Pelerinaj în Grecia…

7 INSULE, 7 SFINTI

CORFU, KEFALONIA, ZAKINTOS, EVVIA, EGHINA, RHODOS, PATMOS

Transport cu autocar *** ( 48+2 locuri) si ferryboat,

14 zile, cazari in manastire si hoteluri** cu mic dejun, Ghid roman / Perioada: 3 – 17 decembrie 2007( 15 zile)

Pret: 490 euro + croaziera Rhodos si Patmos (~ 110 euro) + croaziera la Bari ( ~ 100 euro)

Z1: 3 decembrie: Brasov ( ora 5 dimineata), Bucuresti ( ora 8), se ajunge la Salonic pe la miezul noptii, cazare hotel**

Z2: Salonic, capitala si metropola Macedoniei, al doilea oras ca marime din Grecia; SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR (moaste la Biserica Sf Dumitru), SF. GRIGORIE PALAMA (moaşte la Mitropolia din Tesalonic), SFANTA TEODORA DIN TESALONIC, SFANTUL DAVID (la manastirea SF. Teodora), Biserica Sf Gheorghe – cea mai veche biserica crestina din Grecia, SF VASILE MARTURISITORUL (moaste la Biserica Sf Sofia); ora 16 – plecare catre Kalambaka, pe traseu: vizita la biserica SF MUCENITA PARASCHEVI (vindecatoare de ochi); cazare Kalambaka, la hotel** .

Z3: Vizitarea COMPLEXULUI METEORA ( complex de manastiri din sec 13 – 14; se viziteaza 2 manastiri); plecare spre portul Igoumenitza, traversand zona muntoasa a Greciei; imbarcare pe ferryboat-ul care merge la Bari -Italia (plecare:

Ora 23.50); noaptea, pe Marea Ionica .

Z4, 6 Decembrie, SF Nicolae: ora 8.30, portul Bari; inchinare la moastele Sf Nicolae, participare la Sf Liturghie

Dupaamiaza – program liber in Bari; seara, revenire in Grecia (ferry-boat plecare ora 20 / sosire in Grecia la 6.30) . Z5: Insula Corfu: inchinare la moastele SF SPIRIDON (biserica din sec 16), Sf Imparateasa TEODORA ; program liber Cazare la Corfu, hotel** .

Z6: plecare cu ferry-boat-ul de pe insula Corfu, portul Igoumenitsa, pe traseu se viziteaza Man. Schimbarea la Fata, Nafpaktos . Patra, vizitarea catedralei Sf. Ap. ANDREI, capul si crucea Sf Ap Andrei; cazare Patras, hotel** .

Z7: plecare din Patrs ( al 3-lea oras al Greciei) catre Lefkochori Illia, spre portul pt insulele Kefalonia si Zakintos; ferryboat catre Insula Zachintos – SF DIONISIE de Zakintos (biserica din sec 17) si catre Insula Kefalonia –

SF GHERASIM (izgonitor de diavoli), cazare la manastire .

Z8: optional participarea la prima Sf Liturghie ( ora 4) in manastirea Sf Gherasim; Marcopolus, biserica cu serpi (Hram in 15 august, Adormirea Maicii Domnului), plecare cu ferry-boat-ul de pe insula. In peninsula Peloponez pe care o traversam sunt 70 din cele 480 manastiri ale Greciei; Sf TEODORA DIN ARCADIA; canalul Corint – care face legatura intre Marea Egee (estul Greciei) si Marea Ionica (vestul Greciei); manastirea Sf PATAPIE, Corint; cazare hotel sau manastire .

Z9: plecare din Corint catre Atena, imbarcare pe fery-boat catre Insula Egina – ora 10 plecare catre Insula Eghina, cel mai iubit loc de pelerinaj din Grecia – SF NECTARIE ( vindecator de boli grave), plecare din insula la ora 16; traversare cu bacul spre Atena, imbarcare catre Insula Rhodos, parcurs de noapte cu ferryboat-ul, durata : 20 ore pe Marea Egee .

Z10 : Insula Rhodos, inchinare la moastele Sf FANURIE, seara plecare catre Insula Patmos ( ferryboat) .

Z11 : cazare in Insula Patmos, participare la Sf Liturghie in pestera Sf Ap si Ev Ioan (vizitarea Man. Sf Ioan Teologul), moastele Sf Ap. Filip, Sf Ap Toma, Sf Hristodul; PESTERA SF AP. SI EVANGHELIST IOAN, in care acesta a scris Apocalipsa; Man. Evanghelismos (Bunavestire). Seara imbarcare catre Atena, portul Pireu .

Z12 :din Atena catre Insula Evvia, Procopie: Biserica SF IOAN RUSUL, inchinare la sfintele moaste, cazare la hotelul pentru pelerini al bisericii (optional hotel: + 25 euro) .

Z13 : plecare din Procopie, pe insula Evvia se viziteaza si Manastirea SF DAVID, traversare cu ferry-boat-ul catre tarm, parcurs catre Katerini ( 350 km); optional ( functie de timp) se viziteaza Manastirea Kato Xenia („straina”) – Braul Maicii Domnului si icoana pictata de Sf Apostol si Evanghelist LUCA (una dintre cele 3 cunoscute); cazare Katerini hotel* .

Z14: plecare din Katerini catre Ouranoupolis, pe parcurs se viziteaza: Manastirea Suroti (mormantul Cuviosului PAISIE AGHIORITUL); Manastirea Moastele SFINTEI ANASTASIA ROMANA, vindecatoare de ochi (manastire cu vechime de 1.000 ani), Manastirea Ormilia sau Manastirea Metamorfosi (Schimbarea la Fata) – functie de timp; cazare la Ouranoupolis, hotel** .

Z15: daca este posibila programarea, CROAZIERA IN JURUL MUNTELUI ATHOS; plecare catre Salonic si apoi spre Romania ; sosire acasa functie de formalitatile vamale ( 14-15 ore transp.) .

Pretul include: transport cu autocar*** ( 48+2 loc, AC), cazari la hoteluri** cu mic dejun la Ouranoupolis, Paralia Katerini,

Insula Patmos, Patras, Insula Corfu, Kalambaka; cazarea la hotelul bisericii Sf Ioan Rusu este gratuita ( optional: hotel +25 euro); inchiriere microbuze insula Rhodos, Patmos; ghid vorbitor de limba greaca, preot insotitor

Se adauga: croaziera Atena – Rhodos – Patmos – Atena ( ~ 110 euro); croaziera Igoumenitsa–Bari si retur (~ 100 euro)

Pretul nu include: masa ( dejun, cina), intrari la obiective turistice (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare), transportul cu feribotul – 5 insule ( aprox 80 euro), cazarile la manastirea Sf Gherasim – Kefalonia ( se plateste de catre turisti la fata locului), croaziera la Sf Munte Athos ( 15 euro).asigurarea medicala, asigurare storno

Excursia se organizeaza pentru grup de minim 40 turisti.

 

Informatii si inscrieri la Agentia de Turism MIRIAM TURISM

Covasna, str. Unirii nr 2 bl 6, jud. Covasna, Tel. 0267.341757, 0723.645.180, fax : 0267.341.757

E-mail : [email protected], Site: www.miriamturism.ro

 


This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.

4 Responses to Pelerinaj în Grecia…

  1. PR. IOAN says:

    Suntem o parohie nou infiintata , cu ajutorul si sub directa indrumare a Prea Sfintitului Calinic , episcop de Arges si Muscel , din localitatea Campulung – Muscel . Cartierul nostru este asezat pe o colină a orasului , fiind cel mai inalt cartier al acestuia . Locul pentru Sfanta Biserica este alaturi de o padurice foarte frumoasa de brazi , unde s-ar putea realiza un proiect deosebit .

    În prezent ne oficiem slujbele zilnice intr-o cladire din lemn , in care a functionat pana acum 3 ani … o crasmă . Acest lucru nu ne-a impiedicat sa o transformam intr-un frumos paraclis pe care Prea Sfintitul Calinic l-a sfintit în Duminica Pogorarii Duhului Sfant , a anului 2007 . Această locatie ne-a adus multi “ binevoitori “ , chiar din randul nostru – al slujitorilor Bisericii , care au incercat din rasputeri sa ne intoarcă din drumul ales – catre HRISTOS . Pentru noi nu a fost nici o problemă , pentru ca ne-am gândit ca daca inainte de 1989 multe locaşuri sfinte au fost transformate in grajduri si chiar in crasme si restaurante ( cum este manastirea Orsova , de la Portile de Fier ) – acum este o bucurie că Dumnezeu ne-a adus aceste vremuri sa avem posibilitatea a intoarce noi acele nedreptati , şi dintr-un loc al pierzării sa realizam , prin sfintirea adusa de arhiereu , un loc inchinat lui Hristos .

    Parohia noastră il are ca ocrotitor pe Sfantul Mucenic Fanurie , care – poate nu intamplator – a avut o mama care era nevoita sa cante intr-un bar de noapte pentru a-si putea creste copiii , după ce a ramas vaduva .

    Slujbele , care se oficiaza zilnic – ca intr-o manastire – aduc multi crestini in acest mic paraclis si astfel , mai ales duminica devine neincapator , fiind necesara cat mai curand constructia unei noi biserici mai mari … insă orasul după inchiderea uzinei ARO si-a pierdut mult din puterea lui financiara
    l-am regasit aici in discutiile fratiilor voastre pe SF FANURIE de aceea am indraznit sa va scriu si sa va rog sa-l ajutam pe Sfantul sa-si construiasca o casa
    cei care pot si vor sa contribuie la ridicarea bisericii SFANTULUI FANURIE din campulung muscel pot lua legatura cu pr. IOAN la 0728945658
    SF. FANURIE SA VA RASPLATEASCA JERTFA

  2. tzzumbi says:

    Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant … si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
    Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
    Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
    Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum …
    In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

  3. iulia says:

    Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei …. asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
    Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.

  4. silvia carabulia says:

    Era in primavara anului 2008 cand diagnosticul pus mamei mele a cazut ca un trasnet asupra mea- cancer – inca imi suna si acum in urechi cuvintele doctoritei ,, dupa parerea mea este cancer ”.Nu pot sa descriu in cuvinte ce am simtit in acele momente ,parca pamantul s-a despicat in doua iar eu am alunecat intr-un hau imens.Cel mai rau era ca trebuia sa-mi stapanesc lacrimile care siroiau in nestire….Nu voiam ca mama sa afle groaznicul diagnostic.
    Am asteptat cu sufletul impietrit rezultatul biopsiei care a fost neschimbat.Operatia era inevitabila…O colega de serviciu imi adusese o carte cu minunile Sf. Nectarie si citisem de curand din ea. Am stabilit cu fratele meu sa citim in fiecare seara la aceeasi ora acatistul Sf. Nectarie , colega mea a spus ca o sa citeasca si ea ,astfel ca rugaciunea sa fie cat mai puternica.Dupa aproape patru luni – timp in care mama a inceput razele si citostaticele – la sfarsitul lunii iunie a fost operata si i s-a extirpat tumoarea care intre timp se mai micsorase .In acest timp am citit seara de seara cu lacrimi in ochi Acatistul Sfantului si il rugam din suflet ca mama sa treaca cu bine peste acest necaz.
    Aceeasi colega care imi daduse cartea Sfantului, pleca de Sfintele Sarbatori de Paste in pelerinaj in Grecia si ajungea si in insula Eghina la Sf.moaste ale Sf. Nectarie.Am rugat-o sa –mi puna un pomelnic la racla Sfantului si la alte Manastiri pe unde mai trecea.Tot atunci o alta colega pleca in pelerinj la Ierusalim.Am rugat-o si pe ea acelasi lucru.Cand s-au intors din pelerinaj ,amandoua mi-au adus mir si cate o iconita . Eu am fost la Biserica Radu Voda din Bucuresti si la Biserica Sf. Nectarie din Iasi unde sunt moastele Sfantului Nectarie si m-am rugat ca mama sa se insanatoseasca si sa treaca cu bine peste acea perioada grea.Am stat cu mama trei saptamani in spital si treptat ,treptat si-a revenit si a trecut cu bine peste perioada de convalescenta.Dupa sapte luni de la operatie a fost necesara o alta interventie chirurgicala peste care a trecut cu bine datorita rugaciunilor neintrerupte catre Sfantul Nectarie.
    Dupa un an de la prima operatie mama si-a refacut analizele si minunile Sfantului Nectarie si a Bunului Dumnezeu s-au adeverit, toate analizele au iesit bune .
    Acum ma rog ca Sfantul Nectarie sa ma ajute sa ma inchin la Sfintele sale moaste din insula Eghina ,sa-i multumesc pentru tot ce a facut pentru ca mama sa fie bine si pentru sanatatea intregii familii.
    P.S. De curand am fost in pelerinaj in Grecia,ajungand si la sf moaste ale Sfantului Nectarie.Iata ca Sfantul mi-a ascultat rugaciunile si m-a ajutat sa ajung in insula Eghina sa ma inchin la racla cu Sfintele sale moaste.Imi doresc din tot sufletul si sper ca Sfantul sa ma ajute sa reusesc sa ajung – daca nu in fiecare an – macar inca o data la sfintele sale moaste din Eghina.Dumnezeu sa va ajute tuturor celor ce va rugati si inchinati acestui Sfant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>