voi multumi in fiecare zi si ma voi ruga Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si celorlalti Sfinti dragi sa ne ocroteasca si pe noi pacatosii si sa ne ajute sa devenim mai buni.
    Mare este puterea si mila Domnului Nostru, a Maicii Domnului si a tututor Sfintilor sai! Doamne ajuta!

  37. elena says:

    Vreau sa va spun si de mununile pe care le-a facut Sfantul Nectarie cu mine pacatosa!!!
    Va cer ingaduinta sa incep povestea mea cu inceputul.
    Pina la 30 de ani nu am sintit greutatile vietii. Aveam un sot care va, niste parinti care la fel

  38. pop florina says:

    As dori si eu ulei de la Sfantul Nectarie.Adersa mea de email est [email protected]..va multumesc din toata inima…Doamne ajuta!

  39. florina pop says:

    Pe acesata cale rog pe cei care pot sa imi trimita ulei sfintit de la moastele Sfantului Necatrie.Adresa pe care pot fii contacta este:[email protected] ajuta si Craciun fericit tuturor!

  40. Lacramioara says:

    Ma alatur si eu celor care marturisesc despre minunile Sfantului Nectarie grabnic ajutator. Am citit multe marturii, am cumparat si citit o carte despre viata Sa, o icoana si carticele cu Acatistul Sau. Ce pot sa spun este ca din start nu m-am indoit niciodata de adevarul celor citite, dar nu am apelat la ajutorul Sau pana intr-o vineri, cand intorcandu-ma de la serviciu mi-am gasit mama foarte tulburata ca nu mai vedea bine. Erau aprinse luminile in toata casa si ea imi cerea intr-una sa fac lumina ca nu vede. M-am speriat ingrozitor si impreuna cu sora mea am apelat la SMURD. Medicul ne-a spus ca mai mult ca sigur a facut un accident vascular cerebral intr-o forma “mai usoara” deoarece i-a afectat, la o prima consultare, numai vederea, altfel vorbea coerent si se misca. La spital ne-au canfirmat diagnosticul printr-un RMN. In plus avea probleme cu memoria si cu simtul orientarii in spatiu. In timp ce asteptam la SMURD am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie pe care-l purtam cu mine si apoi in timp ce sora mea se ocupa cu formalitatile de internare m-am rugat fierbinte, cu lacrimi si din toata fiinta mea la Sfantul Nectarie sa-mi vina in ajutor pentru ca mama mea, invarsta, sa nu-si piarda vederea si sa nu se agraveze urmarile AVC-ului, sa primeasca un tratament bun si sa se refaca. Am stat si eu si sora mea in spital de dimineata pana seara, cu schimbul, pentru ca avea nevoie de ajutor pentru orice lucru. Citeam in continuare Acatistul Sfantului Parinte si in seara celei de a treia zi de spital am primit semnul ca totul va evolua spre bine. Eu am nevoie de ochelari pentru citit si pentru distanta, dar in acea seara am inceput sa vad foarte clar fara ochelari, culorile erau mai vii si mai stralucitoare si ochii mei erau ca “noi”, cred ca numai in copilarie am mai vazut asa. Mi-am dat seama ca acesta este un semn pe autobuzul, care ma ducea spre casa de la spital deoarece era intuneric si eu am o vedere nocturna destul de slaba, dar atunci vedeam foarte foarte bine. Am multumit Sfantului Nectarie pentru ajutor. Acest semn a durat toata seara, dimineata aveam iarasi nevoie de ochelari, dar starea mamei s-a imbunatatit, astfel ca dupa o saptamana am adus-o acasa. Acum vede destul de bine cu ochiul drept, iar la stangul ii este afectata vederea periferica, dar este sub tratament. Simtul orientarii in spatiu i s-a imbunatatit deasemenea, asa ca se descurca prin casa de una singura atunci cand sunt la serviciu. Continui sa citesc zilnic Acatistul Sfantului Parinte Nectarie in semn de multumire pentru minunea sa. Imi doresc sa ajung sa ma inchin si eu la Sfintele Sale Moaste de la M. Radu Voda Buc. Iti multumesc Sfinte Parinte Nectarie ca nu mai lasat in deznadejde si degraba mi-ai venit in ajutor.

  41. catalina says:

    Multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul primit la examene!

  42. ioana says:

    Doresc ca pe aceasta cale sa-mi exprim si eu multumirea fata de Sfantul Nectarie pentru ajutorul primit, si totodata sa incurajez pe cei care au nevoie, sa se adreseze cu incredere Sfantului pentru ca nu vor fi neglijati de acesta. Dupa doar cateva zile in care am citit Acatistul Sfantlui in paralel cu Paraclisul Maicii Domnului am reusit sa ma las de fumat (poate parea ceva destul de nesemnificativ pentru unii, dar pentru mine chiar este important si chiar cred ca este o minune pentru ca brusc nu am mai simtit nevoia de a fuma, dupa multe incercari anterioare esuate), m-a ajutat sa restabilec relatiile cu un prieten cu care nu mai vorbisem o vreme, apoi m-a ajutat sa gasesc un act cautat in toata casa dar pe care nu l-am gasit inainte de a citi doar troparul Sfantului (iar cand am terminat de citit pur si simplu a aparut intr-o secunda), iar uleiul de la mostele Sfantului m-a scapat de niste dureri ingrozitoare de cap si gat (care au disparut aproape la fel de repede cum a aparut actul acela).
    Multumesc Sfantului Nectarie, multumesc Maicii Domnului si mai ales multumesc Mantuitorului Iisus fara de care nimic nu ar fi fost posibil.

  43. Lacramioara says:

    Cu bucurie intregesc marturia mea afisata cu doua mesaje mai sus (17 dec.09) deoarece binefacerile Sf. Parinte Nectarie au continuat in cazul mamei mele si anume: pe 19 dec. 09 a sosit in vacanta fiul sorei mele si a adus de la M. Radu Voda o cruciulita de lemn, ulei de candela de la Sfintele moaste, un cd cu Acatistul. I-am pus mamei cruciulita la gat, am atins-o cu ulei pe frunte, tample, ochi si ceafa si am ascultat impreuna Acatistul. A adormit si dupa un somn profund de cateva ore, cand s-a sculat, primele vorbe au fost “Acum m-am odihnit cu adevarat” si apoi s-a minunat putin speriata ca vede bine, curat si in “culori”. Pana in acel moment imi spunea ca vede ca printr-un geam murdar si culorile erau foarte estompate, unele nuante nu le distingea. S-a petrecut cu adevarat minunea pentru care m-am rugat cu disperare la Sf. Nectarie – vederea mamei. Nu am cuvinte sa descriu ce schimbare a produs in fiinta mea aceasta minune. De atunci parca am intrat in “renovare” interioara si sunt sigura ca este lucrarea tainica a Sf. Parinte Nectarie la care ma rog zilnic in semn de multumire. Si trebuie sa marturisesc pe aceasta cale ca toate marturiile Dvs. m-au incurajat pe mine, nevrednica si pacatoasa, sa cer ajutorul Sf. Parinte Nectarie si pentru aceasta sunt recunoscatoare atat gazdei cat si voua. Doame ajuta tuturor!

  44. daniela says:

    As vrea sa stiu si eu cum as putea obtine ulei de la Sf Nectarie? Eu nu sunt in tara si mi-ar fi greu sa ajung la manastire la Bucuresti dar trec printr-o perioada destul de dificila, m-am despartit de sotul meu si pare ca nu mai avem nici o sansa de impacare desi nadajduiesc din tot sufletul ca Maica Domnului, Sf Nicolae, Sf Parascheva, Sf Mina si Sf Nectarie a caror acatiste le citesc o sa ma ajute si o sa se intample ce-i mai bine pt mine si pt copilasul meu…si pt taticul lui, poate o sa se intample minunea de a se intoarce si a ne fie bine.

    Doamne ajuta!

  45. viviana says:

    Pt Daniela,
    Eu sper ca te pot ajuta.Gaseste o modalitate de contact.DOAMNE AJUTA!

  46. daniela says:

    adrese mea de messnger este danna_olaru, daca ma poti contacta sa vb mai multe. multumesc.

  47. pop florina says:

    @daniela:iti dau eu ulei de la Sf.Nectarie si aghiazma…adersa mea de email este [email protected] te rog contacteaza-ma!Doamne ajuta!

  48. anonim says:

    Slava Celui ce Te-a slavit!Slava Celui ce minunat Te-a arata!Slava Celui ce lucreza prin Tine tuturor tamaduiri!Slava Domnului nostru Iisus Hristos!!!Nu mi-ar ajunge cuvintele di lumea intreaga ca sa multumesc Lui Dumnezeu si Maicii Sale Fecioara Maria si Sfantului Parinte Nectarie si tuturor sfintilor care ne-au ajutat pe mine si pe cei pe care ii iubesc.Doamne ajuta-ne in continuare impreuna cu toti sfintii si ne ocroteste.Slava Tie DUMNEZEU NOSTRU SLAVA TIE!!

  49. tudor says:

    Sfantul Nectarie si Maica Domnului si Sf Cuvioasa Parascheva,Sfantul Ierarh Nicolae.Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si alti sfinti pe care daca nu ii pomenesc rog sa ma ierte ssa nu se supere pe mine.Toti acesti sfinti care i-am pomenit ai sus in frunte cu Dumnezeu m-au ajutat enorm de mult.M-am rugat in iubire sa fiu ajutat,m-am rugat sa pazeasca Dumnezeu pe toti cei care ii iubesc si chiar asa s-a si intamplat.M-am rugat si sa mai vorbesc macar o data cu fata pe care o iubesc si totul a a decurs atat de minunat am vorbit cu ea si nu doar o data pentru ca a doua zi m-a sunat fata pe care o iubesc.Dumnezeu cand ii ceri ceva El da inzecit de cum ceri.Rugati-va Domnului ca El nu lasa pe nimeni,El intelege pe fiecare.Acum nu mai am nicio indoiala credinta mea a sporit enorm de aceea Le multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului si Sf Cuvioasa Parascheva,Sfantului Ierarh Nicolae.Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si multi altii pe care poate eu nu imi dau seama,dar am invatat ca sfintii te ajuta mult chiar fara ca noi sa stim de ei,ceea ce ma impresioneza.Atata bunatate cat este in cer si la Dumnezeu si sfintii Lui nu exista nicaieri in alta parte.Rugati-va lui Dumnezeu ca El e atotputernic,vorba aceea *Nu EXISTA ALTA ARMA MAI PUTERNICA IN CER SI PE PAMANT DECAT CHEMAREA CEA SFANTA A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS*.Rugati-va la Dumnezeu in orice. Dumnezeu iubeste pe cel mai mare pacatos de mii de ori mai mult decat cat iubeste cel mai mare sfant pe Dumnezeu.

  50. pop florina says:

    NECTARIA S-A NASCUT PRINTR-O MINUNE!!! O minune săvârşită de Sfântul Nectarie în iulie 2006. Mărturia unei preotese din Sibiu
    Sunt o fiinţă fericită! Fericită, în primul rând, pentru că Preabunul Dumnezeu m-a învrednicit să-L cunosc din fragedă pruncie, că a îngăduit să port numele Preasfintei Maicii Sale, apoi că mi-a dăruit bucuria maternităţii, prin cele trei fetiţe minunate: Anastasia (5 ani), Daria (3 ani) şi Nectaria (1 an) şi că, în cele mai grele momente ale vieţii, m-a purtat El Însuşi pe braţe, prin sfinţii Săi, pe care i-a rânduit făcători de minuni şi doctori fără de arginţi tuturor celor care îi cheamă cu credinţă în ajutor.

    Am văzut cu ochii mei fapte minunate săvârşite de unii dintre aceşti sfinţi care, deşi mutaţi cu sufletul la cer, n-au uitat de noi, cei de pe pământ, ci fie şi-au lăsat trupul îndumnezeit drept altar de închinare, izvorâtor de tămăduiri trupeşti şi sufleteşti, fie au lăsat ca, prin prăznuirea lor sau prin simpla pomenire a numelui lor, binecredincioşii aflaţi în nevoi, să-şi găsească de îndată izbăvirea. Aş aminti aici pe cei faţă de care nutresc o evlavie mai deosebită datorită grijii lor speciale faţă de noi: Sfântul Mare Mucenic Mina – izbăvitorul de pagube şi aducătorul lucrurilor furate sau pierdute, Sfânta Mare Muceniţă Varvara – patroana copilăriei mele, Sfinţii Mucenici Gurie, Samona şi Aviv (+ 15 nov, Edesa), Sfinţii Rafail, Nicolae şi Irina din Lesbos (+1463; martirizaţi de turci) şi, nu în ultimul rând, Sfântul Nectarie al Eghinei, grabnic ajutătorul şi aducătorul de blândeţe, pace şi bucurie în case şi în suflete.

    Demn de remarcat este faptul că, deseori, sfinţii ne caută ei pe noi, înainte ca noi să dăm de ei. Aşa s-a întâmplat cu Sfântul Nectarie: “m-a căutat” în anul I de Facultate prin cineva care dorea o traducere succintă a vieţii Sfântului din franceză în română. Atunci auzisem pentru prima dată de acest mare taumaturg, dăruit de Dumnezeu grecilor şi întregii lumi. Dar, din păcate, nu l-am pus la inimă. Am luat doar cunoştinţă de existenţa lui şi l-am uitat. A trebuit să treacă 10 ani ca să mă întâlnesc efectiv cu dânsul.

    Şi aceasta s-a petrecut pe 19 octombrie 2003, ziua în care am adus-o pe lume pe Daria. Înainte cu câteva ore de a naşte (deşi mai aveam încă o săptămână până la termen), printr-un telefon providenţial, bunele şi grijuliile mele surori mă înştiinţează că Sfântul Nectarie ajută pe toate femeile însărcinate care se roagă lui să nască în mai puţin de o oră. Până în acel moment ştiam despre Sfânt că este vindecător de cancer. Nimic mai mult. Aveam să constat, la scurt timp, că dacă nu-l strigam pe Sfânt în chinurile cumplite ale naşterii, aceasta n-ar fi durat numai 50 minute – spre marea surprindere a mea şi a personalului medical, iar eu nu aş mai fi fost acum în viaţă. Până la orele 22.00 nu am avut nimic, nici o durere. La 22.50 mă aflam deja în faţa miracolului: o fetiţă superbă, cu ten curat, rozaliu, blondă, cu ochii albaştri… Nu-mi venea să-mi cred ochilor! I-am pus numele Daria pentru că 9 luni de zile mi-a stăruit în minte numele acestei Sfinte (+19 martie), dar, încă pe masa de naştere fiind, nu am rezistat să nu-i făgăduiesc Sfântului Nectarie că, dacă Dumnezeu îmi va mai dărui o fetiţă, îi voi pune numele lui.

    Timpul a trecut …şi, în primăvara anului 2005, eram din nou însărcinată. Ce-i drept, aceasta mă luase pe nepregătite. Planurile mele de viitor se îndepărtau unul câte unul, semn că voia lui Dumnezeu era alta. Starea de rău general, greţurile teribile, durerile abdominale m-au îndreptat, vrând-nevrând, spre medicul ginecolog care, în urma unei ecografii, a declarat soţului meu: “Soţia dumneavoastră are o sarcină extrauterină. Trebuie neapărat operată, altfel există riscul ca una din trompe să explodeze, iar doamna să ajungă în stare de şoc la spital. Mâine dimineaţă o voi opera chiar eu. Vă aştept cu o confirmare”. Am rămas cu gura căscată. Nu am putut lua nici o decizie imediată. Şi cum oare aş fi acceptat operaţia când ştiam că aş săvârşi un păcat la fel de mare precum avortul? Am ajuns acasă bântuită de gânduri şi de mustrări de conştiinţă : “Să fie o atenţionare a lui Dumnezeu că nu am primit de la bun început sarcina cu bucurie, cu linişte, cu recunoştinţă, că m-am întristat, că m-am descurajat? De ce a îngăduit pentru mine această încercare? Sigur, am greşit! Acum ce voi face? Voi avea atâta credinţă încât să merg înainte, aşteptând clipa fatală şi lasându-mă cu totul în mâinile Ştiutorului a toate? Te-am mâniat, Doamne, iartă-mă!” – strigam în străfundurile fiinţei mele. Şi mi-am amintit din nou de Sfântul Nectarie. „Îl voi lua ca mijlocitor. El e cel mai potrivit pentru situaţia în care mă aflu. De va voi, va putea preschimba răul în bine…“ – mi-am spus cu o oarecare vioiciune de spirit. M-am aşezat în genunchi şi i-am citit acatistul cu lacrimi, rugându-l stăruitor să-l treacă pe copilaş “pârleazul”, aducându-l în mediul lui propice de dezvoltare. Ce nu e cu putinţă la Dumnezeu? După acest “botez” al conştiinţei, m-a împins sufletul să-i făgăduiesc încă o dată că, dacă va decurge totul firesc, copilaşul îi va purta numele, iar minunea o voi propovădui verbal şi în scris, ca să cunoască toţi cât de “minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi”. După 48 de ore m-am prezentat cu un bilet de urgenţă la un alt doctor pentru o nouă ecografie. Nu mai aveam cum să stau liniştită acasă. Am intrat cu prioritate, şi, după efectuarea examenului clinic de rigoare, doctorul mi se adresează zâmbind: “Despre ce urgenţă e vorba? Sarcina este absolut normală, la locul ei…Totul e OK”. Am tresărit de uimire… Bătăile inimii mele se armonizau într-un dans înălţător cu bătăile grăbite şi vesele ale micuţei inimioare. Am răsuflat uşurată şi profund mulţumită. Parcă mă întorsesem dintr-o bătălie. Purtam steagul biruinţei obţinute de marele meu binefăcător, Sfântul Nectarie, al cărui nume îmi revenea necontenit pe buze.

    A sosit cu paşi repezi şi praznicul Sfântului (9 nov), zi în care am purces spre racla cu părticica din sfintele sale moaşte, adăpostită de Biserica Spitalului TBC din Sibiu. Până în acea zi nu am ştiut că Sibiul are o asemenea avuţie. A avut grijă Sfântul şi de data aceasta să ne cheme la el ca să-l putem “îmbrăţişa” prin rugăciune. Naşterea era programată la sfârşitul lunii, dar mă bucur să cred că Sfinţii Gurie, Samona şi Aviv “s-au înţeles” cu Sfântul Nectarie să aibă şi ei o contribuţie la fericitul eveniment. Am născut chiar de praznicul lor (15 nov), în prima zi a Postului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. La ora 10.00 dimineaţa, când s-au înteţit durerile, m-a sunat sora mea cea mică, încredinţându-mă că imediat va începe să citească Acatistul Sfântului Nectarie. La 10.30 punct, când ea a terminat Acatistul, şi-a făcut apariţia “zâna zorilor”, minunata Nectaria, care, printr-un ţipăt unic şi de neuitat, ne dădea de veste că a părăsit întunericul pântecelui matern, dornică de lumina neînseratului soare. Încă nu coborâsem de pe “masa de jertfă” când a trebuit să depun mărturie despre adevăratul nostru Salvamar. “Nectaria sau Nectarina?” – mă întreabă doctorul mirat. “NEC-TA-RIA!” – îi răspund silabisit şi complet epuizată. “Dar ce nume e ăsta? N-am mai auzit…”. Pe moment m-a ispitit gândul să-i dau un răspuns simplu, real şi străin de tainica realitate a comuniunii noastre cu lumea cerească (ex: “în compensarea amărelilor groaznice pe care le-am avut în timpul sarcinii…”), dar conştiinţa nu m-a lăsat: “De la Sfântul Nectarie, care a vindecat-o pe fetiţa mea cea mare de o boală grea şi care m-a ajutat la naştere…” “Cine e? E mort sau viu?” – continuă să mă interogheze uimit doctorul. “Şi una şi alta. E un sfânt al secolului trecut, ale cărui sfinte moaşte se află în insula Eghina din Grecia şi o parte chiar la noi în ţară. A fost profesor, mitropolit, sfânt!…”. “Şi cum comunicaţi: în greacă sau în română? Ştie şi limba română?”. “Ştie toate limbile pământului, domnule doctor!”. “ Ei, lasă-mă! Cum aşa?”. L-am lăsat…, dar în grija Sfântului Nectarie, să-l călăuzească cum ştie el spre adevăr.

    Dar să revin la dulcea mea Nectaria, cu câteva remarci: o privesc şi nu mă mai satur. Nu pentru că îi sunt mamă, ci asta o spun toţi cei cu care ne întâlnim. Sper să nu fiu prea îndrăzneaţă dacă afirm că chipul ei are multe în comun cu chipul Sfântului Nectarie: ochii mari, albaştri, extrem de blânzi, sprânceana stângă mai coborâtă decât cea dreaptă, zâmbetul galeş şi suav. “Copiii doriţi sunt cei mai reuşiţi” – mi-a şoptit odată un preot sibian, tată a 5 copii excepţionali, iar Nectaria a certificat acest lucru. Dumnezeu nu greşeşte niciodată cu noi, dar noi adesea… Dar noi adesea şi iremediabil. Dacă aş fi ascultat de primul glas, aş fi pierdut o comoară mai scumpă decât tot pământul cu toate bogăţiile lui. Dacă aş fi acceptat condamnabila operaţie şi nu mi-aş fi pus nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu, Nectaria acum nu ar mai fi fost. În prezent nu mi-aş mai fi îndulcit văzul, auzul, mintea şi sufletul cu “mierea” îngerească a acestei “albinuţe”, ci m-ar fi aşteptat, fără să ştiu, “cupa” plină de “fiere” a Judecăţii de pe urmă. Slavă Preabunului Dumnezeu, sfinţilor Săi şi îndeosebi Sfântului Nectarie că nu m-au lăsat să cad în ispită!

    Am amintit mai sus de o altă minune a Sfântului Nectarie şi nu numai a Sfântului Nectarie, ci şi a Sfinţilor Rafail, Nicolae şi Irina: tămăduirea primei noastre fetiţe, Anastasia, diagnosticată de la vârsta de 2 ani cu megadori colon şi constipaţie cronică. Clismele regulate pe care am fost nevoiţi să i le facem tot la 2-3 zile timp de 1 an o înspăimântau şi o aduceau într-o stare critică, cu transpiraţii abundente, tremurături, urlete, lacrimi etc. Supozitoarele cu glicerină nu-şi mai făceau de mult efectul. Pe 27 aprilie 2004 am consultat un medic naturist din Bucureşti, după care am fost şi la racla cu moaştele Sfântului Nectarie de la mânăstirea Radu Vodă. De această dată Dumnezeu ne-a pus credinţa la încercare. Minunea întârzia. Au trecut câteva zile. Eram abătuţi şi nedumeriţi. Am citit de câteva ori, împreună cu fetiţa, Acatistul Sfântului Nectarie şi Paraclisul Sfinţilor Rafail, Nicolae şi Irina. Aflasem de curând că Sfântul Rafail a vindecat o femeie care suferea de constipaţie cronică şi că Sfântul Nectarie “se pricepea” şi la boli intestinale. În marţea luminată, a 3-a zi de Paşti, când sunt sărbătoriţi Sfinţii Rafail, Nicolae şi Irina, Anastasia a făcut la oliţă fără nici o intervenţie din partea noastră. Nici nu apucasem să-i administrăm tratamentul prescris de doctor. Am să redau cu exactitate dialogul pe care Anastasia l-a avut, în februarie 2005, cu sora mea cea mică şi pe care l-am notat imediat:

    N: – Am auzit că ai făcut la oliţă. Vezi că te-au ajutat sfinţii, dacă te-ai rugat?

    A: – Da! Am visat că a venit la mine şi m-a ajutat să fac şi m-a împins aşa: hmmm!

    N: – Cine a venit la tine?

    A: – Sfântul Lafail!

    N: – Şi cum arăta?

    A: – Avea barbă lungă!

    N: – Era mic sau înalt?

    A: – Înalt!

    N: – Şi cum era îmbrăcat?

    A: – Ca tati!

    (….)

    N: – Ia să vedem, care din această icoană?

    A: – El! (l-a arătat exact pe Sfântul Rafail).

    Se pare că sfinţii lucrează şi “în echipă”. Nu pentru că nu ar fi în stare să se “descurce” individual, ci pentru că le place smerenia, conlucrarea prietenească, intercomuniunea, ca unii ce sunt părtaşi ai Sfintei Treimi – “structura supremei iubiri”.

    Şi în anul acesta (2006) Sfântul Nectarie ne-a avut sub oblăduirea sa. În luna iunie ne aflam în staţiunea Govora. Doamna doctor R.I. ne-a primit ca şi cum ne-ar fi cunoscut de când lumea. Asistenta dânsei era însărcinată; mai avea câteva zile şi trebuia să nască. Amabilitatea amândurora ne-a încurajat să orientăm discuţia spre tărâmul duhovnicesc al credinţei. Le-am povestit propria experienţă cu Sfântul Nectarie, sfătuind-o, în special, pe doamna asistentă să-l cheme în ajutor la naştere. Şi pentru ca să se convingă de cele spuse, le-am dăruit câte o carte cu viaţa, minunile şi Acatistul Sfântului. Apoi am urcat cu fetiţele cele mari la ultimul etaj. În ziua aceea mai aveam de făcut încă o procedură. Dar înainte de a o finaliza, din ispita şi răutatea diavolului care n-a suportat propovăduirea noastră, fetiţele au ieşit cu un minut mai repede. Am auzit în curând ţipete şi inima mi-a fost cuprinsă de nelinişte. Presimţeam că s-a întâmplat ceva rău. Când am coborât, Daria se afla în braţele unei femei care împreună cu doamna doctor R.I. ne-au spus, speriate, că fetiţa a alunecat pe scări şi s-a rostogolit de sus până la parter întocmai “ca un dovleac” şi, spre marea lor surprindere, n-a păţit nimic. Eu însămi am pipăit-o, am scuturat-o, am întors-o “pe toate părţile”: nici o lovitură, nici o vânătaie. Când am părăsit incinta spitalului, a început să zburde ca de obicei. Am ajuns în parc pentru ca să ne întâlnim cu mama, care o avea în grijă pe Nectaria. Şi mama era oarecum tulburată. Ce se întâmplase? În acelaşi timp în care Daria căzuse, în căruciorul în care dormea Nectaria era gata-gata să intre o maşină care virase foarte aproape de banca pe care stătea mama. Câţiva centimetri în plus şi accidentul era inevitabil. Ne-a păzit însă Sfântul Nectarie, drept mulţumire….

    Şi încă ceva foarte important: 7 luni de zile Nectaria nu dormea noaptea, iar ziua dormea doar 15-20 de minute. I-am administrat şi Romergan, dar degeaba. Căpătasem o oboseală cronică, vecină cu nebunia. Nu ştiam ce are. Mă scula din oră-n oră, parcă certându-mă… Cauza? Am făgăduit ceva şi nu m-am ţinut de cuvânt, amânând în permanenţă din diverse motive. În momentul în care am început să scriu, Nectaria a început să doarmă. Concluzia? Făgăduinţele făcute sfinţilor trebuiesc îndeplinite imediat, altfel apar atenţionările.

    Binecuvântat eşti Doamne, învaţă-ne pe noi îndreptările Tale! Amin.
    (sursa:http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article177)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>