Sugestii blog si site danionvasile.ro

Doamne ajuta.

De multa vreme site-ul meu se afla in lucru… Aceasta s-a datorat nu doar faptului ca cei care lucreaza la el au fost prinsi cu tot felul de probleme, ci si nehotararii mele de a alege o varianta finala grafica. Acum m-am decis, si in curand voi pune o imagine cu versiunea care mi-a placut, pentru a primi sugestiile voastre legate de aspectul grafic. Acum inca lucram la rubricile pe care le va contine site-ul. Deocamdata m-am gandit la acestea:

Editorial

Blog

Noutăţi

Program conferinţe

Conferinţe susţinute – audio şi video

Cărţi

Carte de oaspeţi

Interviuri – date şi luate

În lucru

Articole

Acţiuni

Links

Ghidul site-ului

Întrebări şi răspunsuri

F..A.Q. – cele mai frecvente nelămuriri

Debuturi

Scrisorile voastre

Materiale traduse – în engleză, greacă etc

Prietenii site-ului

Newsletter

Ştiri

Fotografii

Editor – din cartile pe care le-am publicat

Recomandari radio Tv

Filme preferate

Muzica

Presa romanească

Nou pe net

Interesant pe net

Va rog sa imi spuneti parerea voastra despre rubricile care sunt in plus care lipsesc. Trebuie să pun si un fond musical? Ce să mai pun pe el? Vă rog, ajutaţi-mă să iasă cât mai bine….

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

20 Responses to Sugestii blog si site danionvasile.ro

  1. vladispas says:

    Doamne ajuta !
    poate un forum ?

  2. kimy says:

    eu cred ca ai cuprins cam tot ce e interesant ,nimic nu e in plus totul e binevenit,mai ales un fond muzical care ar crrea o atmosfera si mai divina(sfanta).Iti doresc mult succes si spor la munca!Doamne ajuta!

  3. popa catalin says:

    poate o rubrica in care sa gasim rugaciuni si acatiste,

  4. mi/ar place sa vad si o sectiune unde sa fie discutate probleme de bioetica , desigur este numai o sugestie.
    ” Filme preferate”? la ce fel de filme va referiti ? in general artistice? teme religioase?

  5. Alexandra says:

    Doamne ajuta!
    Danion, ma bucur sincer ca blogul tau e pe cale sa fie terminat.
    Parerea mea ar fi urmatoarea: poti sa pui un fundal muzical care sa nu se intrerupa, indiferent de rubrica accesata, de exmplu psaltica greaca sau chiar romaneasca. O alta sugestie ar fi ca la fiecare rubrica in parte sa fie un alt fond grafic (de exemplu, la rubrica “editor”, niste carti sau ceva de genul asta, la recomandari tv un fundal adecvat, la rubrica prieteni un fundal cu un grup de tineri etc….). Si, nu in ultimul rand, n-ar strica sa fie si ceva mai ortodox, de exemplu o icoana a Mantuitorului sau a Maicii Domnului pe fundal… Asta as zice eu. Cat despre rubrici,cred ca sunt foarte potrivite, nu este nimic in plus,dar nici in minus.
    Sper sa te ajute cat de putin sugestiile aduse de mine. Astept sa vad site-ul in forma finala. Spor la lucru! Doamne-ajuta!

  6. leo says:

    Din mica mea experienta am observat ca atunci cand nu am timp de citit, seara, caut ceva scurt duhovnicesc, sa ma inmoaie putin, pentru a incepe rugaciunea. De aceea cred ca ar fi bine sa existe o sectiune de “pilule duhovnicesti” in care sa existe cuvinte scurte, cateva randuri de ziceri ale Sfintilor Parinti si nu numai( Petre Tutea etc.)care sa aiba puterea de a te rupe din betia lumeasca. Aceste vorbe de duh pot fi trimise si de noi.

  7. kimy says:

    sunt de acord cu vladispas si pentru crearea unui forum de discutii,nu ar strica cred.

  8. Angela says:

    La o predica a parintelui, de la biserica unde merg eu,parintele spunea, “ca primul lucru pe care trebuie sa-l cunoastra un crestin, este invatatura de credinta ortodoxa”. Ar fi interesant sa fie postat un astfel de indrumar pe scurt macar, si care TREBUIE sa-l cunoasca fiecare credincios….

  9. VALENTINA says:

    Temele pe car ti le-ai propus sunt binevenite;
    Nu stiu in ce masura s-ar putea adauga un sinaxar al zilei sau predici ale parintilor la Duminica care urmeaza, audio sau video.
    Daca vrei te pot ajuta cu predici ale par. Galeriu (audio,pe caseta).
    Iaras, ce am observat,chiar si in biserica, sunt f multe persoane care nu cunosc cum se face o sfestanie, ce trebuie sa fie pus pe masa, etc, etc, cum se face o inmormantare, cum se face nunta, ce semnificatie au anumite gesturi sau rugaciuni care se fac cu aceste ocazii si multe altele, ar putea exista o rubrica cu titlul DESPRE PRACTICILE BISERICI SI PRACTICILE BABELER, de ex, tinand cont ca multe din practicile existente, cuprind si dintre cele ale biserici dar si dintre ale ‘babelor’
    O alta rubrica poate sa cuprinda practici si rugaciuni, dar nu tot ce gasim in cartile uzuale
    Poate sa fie o rubrica pentru intrebari
    Pelerinaje
    ADICA SA CUPRINDA CATE CEVA DIN FIECARE DOMENIU

  10. gaby_td83 says:

    intr-adevar este nevoie de un forum in care sa ne impartasim unii altora problemele, nelamuririle, sa ne ajutam cu sfaturi chiar sa ne impartasim bucuriile. intr-o duminica simteam nevoia sa impartasesc cuiva bucuriile care m-au inundat si am sunat un prieten. iar in legatura cu “pilulele duhobnicesti”, bine ar fi dc ar veni din partea noastra. Dumnezeu sa-ti dea putere sa finalizezi blogul si situl spre folosul tururor! Doamne ajuta!

  11. C says:

    ..fara forum :|, eventual la sectiunea prietenii sitului fiecare sa-si lase id-uri, zic si eu.

  12. Lucia says:

    Sunt de acord cu Valentina asupra faptului ca ar fi binevenita o rubrica legata de practici bisericesti.

    As propune si o rubrica cu insemnari de suflet despre manastirile si bisericile pe care le-ai vizitat. Nu ma refer la istoric ci la oameni, la felul in care te-a imbogatit spiritual vizitarea acelui Sfant locas.

    Si nu in ultimul rand recomandari pentru tinerii care sunt dornici sa cunoasca ortodoxia, sa se apropie de Dumnezeu dar care nu stiu efectiv de unde sa inceapa. Tineri care sunt prea timizi sa intrebe un preot si care nu gasesc nici un fel de indrumare in primii pasi pe care vor sa ii faca spre biserica si spre o viata crestina.

  13. Ramona says:

    Si fara muzica se poate. Mie imi place asa cum e acum. M-am obisnuit cu el asa, si stiu unde /ce sa caut. Imi place asa.
    Multa sanatate!

  14. CristinaP says:

    In primul rand: sa-ti dea Dumnezeu putere de munca Danioane.
    Ce faci tu (acest site, carti, conferinte) sunt un dar de la Dumnezeu.
    Parerea mea despre site: Incearca sa fie cat mai simplu…pe cat posibil; daca este incarcat riscam “sa nu vedem padurea de copaci”.
    Mai frecventez si alte site-uri, acelea au icoane, e adevarat, dar se mai intampla sa se incarce greu si nu toata lumea are computere performante sau legatura buna pe internet. Lasa sa fie o optiune, cine vrea sa mearga la sectiunea de muzica, fotografii, icoane….sa mearga, altfel lasa paginile cat mai simple, sa ajunga rapid informatia. Ne este sete de sfaturi si indrumari….icoane mai gasim…

    Stiri si Newsletter ar putea fi cumva impreuna.

    Filme preferate poate intra cu Recomandarile Radio-TV sub o singura rubrica.

    FORUM-ul poate intra la Prietenii site-ului
    RUGACIUNI SI ACATISTE: vestea cea buna este ca site-ul Manastirii Saraca a re-intrat in functie (eu nu am putut sa-l deschid timp de 8-9 luni, nu stiu voi). Se poate face un link catre acel site, e cel mai complet, trebuie vorbit insa cu dansii.
    INDRUMAR si PRACTICI: poate intra la FAQ sau intrebari si raspunsuri
    La descrierea practicilor lucrez acum, pentru biserica la care ma duc, la un dosar, organizat pe rubrici cu tipuri de slujbe. E prea multa lume care intreaba pe preot, saracul parintele le raspunde tuturor cu rabdare, dar ne-am propus sa-l degrevam de problema asta pe cat posibil, asa ca vrem sa punem la dispozitia oamenilor acest dosar care sa contina detaliat informatiile legate de diferitele slujbe si nu numai (de ex. ce e anafura, aghiasma si cum se iau, cand se sta in genunchi la Sf. Liturghie si cand nu); bineinteles ca daca cineva nu pricepe ceva nu inseamna ca nu-l mai intreaba pe preot.
    Asa ca la tema asta as putea si eu da o mana de ajutor daca nu are Danion ceva scris deja.
    Rubrica cu insemnari de suflet poate fi atat la fotografii (pe care le putem trimite si noi dupa ce vizitam un loc, manastire etc) sau in Forum sau la prietenii site-ului.
    Pilule duhovnicesti: o pilula in fiecare zi/saptamana sub motto care sa trezeasca sufletul e un lucru bun.
    Ca pilula as recomanda si cate ceva din Sfanta Scriptura. Ma gandesc mai ales la cei care deschid prima data site-ul, daca vad ceva care nu e convingator ii pierdem din prima si ce poate fi mai convingator… plus ca nu ne “strica” nici noua caci oricat de mult ai citi din Sf. Scripturi niciodata nu e de ajuns.
    Imi vine in minte de ex. “dragostea toate le rabda….” mie mi se inmoaie sufletul de fiecare data la spusele apostolului; ma gandesc cate tulburari sunt pe capul omului legat de dragoste. Spunem ca ii iubim pe cei apropiati si totusi cate certuri casnice de tot felul…..

    Sa ne ajute Dumnezeu sa avem cat mai multe pagini de web mantuitoare de suflet.

    Cristina

  15. inna says:

    m-as bucura si eu daca ar fi un forum, am aborda probleme, am cere parerea altora cind nu sintem siguri de unele lucruri,cred ca ne-am putea ajuta, mult conteaza o vorba in situatii critice

  16. Agnes says:

    In general sunt de acord cu ceea ce scrie
    Cristina, desi unele chestiuni legate de partea
    tehnica nu le prea inteleg…despre un eventual fundal muzical:ar fi frumoasa “Balada”
    lui Ciprian Porumbescu sau refrenul”Aliluia”
    din Oratoriul vocal-simfonic MESIA de Haendel…in vara vor veni acasa fiicele mele
    [in concediul lor] si atunci voi invata sa ma
    descurc si cu partea audio[ la radio , ca sa ascult Interviul pe care i l-ati luat lui Claudiu Raducu, am facut click cum trebuia ,, a mers 2 minute si s-a intrerupt …apoi n-am
    mai stiut ce sa fac ], asa ca l-am citit scris
    si-l voi relua , ca sa va spun ce am inteles din aceasta biruinta a lui Claudiu , pe care dumneavoastra ati primit-o minunat in suflet…am multe de spus , dar dupa ce reiau
    scrierile sau studiile dumneavoastra sau anumite probleme din cartile al caror autor sunteti …la “Filme preferate” , da , dar nu numai religioase…”Iisus din Nazareth” ramane
    cel mai mare film din cate s-au facut vreodata
    dar si “Sutana neagra” -filmul s-a facut in nordul Canadei , unde unul dintre triburile bastinase s-a convertit la crestinism de catre
    un preot catolic imbracat in “sutana neagra”,
    si s-a lasat macelarit de buna-voie , ca sa nu ridice mana asupra fratilor lor din celalalt trib…exista muzeul si acum , cu documente si marturii…si unul filmat intr-una din tarile
    mici ale Americii Latine , unde preotul catolic
    al unui satuc si-a aparat taranii de Episcopul
    [tot catolic] care a adus armata sa traga in
    taranii care n-au vrut sa-si lase pamanturile
    si sa plece in alte locuri …in zona aceea urma sa se construiasca vile si hoteluri…inainte de a fi impuscat sub ochii
    rai si nepasatori ai episcopului , preotul
    le-a strigat taranilor:”Curaj …voi sunteti
    Iisus…tu , descultule, tu, flamandule …”
    titlul filmului l-am uitat , dar strigatul preotului a ramas in urechile celor ce l-au auzit…dar si filme decente si frumoase , care
    nu sunt neaparat cu tema religioasa …de fapt,
    asa cum ati spus – Ortodoxia nu este neaparat
    o religie, cat TRAIRE CRESTINA …in rest ,
    oricat nu ma pricep la partea tehnica – vad ca
    ati conceput acest blog rational , spiritual
    si frumos organizat …
    Dumnezeu sa va indrume mai departe , EL stie
    mai bine cum …
    Agnes

  17. Vintila-Claudiu says:

    Agnes, daca te referi la filmul “Iisus din Nazareth” al lui Zeffirelli, vreau sa aduc o lamurire pentru cei care au vazut doar filmul, necitind Biblia : filmul, din pacate, contine falsuri, unele grosolane, ca de exemplu varsta lui Iosif; nu este altceva decat un produs de marketing si nu este nici pe de parte o evanghelizare, ci o smintire; este o piesa de teatru cu toate rigorile acestei arte omenesti, care, ca orice arta omeneasca, poate duce si duce de cele mai multe ori, la smintire si departare de Dumnezeu. Numele lui Iisus este, din pacate, un foarte folosit “brand” in industria distractiei : vezi Jesus Christ Superstar si atatea filme artistice, pur artistice, despre Iisus. Lipsa de educatie crestina este asa de mare incat multi oameni se bucura cand vad un film sau un concert rock in care simpla prezenta a numelui lui Iisus Hristos sau o incercare de a povesti ceva din viata Lui e ca o datorie implinita de a invata despre Dumnezeu, e ca o indeajunsa apropiere de Dumnezeu. Acesti oameni nu sunt departe de cei care se roaga la Dumnezeu doar pentru rezolvarea problemelor momentane care le au, sau in vederea castigarii unui concurs, culminand cu cererea sa bata echipa de fotbal favorita, de parca Dumnezeu e doar al unora, poate al celor care striga mai des Numele Lui, eventual dupa o injuratura de mama vibranta… sau poate e al acelora care fac semnul crucii de mai multe ori in 10 secunde de parca ar canta la chitara, sau al acelora care saruta mai multe iconite de buzunar in 60 de secunde. Numele Domnului, din pacate, il luam in desert. Cel mai mare film al tuturor timpurilor, Agnes, este Biblia. Cel mai mare spectacol al tuturor timpurilor, Agnes, este Sfanta Liturghie cu paine si vin, nu cu azima si sirop, este Sfanta Liturghie savarsita in smerenia ingenuncherii si aplecarii capetelor pana la pamant si nu a nesmereniei sederii pe banci, este Sfanta Liturghie savarsita de un preot slujitor al lui Hristos, Hristos fiind singurul Cap al Bisericii Sale si nu de un preot slujitor al unui asa-zis Loctiitor al lui Hristos pe Pamant. Agnes, cerceteaza singura credinta vie al carei Invatator e Iisus viu, anume credinta crestin-ortodoxa. Iar ca filme minunate si mari vezi Vietile Sfintilor. Doamne, auzi Doamne, pe preotii nostri cand te roaga asa : Dragostea lui Dumnezeu Tatal, Harul Domnului nostru Iisus Hristos si Impartasirea Duhului Sfant sa fie cu noi, cu toti si implineste, Doamne, desavarseste Doamne, aceasta rugaciune ca neintrecuta e mila Ta si necuprinsa e iubirea Ta pentru noi. Agnes, nu te supara si iarta-ma daca te-am suparat. Doamne ajuta

  18. LISAMARIE says:

    am nevoie disperata de du duhovnic bun in bucuresti.Stie toata lumea care este problema, parintii care sunt buni duhovnici sunt si greu de gasit si foarte solicitati.Iar eu pentru ca am si servici si copil mic stau cam prost cu timpul(aici este clar vina mea)dar ceea ce am solicitat este si foarte greu de gasit ….daca stiai la ce ma refer

  19. Agnes says:

    Catre domnul Vintila-Claudiu ,
    Cum sa ma supar cand este atat de mare bucuria ca mi-ati scris ? Insa, in nici un caz – nu ma rog la Dumnezeu “doar pentru rezolvarea problemelor momentane” si nu-mi fac semnul
    Crucii de mai multe ori in 10 secunde” …
    si va raspund ca v-am inteles marea frumusete duhovniceasca cu care ati zis:”Cel mai mare film al tuturor timpurilor este Biblia ” si cel mai mare
    spectacol “Sfanta Liturghie cu paine si vin” …DAAA…si filmele minunate si mari
    Vietile Sfintilor… dar sa stiti ca multi
    – fie tineri sau mai in varsta – s-au
    dezmeticit mai tarziu [ din pacate]… pe la sfarsitul anului ‘ 88 am simtit asa ,
    bruc – dorinta sa merg la Biserica si sa
    plang intr-una , pana cand slujba se terminase si lumea incepuse sa iasa din Biserica …acum am 56 de ani , am 2 fiice
    de 33 si – respectiv , 32 de ani – si regret din tot sufletul ca nu le-am crescut in spiritul Sfintei Evanghelii si nu le-am dus de mici la Biserica …in
    micul meu orasel de granita avem o Catedrala frumoasa , cu preoti buni slujitori ai lui Hristos si din al caror
    cuvant de invatatura am invatat multe [ si am si citit mai multe carti sfinte , iar la pagina crestina – ma refer la paginile strict ORTODOXE – citesc , ori de cate ori pot , despre atatea lucruri sfinte tot invatand mereu , acum , spre batranete ] …Domnule Vintila-Claudiu , daca
    la inceput chiar nu stiam nimic despre
    momentele desfasurarii Sfintei Liturghii , acum totusi – cunosc , dupa Utrenie , ce urmeaza , pana la rugaciunea de final si
    cuvantul de invatatura rostit spre folosul
    nostru … dar va trebuie chiar si dumneavoastra o mai mare aplecare si intelegere pentru cei care s-au “desteptat”
    mai tarziu …am crescut doar cu o biata
    mama alcoolica [ pentru care II cer iertare Domnului] si nimeni nu m-a invatat
    nimic , in afara de ceea ce invatam la scoala …apoi m-am casatorit [ doar civil]
    cu fostul meu profesor de rusa , romana si Literatura universala si avem doua fiice , crescute bine si educate atat cat am fost noi in stare , dar , din pacate , spre Ortodoxia noastra in care ne-am nascut – toata familia mea s-a intors cam tarziu …sigur ca eram ortodocsi si inainte , dar mai mult teoretic , la Biserica incepand sa venim tarziu …mai ales dupa ce sotul meu devenise profesor de literatura universala la Seminarul din
    localitate [ seminar ortodox , bineinteles]
    si asa am auzit cele mai frumoase cantari
    liturgice , tropare de o frumusete nepamanteana …si acasa ascultam marea muzica simfonica religioasa – dar marii compozitori care si-au inchinat viata muzicii preclasice , clasice , etc. – nu pot fi numiti “protestanti” sau “catolici”
    marea lor muzica se alatura tuturor elementelor care fac legatura intre cer si pamant …ce ziceti de “Patimile dupa
    Matei” , “Patimile dupa Ioan” ale lui Bach ? sau de oratoriile vocal-simfonice
    “Gloria” – Vivaldi , “Mesiah” de Haendel? sau de Recwiem – urile atator alti mari compozitori cu chemare duhovniceasca ?! este prea mare muzica lor, dumnezeiasca ,
    ca ramane in suflet , in minte , in gand , imprimata in Icoanele Sfintite si
    impregnata chiar in muzica Altarului …destule rezonante se regasesc
    in toata muzica psaltica … as mai avea
    multe de scris , mai ales ca vine
    Saptamana Mare si trebuie sa gasesc o solutie sa ma spovedesc … mult imi doream sa cer sfatul curat , din suflet , al celor care ar fi dorit – si tineri si
    mai in varsta – cu privire la spovedania mea …de mai multi ani mi-a murit parintele duhovnic …de atunci nu m-am mai
    spovedit , pentru ca sunt unele directii-
    in care ii simt foarte reci si foarte departe pe preotii nostri , desi sunt foarte buni slujitori ai Altarului … simt
    niste forte de respingere de neinteles …si nu pot sa merg la vreo manastire pentru spovedanie – situatia mea acum este …cum sa zic …daca nu critica , atunci destul de grea … nu pot lipsi nici o zi de acasa … dar va
    multumesc mult , mult , mult , domnule Vintila-Claudiu …si ma alatur dumneavoastra si tuturor celor care se roaga pentru site-ul si blogul domnului
    Danion Vasile sa iasa cat mai bun si de mare folos duhovnicesc … Dumnezeu sa-L binecuvanteze pe domnul Danion [ poate ca , intr-o zi va deveni totusi un duhovnic cum si-l doresc multi …]
    cu dragoste intru Hristos ,
    Agnes

  20. Agnes says:

    Hristos a inviat !!!
    In Lumina Invierii Sale va doresc tot ce va doriti mai frumos pentru familia dumneavoastra , dar si pentru cei care va scriu – de aceea , gandindu-ma la multi dintre aceia care doresc sa deveniti D U H O V N I C intr-o zi – v-am scris pe pagina de “Sugestii blog si site…”
    …si daca veti fi duhovnic intr-un viitor pe care numai CEL INVIAT SPRE INVIEREA NOASTRA il cunoaste , atunci este
    posibil sa adaugati pe blogul dumneavoastra o rubrica in acest sens !
    Doamne , ajuta-ne acelora dintre noi , care
    scriem pe acest blog – si care il vrem pe
    Danion Vasile sa devina duhovnic !
    Intru Lumina Invierii Tale , Doamne ,
    Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>