Ravas de prigoana

„Precum doreşte cerbul izvoarele apelor, aşa te doreşte biserica din sat pe tine, fiule.

Dragul mamei, voi pune scrisoarea aceasta lângă altarul pustiit, pe măsuţa care odată primea pomelnice: Cel de Sus o poate duce la tine.

Biserica te aşteaptă cum Hristos aştepta Învierea. Tu ai ridicat-o, tu ai slujit în ea, tu i-ai dat viaţă. De când te-au pus în cătuşe pentru credinţă, parcă cineva a pus în lanţuri şi lăcaşul sfânt – primul şi cel mai drag copil al tău.

În lipsa ta a îmbătrânit biserica toată; Maica Domnului aproape a orbit în icoană, plângându-te lângă mine. Sfinţii parcă s-au cocoşat aşteptându-te. Doctorii fără de arginţi par frânţi de oboseală: cred că nu mai prididesc să vă îngrijească. Mucenicii de ieri vor să se întoarcă în temniţele pe care le cunosc de sute de ani şi să rămână cu mucenicii de azi. Să fie alături de voi.

Fiule, fără tine biserica e o floare care se usucă. Vino şi slujeşte în ea, şi îşi va reveni.”

Întoarce-l, Doamne, aici, întoarce-l degrabă!

Înainte ca biserica să se ofilească!

This entry was posted in "Din temniţe spre Sinaxare", Taina iubirii. Bookmark the permalink.

11 Responses to Ravas de prigoana

  1. Adriana says:

    Tare frumos..
    Cine?

  2. aura says:

    Impresionant…mai mult decat impresionant. Citind acest ravas,am realizat cat de mult a plans si inca mai plange Maica Domnului pt noi. De aproape doua mii de ani plange Maica Domnului si sta in genunchi pt neamul omenesc. Si bunii si blanzii Sfinti cred ca s-au cocosat sub neputinta de a ne intoarce de la pacatele noastre. Doamne, iarta-ne pentru lacrimile Preacuratei Maicii Tale. Doamne, iarta-ne pentru durerile Sfintlor Tai. Doamne Iisuse Hristoase, iarta-ne pentru si prin Sfintele Tale Patimi(pe care eu nevrednica marturisesc ca nu le-am meritat). Doamne iarta-ne si vino in ajutorul nostru. Amin!

  3. Ion says:

    Din pacate, scrisoarea asta se potriveste foarte multor biserici din satele noastre.

  4. Viorel says:

    Eu nu inteleg de ce avem nevoie tot timpul de astfel de dulcegarii duhovnicesti, care ne fac doar caldicei si nimic mai mult. Biserica nu are nevoie de nimeni…noi avem nevoie de Hristos, pe care il descoperim in Biserica. Haideti sa incetam cu tonul acest pietist, deoarce nu prinde.

  5. NICOLAE says:

    Iisuse Doamne,

    Ajuta/mi Doamne cum stii Tu,
    Ca viata/mi sa devina,
    Un rug aprins in foc nestins,
    De dor si dragoste DIVINA!

    Iar focul dragostei de TINE,
    Cuvantul meu sa il arunce,
    La cei ce si intamplator vor auzi,
    Cuvant si vorba dulce.

    amin.

  6. NICOLAE says:

    Adolescenta
    Adolescenta-nseamna anii de solie
    Te face sa privesti-nainte,
    Pe drumul vietii tu asezi cumuite,
    Lastari din pomul nemuririi-nvesnicie.

    Traim in lumea “nevazuta”
    “Condusa ” de calculator,
    ca un robot si e stiuta
    Cum nestiut de multe suflete acuma mor.

    Deschide tinere portita Lui Iisus
    Sa intre-n inima caci vrea nespus
    De mult, sa mantuiasca lumea toata
    Adolescenta-i partea vietii cea bogata.

    Bogata daca e-nteleasa,
    Ca rampa de urcus spre Cer
    Tu partea vietii cea aleasa,
    S-o daruiesti Lui Dumnezeu eu sper.
    amin

  7. ioana says:

    Danion am o intrebare f importanta!!
    Ce stii despre noile pasapoarte biometrice ale romanilor, valabile de la 1 ian 2009, care contin un nr de cod cu 666? Ce putem face ca sa nu fie asa? (Eu trebuie sa imi preschimb pasaportul!!)

  8. florina says:

    In legatura cu ceea ce a zis Ioana…consider ca nu trebuie sa acceptam pasapoartele biometrice,care au numarul satanic-666-,chiar daca ar trebui sa ne varsam sangele…mai bine rabdam nedreptatea pe care Bunul Dumnezeu o va inncununa,caci este izvorul a tot binele.Cdre ca ceea ce putem noi sa facem e sa inaltam rugaciunii catre Dumnezeu ca sa nu fie introduse si la noi in tara;vom alfa acest lucru la sfarsitul lunii februarie.Despre numarul satanic este scris in cartea APOCALIPSA la capitolul 13!!!Doamne ajuta!

  9. Liana says:

    In legatura cu pasapoartele biometrice…toti stam bine la teorie si multi si-ar dori cu adevarat “sa-si verse sangele”, dar pusi in fata faptului, nu stiu cati or sa mai ramanem…Asta e adevarata suferinta care s-ar produce, mai mare decat acceptarea numarului in sine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>