Noile pasapoarte au cipuri, carnetele de conducere NU

În ultima vreme, în România, problema actelor cu microcipuri a luat o amploare ieşită din comun. Emisiuni, articole, polemici. Şi multă, foarte multă manipulare.

Voi arăta aceasta foarte simplu, făcând referire la noile carnete de conducere. Carnete care nu au cip. Da, nu au cip. Şi voi argumenta în acest articol de ce nu au.

Dar, mai întâi, câteva referiri la sursele de informaţii care şi-au permis să ducă în eroare un mare număr de oameni.

Cea mai cunoscută luare de poziţie îi aparţine Comisarului şef Dănuţ Ciubotaru – şef serviciu permise şi înmatriculări, care, într-un interviu difuzat la o emisiune TV, a declarat: „Acest permis conţine un cip căruia oricând putem să-i modificăm termenul de valabilitate administrativ” (http://www.youtube.com/watch?v=3cW-UDZuoLY&eurl=http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/26/permisul-de-conducere-are-microcip-confuzie-in-institutiile-statului/). Cine putea şti mai bine dacă permisul conţine sau nu cip decât unul dintre şefii serviciului permise şi înmatriculări?

O anumită afirmaţie din emisiunea respectivă ar fi putut pune însă semne de întrebare telespectatorilor, cea în care comisarul afirma despre noul carnet de conducere că „este imposibil de contrafăcut”. E absurd să afirmi că e imposibil de falsificat un act, doar pentru că are microcip, întrucât există multe materiale care arată cât de simplu se poate clona un astfel de microcip…

O poziţie oficială a M.A.I. a fost făcută publică în răspunsul către Forul Ortodox Român: „În ceea ce priveşte noul model de permis de conducere, precizăm că acesta nu este un document electronic, neavând inclus un microcip” (http://rafaeludriste.blogspot.com/2009_02_01_archive.html – documentul scanat se găseşte pe http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/26/permisul-de-conducere-are-microcip-confuzie-in-institutiile-statului/).

Trebuie spus că, înaintea acestui răspuns oficial, au existat multe materiale legate de cipurile din carnetele de conducere. Cea mai veche ştire pe această temă este mai veche de patru ani: „Astăzi (19 ianuarie 2005) Comitetul pentru Transporturi din cadrul Parlamentului European a aprobat noul format standard pentru carnetele de şoferi.
Permisul va avea aceeaşi forma ca si cartea de credit si va avea aceeaşi perioada de valabilitate in toate tarile membre UE. El va putea include un microcip cu informaţii despre posesor. Crearea unei noi legislaţii comunitare in domeniu are drept scop combaterea fraudelor ce au loc cu ajutorul documentelor auto. O alta ţintă a schimbării reglementarilor este data de creşterea siguranţei rutiere” (www.europeana.ro/stiri/Acelasi carnet de conducere pentru toti cetatenii UE19012005.htm – www.europeana.ro este continuatorul www.uniuneaeuropeana.go.ro, unul dintre cele mai importante site-uri de informaţii legate de Uniunea Europeană).

Din 2005 până în 2009 s-au făcut multe speculaţii privitoare la noile carnete de conducere. Iată câteva materiale: „Permisele auto vor avea un format unic în toate statele UE – Noile carnete de conducere vor avea încorporate microcipuri, care vor permite actualizarea datelor sau a fotografiilor conţinute, precum si adăugarea, în mod periodic, a elementelor de securitate, vor avea termen de valabilitate administrativă de zece ani, iar statele membre ale UE vor putea extinde această perioadă până la 15 ani. Începând din 2013, toate permisele de conducere din Uniunea Europeană vor avea un format unic, înlocuind cele peste 110 modele de astfel de documente utilizate în acest moment în statele membre, schimbarea acestora urmând să fie făcută până în anul 2039. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, noile carnete de conducere vor avea încorporate microcipuri, care vor permite actualizarea datelor sau a fotografiilor conţinute, precum si adăugarea, în mod periodic, a elementelor de securitate. Noile permise de conducere vor avea termen de valabilitate administrativă de zece ani, iar statele membre ale UE vor putea extinde această perioadă până la 15 ani” – (www.topbusiness.ro/romania/archive/article/Permisele+auto+vor+avea+un+format+unic+%EEn+toate+statele+UE.html)

În presă au apărut diferite articole care spuneau acelaşi lucru:„Documentul, un card de plastic colorat în albastru şi galben în care va fi încorporat un microcip, va conţine câteva rubrici noi. Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, microcipurile vor permite actualizarea datelor sau a fotografiilor conţinute, precum şi adăugarea, în mod periodic, a elementelor de securitate. (www.monitorulbt.ro/National/2008-09-25/Noii+soferi+vor+primi+permise+cu+microcip)

Posturile de radio au preluat ştirea: „Noul permis îşi va schimba şi înfăţişarea: va fi un card de plastic colorat in albastru si galben, va conţine câteva rubrici noi şi va avea încorporat un microcip de identificare.
El va fi eliberat cel mai devreme in noiembrie 2008 si cel mai târziu in martie 2009” (www.radiofavoritfm.ro/2008/09/23/noile-carnete-de-conducere-apar-in-romania-in-cel-mult-6-luni/).

La fel au făcut şi unele posturi TV: „Noul permis îşi va schimba si înfăţişarea: va fi un card de plastic colorat in albastru si galben, va conţine câteva rubrici noi şi va avea încorporat un microcip de identificare” (http://nonstoptv.ro/2008/09/24/atentie-soferi-vom-avea-permise-auto-noi-cu-coduri-de-restrictie/)

Datorită acestor informaţii, mulţi creştini din România au declarat că vor refuza noile carnete de conducere. Datorită acestor informaţii, la rândul meu am sfătuit – în emisiuni radio tv sau conferinţe – ca oamenii să refuze noile carnete de conducere.

Totuşi, poziţia afirmată M.A.I. pe 24 februarie 2009 era clară: noile carnete nu conţin microcipuri. De unde ştiu că afirmaţia nu este mincinoasă? Datorită faptului că am luat legătura – direct sau indirect - cu oameni care lucrează în sistem. Oameni care mi-au confirmat că noile carnete de conducere nu conţin microcipuri. Poate că şi ei minţeau… Dar am vorbit cu oameni care au făcut experimente, folosind pe post de cobai noi carnete de conducere. Rezultatul este acelaşi. Nu există niciun cip în carnete.

Atunci, ce să spunem despre experimentul filmat, care a fost difuzat pe mai multe posturi TV, în care se vede cum explodează cipul din carnetul de conducere într-un cuptor cu microunde? Nu explodează cipul, ci pur şi simplu banda magnetică se dilată până ce flama dă aparenţa unei explozii.

Au minţit părinţii care au făcut experimentul cu cuptorul cu microunde? Nu, nu au minţit. Ei au fost doar manipulaţi, pornind de la premisa că cipul se află în carnet, şi au pus flama pe seama cipului.

Iată o mărturie, primită de la o persoană de încredere, care a fost de faţă la un experiment cât se poate de grăitor:

„Vă prezint, pe scurt, ce demersuri am făcut împreună cu doi părinţi pentru a afla ceva concret şi incontestabil adevărat. În urma cu o săptămână am primit un permis auto nou de sacrificiu. Am fost împreună cu cei doi părinţi la un specialist IT, fizician totodată – şi care făcuse o scanare a permisului cu câteva zile mai înainte, numai în prezenţa părintelui X -, demonstrându-i ca permisul NU are cip. De aceasta data, ne-a arătat la toţi trei permisul în sursa puternică de lumină şi, cu excepţia hologramei, toată suprafaţa permisului este transparentă. Mai mult, la sugestia părintelui Y ca cipul ar fi sub hologramă, a răzuit cu un bisturiu pelicula metalică, foarte subţire de altfel, şi dedesubt nu se vede nicio suprafaţă opacă. Aşadar, printr-o cercetare vizuală în sursa de lumină puternică, e clar ca nu există nimic vizibil cu ochiul liber. Pentru că permisul era în posesia mea, după ce am ajuns acasă am pus permisul în cuptorul cu microunde. Nu s-a întâmplat nimic!  Pentru a mă convinge, am pus în cuptor şi un card RATB, care ştiţi că are un cip prin care se validează cardul la urcarea in mijlocul de transport. Nu a făcut numai poc, ci o flamă deosebit de puternică şi probabil ar fi luat foc dacă îl lăsam mai mult. Am descoperit şi zona cipului de pe cardul RATB. Având şi eu pregătire tehnică, îmi dau seama că aceste argumente sunt suficiente pentru concluzia că permisul auto nu este document electronic, dar am stabilit cu părintele X să filmez tot ce fac cu permisul şi să încerc sa merg cu el pentru o scanare pe care, de asemenea, să o filmez. Acestea sunt faptele. Ceea ce mă întristează pe mine foarte mult este faptul ca ne-am lăsat cu multa uşurinţă manipulaţi; mai mult, am turnat gaz pe foc cu acel filmuleţ, «dovada microcipului» în permisul auto. Poate nu ar fi fost lipsit de folos să fi vorbit cineva cu d-l comisar şef de la Botoşani – cum de nu a observat nimeni că nu e nici măcar din Bucureşti? – sau să fi cerut şi sfatul unui expert în tehnica microcipurilor. Dar sugestiile sunt lipsite de sens acum. Iertaţi-mă, vă rog, pentru îndrăzneală; eu nu sunt decât un creştin născut ortodox în urmă cu mai bine de 50 de ani, dar cu trăire ortodoxă de doar un an. Nu am educaţie şi cultură teologică, sunt abia la grădiniţă în cateheza ortodoxă, dar sufăr foarte tare când constat că uneori oamenii cu bune intenţii, dar mai puţin atenţi la cuvântul rostit, pot sa genereze tocmai ceea ce se doreşte: confuzie printre credincioşi, neîncredere în duhovnici, dezbinare si mai ales, o cumplita spaima ca nu mai ştim daca drumul pe care mergem este cel spre mântuire sau cel spre iad. Dumnezeu să ne ajute luminându-ne, înţelepţindu-ne şi călăuzindu-ne paşii şi mai ales cuvintele către rostirea adevărului. Încă o data vă rog să mă iertaţi pentru îndrăzneală.  Doamne, ajută-ne!”

Am văzut şi eu carnetul de conducere respectiv… Mulţi vorbesc despre carnetele de conducere fără să fi ţinut un astfel de carnet în mână… Eu l-am ţinut şi m-am convins că nu are cip. Fiind pus în faţa unei surse de lumină, se poate vedea uşor că e doar o bucată de plastic, nimic mai mult. Nu are microcip. Dacă ar fi avut, s-ar fi văzut. Dacă ar fi avut, ar fi explodat atunci când era pus în cuptorul cu microunde. Dar, după ce s-a îndepărtat partea cu folia metalică, în cuptorul cu microunde carnetul nu a avut nicio reacţie fizică sau chimică.

Cred că ar fi bine ca luptătorii anti-cip să înţeleagă cât mai repede că, deocamdată, nu trebuie să ceară respingerea noilor carnete de conducere. Trebuie ca ierarhii, preoţii, teologii, monahii, mirenii, să ştie exact cum stau lucrurile.

Cea mai clară dovadă în privinţa faptului că nu există cipuri în carnetele de conducere ar fi trebuit să fie poziţia M.A.I.: „În ceea ce priveşte noul model de permis de conducere precizăm că acesta nu este un document electronic neavând inclus un microcip” (http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/26/permisul-de-conducere-are-microcip-confuzie-in-institutiile-statului/). Neavând însă încredere în stat, nici în reprezentanţii săi, unii creştini consideră că poziţia aceasta este mincinoasă. Într-o anumită măsură, le dau dreptate.

Oricum, faptul că noile carnete de conducere nu au cipuri nu este pentru mine un semn că vremea pecetluirii apocaliptice e mai departe decât credeam. Dimpotrivă. Manipularea legată de carnetele de conducere dovedeşte că se încearcă transformarea întregii problematici a actelor de identitate cu microcipuri într-o obsesie mistică a unor fanatici. Altfel, de ce ziarele care au scris despre cipurile din carnetele de conducere nu şi-au cerut scuze faţă de cititorii pe care i-au manipulat?

De ce comisarul Dănuţ Ciubotaru nu a fost sancţionat de superiorii săi pentru răspândirea de informaţii false? Întrebările sunt multe. Răspunsurile, greu de găsit…

Note: 1. A apărut ideea cum că, iniţial, noile carnete de conducere ar fi conţinut cipuri, dar că ulterior s-ar fi renunţat la ele. Într-adevăr, legislaţia europeană permite includerea microcipurilor în noile carnete de conducere, dar a lăsat la latitudinea fiecărui stat aceasta. În România, deşi noile paşapoarte au microcipuri (lucru impus de UE), noile carnete de conducere – nu.

2. A apărut pe un site speculaţia că microcipul ar fi „conţinut” în codul de bare. O idee absurdă, care dovedeşte o totală necunoaştere a problemei. În privinţa codului de bare de pe verso-ul carnetului de conducere, trebuie precizat că nu este controversatul cod EAN 13, (European Article Numbering = Numerotarea Europeană a Articolelor), care conţine cei trei guarzi cu cifra 6. Este un alt sistem de codare.

3. Imediat după ce am început să vorbesc cu diverşi creştini sau preoţi despre faptul că nu există cipuri în noile carnete de conducere, am fost acuzat că dau înapoi etc. Am considerat că nu am dreptul să tac, lăsând oamenii să fie manipulaţi. Şi cred că este mare vina celor care, deşi nu au argumente privitoare la existenţa cipului în noile carnete, preferă să îşi apere ideile preconcepute în loc să se raporteze corect la realitate. Şi să ducă lupta împotriva noilor paşapoarte, care au cip, şi a viitoarelor buletine, care vor avea…

This entry was posted in CAMPANIA "NU CATUSELOR ELECTRONICE", Microcipurile si semnele vremurilor. Bookmark the permalink.

86 Responses to Noile pasapoarte au cipuri, carnetele de conducere NU

  1. Lucian says:

    http://www.net-security.org/secworld.php?id=7039

    Un seminar extrem de interesant despre problemele de securitate ale tipului de chip RFID incorporat in permisele de conducere din SUA (si in pasapoartele nationale, valabile in SUA si Canada). Este destul de tehnic, dar merita parcurs de oricine, chiar si numai pentru experimentele graitoare facute cu un sistem de citire RFID semi-profesional.

  2. Alex says:

    Nu are nici o importanta daca documentele au sau nu 666 acum!
    Important e ca vor sa creeze sistemul obligatoriu, dupa care pot pune ce vor ei. Si important e ca noi, cei carora ne pasa, ne manifestam si incercam sa nu-i lasam sa duca la bun sfarsit aceste planuri. Nu va demobilizati!

  3. Mateescu says:

    Danion, nu te lesa intimidat de cei care posteaza comentarii injurioase aici. Majoritatea sunt ACEIA care te urau si asteptau de mult sa faci o gafa ca se te compromita. Nu-i baga in seama, mergi inainte.
    Este foarte putin important daca permisele au sa nu cip, oricum vor avea.
    Nu-i subestimati pe cei ce vor sa faca asta. Ei se asteptau sa fie opozitie.
    Deci la ce s-au gait EI?
    Ba, e prea gogonata sa bagam cip in CI sau permise, or sa sara prea multi. Hai sa incepem cu pasapoartele, e o idee excelenta. Majoritatea celor ce calatoresc o fac cu CI in spatiul UE. Cei afectati vor fi putini, asa ca e acceptabil.
    Si hai sa dam ordonanta de Craciun, pe furis. Toti au alte treburi asa ca va trece aproape neobservata.
    Oricum s-au gandit dinainte la toate. Parintele Arsenie Papacioc avea foarte mare dreptate cand vorbea de o strategie.

  4. Elena-Ramona Lazar says:

    Doamne ajuta-ne! Eu zic sa luam fiecare cate o piatra si sa-i dam in cap domnului Danion ca noi am fost si suntem infailibili… NU fratilor si surorilor,sa ne fereasca Bunul Dumnezeu sa ajungem la asta. Da,domnul Danion a gresit,dar oare nu suntem noi cel putin la fel de vinovati ca si el? Cati dintre noi ar fi iesit in fata a mii de oameni,cutreierand tot acest sfant pamant romanesc,sa spuna lucrurilor pe nume,avertizandu-i pe fratii nostri asupra lupilor ce stau gata sa-i inghita? Oare noi,din dorinta de a-i apara pe cei pe care-i iubim,nu am sustinut cu tarie un lucru,crezand din toata inima ca este adevarat,si apoi ne-am dat seama ca am gresit? Daca tot suntem atat de infailibili,de ce nu ne-am dat noi seama de greseala,de manipularea la care am fost supusi? Sau noi avem voie sa gresim iar el nu?! Am uitat oare pe cati dintre noi ne-a scos Preadulcele Iisus prin cartile si conferintele domnului Danion din mocirla pacatelor in care eram cufundati pana-n gat?? Cum ramane cu cea mai mare porunca pe care ne-a dat-o Hristos,sa ne iubim unii pe altii precum EL ne-a iubit pe noi? Hristos s-a rastignit pentru noi!!! Suntem in Marele Post si uite cum ne pregatim noi sa-L primim pe Hristos. Nu avem noi acelasi Tata,care se intristeaza cand copiii Lui se cearta? Maica noastra plange din cauza noastra,caci prin faptele noastre nu aratam ca suntem frati. Cum vom primi noi Iubirea,in Sfanta Noapte a Invierii,daca nu iertam,daca nu iubim? Iata ce spunea iubitul de multi dintre noi Parinte Serafim Rose:,,Daca vrem sa inviem impreuna cu Hristos, trebuie mai intai sa ne smerim impreuna cu EL-chiar pana la smerenia suprema,lasandu-ne devorati si apoi scuipati afara de lumea care nu intelege”. Acest om pe care-l hulesc azi unii dintre fratii nostri exact asta a facut: si-a pus sufletul pe tava pentru noi (cand putea sa-si vada linistit de viata si fericita sa familie),lasandu-se devorat si apoi scuipat afara de aceiasi noi,cei ce ne numim ortodocsi.Haideti sa nu-i mai dam satisfactie diavolului,care se bucura cand ne vede asa. Daca de acum ne dezbinam,ce-o sa facem mai tarziu,cand va incepe cea din urma lupta si daca nu vom fi uniti intru Hristos nu vom razbi? Prin aceste randuri nu sunt partinitoare,ci realista. Sa ne intareasca Bunul si Milostivul Dumnezeu,caci avem mare nevoie de EL!

  5. Anton says:

    In sfarsit, azi am vazut pentru prima oara noul tip de permis la un coleg. Presupun ca nu are chip RFID, intrucat antena nu se vede.
    Pe versoul permisului, deasupra codului de bare se vad foarte clar 3 spirale in forma de 6 (666) (daca tineti permisul cu codul de bare in jos). Doamne ajuta!

  6. Emil. says:

    “Cel Rau” se numeste si “Cel Viclean”…
    -Cat timp noi ne scandalizam cu pasapoartele si microcipurile si incestul si prostitutia etc.
    cei vicleni ne strecoara viclean imprumutul exorbitant
    de la FMI.–ca falsa solutie pentru Romania !!
    Oare toti cei care sunt in Guvern si in Parlament si in Banca Nationala au orbit si nu reusesc sa discearna binele de rau ?!
    Mila lui Dumnezeu cu noi.

  7. CristinaP says:

    Nu, nici Guvernul nici Parlammentul si nici Banca Nationala nu au orbit.
    Ei ne vand pe noi pe toti, ce-i drept un pic mai scump decat l-au vandut pe El, nu doar pe 30 de arginti.
    Nu se intampla numai in Romania, toate guvernele se imprumuta acum, cica sa iesim din criza….dar criza a fost special declansata, prin toate aceste imprumuturi se arunca gaz pe foc. E de rau.
    Nici stare de alarma nu mai putem spune ca este, suntem in plina lupta.
    In fiecare saptamana se intampla ceva, legi care inainte cu greu puteau trece, dupa multe discutii, incercari nereusite si tergiversari, azi trec si se perinda prin Parlamente cu viteza luminii. Lumea fierbe…
    E vreme de rugaciune multa si adanca.
    Doamne ajuta!

  8. Doru says:

    Doamne ajuta ! Va urez ,pace si iubire intru Hristos ! Va felicit pentru pozitia pe care o aveti in a desconspira pe cat va sta in putere ticalosiile ce vor sa duca pe multi la pieire vs.de inscriptionarea codului de bare si utilizarea cipului in actele cetatenilor.Numai cine nu munceste nu greseste;dar o greseala recunoscuta este o victorie vizavi de mandria omului,respectiv de cel viclean.
    Cu certitudine lupta este grea pentru ca adevarul este amestecat cu neadevarul,viclenia acestor vremuri in toata lumea este fara precedent.
    Vizavii de permisul de conducere ,i-mi expira in cateva zile si sunt parca temator sa nu fie vre-un lucru care sa ne scape si sa gresesc.Daca mai aveti nautati va rog nu ezitati sa le anuntati,ca indiferent ,ori ce data suplimentara noua este utila .Indiferent de situatie hotararea de a lua un act sau nu hotararea este a fiecaruia in parte – nu aveti de ce sa va simtiti cu ceva constiinta incarcata.
    Sa va intareasca Dumnezeu sa duceti lupta inceputa pana la capat cu bine !

  9. maria says:

    Adrian spui ca lucrezi in sistem, dar n-ai taiat, scanat un astfel de permis. Totusi ce este în/sub hologramă? Cit de mic este CIP-ul? In cuptorul cu microunde de ce a explodat holograma daca nu era CIP dedesubt? Spui “Ceea ce pot sa va spun sigur, lucrand in sistem, este ca nu exista o utilizare a cipurilor in ceea ce priveste permisele de conducere” cît de sigur esti și de unde ai tras concluzia asta? Este foarte important pentru că altcineva tot din sistem (șeful de la Permise din Botoșani) a spus că permisele de conducere au CIP?…
    Doamne ajută!

  10. mariaionescu says:

    Si mie imi expira permisul si as vrea sa stiu daca holograma este de fapt un cip (RFID) sau daca sub holograma exista acel cip (RFID).
    A testat cineva permisul de conducere cu un cititor pentru frecventa respectiva???
    Si daca nu are cip dar are codul de bare il putem accepta?
    Am aflat ca mai contine niste coduri de securitate secrete. Cam ce contin acestea?
    Conform Ordinului 1455 din 25 septembrie 2006 permisul nu este electronic atunci ce a explodat in cuptorul cu microunde?
    Are cineva informatii mai clare si mai sigure ?
    Doamne ajuta !

  11. cati din noi vor avea puterea sa spuna NU cand va veni momentul implantarii cipurilor?in ceea ce ma priveste acum spun ca nu o sa accept,dar nu am incredere in mine.NU vor veni cu forta,ci ne vor lua cu frumuselul,ne vor pune spune ca altfel nu se poate,ca asta e evolutia tehnologica.Vom putea renunta atunci la toate,nu numai la lucrurile materiale,ci si la prieteni,frati,surori,parinti.Dar mai ales noi personal vom fi capabili sa spunem NU?
    E obligatoriu sa refuzam documentele electronice,dar sa nu uitam ca sfarsitul nostru personal poate fi chiar azi,sa nu uitam de post,rugaciune,spovedanie,impartasanie.Doar prin acestea putem sa ne mantuim,caci noi suntem nimic fara DUMNEZEU,doar EL ne poate mantui…[rugati-va neancetat]

  12. martekx says:

    Doamne ajuta
    trebuie sa protestam şi sa respingem pasapoartele şi mai ales cartile de identitate ce se vor elibera din 2011
    m-am descurajat foarte mult de hotararea SF.SİNOD
    Grecia şi Serbia au refuzat actele de identitate electronice la noi de ce nu se face asa?va recomand cartea LA APUSUL LİBERTATİİ de ierom.HRİSTODUL AGHİORİTUL care se gaseste şi ın format pdf pe situl http://www.scribd.com
    ma iertati daca am scris ceva nepotrivit

  13. Alin says:

    Pentru ambele Marii,

    1. In cuptorul de microunde “explodeaza” (ia foc) orice este cat de cat metalic.
    Daca nu crezi, incearca. Te sfatuiesc totusi mai bine sa crezi.

    2. Ceea ce ai vazut ca a luat foc la permis era un element de siguranta metalic. Daca ar fi existat un cip, antena fiind metalica si de suprafata mare ar fi facut mult mai urat.

    3. Iata cum se detecteaza prezenta unui cip rfid intr-un card de plastic:

    http://www.spychips.com/metro/scandal-payback.html

    O radiografie costa 30-50 RON. Pentru cine nu stie, un cip RFID nu poate functiona fara acea antena destul de mare.

    Dar ce sa-i faci, cei ignoranti cu tehnica dar care se cred inspirati de Duhul Sfant stiu doar de cuptorul cu microunde si mai ales sa vorbeasca despre ceea ce nu cunosc decat la modul obsesiv.

  14. Crestin says:

    Frati crestini!Am facut si eu o mica excursie printre cele postate de voi si de-mi permite-ti ma voi da si eu cu parerea:
    din cele auzite si citite am inteles (personal)ca nu este necesar sa astepti anume cip-ul si atunci ca un erou sa zici ca nu-l primesti,buletinele de identitate recente contin CODUL PERSONAL si spun Cartile Sfinte si Sfintii Parinti ca numele de la botez va fi inlocuit cu Numarul Numelui Fiarei si in cartulia Taina Fiarei se vorbeste despre acest moment destul de important asfel: cel ce accepta numarul fiarei (codul personal )renunta la NUMELE primit la Sfintul Botez moment in care a avut loc PECETLUIREA DUHULUI SFINT si acest nume primit scris in cartea vietii se sterge de acolo fiindca robul lui Dumnezeu a accepatat de bunavoie sa fie sluga a lui satan.In aceasta lume noi oamenii putem sluji la unul din doi domni lui Hristos sau mamonei.Hristos -Fiul LUI DUMNEZEU IMPARATUL SLAVEI si mamona-fiul iadului si al pierzarii, care umbla ca un leu sa ne inghita pe toti. Ca sa nu para o afirmatie goala sa analizam: ce poate face legal cel ce nu ARE cod personal? isi poate face studiile?se poate angaja in cimpul muncii?poate sa obtina Prmis de coducere ? paote efectua tranzactii ?…nu mai vorbesc despre plecarea peste hotare,sint foarte multe nuante . Cunosc un parinte cu viata sfinta care a renuntat la automobil din cauza buletinului cu cod personal . El stiti ce spune: sistemul care se construieste este foarte viclean , noi nu-l putem opri si nici distruge unica noastra contributie este NEPARTICIPAREA la el, aici deja fiecare alege avind Marele Dar al Vointei Libere. Parerea mea este ca totul incepe de la codul personal pe care acceptindu-l participam la Constructia Sistemului CEEA CE VOR FACE EI MAI DEPARTE ESTE O JOACA. Dreptul la viata si la libertate (materiala) pe care ni la dat Dumnezeu ne este incalcat (aceste slugi ale satanei nu cunosc cei aia sensibilitate si alte simtiri omenesti ei au un scop bine definit insa sarmanii nici nu se gindesc poate la ce se ascunde in spatele Cortinei de fier,la chinurile cele vesnice in care vom fi aruncati toti cei care nu vom aduce roade vrednice de pocainta)noi alegind cele bune, prigoniti fiind vom ramine insa cu Hristos CEEA MAI MARE BOGATIE.Daca analizam istoria crestinii intotdeauna au incurcat, au fost chinuiti,batjocuriti, numitii habitnci etc noi de vom fi adevarati crestini nu vom face exceptie ESENTIAL ESTE SA NU PIERDEM ESENTIALUL!
    Va rog sa ma iertati! cu dragoste in Hristos

  15. adrian says:

    Discutam atat despre documentele electronice si ma bucur ca exista o reactie la actiuni prin care se limiteaza libertatea persoanei.
    Insa nu am vazut nici o reactie la faptul ca ni se inregistreaza telefoanele, citesc mailurile si monitorizeaza traficul pe internet.
    Nu e la fel de periculos?
    Multumesc.

  16. Antonia says:

    Am primit un model de mesaj informativ care poate fi difuzat prin email. Cred ca ar fi bine sa oferim si pe aceasta cale crestinilor mai ravnitori pe care-i cunoastem informatii complete pentru a ni se alatura in campania de adunare a semnaturilor.

    ROMANI TREZITI-VA! Spuneti NU sclaviei electronice!
    Duhovnicul romanilor P.Iustin Parvu ii chema pe toti crestinii sa-si exprime optiunea prin Referendum asupra legii cu privire la introducerea actelor biometrice (catusele electronice).
    INFORMATI-VA si IMPLICATI-VA in campania de strangere de semnaturi pt organizarea Referendumului!

    De ce trebuie abolita legea actelor electronice? (argumente)
    http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2009/03/de-ce-nu-trebuie-votata-legea.html

    TABEL PENTRU REFERENDUM
    http://apologeticum.files.wordpress.com/2009/04/tabel_oficial_referendum.pdf

    Crestin Ortodox
    http://www.crestinortodox..ro/forum/showthread.php?t=5993

    Credinta Ortodoxa
    http://www.credinta-ortodoxa.ro/

    Apologeticum
    http://apologeticum.wordpress.com/

    Transmiteti mesajul mai departe!

    CU NOI ESTE DUMNEZEU…!

  17. Lucian says:

    Pt. Alin (si nu numai):

    In primul rand chip-ul rfid nu trebuie sa aiba o antena “foarte mare”. Depinde de chip, frecventa, tehnologia (generatia) folosita, etc. Sunt si chip-uri milimetrice cu antena incorporata.

    In al doilea rand, extras dintr-un comunicat oficial dat de MAI unui petitionar:

    <>

    Toate buna si frumoase. Numai ca, daca avem curiozitatea sa citim la ce se refera standrdul ISO 7816-1, in conformitate cu care este facut acest nou permis, vom gasi urmatoarele:

    2.1 – ISO7816-1 Standard
    ——————
    * X-rays :
    Exposure of either side of the card to a dose of 0.1 Gy relative to a
    medium-energy X radiation of 70 to 140 Kv (cumulative dose per year)
    shall not cause malfunction of the card.

    * Surface profile of the contacts :
    The difference in level between all contacts and the adjacent card
    surface shall be less than 0.1 mm.

    * Mecanical strenght (of the card and contact)

    The card shall resist damage to its surface and any components contained
    in it and shall remain intact during normal use, storage and handling.

    surface (with pins) must not be damaged by a pression caused by a steel
    ball of 1.5 mm diameter on which is applied a strenght of 1.5 N.

    * Electrical resistance : All the resistances measured between any two
    points of the pins must not be over 0.5 Ohm, with any current value
    from 50 uA to 300 mA.

    * Magnetic field : The chip of the card must not be damaged by a static
    magnetic field of 79500 A.tr/m

    * Static electricity : The card must not be damaged by a electrical
    discharge of 1500 V of a 100 pF capacitor trought a 1500 Ohm resistance.

    Cele de mai sus se refera la smartcard-ul din permisul propriu-zis. Sigur, acest smartcard poate comunica cu cititorul prin contact sau radio, dar asta are deja mai putina importanta din moment ce, in aceeasi propozitie a MAI se spune ca NU este un document electronic dar in acelasi timp se precizeaza standardele care trebuiesc indeplinite de smartcard-ul din acest document electronic.

  18. Lucian says:

    Extrasul:

    avem onoarea să vă comunicăm că noul model de permis de conducere românesc nu este un document electronic, acesta neavând inclus un microcip fiind realizat în conformitate cu prevederile Directivei 2006/126/EC pentru modificarea şi completarea Directivei 91/439/EC privind permisul de conducere şi cu standardele ISO 7810, 7816-1 şi 10373.

  19. Alin says:

    “In primul rand chip-ul rfid nu trebuie sa aiba o antena “foarte mare”. Depinde de chip, frecventa, tehnologia (generatia) folosita, etc. Sunt si chip-uri milimetrice cu antena incorporata.”

    Serios? Ce inseamna la tine “milimetrice”?
    20 milimetri? 10 milimetri? 5 milimetri?
    Dimensiunea antenei determina impreuna cu tehnologia folosita si distanta de comunicatie.
    Cu cat e mai mica, cu atat mai scurta.

    http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_7816

    Vezi ca e un standard despre cardurile cu contact, nu contactless.

    Iar partea 1 adica 7816-1 se refera la dimensiunile FIZICE ale cardului (lungime, latime, coltzuri, flexibilitate, etc) si INCLUDE specificatii pentru cele care au EVENTUAL incorporata si partea electronica.
    Daca n-ai observat permisul de conducere este exact ca un card telefonic (are cip dar nu in toate tarile), card bancar (nu are cip), etc.
    Nu am la indemana standardul dar cred ca oricum exista o anumita redundanta intre ISO 7810 si ISO 7816-1.

    In orice caz, care este relevanta?
    Are totusi cip invizibil cu contacte invizible?

    Stai sa vezi cand au sa introduca in permisele de conducere cipuri RFID din alea ca la americani.
    Atunci sa incepi sa tzipi ca o sa ai de ce. :))

  20. Eu says:

    interesant..

  21. gil says:

    pai daca nu are cip si statule cinstit cu cetatenii sa spuna:niciodata nu o sa punem cip ca sa nu suparam p Dumnezeu si p oameni! cei ce vor cip p acte sau p oameni sa fie pedepsiti precum criminali…dar ei ce zic :azi nu e miine e,ba e ba nu e ..ue?ce credinta ce constiinta ai cui conducatori sant ?ca ai poporului NU sant!

  22. Cristian says:

    Important e lupta contra acestor acte , chiar daca vor avea incluse abia de maine cipurile. Trebuie eliminata posibilitatea de fi incorporate peste noapte! Trebuie minimalizat rostul CNP-ului in viata noastra! Sa nu uitam cum am fost anexati europei, nimeni nu ne-a intrebat, nimeni nu a clarificat si conditiile de iesire din aceasta uniune… In UK se discuta de ani de zile de actele biometrice dar se intirzie , la noi nu se discuta dar se realizeaza. Trebuie luptat impotriva oricaror legi necrestine si sustinerea celor crestine. Implicarea noastra in mod crestin! Multe se fac in momentele cind lumea nu e atenta( imprumut FMI -saptamana Luminata; razboiul din Palestina- vacanta de Craciun -An Nou; etc). Oriunde pe glob se face cate un pas catre sclavia completa ( si asupra sufletului).

  23. gil says:

    pt sergiu!!!:daca zici ca e bun cipul ia l si pe al meu sa fi si mai bun!!!

  24. gil says:

    pt adrian:da este oribil ca se asculta convorbiri…mie mi au oprit scrisorile!!toate!!!dar daca ne risipim nu facem mare branza!io zic sa luptam cu ceea ce este cel mai periculos!!si asa santem risipiti,slabi,putini…

  25. gil says:

    Da! CRESTIN ai dreptate,crestinismul inseamna multa jertfa:renuntarea la placeri..si de renunta la viata!pt cei d azi pt noi e ff greu sa acceptam chinuri si jertfa vietii!Da ne va fi ffff greu dar asta este!si Dumnezeu ne va ajuta fff mult!am citit ca inger va veni la cel ce nu vrea cipul sa il invete unde sa se duca,ce sa manance…!!e greu sa luam decizia de a ne rupe de lumea nebuna!!ne cam place si noua sa facem nebunii,santem cam legati de nebunii,de distractii..d aia ne este greu..

  26. elisheba says:

    Poate ca mai e o speranta pentru Romania.

  27. gil says:

    elisheba daca citesti profetiile nu o sa mai judeci de aiurea:nu se mai mantuiesc in aceste zile nici familii ci persoane!!si tu mai zici de tari?adica ti e cam frica!pai ori esti crestina deci ai ajutor d la DUMNEZEU ori esti caldicica?

  28. tutenes says:

    Frati crestini,
    cred ca pierdem esentialul din vedere!
    Haideti sa nu ne mai certam si sa aruncam cu pietre unul in altul,mai bine sa spunem o rugaciune prin care sa ne rugam Domnului Iisus sa ne dea intelepciune,discernamant si puterea de a-l marturisi!
    Asta e esential !
    Ori ca vrem ori ca nu vrem vremea pecetluirii cu 666 va veni,e scris doar.
    Datoria noastra e ca prin exemplul vietii noastre imbunatatite sa aducem roade intru Domnul si sa inmultim talantii !
    Sa nu deznadajduim ca vor veni vremuri de prigoana,ci sa ne rugam Domnului sa ne dea puterea sa-l marturisim si sa stam tari in credinta ! Si sa ne bucuram ca vine Domnul-Vino Doamne Iisuse!
    Amin !

  29. tutenes says:

    Si sa ne rugam sa ne dea Dumnezeu intelepciunea sa stim sa ne ferim de pecetluire si sa judecam fata vremurilor!

  30. metanoia says:

    Toti care cred ca Danion Vasile este manipulat sau ca exagereaza va rog sa urmariti filmul documentar “Natiunea suspecta” (Suspect Nation), interviul cu Aaron Russo al lui Alex Jones si daca mai doriti alte link-uri sau denumiri de documentare va stau la dispozitie.
    Danion Vasile pentru mine este un om care lupta cu lucrurile care exista acum doar in umbra si e prea greu sa crezi ca exista, dar daca incerci sa descoperi aceste lucruri in ceea ce s-ar putea numi “semnele vremurilor”, nu se poate sa nu ajungi la aceeasi concluzie.

  31. metanoia says:

    Gil, nu mai face remarci la persoana!
    Daca ne judecam unii pe altii nu facem decat tulburare si deviem de la lucrurile cu adevarat importante.Te rog…..

  32. Gabriela says:

    Spre un control mental la scara planetara

    Secretul în dezvoltarea tehnologiei de control mental reflecta uriasa putere care sta în ea. Ca sa o spunem direct, cine controleaza aceasta tehnologie, controleaza populatia. Toata populatia.

    Exista dovezi ca Guvernul SUA are planuri de a extinde aplicatiile acestei tehnologii de control mental, pentru a îngloba pe toti oamenii, din toate tarile. Aceasta este posibil si chiar se realizeaza în aceste momente folosind celebrul proiect HAARP pentru zonele externe si reteaua GWEN pentru zonele interne ale SUA. Guvernul SUA nu recunoaste nimic. (Mai stim noi si altii care nu recunosteau nimic… – nn)

    Dr Michael Persinger este profesor de psihologie si Stiinte Neuronale la Universitatea Laurentiana din Ontario, Canada. El a mai vorbit despre efectele profund nocive ale radiatiilor electromagnetice asupra creierului uman.

    ‘Stimularea lobului temporal al creierului poate evoca în pacient sentimentul unei prezente stranii, dezorientare si dereglari de perceptie. Poate activa imagini din memoria subiectului, inclusiv cosmaruri si monstri, care în mod normal sunt ascunsi în subconstient.’

    Dr Persinger a scris un articol în urma cu câtiva ani, intitulat ‘Despre posibilitatea accesului direct la creierul fiecarui om prin inductia electromagnetica a algoritmilor fundamentali’. Citam din articol:

    ‘Stiinta neronala contemporana sugereaza existenta unor algoritmi fundamentali prin care toate semnalele senzoriale sunt traduse într-un fel de cod specific creierului. Stimularea (sinteza) directa a acestor coduri în lobii temporali sau corticali prin aplicarea modelelor electromagnetice necesita nivele energetice care sunt deja prezente în mediul înconjurator: activitatea geomagnetica naturala a planetei si retelele de comunicatie contemporana (radio, televiziune, telefonie mobila, etc).’

    ‘În ultimile doua decenii s-au realizat multe care în trecut erau doar la stadiul de posibilitate. Este vorba despre posibilitatea tehnica de a influenta direct cele aprox. sase miliarde de creiere umane, fara intermediere, prin generarea informatiei neuronale în mediu fizic atotcuprinzator (planeta Pamânt – nn)’.

    ‘Aparitia si dezvoltarea istorica a acestor posibilitati, începând cu praful de pusca si continuând cu fisiunea nucleara, au determinat schimbari majore în evolutia sociala care a urmat extraordinar de repede dupa începerea folosirii lor. Reducerea riscului folosirii gresite a acestor tehnologii necesita discutii deschise în ceea ce priveste implicatiile lor atât pe tarâm stiintific, cât si în plan public.’

    Nu poate fi mai clar de atât! Însa nu poate fi vorba de discutii deschise atâta timp cât Guvernul SUA nu recunoaste existenta acestei tehnologii.

    Articol preluat dupa Resonance (Bioelectromagnetics Special Interest Group), scris de Judy Wall

  33. cami says:

    Devine tot mai sigur ca traim intr-o lume in care generalizarea/globalizarea terorii este tot mai evidenta, iar razboiul este indreptat impotriva sufletului omului. La caderea comunismului ne-am amgit ca vom fi mai “liberi”. Am fost foarte liberi si atunci, citeam literatura de calitate, chiar daca de sertar, aveam prieteni cu care petreceam, dicutam si loveam in regim, faceam bancuri si radeam pe seama inculturii si dogmatismului clasei politice comuniste,calatoream prin tara. Libertatea cea mai indrazneata era in inchisori.Suntem si acum liberi, dar in sensul unei libertati tot mai rasturnate. Atunci nu vorbeai in public dar vorbeai cu prietenii impotriva unui regim dictatorial, si faceai cam tot ce se facea si dincolo…vezi imbratisarea curentului hippie, a rockului, literaturii sf etc. Dezmatul sexual si spiritual (adoptarea sistemului de credinte nemantuitoare prin miscarea lui Bivolaru, la noi)care a inceput sa cuprinda societatea de dincolo de zid prin anii 60 a patruns si la noi, ceva mai tarziu, e drept. A venit in ritmuri de lambada, o data cu razboiul ciudat si confuz “zvonistico-paranormal” din 89. Acum, dupa ce culmea tuturor acestor libertati care la inceput pareau izbavitoare, incepe linia descendenta. Sau mai bine zis incepe lectia adevarata, duhovniceasca a lui Dumnezeu care arata ca toate iti sunt permise dar nu toate iti sunt de folos. Si uite asa, cei treziti de crivatul acestei retrageri a harului, si rasturnare suprarealista a acestei lumi mult prea libere, se gasesc de fapt prizonieri, tratati ca inamici publici, cu numere si cipuri atarnate de git. Desigur aceasta inchisoare este ilegitima,dar Hristos te lasa sa treci prin ea ca sa apreciaezi mai bine adevarata liberatate.
    Cel mai bine este sa refuzi orice compromis cu acest sistem criminal. Orice libertate pe care ti-o promite in schimbul acceptarii acestor catuse virtuale este iluzorie, iar pretul duhovnicesc platit este imens. Libertatea este interioara, in primul rand.

    Doamne ajuta!

  34. cami says:

    Chestia pe care o descrie Gabriela intra in domeniul razboiului parapsiholgic si poate fi combatuta numai duhovniceste. Mana lui Hristos este impotriva celor care dezvolta aceste tehnici vrajitoresti, pentru ca asta este de fapt parapsihologia. Chiar daca aparent fenomenul are un suport neuro-fiziologic, este de fapt un proces de sugestie demonica si acumeste mai putenic din cauza apostaziei generale. Acest fenomen a existat dintotdeauna, si tine de lupta duhovniceasca pe care o are fiecare om, dar nu a fost nimeni atit smintit incit sa faca din el o stiinta. Este cam la fel ca teoria evolutionista, care necesita multa credinta care sa gaseasca linkurile de legatura intre specii…deci eu as zice ca zvonurile despre astfel de “stiinte” sunt putin cam alarmiste si supradimensioneaza puterea de infaptuire a raului, netrecind ca aplicatie practica de descintecele la balta deprinse in academia vrajitoarelor.

  35. Bogdan says:

    Eu unul chiar nu inteleg de ce Sfantul Sinod a hotarat ca aceste cipuri nu au nici o legatura cu numarul antihristului zicand ca 666 este un numar oarecare.M-a impresionat acest fapt pentru ca in Apocalipsa spune clar ca acesta este pecetea pusa pe mana sau pe frunte,am vazut niste documentare cu acest cip era implantat in mana, pe frunte nu am vazut, dar acolo explica cum fara aceste cipuri nu putem face nimic pentru ca acolo sunt toate datele noastre.Eu consider ca ve veni o vreme de prigoana a crestinismului iar multi prooroci mincinosi se vor arata,deja se arata pregatind calea fiarei.Orcum noi trebuie sa fim puternici pana la capat sa nu ne lasam amagiti de acesti mincinosi.Eu unu il sprijin din toata inima si din tot sufletul pe parintele Iustin Parvu si consider ca are mare dreptate.Acum vreau sa spun ca nu consider ca acum va veni sfarsitul lumii dar spun ca deja au aparut multi prooroci mincinosi caci Mantuitorul spune clar ca ziua aceea nimeni nu stie decat Tatal.Va doresc multa sanatate si sa luptam pana la capat chiar daca va fi nevoie sa ne dam viata pentru credinta,biserica si Hristos.

  36. Sunrise says:

    Nimeni nu va veni să ne “planteze” cipurile în mâna dreaptă sau frunte, din start. Nu, e nevoie de relaxarea creierului uman și se avansează treaptă cu treaptă. Vă propun câteva filme care vă vor da jos ochelarii de… somn (sper), că de cal nu mai sunt de piață de mult timp… Au avut grijă cei din sistem să ni-i înlocuiască, doar trebuie să fim în pas cu moda, nu?

    Trăind într-o epocă de larg consum ne îndobitocesc din mers (bine că au pe cine). Dacă nu avem NOUL nu-știu-ce-produs nu ne simțim bine, nu mai contează DACĂ ni se potrivește CÂT și dacă știm să administrăm produsele respective. Nu, noi să strângem bunuri, să ne distrăm cât putem, că și cei din politică se vor distra pe seama noastră… la un moment dat.

    Când eram copii ne jucam cu păpuși și mașinuțe, acum am crescut, ne “jucăm ” cu tot felul de gadget-uri, mașini (funcționabile de data asta), femei (unele gonflabile, altele tunate), haine de lux, vile etc. Și fiind cu atenția distrasă către tot felul de lucruri “importante” de acest fel, de ducem pe apa sâmbetei și apoi ne mirăm că ne manipulează cu cipurile. Știți, la început ni se recomandă, apoi ni se impune dacă nu facem ca ei.

    Cea mai bună armă a lor este: distragerea atenției de la lucrurile cu adevărat importante din viața noastră. Cunoașterea înseamnă putere. Sincer, mă îndoiesc că cineva se bucură pentru domniile voastre când sunteți înțelepți. Tara asta are nevoie decât mai mulți proști, despre asta este vorba. Îți merge mintea? Incomodezi, te rog frumos!

    Mass media este o altă armă (valabilă foarte mult timp ȘI de acum înainte), împotriva noastră. Ni se spală lejer creierul cu ea, fără detergent, vă asigur. Atâta timp cât acceptăm așa ceva. Filme, emisiuni, vedete. Ne uităm la ele în transă și la viețile noastre… sufletul! Am devenit superficiali, nu mai tolerăm nimic, emitem pretenții și oferim NIMIC, ne judecăm unii pe alții, dar de noi înșine uităm…, căutăm să ne manipulăm unii pe alții și uite așa viața devine un ring de bo(to)x, că tot e plin Dorobanți-ul de așa ceva!

    Dragilor, de ce vă mirați că vom fi prizonieri în libertate?! Toate acestea se întâmplă cu “ajutorul ” nostru… doar!

    Dacă vă pasă de voi, VIZIONAȚI FILMELE:

    1. Urmărind totul peste tot (Katherine Albrecht)

    2. La limita însemnării (Katherine Albrecht)

    3. Îngerul digital 1 și 2

    Dacă vă pasă ȘI de noi, CITIȚI CĂRȚILE:

    1. Apocalipsa 13

    2. Apusul libertății

    3. Despre vremurile din urmă (Stareții) o găsiți și la mănăstirea Radu Vodă. O carte care vă va zgudui și vă va arunca pe gânduri…

    Circulă o vorbă printre români; dacă ar durea prostia… Ea doare, săraca, dar în… timp.

    Mi-e milă de noi toți la un loc pentru că la ce vremuri vor veni… tare mi-e că o să ne trezim prea târziu.

    O zi bună să aveți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>