Ileana Boncea: Cum l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie

Mă numesc Boncea Ileana, am 72 de ani şi sunt din Bucureşti. Sunt fiică de preot, enoriaşă a Sfintei Mănăstiri Radu Vodă din 1992. Credinţa în Dumnezeu mi-a fost insuflată de tatăl meu, de când eram copil. Deci, în orice împrejurare, locul şi ajutorul îl găsim doar în Biserică şi prin slujitorii ei, care la noi, la Mănăstirea Radu Vodă sunt cu totul deosebiţi. Sunt dăruitori, ostenitori şi foarte aproape de problemele fiecăruia, de la Prea Sfinţitul Varsanufie Prahoveanul până la ultimul monah. Dumnezeu este atât de bun, îndelung răbdător, ne mai ceartă, ne mai iartă, dar nu ne lasă niciodată.

O întâmplare petrecută în 19 august 2001 m-a convins de aceasta. Ce oameni aleşi mi-a scos Dumnezeu în cale, şi cum am scăpat de la moarte sigură, din situaţia în care mă aflam!

Eram pe stradă când mi s-a făcut deodată rău. Am vomat cheaguri de sânge şi aproape mi-am pierdut cunoştinţa. La cererea mea, un taximetrist m-a dus la Spitalul Sfântul Ioan din capitală. De gardă, la Urgenţă, era o doctoriţă pe numele ei dr. Ariadna Kuejdean, primul înger pe care mi l-a trimis Dumnezeu. M-a consultat repede şi, după pierderea mare de sânge pe care o avusesem, am ajuns la o anemie post-hemoragică severă (6), cardiopatie ischemică, tensiune arterială 5. Personal, această doctoriţă m-a condus imediat în secţia de cardiologie, unde am fost ţinută sub aparate cinci zile, permanent, pentru a-mi restabili tensiunea şi anemia. În urma consultaţiei, diagnosticul era:

- ulcer gastric duodenal

- hemoragie digestivă, cu anemie post hemoragică 6

- infarct miocardic.

După redresare a urmat un consult amănunţit, însoţit de ecografii, şi doctorii au stabilit urgent intervenţie chirurgicală, sub rezerva biopsiei, care a durat optsprezece zile: ulcer gastric, crater ulceros de natură malignă.

Până la intervenţia chirurgicală au trecut nişte zile de groază. Am alergat la mănăstirea Radu Vodă, la Prea Sfinţitul Varsanufie, stareţul acestei mănăstiri, pe care îl cunosc din 1998, şi, având mare încredere în ajutorul şi dăruirea dânsului, i-am explicat situaţia şi i-am cerut binecuvântare.

La plecare, mi-a dăruit o seringă cu mir de la Sfântul Nectarie, să mă ung în fiecare dimineaţă. Am folosit mirul cu mare încredere în Dumnezeu şi în cel care mi l-a dăruit.

Când m-am prezentat la Spital pentru intervenţie, dintr-un ulcer malign, confirmat şi de medicii care mă consultaseră, chirurgul care urma să facă intervenţia, pe nume prof. dr. Radu Petrescu, mi-a zis: „Nu am ce tăia, rana s-a închis”. Minunea s-a produs datorită mirului primit de la candela Sfântului Nectarie.

La întoarcerea acasă, m-am dus iar la mănăstirea Radu Vodă, la racla Sfântului Nectarie, să-i mulţumesc, deşi atunci nu ştiam nimic despre viaţa Sfântului. La noi, la pangar, am văzut cele două cărţi (roşie şi albastră) cu viaţa şi minunile Sfântului Nectarie, sfântul secolului nostru. Le-am citit şi recitit, dându-le spre cunoaştere celor care au probleme de sănătate şi povestindu-le minunea prin care m-a vindecat Sfântul Nectarie. Abia citindu-i minunile, mi-am dat seama cât m-a ajutat Sfântul, şi i-am sfătuit pe cei care le lecturau să înceapă cartea roşie cu capitolul 2, pagina 72 – minunile sfântului, apoi prima parte cu viaţa lui, şi după aceea cartea albastră, tot despre Sfântul Nectarie (este mai detaliată şi redă foarte frumos viaţa şi minunile Sfântului). Purtându-i o vie recunoştinţă, simt nevoia să-l fac şi eu cunoscut celor care au probleme şi nu-l cunosc (ca şi mine atunci).

Cumpărând ambele cărţi (care s-au epuizat) le ofer spre informare, împreună cu relatarea mea, celor cu situaţii similare şi nu numai.

Îi felicit pe cei doi autori ai cărţilor care s-au ocupat să-l facă cunoscut pe Sfântul Nectarie, dar mă întrebam de ce nu se scriu şi la noi astfel de mărturii? Chiar astăzi, 10 august 2003 am aflat că la Mănăstirea Radu Vodă se strâng mărturii despre minunile sfântului, şi m-am grăbit să dau mărturia mea.

Deşi au trecut doi ani, încă nu mi-am revenit din acest miracol petrecut cu mine, care sunt o păcătoasă, dar Bun este Domnul şi minunate sunt lucrurile Lui, prin sfinţii Săi aleşi şi slujitorii plini de har. Slăvit să fie în veci numele Lui.

(Ileana Boncea – 10 august 2003, Bucureşti)

Din volumul “Sfântul Nectarie – Minuni în România”, Editura Egumeniţa, 2010

This entry was posted in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina. Bookmark the permalink.

21 Responses to Ileana Boncea: Cum l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie

  1. Alexandra says:

    Vă mulțumesc!

  2. Virginia says:

    Doamne ajuta!
    Sfinte Nectarie, mijloceste pentru noi!

  3. Dana Rotaru says:

    Ma numesc Dana Rotaru si sunt din Bucuresti.
    As dori sa-mi adaug si eu marturia la numeroasele marturii deja existente despre cum bunul Dumnezeu lucreaza prin Sfintii sai, spre folosul oamenilor.

    Mi-e draga Manastirea Radu-Voda, fiind un loc incarcat cu multa evlavie si energie.
    Am multe amintiri legate de acest loc sfant…inca de pe vremea cand eram eleva la Liceul Ion Creanga, care salasuia in cladirea apartinand acum manastirii.
    Biserica era ferecata cu lacat prin anii ’70, dar imi aduc aminte ca imi doream sa pasesc inauntrul ei. Ma atragea ca un magnet, ma intrebam adeseori cum arata in interior…
    Prin anul 2000 am urcat dealul spre manastire si m-am bucurat sa revad biserica, acum deschisa credinciosilor. M-am inchinat si am admirat pictura interioara si icoanele.
    Este una dintre cele mai frumoase biserici pe care mi-a fost dat sa le vad. Si am vizitat destule, in calatoriile mele…

    Sfantul Nectarie a intrat in viata mea odata cu aducerea unui fragment din moastele sale la Manastirea Radu-Voda.
    A fost destul sa-i privesc chipul bland de pe icoana de langa racla ca sa simt ca acest Sfant imi este si imi va fi intotdeauna aproape.
    Apoi am citit despre minunile pe care le-a savarsit si am nadajduit ca imi va fi si mie grabnic ajutator, chiar daca nu sunt vrednica.
    Si asa a fost…
    Am suferit cativa ani de hemoragii care imi puneau in pericol viata, mai ales ca trebuia sa plec adeseori in delegatii prin tara.
    Dar Sfantul era mereu alaturi de mine…ii citeam Acatistul, spuneam o rugaciune si ma ajuta.
    A urmat apoi o operatie grea…cu suspiciune de cancer, de care am trecut cu bine, cu ajutorul Maicii Domnului si al Sfantului Nectarie.
    Acum ceva timp o alunita, pe care o am pe obraz din copilarie, a inceput sa supureze, dar in decurs de un an de zile s-a vindecat complet, cu leacuri naturiste si rugaciune la
    Sfantul Nectarie.
    Si in multe alte imprejurari m-a ajutat dragul meu Sfant, pe care il simt aproape ca pe un tata sau bunic (il si alint cateodata in gand cu apelativul „bunicutul”):
    cand imi cautam o slujba, acum cativa ani…cand fiul meu a avut niste probleme de sanatate (inclusiv cu o alunita, pe care a operat-o si totul s-a terminat cu bine, dar numai inima mea de mama stie ce teama mi-a fost si cat m-am rugat Maicii Domnului si Sfantului Nectarie ca rezultatul biopsiei sa fie negativ)…cand, la randul lui, fiul meu cauta sa se angajaze si lucrurile nu se legau deloc…cand sotul meu a ramas fara serviciu…
    Sfantul Nectarie a devenit ocrotitorul meu si al familiei mele si cu mare bucurie am reusit pana acum sa merg de doua ori in Insula Eghina, ca sa-i multumesc pentru tot ajutorul si duioasa ocrotire!
    Sfantul este, fara indoiala, darul lui Dumnezeu pentru noi, ca sa mijloceasca prin rugaciunile sale mantuirea noastra, dar si indeplinirea cererilor care ne sunt intru folos.
    Sa-l iubim si sa-l pretuim cu adanca evlavie, vizitandu-l ca pe un drag ocrotitor si inchinandu-ne la sfintele sale moaste, cat mai des putem si nu doar atunci cand suntem in nevoie!

    Doamne ajuta!

  4. Daniela says:

    Sfantul Nectarie este din ce in ce mai iubit in Romania, asa cum se vede dupa multimile, din ce in ce mai numeroase (mai ales de Hram) care vin sa se inchine la moastele Sfantului de la M-rea Radu Voda din Bucuresti.
    Se pare ca Sfantul ii iubeste mult pe romani, dovada stand minunile savarsite in Romania in ultimii ani, iar romanii, la randul lor, l-au indragit pe Sfantul care ii ocroteste si au mare evlavie la dansul!

  5. nina says:

    multumesc din nou bunului sfant NECTARIE ca l-a ajutat pe ginerele meu sa-si gaseasca servici citesc zilnic acatistul si simt ca sfantul ne asculta si ne ajuta mai mult decat credem noi aveti incredere si rugati-va ca sfantul NECTARIE ESTE PREZENT cand noi il cautam DOAMNE AJUTA

  6. Andreea says:

    Doamne ajuta!
    Numele meu este Andreea, din Bucuresti, si as vrea sa povestesc si eu despre minunea pe care a facut-o Sfantul Nectarie la sfarsitul anului 2009, cand s-a nascut fiul nostru. Am aflat de Sfantul Nectarie si ca o parte din sfintele sale moaste se afla la Manastirea Radu Voda, abia in 2009 – desi locuiam in Bucuresti din 2003 – anul in care am si ramas insarcinata. Deoarece am aflat din marturii ca Sfantul Nectarie ajuta la nastere grabnica si usoara, am inceput si eu sa citesc acatistul si sa merg la Radu Voda pentru a ma inchina la sfintele moaste. Sarcina pot spune ca a fost destul de usoara, singura problema pe care am avut-o a fost tensiunea, care era in jur de 16 cu 8 sau 9, adica destul de mare si medicul de familie ma sfatuia sa nasc prin cezariana, ca sa nu apara probleme mari la nastere: hemoragie sau chiar mai rau. Eu insa nu vroiam sa nasc prin cezariana, ci natural, punandu-mi nadejdea in ajutorul Maicii Sfinte si Sfantului Nectarie. Desi trebuia sa nasc pe la jumatatea lui noiembrie, bebelusul nu dadea niciun semn ca ar fi pregatit sa se nasca. Abia la sfarsitul lui noiembrie, cand aproape ca depasisem cu 2 saptamani perioada normala de sarcina, intr-o noapte de sambata spre duminica, au inceput durerile intense, care vesteau hotararea bebelusului de a veni pe lume. Desi pe toata perioada sarcinii tensiunea mea fusese ridicata, cand am ajuns la spital, tensiunea era de 14,8, mult mai mica decat pana atunci, si la o ora inainte sa nasc scazuse chiar la 10 cu 7. Sfantul Nectarie mi-a ascultat rugaciunile si am nascut foarte repede, in mai putin de o jumatate de ora, fara sa simt nicio durere, un baietel sanatos, de numai 2 kg jumatate, care insa a recuperat foarte repede, avea peste 4 kg inainte de sfarsitul primei luni de viata.
    O alta minune pe care a facut-o Sfantul Nectarie cu baietelul nostru a fost cand avea vreo cateva luni si imi facea febra foarte mare, 39. Am mers cu el la pediatru, care, slava Domnului, nu este genul care ii da un pumn de pastile, ci doar l-a consultat, a vazut ca nu are rosu in gat, nimic la plamani, nu tusea si ne-a spus ca poate fi un inceput de viroza, dar nu pare nimic grav, sa-i punem supozitoare si sa-i dam laptic, mai mult nimic. Zis si facut, insa a doua zi si a treia zi, la fel, febra ii urca la 39 daca nu-i puneam supozitor. Atunci i-am zis sotul sa ne imbracam si sa mergem la Radu Voda, la Sfantul Nectarie, ca eu nu-i mai pun copilului niciun supozitor. Si dupa ce am fost cu el la Sfantul Nectarie, i-a scazut febra si a doua zi n-a mai avut absolut nimic.
    Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile Tale! Slava Tie, Doamne pentru Sfintii pe care ni i-ai daruit ca ajutatori si mijlocitori!

  7. Corina says:

    Doamne ajuta!
    Numele meu este Corina, sunt din provincie, si vreau sa va spun ca Sfantul Nectarie m-a ajutat in mai multe etape ale vietii mele: sa-mi gasesc de lucru imediat dupa ce fusesem concediata abuziv in 2005, sa-mi intemeiez o familie in 2008, sa scap cu viata dupa o cezariana cu probleme in 2009, iar acum in 2011 eu si familia mea suntem sanatosi si-i multumim neincetat Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat. Eu m-am rugat mostelor Sfantului Nectarie (aduse din Muntele Athos) de la Manastirea Tuturor Sfintilor, localitatea Sinca Noua, jud Brasov pentru ca am facut facultatea in Brasov si asa am ajuns la Manastirea Tuturor Sfintilor, care are si hramul Sfantului Nectarie. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

  8. tina says:

    “Mare este DUMNEZEU intru Sfintii Sai”-Am si eu de marturisit mai multe minuni facute de DUMNEZEU prin intermediul Sfintilor sai in legatura cu mine si familia mea.De-a lungul vietii,am primit mereu ajutor de sus chiar daca nu il meritam,dar ceea ce vreau acum sa spun este ca l-am simtit in fata,cerand ajutor de la Sfinti printre care Sfantul Ierarh Nectarie.Nu mai retin cum am aflat de Sfantul Nectarie,stiu doar ca am citit viata lui,cu minunile facute oamenilor din Grecia si celor care ajungeau la moastele sale.Asa am inceput sa citesc acatistul lui si sa cer ajutor pentru a ma angaja in meseria care o invatasem.Citeam acatistul lui intr-o zi si in adoua zi pe cel al Sfantului Ioan Rusul.Dupa un timp am participat la concurs si l-am luat,dar pentru ca nu m-am increzut total in puterea lor,nu am nimerit-o asa de bine.Am trecut prin momente mai grele si umilitoare(dar le meritam),pana cand mi-a venit randul si m-am asezat la locul meu,acolo unde imi placea(ca asistenta medicala)dupa ce l-am rugat din nou pe Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Serafim de Sarov si mai ales cu ajutorul si binecuvantarea duhovnicului meu.Dupa un an si jumatate ,pentru pacatele mele,m-am imbolnavit de hepatita cu virus C,foarte agresiva,cu simptome foarte urate.Am cerut ajutorul celor de langa mine,care s-au rugat,precum si duhovniculiu meu,am inceput din nou sa citesc acatistul Sfantului Nectarie,Sf.Pantelimon al Sf.Inger Pazitor si tocmai in acea perioada au venit la noi in oras moastele Sf.Nectarie.Am avut o mare bucurie,cand eu o pacatoasa am avut ocazia sa ma inchin acestui mare Sfant si tamaduitor.Am plecat din spital in halat(Biserica era aproape),si m-am rugat Sfantului sa ma vindece.In ziua cand au fost luate moastele sale din oras,l-am rugat sa mai treaca o data pe la mine si in ziua aceea ,seara a venit o prietena de a mea cu icoana lui primita atunci de la un preot si mi-a daruit-o mie.Nu-mi venea sa cred ca mi se intampla mie.Apoi evolutia bolii a fost foarte buna spre surprinderea medicilor,analizele au scazut aproape de normal.Dupa 3 luni,virusul a disparut complet fara nici un tratament.Asta a fost o mare minune pentru mine dar si pentru medici. Mai tarziu am ajuns si la Iasi la Biserica Sf.Nectarie si am dat un pomelnic de multumire.Deasemenea am in casa ulei de la Sf.sale moaste cu care ung copii de cate ori ii doare cate ceva si ajutorul lui nu intarzie sa apara.ARGENTINA ENACHE VASLUI

  9. Simona says:

    Si eu vreau sa va marturisesc ca Sfantul Necatrie ma ajuta ata pe mine cat si pe familia mea, chiar daca nu merit( tin sa mentionez ca-s foarte pacatoasa si anume ma enervez foarte repede si incep sa spun vorbe grele celor apropiati si abia dupa aia imi pare rau). Sfantul Nectarie m-a ajutat de foarte multe ori si cred ca ma va ajuta si de acum incolo. Acuma din pacate am ramas fara servici si sper ca si cu Ajutorul Sfantului sa-mi gasesc cat de repede; plus ca de vreo 1 sapt jumate tusesc foarte urat, dar din pacate doar aseara mi-am adus aminte de Sfantul si i-am cerut din suflet sa ma vindece si astazi pot zice ca nu mai tusesc asa urat. Sper cu ajutorul Sfantului sa trecem peste toate greutatile.

    Iti multumesc din suflet Sfinte Nectarie

  10. Ada says:

    Si eu am fost ajutata enorm de acest Sfant preaminunat. Anul trecut in martie am inceput sa am atacuri de panica care s-au dezvoltat intr-o stare de anxietate generalizata pana in luna octombrie, eu refuzand in tot acest interval sa iau pastile asa cum ma sfatuiau cei din jur. Pur si simplu nu mai stiam ce sa fac, nu mai eram eu. Dintr-o persoana vesela, sociabila, tot timpul pusa pe drumuri, nu mai putea nici macar sa ies sa imi iau de mancare fara multiple palpitatii, ameteli, stare de lesin si de sufocare. Oricat de mult incercam sa ma lupt cu ceea ce aveam si constientizam ca totul e doar in mintea mea, nu reuseam sa dobor boala….ba din contra. Intamplator am gasit acatistul Sf. Nectarie in luna octombrie pe internet si am inceput sa il citesc, initial foarte rezervata deoarece recunosc, nu stiam aproape nimic despre viata sfintilor sau despre Sf. Nectarie. Nu a trecut o luna jumatate si au disparut toate starile mele, absolut toate, puteam iar sa ies in afara casei, puteam sa ma plimb, puteam sa am o viata normala asa cum o avusesem….a fosr o minune incredibila care mi-a redat viata. Vreau insa sa zic ca eu cred ca este foarte important sa invatam din ceea ce ni se intampla. Chiar daca atunci boala imi parea ceva rau, acum stiu ca mi-a deschis ochii, mintea si sulfetul si a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi se puteau intampla. Si acum ma rog in fiecare zi si incerc pe cat pot eu de mult sa fiu constienta de modul in care faptele mele se rasfrang asupra celorlalti si cat de mult ii afecteaza. Sper ca Sf. Nectarie sa fie in continuare in viata mea si sa nu ma paraseasca niciodata!

  11. Simona says:

    Vreau sa va marturisesc ca Sfantul Nectarie are de toate grija. Va povesteam ca am ramas fara slujba, dar acuma imi dau seama ca Sfantul a vrut asa sa fie, deoarece in perioada aceea tuseam fff rau si am si facut chest infection. Sfantul a avut de grija ca sa pot sta acasa sa ma pot trata cum trebuie si cu ajutorul Lui pot zice ca m-am vindecat de infectie. Inca o minune: Cei care m-au dat afara de la munca (pe motiv ca nu le mai trebuie 2 secretare si pentru ca-s romanca si nu englezoaica si ca nu vb fluent engleza), m-au sunat ca ma vor inapoi. Am inceput munca, dar ma rog cu ajutorul Sfantului sa pot sa-mi gasesc altceva( stie Sfantul meu drag unde vreau- o pozitie mult mai joasa decat am acuma, dar cu liniste si fara bataie de cap ca ma vor da afara cand vor ei). Te mai rog Sfinte ai grija de mami, te rog ajut-o sa-si gaseasca un job in Romania si pe prietenul meu ajuta-l sa-l angajeze firma direct, sa nu mai lucreze prin agentie.
    Iti multumesc si ma rog Tie cu vorbe simple dar din inima, Ajuta-ne!!!
    Cu drag,
    Simona

  12. matya says:

    nu stiu cum sa ii multumesc bunului ,Sfantului nectarie pentru tot ajutorul dat .Am fost la manastirea Radu voda o singura data sa l rog pe sfantul sa ma ajute intr o problema de sanatate ,o problema la gatcare ma ingrijora mai tare ca celelalte pe care nu le mai amintesc si ptr care aveam un pumn de medicamente Cu marenadejde dar tot odata cu frica de pacatele ce le avem cu totii m am rugat si am zis ca acum sunt pe maiini bune asa am simtit la plecare si Sfantul nectarie m a ajutat in cateva zile durerea a disparut si azi cand scriu o analiza de care ma temeam a iesi bine.Eram tot timpul abatuta si impovarata de multe dureri dar acum parca zbor si sunt alt om .Mii de multumiri Sfinte nectarie nu gasesc alte cuvinte esti o stea in calea celor necajiti si chinuiti Nu incetati sa va rugati caci el nu inceteaza sa ne ajuteDoamne ajuta!

  13. Loredana says:

    Ma numesc Romaniuc Loredana Isabelle si la inceputul anului 2010, in februarie m-am imbolnavit. Pana atunci fusesem sanatoasa vreme indelungata, fara nici o problema grava de sanatate, doar ocazional mici raceli care treceau repede. Din februarie si pana in septembrie starea mea de sanatate a decazut considerabil pana la a ma aduce la disperare si la depresie. Aveam probleme mari cu stomacul. Nu mai puteam manca nimic decat fierturi. Nu reuseam sa mai dorm noaptea, aveam o stare de panica permanenta. De unde inainte avusesem un somn profund, acum aveam o stare de insomnie acuta care nu se mai sfarsea. Aveam palpitatii tot timpul. Practic nu mai stiam ce sa fac ca sa ma simt si eu bine.
    Initial m-am dus la doctor care nu si-a dat sema ce aveam intrucat simptomele mele erau contradictorii. Am cheltuit 2000 ron pe analize fara ca sa aflu ce aveam si cum as putea sa-mi remediez starea de sanatate.
    In conditiile acestea mi-am pierdut locul de munca.
    Eram din ce in ce mai deprimata si mai nelinistita pentru ca zilele treceau si ma simteam tot mai slabita, iar in rarele cazuri cand eram chemata la un interviu pentru un loc de munca, nu puteam face fata pentru ca nu ma puteam concentra.

    De vreo doi ani ma tot gandeam sa ma spovesesc si sa ma impartasesc, dar amanam de fiecare data si gaseam diverse motive sa nu ma duc. Data fiind situatia care nu parea sa aiba rezolvare, m-am indreptat spre Dumnezeu si i-am cerut ajutorul. M-am dus de urgenta sa ma spovedesc. Apoi preotul mi-a dat canon urmand sa mai vin peste o luna sa ma spovedesc din nou.
    Canonul cuprindea printre altele diferite rugaciuni si Psalmul 50 si 50 de metanii.

    Ma gandeam cum am sa fiu in stare sa fac atitea rugaciuni si metanii cand eu abia ma tineam pe picioare. I-am cerut ajutorul lui Dumnezeu si indata ce ma apucam sa fac rugaciunile si metaniile starea mea fizica se imbunatatea impresionant. Pe parcursul citirii rugaciunilor, Psalmului 50 si metaniilor starea mea fizica devenea foarte buna si speranta revenea din nou.
    Dandu-mi seama ca numai Dumnezeu ma poate ajuta cu adevarat m-am pus deci pe treaba si m-am rugat Maicii Domnului si lui Iisus Hristos sa ma ajute sa trec cu bine prin incercarea pe care mi-a dat-o Dumnezeu.

    M-am rugat, de asemenea, sa ma indrume ca sa gasesc pe cineva care sa poata sa ma scoata din impas. La cateva zile dupa aceea am aflat de o doctorita care se ocupa si cu terapiile alternative pe baza de biorezonanta. M-am dus la ea si mi-a dat un tratament in 3 etape cu diverse produse naturiste si am inceput treptat sa ma simt mai bine. Tot timpul tratamentului si pana in ziua de azi am urmat canonul pe un an de zile pe care mi la dat preotul si starea mea de sanatate a inceput sa se imbunatateasca si sa se stabilizeze.
    Am inceput deci sa-mi caut din nou loc de munca. La un moment dat cand ma rugam, a inceput sa-mi vina in minte numele sfantului Nectarie, de care stiam si la care ma mai rugasem si ma ajutase, dar nu stiu de ce de data asta pur si simplu n-am dat atentie si ma rugam inainte, fara sa ma rog sfantului Nectarie.

    Incepusem sa citesc carti cu vietile sfintilor si sfaturile lor si frecventam magazinele cu carti si lucruri bisericesti la care gaseam tot ce-mi dorea inima in acest domeniu.
    La un moment dat, intrand intr-un astfel de magazin, m-am dus spre standul de carti si undeva la vedere trona o carte mare pe care scria “Sfantul Nectarie – Minuni in Romania”. O iau si o deschid la intamplare si citesc cu uimire un titlu care spunea ca Sfantul Nectarie ajuta la gasirea unui loc de munca. Bineinteles am citit imediat intrega marturie despre ajutorul dat de Sfantul Nectarie la gasirea unui loc de munca persoanei respective.
    M-am gandit imediat ca acesta a fost un semn de la Dumnezeu si de la Sfantul Nectarie ca sa ma rog Sfantului sa ma ajute in aceasta privinta, dat fiind ca mie imi tot venise in minte numele lui inca de cateva saptamani bune in fiecare zi cand ma rugam. Am considerat asadar ca acesta era un semn palpabil si ca aceasta era voia lui Dumnezeu.
    Am cumparat cartea despre minunile Sfantului Nectarie in Romania, pe care am citit-o in intregime si ca urmare, pe langa canonul dat de preotul meu duhovnic m-am pucat sa ma rog sfantului Nectarie si sa citesc Acatistul lui in fiecare zi rugandu-ma sa ma indrume in gasirea unui loc de munca cat mai grabnic.

    Peste vreo luna se facea un an de cand nu aveam loc de munca. Mi-era foarte greu sa ma intretin. Pot spune ca doar cu ajutorul lui Dumnezeu puteam trece cu bine de la o luna la alta, dar eram foarte stramtorata. Ma ajuta familia si prietenii. Era deci, ceva de importanta vitala sa am un loc de munca.
    Am aflat din cartea despre minunile Sfantului Nectarie ca la manastirea Radu Voda din Bucuresti se da mir sfintit de la candela lui care ajuta oamenii bolnavi fizic si sufleteste. Ma gandeam cum sa ajung, ca eu eram in Focsani si drumul la Bucuresti ar fi fost scump pentru mine in momentul respectiv. Stateam foarte prost cu banii. Daca as fi fost chemata la un interviu pentru un loc de munca la Bucuresti as fi folosit drumul respectiv ca sa merg si la manastirea Radu Voda sa ma inchin si sa ma rog la mostele Sfantului si sa iau mir sfintit. Imi cautam de munca la Bucuresti pentru ca in Focsani nu gasisem nimic.

    Din cartea cu minunile Sfantului Nectarie am aflat insa ca mult mai aproape de mine, in judetul Vrancea, aproximativ la 6 km de Focsani, la o biserica din Ghimicesti erau moastele sfantului Nectarie, deci nu mai era nevoie sa bat drumul pana la Bucuresti.
    Am hotarat ca in duminica care venea sa ma duc la Ghimicesti sa ma rog la moastele Sfantului si sa iau mir sfintit de la candela lui de acolo.
    Insa Dumenezeu a hotarat altfel. Imediat ce m-am gandit cu adevarat sa fac cele de mai sus, la citeva ore am fost contactata de o firma din Bucuresti care ma chema la interviu. Era intr-o joi si am stabilit interviul in lunea care urma astfel ca eu sa fiu duminica in Bucuresti, sa ma pot duce la liturghie la manastirea Radu Voda, unde sunt moastele Sfantului Nectarie.

    Zis si facut. Am fost, m-am rugat la moastele Sfantului pentru sanatate si gasirea grabnica a unui loc de munca, apoi in ziua urmatoare am fost la interviu.
    Din momentul in care am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie si pana in momentul primirii raspunsului pozitiv la interviu au trecut doar 10 zile pe parcursul carora am avut doua interviuri.
    Am fost sunata in sfarsit ca sa-mi pregatesc cele necesare angajarii.
    I-am multumit din suflet Sfantului Nectarie si Maicii Domnului care m-au ajutat prin puterea lui Dumnezeu. I-am multumit de asemenea Domnului nostru Iisus Hristos la care ma rugam in fiecare zi.

    Acum, ca ma invrednicise Domnul sa am un loc de munca, aparuse o noua problema. Nu aveam unde sa stau in Bucuresti si nici bani sa-mi inchiriez ceva.
    M-am rugat in continuare la Sfantul Nectarie sa ma ajute cu gasirea unei locuinte linistite, curate si ieftine care sa fie utilata cu tot ce-mi era necesar.
    Precizez ca tot timpul cand am fost la interviuri imi faceam timp inainte sau dupa sa merg la manastirea Radu Voda si sa ma rog la moastele Sfantului. In Bucuresti pe timpul interviurilor stateam la o prietena.
    Urma sa semnez contractul de munca inainte cu o saptamana de venirea propriu-zisa la serviciu in Bucuresti. Urma sa-l semnez intr-o luni si m-am gandit sa vin de sambata ca sa prind duminica in Bucuresti si sa ma duc iar la moastele Sfantului Nectarie sa ma rog.
    Asa am si facut. Urma sa plec marti la ora 11 dimineata inapoi la Focsani pentru ca semnarea contractului avea loc luni spre seara si nu mai aveam cand sa plec luni de la Bucuresti.
    Sfantul Nectarie s-a dovedit a fi si de asta data un foarte grabnic ajutator, intrucat marti cand urma sa plec acasa, am aflat cu surprindere ca toate trenurile fusesera anulate si nu mai aveam cu ce sa plec inapoi, decat cu un personal la ora doua care facea 5 ore pe drum si cu un rapid la ora 20, care facea trei ore, ceea ce era mai convenabil pentru mine. Asa ca am optat pentru plecare la ora 20. Intre timp, daca tot n-aveam ce face, mi-a venit subit ideea sa dau telefon unei cunostinte la care nu apelasem niciodata ca s-o intreb daca nu stie pe cineva care ar vrea sa ma ia in gazda contra unei sume rezonabile pentru mine.
    Imediat cunostinta mea mi-a zis ca stia pe cineva care cauta sa ia in gazda. A luat legatura cu persoana respectiva sa vada daca mai era valabila oferta si a primit raspuns pozitiv. Apoi am vorbit personal la telefon cu gazda si am cazut de acord sa ne vedem, dar era un impediment. Ea nu putea ajunge de la servici acasa decat pe la ora 19.30, iar eu aveam deja luat bilet la tren la ora 20.00 si zona unde locuia era departe de gara si nu puteam ajunge repede ca sa nu pierd trenul.

    A ramas sa ne intilnim asa si urma sa ma las in voia lui Dumnezeu cu trenul, ca nu stiam ce as putea face. Dar ma rugam totusi Sfantului Nectarie si lui Dumnezeu sa ma ajute si de data asta, pentru ca nu mai aveam bani ca sa-mi iau alt bilet de tren. Peste vreo ora am primit un telefon de la cea care urma sa-mi fie gazda ca sefa lor le daduse liber tuturor asa din senin sa plece acasa si urma sa vina imediat ca sa ne putem intalni si sa vad locul in care urma sa ma mut si sa convenim asupra detaliilor financiare.
    Cu voia lui Dumnezeu si cu ajutorul Sfantului Nectarie am vazut locuinta, mi-a placut si casa si gazda, am cazut de acord si financiar. Chiar in fata blocului este o statie de troleu de unde am putut lua un troleu ce mergea direct la gara fara sa mai schimb alte mijloace de transport. Am ajuns la gara cu 10 minute inainte sa plece trenul.
    Iata ce inseama purtarea de grija a lui Dumnezeu. Am semnat contractul de munca si mi-am gasit si locuinta in aceeasi zi exact la pretul dorit de mine.
    Nu pot decat sa spun: “Slava lui Dumnezeu intru Sfintii Sai.”

    Precizez ca pe parcursul acestei dificile incercari pe care mi-a dat-o Dumnezeu ca sa ma smereasca
    m-am rugat si altor sfinti care cu siguranta m-au ajutat si ei prin rugaciunile lor. Acestia sunt:
    Sfantul Spiridon, Sfantul Nicolae, Sfanta Parascheva, Sfantul Antonie cel Mare, Arhanghelul Mihail si parintele Arsenie Boca.

    In principal insa m-am rugat Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie care s-a dovedit cu adevarat un grabnic ajutator.

    Multumesc lui Dumnezeu si tututor Sfintilor Lui si Sfintilor Parinti care m-au ajutat cu scrierile lor prin cartile pe care le-am citit si le citesc de atunci incoace.

    Am scris cele de mai sus deoarece i-am promis Sfantului Nectarie ca daca ma va ajuta, am sa fac public ajutorul grabnic pe care mi l-a dat, ca sa fie si altora de ajutor in nevoi si intru credinta lor in Dumnezeu.

  14. G.S says:

    Mă numesc G.S. Am aflat acum 3 ani de Sf. Nectarie din cărţulia roşie cu minuni a sfântului. M-a impresionat foarte mult viata şi minunile acestui mare sfânt pe care pronia lui Dumnezeu a vrut să-l facă cunoscut şi în ţara noastră. Am citit cu sufletul la gură şi eu şi soţia mea această carte care ne-a adus multă încredere în ajutorul şi purtarea de grijă al lui Dumnezeu prin mijlocirile de rugăciune ale tuturor sfinţilor.
    Ulterior, când ne-am căsătorit l-am luat ca unul dintre patronii spirituali ai familiei noastre împreună cu Preasfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu şi cu Sf. întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan. Mi-am dat seama mai târziu abia de marele ajutor sufletesc care l-am dobândit prin rugăciunile Sf. Nectarie. Deşi locuim departe de părinţii noştri care sunt plecaţi în străinătate şi pentru care purtăm necontenit un dor şi o grijă foarte mare în încercările acestei vieţii. Sf. Nectarie a ţinut loc de părinte pentru noi mijlocind cu rugăciunile sale şi pentru noi şi pentru părinţii noştri către bunul Dumnezeu. Nu spun aceasta oarecum ci pentru că am simţit întradevăr ajutorul sfântului când m-am rugat lui în necaz şi în suferiţă. Mi-a fost mare ajutor în găsirea unui loc de muncă, atunci când nu mai speram. De multe ori în diferite boli şi slăbiciuni fizice a fost grabnic tămăduitor. Din păcate în zilele noastre nu mai sperăm în purtarea de grijă a doctorilor şi a spitalelor, dar, sunt şi doctori pe care îi trimite Dumnezeu, doctori trupeşti şi doctori sufleteşti care cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin mijlocirile sfinţilor ne sunt tămăduitori de orice boală am suferi. Trebuie doar să ne rugăm cu credinţă şi să avem încredere în purtarea de grijă al lui Dumnezeu.
    Suferim destul de mult când suntem atinşi de boli noi, rudele sau prietenii noştri. În acest sens, şi eu m-am întristat destul de mult când am aflat că un bun prieten de-al meu G. are tatăl bolnav de diabet într-o stare destul de avansată. Mi-a povestit la un moment dat că tatăl său a fost dus la urgenţă iar medicii nu-i mai dădeau prea multe şanse. În momentul acela de întristare am nădăjduit totuşi în ajutorul Sf. Nectarie. Am citit acatistul său rugându-mă pentru tatăl prietenului meu. Ajutorul sfântului nu a întârziat să apară şi am aflat de la G. că starea tatălui său s-a ameliorat şi că va fi adus acasă. M-am bucurat foarte mult şi i-am mulţumit Sf. Nectarie pentru ajutorul dat într-un moment de cumpănă. Din păcate tatăl său încă se luptă cu boala care mai avansează încet,încet, şi a rămas fară vedere la unul din ochi şi este posibil
    să-l afecteze şi pe celălalt. Încă mă rog pentru tatăl lui citind deseori acastistul Sf. Nectarie şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că i-a mai dat o şansă.
    Totodată mă rog şi pentru copilul unei colege care suferă de mari probleme respiratorii aflându-se de multe ori în singura situaţie de a merge cu el la urgenţe.
    Rog ca pe toţi cei care au posibilitatea să se roage şi să-i pomenească într-un acatist pe tatăl-Stănel şi pe copilul colegei-Emil, depre care v-am povestit mai sus.
    Foarte mulţi îl recunoaştem pe Sf. Nectarie ca un sfânt tămăduitori în boli şi suferinţe şi nu puţini îl recunoaştem ca un grabnic mijlocitor către Dumnezeu pentru darul naşterii de copii. Mărturisesc pe această cale că de mult ne doream ca şi familia noastră să fie binecuvântată cu naşterea unui copil. De multe ori cădeam în deznădejde şi credeam că Dumnezeu pentru păcatele noastre şi-a întors faţa de la noi. Totuşi m-am rugat cu această întristare în inimă către Sf. Necatarie. Şi atunci când nu mai năjduiam şi credeam că o să trebuiască să mergem pe la doctori minunea s-a produs. Mi-am dat seama seama că pentru rugăciunile Sf. Nectarie s-a produs această minune.
    De atunci continui să-i mulţumesc Sf. Necarie şi să-l rog şi pentru sănătatea copilului şi pentru o naştere uşoară. Deocamdată doctorii ne-au spus că totul este bine, şi deşi are cordonul în jurul gâtului există posibilitatea ca acest lucru să se schimbe. Vă rog să o pomeniţi şi pe soţia mea-Mariana în rugăciunile voastre. Sper ca ajutorul lui Dumnezeu să vină şi casele voastre pentru rugăciunile pe care le face-ţi. Să nu uităm niciodată că avem acest Mare Mijlocitor şi Rugător-pe Sfântul Ierarh Nectarie pe care Dumnezeu ni l-a dăruit. Să alergăm către el şi să sperăm că vom dobândi răspuns şi ajutor pentru toate rugăciunile noastre către făcătorul de minuni Necatarie. În final să nu uităm să mulţumim acestui sfânt pentru mijlocirile rugăciunilor sale către Dumnenezeu.
    Să povestim şi celorlaţi despre ajutorul Sf. Nectarie ca semn de mulţumire al ajutorului primit de el.

  15. Ana says:

    Cu adevarat, bunul Dumnezeu ne are pe toti in grija Sa si ne ajuta, si ne indruma pasii in fiecare clipa. Si pentru noi, Sfantul Nectarie a fost grabnic folositor si mijlocitor in fata lui Dumnezeu.
    Eu eram angajata la serviciu pe o perioada determinata, iar contractul mi se apropia de final. Nu aveam certitudinea ca acesta va fi prelungit mai departe, dar ma rugam pentru acest lucru. Am inceput sa citesc in acea perioada cartea cu viata Sfantului Nectarie pe care o aveam in casa de mai mult timp, dar pe care nu o rasfoisem niciodata macar. Au urmat cateva zile grele, in care eu am fost anuntata ca acel contract nu avea sa imi mai fie prelungit, dar am trecut relativ usor peste acele momente. In primul rand cartea pe care o citeam imi dadea o putere si o incredere ca lucrurile sa vor aseza. Nu aveam idee cum si cat va dura, dar aveam incredere ca va fi bine. Si asa a si fost. In decurs de patru zile am tot fost pe la interviuri, printre care unul pentru un post pe care mi-l doream de mult timp (si la care m-am rugat mult Sfantului sa imi ajute). Vineri fiind, eram anuntat ca de luni sunt asteptata la munca.
    Asa a randuit bunul Dumnezeu sa il descoperim pe Sfantul nostru ocrotitor si cu adevarat grabnic ajutator. Cei care au fost in situatia de a-si cauta de lucru in ultima perioada stiu cu siguranta ce lucru dificil este acesta, mai ales intr-un timp atat de scurt, si mai ales pe un post care sa le indeplineasca asteptarile. De aceea ii multumesc si astazi lui Dumnezeu pentru ca a mijlocit aceasta pentru mine.
    Au mai urmat apoi alte bucurii pe care ni le-au adus rugaciunile catre Sfantul Nectarie. Lucruri pe care incercam impreuna cu sotul meu sa le rezolvam de ani de zile, tot legate de serviciu s-au rezolvat in foarte scurt timp, atunci cand am alergat la acatistul Sfantului. La fel si cand a venit momentul ca sora mea sa nasca, am alergat la acatistul Sfantului, iar ea a trecut peste aceasta usor si repede.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!

  16. carmi says:

    Nu stiu exact cum sa ma exprim mai bine si mai pe inteles pt a va relata ajutorul primit de noi de la bunul Sfant Nectarie.In vara acestui an am avut multe probleme de sanatate cu o matusa care are mai multe probleme de sanatate iar acum i s-au agravat foarte tare,dar avand credinta in Dumnezeu si in Sfantul Nectarie grabnic ajutator a celor aflati in suferinte, am reusit sa o ajutam pe matusa noastra.Ea are o boala din tinerete epitaxis care s-a agravat intrand in coma, dar noi,eu si sora mea,am fost alaturi de ea si citeam langa patul ei de spital acatistul Sfantului Nectarie iar ajutorul nu a contenit sa apara,credeam ca o sa o pierdem si sufeream mult doar la gandul ca Dumnezeu ar putea sa o ia de langa noi. Plecasem suparate si mai fara nici o speranta seara de la ea de la spital iar a doua zi ne era teama de cum aveam sa o gasim pt ca si medicii nu ne dadusera mari sperante,pt ca are o anumita varsta si mai multe boli care se complicasera,dar Sfantul Nectarie ne-a ascultat rugaciunile si matusa noastra s-a insanatosit,dupa ce cateva zile bune era in coma si umflata toata,plina de branule si perfuzii.Multumim Sfinte Nectarie si ajuta pe toti cei care sunt in nevoi si suferinte.Doamne ajuta-ne!

  17. Emilia says:

    Buna seara, as vrea sa va spun si eu despre grija Sfantului Nectarie si minunile pe care le-a infaptuit pentru familia mea.Acum 4 luni mama mea a fost diagnosticata cu o forma de cancer severa,iar eu pur si simplu eram distrusa si nu stiam ce sa fac cum sa o ajut.Am intrat pe internet si am cautat Sfant Vindecator de Cancer si asa l-am cunoscut pe Sfantul Sufletului meu, Nectarie.Eram la mii de km cand am citit prima data despre minunile Sale si am zis ca atunci cand voi ajunge acasa trebuie sa ajung neaparat la Manastirea Radu Voda sa Ii cunosc casa si sa ma rog la moastele Lui.Intre timp diagnosticul mamei a fost usor schimbat desi ramanea sever dar ajunsa acasa am inceput lupta alaturi de ea,am mers la sedintele de chimioterapie in Bucuresti si bineinteles am mers la Manastirea Radu Voda,unde imi doream din suflet sa ajung cu mama.Nu as sti sa va spun ce am simtit cand am intrat acolo…am stat de vorba cu un parinte,ne-a dat mir de la candela Sfantului,eu am inceput sa plang..pur si simplu ma simteam incarcata sau nu stiu..Am dat liturghie la Sfantul Maslu,am citit acatistul la icoana Sa,si am continuat drumul nostru in aceasta lupta simtind prezenta Sfantului Nectarie si a Bunului Dumnezeu la orice pas.Acasa am citit acatistul Sfantului Nectarie ,al Maicii Domnului Pantanassa,Al Sfantului Nicolae si tot ce vreau sa va spun este caci contrar diagnosticului pus ,mama mea se simte excelent ,mult mai bine decat inainte si a terminat a 6 a serie de citostatice,nu i a cazut parul, si nu a avut simptome ale chimioterapiei iar tomograful facut de curand a aratat ca a raspuns foarte bine la tratament..ceea ce este o minune !Am promis ca o sa scriu despre cum ne-a ajutat Sfantul Nectarie pe noi si in sfarist am reusit sa ma tin de promisiune.Chiar azi vorbeam cu mama despre El..si s-a mai infaptuit o minune: dupa 6 ani de asteptari,in sfarsit o sa am un contract de munca ,deci pana acum vreo 3 luni aveam ani buni la alt loc de munca si nimeni nu mi-a facut contract,iar azi,la acest loc de munca la care am o luna mi se va face contract.Deci mare e puterea lui Dumnezeu,doar puterea si credinta Lui poate misca muntii din loc.Multumesc Sfantului mijlocitor si grabnic ajutator ,Nectarie pentru dragostea pe care ne-o arata si pentru ca s-a rugat pentru mama mea si pentru noi toti Bunului Dumnezeu,Mantuitorului Iisus si Maicii Domnului.Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

  18. Mihaela says:

    Mie mi place sa cred ca Sfantul Nectarie m-a gasit el pe mine si nu eu pe el. Ma aflam intr-o perioada urata a vietii mele, eram disperata nu stiam incotro sa ma indrept, ce sa fac. Eram terminata psihic, am slabit vreo 10 kilograme si asta in cam 2 luni nu ma mai puteam concentra pe absolut nimic numai la problema mea ma gandeam. Nu gaseam absolut nici o rezolvare, plangeam incontinuu, ce mai eram o epava. Si intr-o zi nu stiu de unde mi-am amintit ca mama imi vorbise candva de un anume Sfant si apoi mi-am amintit ca avea si un acatist al acestui Sfant si ca el era grabnic ajutator si ca nu trece cu vederea oricine ai fi. Apoi mi-am dat seama ca este vorba despre acelasi Sfant despre care citesc destul de des din ziarul meu de suflet “Formula AS”. Era desigur vorba despre Sfantul Nectarie. Mi-am zis ca trebuie neaparat sa fac rost de Acatistul sau, insa, mi-a luat destul de mult. Am tot amanat pana cand intr-o zi la Mitropolie fiind l-am cumparat stiind ca a doua zi voi pleca din oras si ca voi avea timp sa-l citesc in liniste. Ce sa va zic, mi-a schimbat viata. Inca din prima zi de cand am inceput sa-l citesc m-a linistit, m-am simtit mai calma si mi-am recapatat puterea de concentrare. Nu-mi venea sa cred, de fapt nu realizam de ce sunt asa calma. Am citit Acatistul si inca il citesc in fiecare zi desi a trecut o luna si ceva. Am sa continui sa-l citesc cu placere. M-a ajutat enorm de mult acest Sfant. Am cumparat si Paraclisul pe care il citesc impreuna cu Acatistul in fiecare zi aproape si mi-am cumparat si Acatistul Sf Maici Grabnica ajutatoare. Sfantul Nectarie a reusit sa ma scoata usurel din prapastie si desi inca ma lupt cu depresia cred ca voi reusi in cele din urma sa o birui. Am momente cand ma gandesc ca poate rugaciunea mea este insignifianta dar Sfantul imi arata ca nu este asa. Chiar intr-o seara ma gandeam ca tare mi-as dori sa ajung si eu la moastele lui dar nu credeam ca se gasesc in Iasi. Imediat dupa ce m-am gandit la asta am intrat pe o pagina de internet unde chiar asta scria ca se gasesc moastele Sfantului Nectarie la Biserica din cartierul Alexandru. M-am dus acolo in urmatoarele zile si de atunci ma duc atunci cand pot, nu conteaza in ce zi si ma rog la moastele lui. Imi dau lacrimile de fiecare data cand ma rog la Sfant. Pur si simplu ma emotioneaza atat de tare incat plang fara sa vreau si apoi ma cuprinde o stare de liniste. Ce sa zic Sfantul Nectarie m-a ajutat si ma ajuta in continuare, este Sfantul meu de suflet si are grija de mine. Ii multumesc extraordinar de mult si sa va ajute si voua ! Slava Domnului, Sfantului Nectarie si Maicii Domnului !

  19. ana says:

    Dragul nostru Sfant se sarbatoreste pe 9 noiembrie. I ti multumesc Sfinte Nectarie pentru tot ajutorul dat in viata, pentru ca mi a daruit servici cand nici nu visam, dar mai ales pentru sanatate si pentru toate implinirile din viata mea si a celor dragi. Sunt sigura ca atunci cand va veni momentul i mi va trimite o pesoana draga pentru a mi fi jumatate si partener de viata, chiar daca pana acum am suferit din dragoste.

  20. ana says:

    Doamne ajuta ne pe toti

  21. florentina says:

    Doamne ajuta!

    As dori sa ma alatur si eu celor care impartasesc minunile pe care Sfantul Nectarie le-a savarsit in viata lor , dand marturie de acest ajutor fara de care, cu siguranta, problema mea de sanatate nu s-ar fi solutionat pozitiv.
    In iarna anului 2010, cam la 5 luni de la nunta noastra, am ramas insarcinata. Bucuria a fost mare dar nu cu final fericit, deoarece incepusem sa sangerez foarte repede. Cerand opinia mai multor doctori din orasul meu, nici unul nu a putut sa imi spuna ceva concret, deoarece la ecograf nu se vedea nimic. Astfel, m-au internat in spital, unde m-au vazut 3 doctori concluzionand ca trebuie sa faca 2 interventii, una sa vada este si alta sa ma chiureteze daca era nevoie, banuindu-se o sarcina extrauterina. Cu acest verdict am fost foarte nelinistiti, eu eram cu acatistul Sfantului Nectarie dupa mine in spital, insa am inceput sa ma rog cu cuvintele mele Lui cerandu-i un semn. Semnul nu a intarziat sa apara. In nelinistea pe care o simteam, am simtit la un moment dat un moment de luciditate( pe care nu il voi uita niciodata) si am putut decide sa nu raman in spital, ci sa cer parerea unui doctor din Cluj. In salonul in care am stat o jumatate de ora, se vorbea de o clinica privata de incredere din Cluj. M-am externat si am am facut programare la acea clinica in ziua urmatoare, aici mi-i s-a aplicat un tratament prin branula, prin care am eliminat acea sarcina extrauterina pe care eu o pierdeam de ceva vreme. Nu s-a intervenit chirurgical,eu m-am putut reface medical destul de repede. Credem ca doar Sfantul Nectarie a facut sa plec din spital atunci, si m-a ferit de doua operatii fara rost , in urma carora nu stiu cu ce sechele as fi putut ramane. Momentul a fost trist, dar stiam ca ne platim pacatele. Asa ne intoarce Dumnezeu la El, si nu ne lasa nici atunci cand platim.
    A fost momentul in care am decis ca primul nostru copil sa poarte numele Sfantului, in semn de recunostinta. Si acum mai avem o luna pana cand Nectaria va veni pe lume. Ma rog Sfantului sa ma ajute la nastere si sa o protejeze pe fetita noastra tot timpul. Inca ne rugam Lui si ii simtitm ajutorul.
    Multumim Sfantului Nectarie, Maicii Domunului, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Sfintilor Arhangheli Mihail, Gavril si Rafail! Toti ne ajuta in familie si in drumul spre Hristos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>