Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

În Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul o maică s-a îmbolnăvit foarte grav. Avea doar 24 de ani şi se numea Veronica. La început avea dureri de cap, apoi a început să o doară mâna dreaptă. Maicile au dus-o la un spital din Atena unde a stat patru luni şi jumătate şi, cu toate străduinţele medicilor, nu s-a văzut nici o îmbunătăţire. A fost adusă din nou la mănăstire, dar situaţia se înrăutăţea pe zi ce trecea. A fost dusă din nou la spital, dar, după o perioadă, medicii au spus că nu mai au ce-i face, deoarece nu mai are mult de trăit şi dacă vor, maicile pot să o ia la mănăstire.

Îi paralizase picioarele, o mână, iar capul nu mai putea să-l ridice. Permanent avea crize, iar temperatura nu scădea sub 39°. Doctorii au zis că măduva picioarelor se topise, transformându-se într-un lichid. Maica stareţă, împreună cu toate maicile, ştiind că nu mai are mult de trăit, s-au hotărât să o tundă în schima mare.
Dar iată ce ne-a povestit chiar maica Veronica:

„Era în Duminica Ortodoxiei, având o criză şi dureri mari, am văzut-o pe fosta stareţă a noastră care adormise întru Domnul. A venit la mine, m-a luat în braţe şi m-a dus într-o biserică a Maicii Domnului din Patra. În biserică era o Doamnă preaslăvită. Stareţa m-a lăsat într-un colţ şi s-a dus la acea Doamnă, pentru a vorbi cu ea. Am auzit şi eu discuţia lor. Stareţa a întrebat-o: «Doamna mea, ce se va întâmpla cu acest copil şi ce va fi cu crizele?». «Nu fi supărată, aceste crize nu o să le mai aibă». «Vai ce bucurie! a zis stareţa. Dar febra şi durerile de care suferă aşa tare, ce va fi cu ele?». «Să facă puţină răbdare; nu vezi cât se întristează maicile pentru dânsa? Ia gândeşte-te, dacă o vom lua, cât se vor mâhni! Nu fi tristă; nu va păţi nimic!». Şi zicând acestea, a plecat fără să o mai văd.

Apoi, fosta stareţă s-a întors spre mine şi a zis: «Copilul meu, să-i spui stareţei să facă cât mai repede ceea ce s-a hotărât, deoarece va ajuta mult. Ai grijă să nu uiţi ce ţi-am spus». Era vorba despre tunderea în schima mare, dar eu nu ştiam, deoarece în ultimele zile suferisem atât de mult de pe urma durerilor, încât nu mai ştiam ce se întâmpla în jurul meu şi nu mai recunoşteam pe nimeni. Durerile au continuat, iar doctorii au zis maicilor că duminică voi muri.

Sâmbătă am avut dureri foarte mari, iar pe la patru după-amiază am rugat-o pe maica Euniki să-mi facă o injecţie calmantă şi, în curând, am adormit. Nu după mult timp am auzit bătaie în uşă, dar nu am răspuns. M-am gândit în sinea mea: «Oare maica Euniki nu le-a spus că sunt obosită şi vreau să mă odihnesc? Oare cine să fie? m-am întrebat».

Deodată se deschide uşa şi văd intrând o Doamnă preaslăvită, un episcop şi un bărbat înalt care era îmbrăcat cu o manta (astăzi nu se mai obişnuieşte să se poarte aşa ceva). Doamna, văzându-mi privirea mirată, mi-a zis:

– Cred că te întrebi cine suntem şi de unde venim la ora aceasta. Eu sunt de la Mănăstirea Malevi şi de acolo vin, iar Preasfinţitul este Sfântul Nectarie din Eghina, iar el este ucenicul cel iubit al Domnului nostru şi locuieşte aici, este ocrotitorul vostru.

Între timp, s-a apropiat de mine şi mi-a zis:

– Eu am venit şi duminică. Aveam de gând să vin peste câteva zile ca să te ajut, dar ştiind că mâine vei lua schima mare, m-am gândit să vin astăzi şi să te ajut să te ridici, ca să poţi să-ţi începi rânduiala ta şi să te pregăteşti.

– Eu, Doamna mea, nu pot să stau pe picioarele mele, nu pot să mă mişc. Vin câte două-trei maici şi nu pot să mă facă bine. Dar dumneavoastră cum o să mă ajutaţi? Cum pot să-mi fac rânduiala mea, dacă mă doare aşa de tare?

– Copilul meu, de multe ori când copilul are o durere, un necaz, inima mamei doare şi mai mult. Pe mine m-au strigat atâţia copii pentru tine şi inima mea m-a durut. Chiar dacă Dumnezeu avea în planul Lui să te lase mulţi ani la pat, eu m-am rugat Stăpânului Hristos să vin să te vindec astăzi, pentru că inima mea nu mai suporta. Oare nu crezi în puterea lui Dumnezeu?

- Cred, i-am zis eu.

- Cele cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu, mi-a răspuns ea.

- Atunci de ce, Doamna mea, nu m-aţi făcut bine când aţi venit cu câteva zile în urmă, după cum mi-aţi spus?

- Nu te-am făcut bine, a zis Doamna, pentru că lumea ar fi zis că criza prin care ai trecut te-a adus la sănătate când ţi-ai revenit. De aceea am lăsat pe astăzi, ca să se slăvească mai mult numele lui Dumnezeu.

În chilie aveam un dulăpior şi pe el aveam diferite iconiţe. Ducându-se, Doamna a luat o iconiţă şi venind lângă mine, a zis:

- Uite! Ia această iconiţă ca să înţelegi cine sunt!

Era a Maicii Domnului de la Malevi. În continuare mi-a zis:

– Veronico, acum ai să-mi aprinzi candela?

Asta mi-a zis-o pentru că atunci când eram în spital, am văzut în somn că mă aflam pe un loc înalt şi necunoscut. Era o bisericuţă a Maicii Domnului. Am vrut să merg, dar nu am putut şi atunci am zis: «Preasfânta mea, dacă nu mă faci bine, nu-ţi voi mai aprinde candela». Pentru aceasta mi-a zis cele de mai sus.
Atunci eu, ca şi cum mi-aş fi revenit, am strigat:

– Preasfânta mea, tu eşti?

Zicând aceasta, s-a întors zâmbind, şi apoi a dispărut. În momentul acela revenindu-mi, nu-mi dădeam seama dacă am dormit sau nu, dar am văzut în mâinile mele iconiţa Maicii Domnului de la Malevi. Această iconiţă mi-o adusese un arhimandrit, pe când eram bolnavă în spital.

După ce mi-am revenit, m-am ridicat în picioare, iar în clipa aceea trecea prin dreptul geamului meu maica Nectaria. Am strigat-o să vină înăuntru. În clipa aceea, am sărit în picioare şi am îmbrăţişat-o, înţelegând că s-a făcut o minune cu mine.

Atunci maica Nectaria s-a dus să vestească şi maicilor minunea, dar nu era de găsit niciuna, căci erau toate la Vecernie. În cele din urmă s-a dus în biserică şi a strigat: «Maicilor, veniţi! S-a făcut o minune cu maica Veronica! Este complet sănătoasă!».

Când au venit să mă vadă, eu stăteam în uşă, iar ele au început să plângă şi se pierdeau de emoţie. M-am dus în biserică şi am stat la Vecernie, iar când am ieşit, au tras clopotele ca să-i mulţumim Maicii Domnului. Au fost anunţate rudele şi toţi cunoscuţii. Apoi s-a făcut Acatistul Maicii Domnului şi alte slujbe de mulţumire. În ziua următoare am fost tunsă în schima mare, primind numele de Magdalena”.

După câteva zile a mers toată obştea de la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, împreună cu maica Magdalena, la Mănăstirea Malevi, ca să mulţumească Maicii Domnului pentru minunea făcută.


Material preluat de pe http://www.ortodoxradio.ro/ortodox/2007/08/27/minunile-de-la-malevi/

This entry was posted in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina. Bookmark the permalink.

132 Responses to Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

 1. ochiulet says:

  Buna ziua. Manastirea Radu Voda este un loc mirific,uitat de vreme, nu iti vine sa crezi ca esti in Bucuresti, in centru. Am aflat de aceasta manastire si sfantul Nectarie de la bona copilului meu. Am mers o data si apoi alta data si acum cand sunt intr-o stare proasta stiu sigur ca acolo imi incarc bateriile. Pe Sfantul Nectarie il consider sfantul ocrotitor al familiei mele. Ma rog la Sfantul Nectarie pentru sanatate si observ ca am o liniste in suflet de cand merg la Radu Voda.
  Ma rog la Sfantul Nectarie pentru ca raspunsul la analiza tatalui meu sa fie buna si sa aibe grija de mine si de familia mea si sa ama ierte pentru pacatele facute cu voia si fara voia mea.
  Slujbele sunt deosebit de frumoase si linistitoare , nu stii cand trece timpul si ajungi la sfarsitul slujbei. Pluteste ceva in atmosfera iar mirosul de tamaie este incantator.Ma rog sa ajung cat mai des posibil la Radu Voda.

 2. Adela says:

  Doresc sa ii multumesc cu adanca recunostinta Sfantului Nectarie si smerenie pentru ajutorul primit, intr-un moment disperat, limita. A devenit Sfatuitorul meu, ocrotitorul meu , bunul meu prieten. Uitandu-ma in urma, realizez interventia divina prin Sfantul Nectarie asupra vietii mele. Si stiu ca ma va ghida si ma va ajuta pentru vindecare si asezarea vietii mele si a familiei mele in lumina si pacea lui Dumnezeu. Ii multumesc din suflet Sfantului Nectarie pentru toate binecuvantarile.

 3. violeta says:

  Ma alatur si eu celor ceau primit ajutor de la SF.NECTARIE.Ma ajutat in multe probleme de sanatate am trecut cu bine peste ele.Acum citeva zile am primit o veste groaznica socrul meau a facut un infart ,,eu si sotul meu locuim departe de tara..a cazut ca un trasnet vestea peste noi, el intrind in coma medici au spus ca trebuie sa vada in 24 de ore dacasi revine sau nu,,,va dati seama sotul meu era terminat ,au trecut 24 de ore si nusi revenise deloc nu dadea nici un semn ,asta era deja a doua zi dimineata ,cumnata mea din tara plingind nea zis ca socrul meu nusi revine deloc ..stind de vorba cu medici iau spus trebuie sa asteptam pina dupa amiaza la ora 5 daca nu isi revine nu au cum sa il mai ajute.Eram toata familia terminati ,,atunci iam zis sotului si cumnatei mele ca pina la ora 5 numai SF.NECTARIE poate sa mai faca o minune cu neincetatele lui rugaciuni catre TATAL CERESC SI MAICA DOMNULUI Am inceput toti sa citim acatistul si sa ne rugam cu lacrimi in ochi SF NECTARIE ,L ora 5,30 dupa amiaza noi ne pregateam sa plecam in tara ,,am pus mina pe telefon siam sunat sa ne dea cumnata mea veste.MINUNE SOCRUL MEU SIA REVINIT SI A INCEPUT SA VORBEASCA II AUZISEM VOCEA.Va dati seama ce era in sufletul nostru ,,,minunea sa implinit .DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU ..SF NECTARIE …MAICA LUI DUMNEZEU VA MULTUMESC DIN TOATA INIMA MEA.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA.

 4. prisacaru says:

  Minuni şi minuni
  Cum aş putea să încep să spun minunile care s-au întâmplat în viaţa mea? Mi-e greu să fac asta, aşa că mai bine vorbesc mai întâi de minunile din viaţa altora, şi de care sunt datoare să vorbesc, pentru că am auzit de ele şi trebuie să spun mai departe pentru lauda numelui Lui Dumnezeu. E de fapt o datorie pe care nu am împlinit-o atunci când trebuia să o fac, şi am şi promis asta; aşa că acum a venit timpul neântârziat. Fiind profesoară de religie la un liceu ce se află în parohia “ Naşterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie şi Sf. Nectarie Taumaturgul”,din Iaşi, vorbeam adesea la ore copiilor despre minunile şi viaţa Sf. Nectarie, despre moaştele sale care se află atât de aproape de noi, la 5 minute de şcoala noastră, şi altele. Într-o zi, o elevă de la o clasă de a XII-a, Cristina P., îmi spune: “Doamna profesoară, mama mea a fost vindecată de Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusu, fiind în fază terminală a cancerului “. Am rugat-o să ne povestească. Ne-a istorisit, cum mama ei atât de grav bolnavă şi fară nici o şansă de supravieţuire din partea doctorilor, a visat într-o seară pe Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusu, care i s-au prezentat aşa. Aceştia i-au spus că ei o vor face bine. Fiica mai mare a doamnei, lucra in Grecia. A auzit şi ea acolo de minunile Sf. Nectarie şi Ioan Rusu, şi de visul mamei, s-a dus la mormintele lor, în insula Eghina, la Sf. Nectarie şi în Evvia la Sf. Ioan Rusul. S-a rugat cu lacrimi pentru mama ei, şi a primit de acolo ulei de la candelele ce se aflau la sfintele lor morminte. A adus uleiul acasă mamei, care cu rugăciuni şi multă nădejde în puterea lui Dumnezeu ce lucrează prin sfinţi, s-a vindecat în chip minunat. Această întâmplare am promis elevei că mă voi strădui să ajungă publică, poate în revista parohiei, ca oamenii să cunoască minunile ce le împlinesc Sfinţii şi azi. Nu am făcut asta. Ba chiar mărturia scrisă a elevei, am rătăcit-o , deşi o pusesem deoparte, cu găndul de a o înmâna preotului din parohia Sf. Nectarie, spre a spune mai departe credincioşilor.
  Nu am făcut lucrul acesta şi îmi pare rău, dar poate că poate a fost şi o rânduială necunoscută a lui Dumnezeu, care a vrut să adauge la aceasta noi mărturii, noi minuni, de data aceasta nu auzite de la alţii, ci petrecute în viaţa mea, a familiei mele.
  Când un om matur este bolnav, cănd suferă mult, suferă şi cei care îl iubesc, îi sunt aproape, se roagă pentru el. Dar când un copil suferă, şi încă unul foarte mic, de numai 10 luni, aşa cum I s-a întâmplat copilului meu, durerea este însutită, căci se ştie… cei mici pănă la 7 ani nu se spovedesc, nu au păcate, de care să fie conştienţi pentru a le mărturisi, sunt îngeraşi, aşa cum mulţi îi numesc. Deci, îngeraşul nostru s-a imbolnăvit foarte grav, ajungând pe patul de moarte, cu insuficienţă renală acută, ca o consecinţă a unei boli mai grave instalate,-sindrom hemolitic uremic- ce făcea ca sângele să nu se mai coaguleze, cu risc foarte mare de hemoragie, ajungînd în pragul dializei, care nu ar fi fost posibilă datorită puternicei hemoragii ce l-ar fi doborât definitiv.Mai rămasese doar o singură venă, la găt, la jugulară, care mai rezista la perfuzie, restul se spărseseră toate, iar asistenta care s-a chinuit vreo trei sferturi de oră să îi prindă acestă ultimă venă, mi-a zis: “rugaţi-vă să ţină, că este ultima, care se mai poate folosi”; şi aşa a fost vreme de 3 zile. În fiecare seară ungeam copilaşul cu ulei de la candela Sfîntului Nectarie din biserică şi de la cele două icoane făcătoare de minuni din Biserica Sfăntului Nectarie, spunând: “mare eşti Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale, şi nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!”
  Analizele ieseau apoi din ce în ce mai bine, doctorii făcând doar afirmaţii de genul:”spectaculoase analize, extraordinare”.
  Pe copilaşul meu îl cheamă Nectarie, căci aşa am făgăduit sfântului care ni l-a dăruit că îl vom numi. Cu drag i-am pus acest nume, cu puţină mândrie pot spune, un nume mai rar întâlnit dar cu putere prin puterea celui care l-a sfinţit, Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul. Am pus acest nume copilului ca făgăduinţă, dar mai apoi am văzut puterea Sfântului, a cărui iconiţă -dată de preotul paroh cu mai multă vreme în urmă, cănd părticica de moaşte ale Sf. Nectarie nici nu fusese adusă din Grecia, era deci de la mormântul Sfăntului din Grecia.,- se afla deasupra patului de suferinţă al micuţului nostru ce ne mângăia şi care, pot spune asta, m-a întărit cu prezenţa sa: “dar eu sunt aici”. Aici e Dumnezeu, cu noi, cu sfinţii ce lucrează neâncetat ca să ajungem acolo unde şi ei au ajuns, aproape de slava lui Dumnezeu, dar mergând pe drumul pe care ei au mers, al încercărilor, al suferinţei, al pocăinţei pentru păcate.
  Aşa cum spuneam, cănd un copil suferă, nu se poaţe să nu te mişte suferinţa lui, şi aşa s-a întâmplat şi în cazul fiului nostru. S-au rugat pentru el peste 200 de preoţi, sute de copii de la şcolile ieşene, dar mai ales sute de oameni pe care nici măcar nu-I cunoaştem şi ei nu ne cunosc, sensibilizaţi fiind de suferinţa acestui prunc nevinovat. Vă mărturisesc că am ajuns să mă întreb de ce atâta suferinţă pentru un copilaş total nevinovat, cum de îngăduie Dumnezeu aşa ceva, cu ce a greşit? De ce nu suferim noi, cei mari din jurul lui, care poate am greşit mult înaintea lui Dumnezeu? Răspunsul, greu de primit pentru o mamă în suferinţă este acesta: suferinţa acestui copil ne-a îndemnat să ne gândim mai mult la propriile greşeli, la puţina pocăinţă, la puţina rugăciune, la nerecunoştinţa noastră în a mulţumi cum se cuvine Lui Dumnezeu pentru nenumăratele, ştiutele şi neştiutele binefaceri. Dar nu în ultimul rând pot spune că suferinţa acestui copil a făcut să se înalţe rugăciuni şi din gurile care nu prea făceau asta. Iar minunea vindecării sale a smuls lacrimi de mulţumire, de bucurie, de laudă a lui Dumnezeu şi de la cei care nu ştiau că sunt “capabili” de asta.
  “Datori suntem să ne rugăm unii pentru alţii”, se spune într-o slujbă frumoasă, şi mai mult nu pot spune, de aceea vă mărturisesc bucuria vindecării fiului nostru, vă mulţumim din suflet celor ce aţi pus rugăciune lângă rugăciune pentru Nectarie al nostru, iar numele dvs. numai Dumnezeu le cunoaşte, şi tot numai El ştie cel mai bine cum să răsplătească pe fiecare. Ne vom ruga pentru asta.
  “Mare eşti Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale, şi nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!”
  Mama lui Nectarie cel mic

  P.S. Vindecarea copilului nostru a avut loc în 18 zile…La 10 februarie 2009.

 5. Andrei says:

  Buna ziua,

  As vrea sa povestesc si eu cum ne-a ajutat Sfintul Nectarie.
  Avem doi copii, ambii nascuti prin cezariana. Cind sotia a ramas insarcinata a treia oara, la un an dupa ultima cezariana, a inceput sa aiba singerari. A fost la doctorul cu care a nascut pina atunci, si care i-a facut ecografie. Avea un hematom de placenta, destul de mare. Acesta risca sa opreasca sarcina din evolutie, mai devreme sau mai tirziu, asa ca medicul ne-a sfatuit sa facem avort. Am cautat un alt doctor, care a acceptat sa o supravegheze. Intre timp, hematomul evolua mai repede decit sarcina. Practic, chiar dupa spusele medicilor, viata pruncului atirna de un fir de ata. Medicul ne-a dat o sansa de 25 %. Sotia trebuia sa inceapa imediat tratamentul. A doua zi am fost la manastirea Radu Voda, m-am inchinat si m-am rugat la moastele Sfintului Nectarie, am lasat un acatist, am luat ulei de la candela de pe racla si doua icoane cu Sfintul. Sotia s-a uns pe burtica cu acest ulei, iar in aceeasi seara a eliminat hematomul. Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintului Nectarie! Peste citeva zile, mergind la o noua ecografie, tesutul placentei incepuse sa se refaca. In semn de recunostinta, am hotarit ca numele copilului sa fie Nectarie. Intre timp sarcina a evoluat foarte bine si ne rugam Sfintului sa ne ajute la nastere, care va avea loc curind.

  Doamne ajuta!

 6. angela says:

  Vreau sa multumesc iar sfantului meu drag Nectarie pt.ca l-a ajutat pe baiatul meu sa intre la seminar si pt.toate nimicurile cu care ma ajuta mereu si mereu, de exemplu cand m-a facut sa trec cu bine peste un incident in urma caruia m-am ars foarte tare la un deget, mi s-a facut basica mare de tot, dar mi-am pus pe locul acela ulei sfintit de la candela sfantului si durerea a cedat, in cateva zile degetul s-a vindecat fara sa ramana absolut nici o cicatrice.
  Ma mai rog sfantului cand am anumite temeri de cum va iesi un lucru sau altul, cand am probleme in familie si sfantul ma ajuta, neconditionat, de fiecare data.
  Tin aproape de suflet uleiul sfintit si ma ung cu el, fiind sigura ca sfantul Nectarie e cu mine.
  Nu va indoiti, credinta ajuta.SFANTUL NECTARIE NE AJUTA CU ADEVARAT.
  DOAMNE AJUTA!

 7. claudia says:

  cand am citit pentru prima data despre minunile Sfantului Nectarie,intrasem intr-o adanca stare depresiva,cu dese ganduri de suicid.consideram ca nu mai am niciun rost pe lume,fara un motiv intemeiat.citind despre minunile sfantului,am decis sa ii citesc acatistul,dar si paraclisul Maicii Domnului.inca de la prima rugaciune,starea de depresie a disparut,luandu-i locul pofta de viata.adevaratele minuni au loc in momentul in care ai timp sa le observi.de-a lungul timpului m-am rugat ca parintii mei sa se impace in urma divortului,m-am rugat pentru examene,pentru viata unei persoane foarte dragi careia medicii nu ii mai dadeau nicio sansa de supravietuire,dar cand toate cererile mi-au fost implinite,nu am remarcat ajutorul divin.viata mi-a fost salvata de doua ori,cand moartea parea inevitabila.desi teoretic ar fi trebuit sa raman cu sechele fizice sau psihice,eu am scapat ca prin minune.trebuie doar sa ne rugam….Dumnezeu nu lasa pe nimeni.spre exemplu,in urma cu doar cateva zile m-am rugat disperata la Domnul si la Sfantul Mina,implorand ajutor pentru gasirea unui act foarte important la locul de munca.desi nevinovata,eram acuzata ca as fi fost neatenta si din vina mea acel document a disparut.dupa aproape jumatate de ora de la rugaciune,actul a fost gasit,iar eu am scapat de acuzatii.daca ne vom pierde si credinta,atunci vom pierde tot.

 8. Alina says:

  Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie si Maicutei Sfintei Maria, precum si tuturor sfintilor pentru mijlocirea lor si sprijinul permanent pe care il simt. Am aflat de minunile Sfantului Nectarie prin luna iunie cand eram intr-o stare depresiva si nu gaseam solutii la mai multe probleme. Am citit acatistul precum si alte rugaciuni cu credinta si fara nici o umbra de indoiala in ajutorul ce aveam sa-l primesc. Eu locuiesc cu familia in strainatate si planificam anul acesta sa ne vedem rudele, dar nu ne ajungeau bani. Impreuna cu sotul lucram pe contul nostru si as putea spune ca la nici o saptamana dupa ce am inceput sa citesc acatistul, au aparut mai multi clienti, mai multe comenzi, ceea ce ne-a permis sa ne realizam visul si in plus, sa ajung si la manastirea Radu Voda din Bucuresti. La fel, ma rugam si pentru baietelul de 3 ani, care avea mici probleme de sanatate si de care a scapat tot in aceasta vara. Pot parea fleacuri in comparatie cu cele marturisite de altii cu probleme mult mai grave, dar pentru mine este un semn ca Dumnezeu, Iisus Hristos, toti Sfintii, Sfanta Maria sunt langa noi si ne ajuta ori de cate ori avem nevoie de un sfat, liniste, intelepciune, indrumare, sanatate. Simt ca sunt alaturi in toate sii acum nu trece o zi fara rugaciuni. Prin rugaciune toate merg mai usor si problemele se rezolva parca de la sine. Dumnezeu nu ne lasa singuri nici o data, el gaseste intotdeauna solutii din cele mai neasteptate si toate sunt in mainile lui. Multumesc din tot sufletul si pentru ca am posibilitatea sa impartasesc bucuria mea.

 9. anca popescu says:

  Ma rog cu credinta si disperare la Sfantul Nectarie sa faca din nou o minune pt tatal meu careeste intr-o situatie grava,intubat.Ma rog cu toata puterea sa-l ajute sa traiasca,sa se vindece de cancer pulmonar.Ma rog cu toata speranta sa-i dea putere si curaj sa se lupte cu boala.
  Doamne ,Sfantule Nectarie si Maica Domnului vegheati asupra tatalui meu si ajutati-l.
  Amin

 10. Roxana says:

  Dragi enoriasi, va recomand cu mare caldura sufleteasca sa cititi acatistul Sfantului Nectarie mare facator de minuni, in orice imprejurare: la vreme de necaz, boala, indeplinirea tuturor dorintelor.
  Ma numesc Roxana si anul trecut in luna decembrie, am ramas insarcinata cu ce-l de-al doilea copilas. Din punct de vedere medical, sunt putin sensibila, si aume am tensiunea oscilanta, cand este buna, cand este prea mare si la orice mic efort si suparare nu ma sinteam bine deloc. Pe toata perioada sarcinii, seara, noaptea si dimineata citeam actatistul Sfantului Necatarie si Sfantului Spiridon facand inchinaciuni sa pot duce pana la termen sarcina mult asteptata.
  Sfantul Nectarie mi-a auzit rugaciunea si mi-a daruit o fetita sanatoasa, frumoasa si cumintica in care toata familia ne bucuram de acest dar dumnezeiesc, promitandu-i sfantului ca la botez am sa-i pun numele de Nectaria.
  Multumesc din suflet Sfantului Nectarie si Sfantului Spriridon pentru ajutorul mult primit. Doamne ajuta

 11. Ecaterina says:

  Nici nu pot sa multumesc dupa vrednicie vreodata lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru tot ce a facut pentru mine si familia mea! A fost si este mereu cu noi!
  Mi-a vindecat surorile grav bolnave (una avea cancer iar cealalte screloza multipla in placi)! Dupa rugaciuni cu lacrimi fierbinti si cu staruinta cu totii putem capata vindecare de la Bunul Dumnezeu!
  Slava Domnului pentru indurarea Lui fata de noi! Doamne ajuta!

 12. cami says:

  Buna,
  Vreau sa spun ca ma aflu si eu printre cei pentru care Sf Nectarie a facut si face minuni. O sa va povestesc un caz poate mai ciudat. Voiam de mai mult timp sa ne izolam apartamentul in care ne-am mutat in urma cu 2 ani, dar peste tot unde am sunat spuneau ca nu se merita sa puna schela pt un singur apartament, ca e costisitor, etc. Intr-un final am gasit pe cineva care a fost de acord sa vina si sa ne izoleze. Eram foarte bucurosi ca in sfarsit am gasit pe cineva sa ne ajute. A venit domnul, am incheiat contractul si am platit lucrarea, ca doar promisese ca de “sambata” se apuca de lucru. Dupa cateva zile am aflat ca respectiva persoana este un inselator care promisese la multa lume si luase banii si nu izolase apartamente, ba mai mult avea interdictie de a parasi orasul si fusese arestat pentru ca a luat bani de la multa lume promitandu-le ca ii duce in strainatate dar nu i-a mai dus. Atunci am crezut ca nebunesc, ne era frica ca vom ramane cu banii dati si fara lucrare. Am inceput sa ma rog la Sf Nectarie, la Maica Domnului si la Sf Mina sa nu ne lase in paguba si sa vina sa ne izoleze apartamentul. Si dupa cateva zile acel om a venit cu o alta echipa (nu cu echipa lui) si au inceput lucrarea. Erau niste baieti buni cu care te puteai intelege si care au lucrat destul de bine. Si astfel Sf. Nectarie, Maica Domnului si Sf Mina ne-au izbavit de paguba. Multumim Maicuta Domnului, SF. Nectarie si Sf Mina. Rugati-va la Sf Nectarie si El va va ajuta in orice problema.

 13. angela says:

  Am promis sf.meu drag Nectarie ca voi marturisi despre ajutorul primit acum cateva zile, cand eram pur si simplu disperata din cauza ca nu mai gaseam o carte imprumutata de la cineva, eram sigura ca nu se putuse evapora, era undeva pusa bine, dar nu dadeam nicidecum de ea. Am intors toata casa, m-am uitat pana si pe sub paturi, pe sub dulapuri, am reluat de nu stiu cate ori cautarea peste tot pe unde ar fi putut fi si…nimic! Eram disperata. Nu intelegeam cum de putuse disparea asa, din senin, dar nu era, si basta. Imi venea sa intru in pamant de rusine la gandul ca trebuia sa-i spun persoanei ce-mi imprumutase acea carte ca n-o mai am cu toate ca imi atrasese atentia sa am mare grija de ea; l-am sunat pe baiatul meu care e la scoala in alt oras si l-am rugat sa mearga ziua urmatoare la libraria bisericeasca de acolo sa incerce s-o gaseasca, pur si simplu nu mai stiam ce sa fac.
  As fi vrut sa citesc pe vreo carte de rugaciuni dar eram prea agitata ca sa pot face asta si atunci am inceput sa repet cuvintele:”sfinte Nectarie, ajuta-ma!”, “sfinte Nectarie, ajuta-ma sa gasesc cartea!” si dupa cateva minute m-am uitat iar pe dulap unde cartea cu pricina statea bine mersi… N-are rost sa mai spun ca ma uitasem se cateva ori inainte in locul acela nu numai eu ci si copilul meu si n-o vazusem niciunul.
  Nu-mi venea sa cred! I-am multumit sfantului si i-am promis ca o sa posted aici minunea (ca eu minune o consider) pentru a o alatura altor si altor minuni facute cunoscute atator suflete CARE CRED.
  Doamne ajuta.

 14. Mihai says:

  Eu m-am intors unde trebuie cu ajutorul Dragului meu si iubitului meu parinte Arsenie Boca.
  Am o boala mai exotica: Lyme sau Borelioza si este transmisa de o capusa. O am de un an jumatate si se manifesta foarte urat la nivel neurologic, cardiac, oftalmologic. Am facut tratament antibiotic 9 luni. In cazul acestei bacterii de indata ce este atacata de un antibiotic elimina niste toxine care exacerbeaza toate simptomele. Se numeste reactie Herx si are loc cand tratamentul functioneaza. Ce sa va spun de tratamentul Sfantului Nectarie? Am inceput sa citesc Acatistul Sau dupa ce l-am refuzat de cateva ori nestiind nimic despre dansul. Dupa prima seara am inceput sa ma simt ca si cum un antibiotic puternic omoara bacteria. Am avut o reactie Herx ce a durat cateva zile. A fost Sfantul Nectarie. O sa starui si-L rog sa ma ajute sa trec peste hopul din viata mea. Fagaduielile o sa mi le tin. Fac fluturasi in care scriu despre dansul si ii imprastiu in centrul Clujului.
  Doamne ajuta, tuturor in suferinta nevoie si deznadejde!

 15. carsote florin says:

  Ma numesc Florin si sincer nu credeam in minunile Sf Nectarie,dar citind citeva din minunatiile lui am inceput sa ma rog la el.Dupa citva timp mi a aparut in vis moastele Sf
  Nectarie si am relizat ca este adevarat si ca mare este puterea lui Dumnezeu cind mi sau indeplinit dorintele.Asa ca cei ce citesc aceste minunatii,si considera ca numai au nici o sansa, cu mare incredere le recomand sa se roage la sf Nectarie si negresit sfintul ii va ajuta.

 16. MIOARA says:

  MULTUMESC SF.NECTARIE, MAICA DOMNULUI SI DOMNULUI NOSTRU HRISTOS. RUGATI-VA CU CREDINTA SI CREDETI PUTEREA LUI ESTE MARE .CREDE-TI IN EL, CITITI ACATISTUL UNGETI-VA CU MIR SI NU VETI RAMANE NE AJUTATI. DOAMNE AJUTA !

 17. voinescu simona says:

  Azi 06.04.2011 vreau sa va scriu ca de cateva zile citesc la cartea SF. Nectarie – Minuni in Romania. E o carte tare folositoare sufletului, de multe ori am lacrimat la minunile ce le citeam. Am cautat sa-I iau icoana, fiind intr-o situatie mai dificila (probleme cu sotul, care pare de nerecunoscut, din cauza socrilor si a cumnatei care se baga sa ne faca zile fripte ). Simteam din suflet ca daca am icoana Sf. Nectarie in casa situatia se va clarifica, iar sufletul meu se va linistii. Am cautat icoana, dar nu am gasit-o, dar Sfantul care este grabnic ajutator si in care imi pusesem toata nadejdea, facand acatistul, dar si paraclisul Maicii Domnului m-a auzit. Cand rugaciunile sunt facute cu lacrimi si cu inima smerita sunt si ascultate, dar la mine au fost ascultate imediat. A doua zi merg la servici, ma rog Sfantului si Maicii Domnului, iar la sfarsitul programului luand autobuzul catre casa, deoarece nu mai puteam merge in oras pt. ca mi se rupsese pantoful si mergeam incet si cu grija ca sa nu raman desculta. In autobus de ce ma apropiam de centru unde se afla un magazine cu icoane, de aceea parca inima mea era cuprinsa tot mai puternic de un indemn venit din partea Sf. Nectarie de a cobori din autobus. Ma gandeam ca intai sa ma duc acasa sa-mi schimb incaltarile si apoi sa vin la magazin, dar indemnurile erau asa de puternice incat nu am rizistat si punandu-mi nadejdea ca SF. Nectarie ma va ajuta la mers, m-am dat jos si am pornit catre magazin. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca piciorul meu nu mai juca in pantoful care era tare mult desfacut in partea din fata. Am ajuns la magazin si am intrebat daca au icoana SF. Nectarie. O aveau, mare mi-a fost bucuria, nu am vrut sa mi-o ambaleze si nici sa o pun in punga, ci am tinut-o in brate in partea stanga, la inima (la magazin aveau 3 feluri de icoane, toate cu SF. Nectarie, dar cel care era cel mai expresif si care imi era real, era si cel mai ieftin- asa sunt sfintii plini de smerenie). De cand am luat icoana, sufletul meu s-a linistit si parca langa mine mergea Sf. Nectarie.
  Am uitat sa mentionez ca in urma cu 2 saptamani am avut o interventie chirurgicala la stomatologie. Era o masea de minte care nu avea loc unde sa iasa si care necesita scoaterea ei. Operatia a fost tare complicata, 4 ore cu gura deschisa, cu 3 fiole de anestezic, taieri de gingie si os, pentru ca maseaua abia se vedea la exterior si nu avea cum sa fie scoasa cu clestele. Plangeam pe scaun si ma rugam la Maica Domnului, SF. Nectarie, SF.Nicolae, Parintelui Arsenie Boca si Ilie Cleopa (care cu mine au facut multe minuni, pacat ca nu-I canonizeaza, dar pentru mine raman SFINTI). Medicului ii era frica sa nu-mi rupa osul care era destul de moale pt. varsta mea de 32 de ani. Dupa multe chinuri a reusit colegul medicului sa mi-o scoata, dar si intreaga (pe aceasta cale le multumesc si ma rog pentru ei.). Au urmat zile in care nu puteam sa vorbesc de asa dureri de os, si ma rugam ca sa nu se fi plesnit. Dupa 4 zile (cu 3 copci) am mers la o prietena (lucreaza la magazinul de obiecte bisericesti) sa ma mai uit pe la carti de unde am luat cartea cu minunile din Romania si acatistul SF. Nectarie si vazundu-ma asa mi-a dat la obrazul care inca mai era umflat cu ulei de la Sf. Nectarie, Doamne mare Ti-e mila! Am simtit o usurare, iar din ziua urmatoare osul nu ma mai durea asa de rau si in cateva zile puteam sa mananc mai bine pana intr-un timp scurt s-a vindecat complet, iar acum vorbesc si mananc normal, nu mai am nici o durere. Operatia am facut-o pe 24.03.2011(de Buna Vestire), iar chinul a fost mare cred eu pentru ca nu m-am dus la biserica, si am plecat din localitate la medic. Nimeni sa nu mai faca ce am facut eu, NIMENI SA NU PLECE LA DRUM IN TIMPUL SFINTEI LITURGHII!!! De la tratamentul medicamentos pe care l-am luat, mancarea ce nu era consistenta fiind si de post (ca nu aveam voie decat zeama de la ciorba, compot, nimic care sa ma faca sa mestec) , eu avand un stomac care in urma cu cativa ani l-am avut ulceros, devenind astfel sensibil, m-am trezit cu niste usturimi in fiecare zi.
  Din momemtul in care am pus icoana(un format mai mic) in brate, plina de bucurie, a inceput stomacul chia in partea cu icoana, sa ma usture foarte rau. Durerile erau asa de mari ca ma lasau doar daca stam pe loc, atunci am inceput sa ma rog la Maica Domnului si la SF. Nectarie sa ma ajute sa ajung cu bine acasa. Am inceput sa tremur, devenisem palida, dar si mai cu nadejde m-am rugat, si am pornit catre tramvai care ma ducea mai aproape de casa. Stiam ca la noi in Craiova de cateva zile centrul se inchisese pentru amenajari si ca tramvaiul(autobuzul care acum il inlocuia) mergea. Cand am ajuns in statie vazand ca nu apare, am intrebat la toneta si mi s-a spus ca si-a schimbat ruta. Eram intr-o dilema, cu usturimi ingrozitoare, iar statia era departe unde venea si unde ma lasa. M-am uitat la icoana si l-am intrebat pe Sf. Nectarie, ce sa fac? Dupa cateva secunde, la un indemn ca si cel din autobus, am hotarat sa ma intorc. Va dati seama, cu dureri mari, cu pantoful care era rupt, cu drum parcurs degeaba, in ce situatie eram? Pe drum am intalnit multe magazine de pantofi care erau noi si iftini (nu de buna calitate, dar pana acasa tot ma tineau si aveau si numarul meu, care eu il gasesc foarte greu, purtand 36), nu am cumparat pt. ca pantoful meu se comporta ca si celalalt, acum puteam sa merg si cu el rupt, nu ma mai interesa, la cat de fericita eram . Durerile de stomac se rareau, dar eu ma rugam din suflet strangand mai cu foc icoana. Am ajuns in statia de unde ma dadusem jos, acolo am gasit si loc pe bancuta, iar durerile nu mai erau asa de dese si mari. Nu am stat multe minute (pana in 10 minute), si autobuzul a venit. Asa ca ajungand acasa am realizat ca durerile de la stomac nu mai erau, decat o mica jena, care nu dupa mult timp au disparut si cu pantoful care nu s-a rupt de tot, dupa ce parcursesem atata drum. Icoana am luat-o pe 05.04.2011, iar azi am inteles de ce atata indemn din partea SF. Nectarie sa iau ieri icoana, pentru ca azi isi anunta deja aparitia menstruatia (in perioda asta ma feresc sa ating lucrurile sfinte si mai ales icoanele), dar si pentru faptul ca de 2 zile am inceput sa-I citesc acatistul Sf. Nectarie precum si paraclisul Maicii Domnului .
  Tot azi mi-am facut programare sa merg in pelerinaj in Grecia la Sfantul Nectarie, gasind si loc, desi plecarea este la sf. Lunii viitoare (cam din scurt, dar m-am rugat Sf. Nectarie si el mi-a gasit loc). Ieri la icoana SF. Nectarie m-am rugat sa merg mai repede la El, nu la sfarsitul lunii iunie cum gasisem. Ia-ta ca Sf. Nectarie ma aduce mai repede la El.
  Si tot azi am luat la mine o sticluta pe care aproape ca am umplut-o cu ulei de masline si in care voi pune de la prietena mea cateva picaturi din uleiul SF. Nectarie din Eghina.
  Cate minuni a facut cu mine SFANTUL NECTARIE SI MAICA DOMNULUI, in perioada asta, va las pe dumneavoastra dragi cititori sa le numarati!
  SLAVA DOMNULUI SI MAICII LUI, PENTRU GRIJA CARE NE-O POARTA PRIN SFINTI!!!!
  MULTUMESC TUTUROR SFINTILOR, SI MAI ALES SFANTULUI NECTARIE, MARE FACATOR DE MINUNI!!!
  Eu sunt o mare pacatoasa, dar port ceva in inima si pe care vreau sa-l stiti si dumneavoastra dragii mei cititori ca: Dumnezeu “ inima infranta si smerita nu o va urgisi” si ca IUBIREA Lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos, e cu mult mai mare; decat iubirea celui mai mare Sfant fata de Dumnezeu.
  V. Simona

 18. voinescu simona says:

  PS. Am uitat sa mentionez ca atunci cand eram pe scaunul de la stomatologie, am zis foarte mult si rugaciunea lui IISUS “Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatoasa”, mare putere are, credeti-ma fratii mei, rugaciune care m-a ajutat foarte mult la un examen.

 19. voinescu simona says:

  Dar stiti cine este BUCURIA, COMOARA, DULCEATA, CEA PE CARE O IUBESC MAI PRESUS DE ORICE SI ORICINE, SUFLETELUL VIETII MELE asa cum II spun eu? E MAICA DOMNULUI!!!! E cea la care ma rog, si pe care o port mereu in inima mea, E cea care imi poarta pasii de mica pe calea credintei, E cea care o facut cele mai multe minuni; E cea care prin rugaciunile Ei, SF. Mina, ale multor sfinti si ale mamei mele, mi-a dat a doua oara VIATA (fiind in moarte clinica 4 ore). Niciodata nu-I voi putea multumii.
  Asi fi tare fericita daca s-ar scrie o carte si cu minunile facute de Maica Domnului in Romania.

  SLAVA DOMNULUI SI MAICII LUI pentru minunile care le savarseste prin SFINTI.
  MULTUMESC din suflet SFANTULUI NECTARIE pentru minunile si grija ce ne-o poarta noua romanilor si tuturor oamenilor.

 20. angela says:

  HRISTOS A INVIAT!
  Ii promit sfantului meu drag Nectarie intotdeauna ca o sa marturisesc ajutorul dat mie in anumite situatii, nu am mai scris demult dar o fac acum spunand ca imi poarta de grija de fiecare data cand il rog, am mai spus si alta data, pentru cineva de afara cele ce se intampla par lucruri marunte dar pt.mine sunt adevarate minuni, de exemplu la serviciu trec uneori prin momente pe care la inceput mi se pare ca nu le pot trece, dar dupa ce-i cer ajutorul lui, acele momente de panica trec fara sa lase urme.
  Iar ca sa dau si un caz concret de ajutor, mai de vreo doua luni de zile mi-a aparut pe obraz un semn (un neg, nici nu stiu cum sa-l definesc), la inceput a fost mic, doar o pata maronie care a tot crescut si in final a ajuns destul de pronuntat, in relief, ma incomoda cand ma imbracam sau dezbracam de o bluza trasa peste cap, cum era aproape de par il zgandaream cand ma pieptanam si imi curgea sange de acolo.
  Colegele ma tot indemnau sa merg neaparat la doctor ca nu e de glumit, la inceput ma batea si pe mine gandul sa merg dar am renuntat, am inceput sa ma ung zilnic pe locul respectiv cu ulei de la candela sfantului, m-am uns asa cam doua saptamani apoi am neglijat, imi dadeam mai rar, cand am inceput sa fac asta hotarasem sa ma ung cu uleiul respectiv timp de 40 de zile, dar cum am mai spus, nu m-am tinut de aceasta hotarare, fiind atat de ocupata mai ales in ultimul timp nici nu am mai bagat de seama cum mai imi e semnul asta, abia acum in saptamana patimilor am observat, uitandu-ma atent intr-o zi, ca semnul meu disparuse cu desavarsire, mai e doar o pata estompata care imi aminteste locul unde a fost.
  Si stiti care e minunea? ca abia acum s-au implinit cele 40 de zile de cand am inceput sa ma ung cu uleiul sfintit. Sfantul Nectarie mi-a aratat ca, asa cum am crezut eu ca o sa-mi treaca, sau ma rog, cum speram ca o sa fie, exact asa s-a intamplat, chiar daca nu m-am tinut pana la capat de “tratamentul” asta. Mi-e rusine de sfantul meu ca el m-a ajutat chiar daca eu doar am inceput sa fac ceva, apoi l-am lasat numai pe el sa termine treaba.
  Acum am iar nevoie de el, am o problema mai serioasa de sanatate care ma sperie putin, dar totusi CRED cu tarie ca o sa ma ajute sa trec si peste asta, chiar daca de data asta cu ajutorul medicilor, ca doar si medicii sunt pusi tot ca sa ne ajute pe cei care ne imbolnavim mai serios, nu?
  Multumesc sfantului Nectarie ca mi-a dat puterea de a posta iar aici multumirea ce i-o datoram, fagaduiesc ca o sa mai scriu ori de cate ori e nevoie.
  P.S. Baiatul meu e la seminar si simte si el de multe ori ajutorul sfantului, asa, pe fata.

 21. elena says:

  Sint straina intre straini. Nu am pe nimeni linga mine din familia mea.Cind mi-i greu nimanui n-am cui cere ajutorul. Lumea este foerte rea ,daca vede ca esti un pic mai descurcaret ar fi in stare sa-ti scoata ochii.Dar cind mi-i cel mai greu ma rog Maicii Domnului,D-lui Isus Hristos,Sf.Nectarie,Sf. Nicolaie si ma simt atit de bine.Parca ar fi cineva linga mine .Inima i-mi devine asa de usoara.Simt ca cineva acolo sus are grija de mine,de copiii mei si de sotul meu.Toate necazurile noastre i-si gasesc rezolvare.Eu devin mai plina de puteri si-mi pun toata nadejdea in Bunul Dumnezeu.Fara ajutorul Lui suntem nimic.Rugindu-ma Sf. Nectarie sotul meu i-si gaseste de munca.Slavit Esti Doamne intru Sfintii Tai!

 22. lacramioara says:

  Slava lui Dumnezeu pentru grija ce ne-o poarta, pentru faptul ca ne-a lasat ca mijlocitori pe acesti sfinti minunati.Doresc sa subscriu la tot ce s-a zis mai sus.Sfantul Nectarie este grabnic ajutator si cald folositor tuturor celor care se simt deznadajduiti.Vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ce face pentru mine.As dori sa dau speranta celor care au nevoie de ea, incurajandu-i sa citeasca cu toata credinta acatistul Sfantului Nectarie caci ajutorul nu va intarzia sa apara.Multumesc din inima Sfantului Nectarie, Maicutei Domnului, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Nicolae, Sfintei Ecaterina si Ingerului meu Pazitor ca m-au adus pe calea cea dreapta si desi mai am foarte mult de parcurs voi incerca cu ajutorul lor sa nu ii mai supar si sa ma invrednicesc si eu sa impart vesnicia cu Ei.Doamne Ajuta si Domnul sa ne binecuvinteze pe toti.

 23. mada says:

  abia am terminat de citit acatistul si paraclistul sf nectari astazi dupa o luna si 1 jumate de cand ma rog sf nectarie astazi in timp ce ma rugam am simtit un miros tare frumos ceva de genul cum miroase candela cand aproape se stinge si amestecat cu miros de tamaie nu stiu sa explic exact un miros frumos tare asa cum miroase in biserica …E minunat am o mare bucurie in suflet e minunat multumesc sf Nectarie k ai venit si in casa mea…aici sunt multi oameni care povestesc k au simtit miros de mir in timp ce se rugau sf nectarie ,astazi mi s a intamplat si mie…e minunat

 24. Alina says:

  Buna seara! Si eu simt nevoia sa marturisesc una din minunile pe care Sf Nectarie le-a facut de cand am inceput sa-i citesc acatistul. Am avut un control neanuntat sapt trecuta si eram disperata – documentele nu erau in regula, ei m-au tinut mai bine de 6 ore cu declaratii etc. Am simtit ca nu mai rezist. la inceputul ac saptamani trebuia sa ma prezint cu alte documente…si minune mare : cand m-am dus nu a mai fost nevoie, totul era clarificat! Stiu ca doar Sf m-a ajutat.
  Acum ma mai rog Lui in continuare ptr soarta mea in viata si sunt sigura ca voi primi ajutor.
  ma bucur ca am avut ocazia sa-l cunosc pe Sfantul Nectarie !!!!!!

 25. Alina says:

  Eu m-am rugat ani buni la rand la Mitropolie in Iasi (la Moastele Sf Paraschiva) ptr intelegere cu parintii. Eram studenta in Iasi si nu prea ma intelegeam cu mama…aceasta era f severa si exigenta si nu puteam sa vb deloc cu ea, nu stia niciodata ce ma doare. Eram atat de afectata…M-am rugat mult timp la Moastele Sf Parachiva si am primit ajutor!!! mama mea s-a calmat, este alt om! Acum sunt cea mai buna prietena cu parintii mei – acum am invatat sa-i apreciez si mai mult!!! Imi iubesc nespus parintii ! In 2008 mama a fost diagnosticata cu cancer…a fost la Bucuresti, s-a rugat la Sf Necatrie (stia ca e vindecator de cancer), dupa care s-a dus la spital ptr operatie! mama mea scumpa traieste si-n ziua de astazi, a fost operata si nu a avut nevoie niciodata de citostatice etc. Multumesc Cerului ca este bine si ca impreuna formam o familie atat de frumoasa! Sper din suflet sa ajungem la Eghina….

 26. angela says:

  A trecut aproape un an de cand n-am mai scris aici, atunci aveam o problema mai serioasa de sanatate care ma inspaimanta, cu ajutorul sf.Nectarie, sf.Arsenie Boca, a Maicii Domnului si, bine’nteles, a medicilor, am trecut cu bine si peste asta. Sunt foarte sigura ca m-au ajutat si o sa ma ajute intotdeauna. MULTUMESC.

 27. nina says:

  Si eu ma alatur celor spuse mai sus si pe mine m-a ajutat nespus de multe ori SFANTUL MEU DRAG NECTARIE in lucruri marunte de fiecare zi dar care pentru mine au fost divine si am simtit ca cineva are grija de mine si familia mea citesc aproape zilnic acatistulsi ma rog sa aiba grija de toata lumea si de noi cititi acatisul sf NECTARIE CU CREDINTA si minunile incep sa apara cu rabdare si speranta . Te iubesc sf Nectarie impreuna cu toti sfintii AMIN

 28. AlinaSa says:

  As dori sa va marturisesc si eu cum a aparut Sf. Nectarie in viata mea si cat de mult el vegehaza el si Maicuta Domnuluiasupra mea.
  Sunt o tanaara mamica de 32 de ani si in Ianuarie 2012, am fost diagnosticata cu un cancer foarte rar la stomac care facuse deja metastaze la ovare.
  Desi doctorii nu mi-au dat multe speratnte, de atunci eu am inceput sa citesc zilnic acatistul Sf. Nectarie si am Maicii Domnului si uitate ca acum dupa 7 luni, doctorii au reusit sa adoarma boala si sa o stabillizeze.
  Eu sunt convinsa ca aceasta este o minune din parte Sfantului drag si vreau sa le impartasesc tututor caci cu multa credinta si umilinta la D-zeu totul este posibil. Am fost deja la niste biserici unde se afla moastele Sf. Nectarie, iar in luna Octombrie 2012 v-oi pleca in tara cu fetita mea de 5 ani si i-am promis Sfantului ca v-oi ajunge si la Sfantul sau mormant in Eghina.
  Iubiti credinciosi, nu va pierdeti speranta si increderea in D-zeu , Domnul nostru Iisus Hristos si toti sfintii caci asculta necazurile noastre si se roaga neancetat pentru noi pacatosii.
  Doamne ajuta !!!

 29. AlinaSa says:

  Inca o data vreau sa ii multumesc Sfantului Nectarie pentru dragostea pe care ne-o poarta noua celor neputinciosi si pentru ca vegheaza neancetat asupra noastra.
  Eu locuiesc in Canada si am fost foarte fericita ca am gasit si aici o biserica unde sunt expuse moastele lui. Am fost deja de doua ori, si ma rog zilnic acasa la Sfanta lui icoana si la Icoana Maicii Domnului si uite ca milostivirea si dragostea lor asupra mea a familiei mele este fara margini.
  Sper ca ei sa asculte in continuare umilele mele rugaciuni si sa ma scape de aceasta boala pacatoasa pentru totdeauna, pentru a-mi putea creste fetita.

  Doane ajuta tuturor celor necajiti si in nevoi.

 30. lacra says:

  Sfantul Nectarie ne-a scapat de purici!

  In urma cu ceva timp am constatat ca, desi nu avem caine sau pisica in casa, am fost piscati de purici. Ma intai eu, apoi fetita cea mica. Eram disperata! Nu stiam ce sa mai facem ca sa scapam de ei! M-am rugat Sfantului Necatrie si am constatat ca am fost lasate in pace! Multumim Sfantului Nectarie!

 31. Blenche Mariana says:

  Dragi frati crestini sunt din jud Salaj ,si as dori ulei din candela de la moastele sf Nectarie si de la sf Ioan Rusul.Cei care puteti sa-mi trimite-ti,va rog din suflet.Dumnezeu sa va ajute si sa va rasplateasca efortul!

 32. Ionita Iuliana says:

  Multumesc din suflet si eu Sfantului Nectarie pentru tot binele pe care l-a facut si il face familiei mele de cand am aflat despre bunatatea sa ! As vrea sa va povestesc pe scurt cat de grabnic este ajutorul pe care-l primim atata timp cat ne rugam cu sarguintasi sinceritate. Acum cateva luni am fost la Manastirea Radu Voda si l-am rugat pe Sfantul sa-mi ajute copilul la gasirea unui serviciu.
  La numai doua zile a fost chemat la un interviu si in ziua urmatoare a si fost angajat. Slava bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului nostru drag Nectarie!!! Eu ma confrunt cu niste problme de sanatate…ma chinuia tare un fibrom destul de mare si care imi presa zilnic organele din abdomen. De cand am fost la Sfantul drag, la “Bunul” cum imi place sa-l numesc si de cand ma rog in fiecare seara citind acatistul si ma ung cu ulei de la candela sa binecuvantata pot spune cu mana pe inima ca ma simt tot mai bine, nu mai am dureri si simt ca s-a micsorat pe zi ce trece ! Slava lui Dumnezeu , Sfintei sale Maicute si bunului nostru sfant drag si grabnic ajutator Nectarie! Ma bucur sa va marturisesc si faptul ca vad din ce in ce mai multi oameni care se intorc catre credinta, catre biserica…sa dea Bunul Dumnezeu sa fim mai buni, mai corecti si vom vedea cum si vietile noastre vor fi mai frumoase. Va multumesc si voi mai reveni sa mai povestesc ce minuni mau face Bunul Sfant cu noi, cu familia mea si prietenii mei. Am fost si cu o prietena la Sfantul pentru ca-si doreste foarte mult un copil iar acum cateva zile m-a anuntat ca este insacinata. Multumim Bunule pentru tot ceea ce faci pentru noi si Domnul sa ne binecuvanteze pe toti! Doamne ajuta 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>