Binecuvântarea Sfântului Nectarie

În zilele noastre puţini dintre oamenii care sunt ajutaţi de sfinţi au bunăvoinţa de a scrie sau de a le povesti altora ce li s-a întâmplat. Eu am încercat, şi prin vorbe dar şi prin scris, să îi îndemn pe cei care au primit ajutor minunat să împărtăşească această bucurie şi altora. Am avut vie în minte minunea făcută de Sfântul Nectarie din Eghina care a mustrat o femeie pe care o vindecase de cancer pentru că aceasta nu tipărise povestirea minunii. Şi, ca să nu fiu făţarnic şi să nu păstrez eu însumi tăcerea asupra ajutorului primit de la Sfântul Nectarie, voi povesti un vis.

Ştiu, nu e bine să credem în vise, pot fi de la fire sau de la diavol…

În noaptea de dinainte de Duminica Tomei, în anul 2006, am visat că eram într-o biserică. Acolo am văzut că se găsea paşte – semn că nu trecuseră multe zile de la Praznicul Învierii. Într-o raclă, se aflau moaştele Sfântului Nectarie, întregi. În spatele raclei, între raclă şi icoana mare a sfântului, duhovnicul meu se ruga în genunchi, cu capul atins de raclă. Uitându-mă la sfintele moaşte, mi s-a părut că sfântul începe să îşi mişte ochii şi gura. Şi am spus, calm:

- Părinte, vorbeşte.

Părintele nu avea cum să îi vadă faţa. Eu m-am pus în genunchi, şi l-am rugat pe sfânt să mă binecuvânteze. Sfântul, cu o cruce mare de fier, grea, a început să îmi facă cruce pe cap. Şi îmi repeta: “Să fii binecuvântat”. Sau “Te binecuvântez”, nu mai ştiu exact…

Când m-am trezit, m-am gândit că visul e de la fire sau de la diavol, pentru că nu sunt vrednic să mi se arate Sfântul Nectarie.

Seara, l-am sunat pe părintele meu duhovnic, şi i-am spus:

- Părinte, să nu râdeţi de mine. Am visat ceva ciudat…

Şi i-am povestit visul. După care l-am întrebat:

- A fost de la fire, de la diavol sau de la Dumnezeu?

- Cum să fie de la diavol, când eu m-am rugat astăzi pentru tine la moaştele Sfântului Nectarie?

- Aţi fost la Mănăstirea Radu Vodă?, l-am întrebat, gândindu-mă că slujise la mănăstirea din Bucureşti unde se află o părticică din moaştele Sfântului Nectarie, şi unde s-au făcut multe minuni.

- Nu, am fost chiar în Eghina…

Am rămas fără cuvinte. Când sunasem pe mobil, nu ştiam că părintele e în Grecia, şi că are activat serviciul de roaming…

După ce am predicat la Mănăstirea Caşiel, duminica următoare l-am întrebat pe părintele Serafim acelaşi lucru, de unde a fost visul.

- De ce mă întrebi dacă a fost de la diavol? A fost o binecuvântare de la Sfântul Nectarie. Sfântul te-a binecuvântat pentru rugăciunile tale şi pentru cele ale duhovnicului tău.

Cred că, deşi sunt păcătos, sfântul m-a binecuvântat pentru că am vorbit despre minunile sale. Am scris chiar un articol, Între osânda tăcerii şi binecuvântarea mărturisirii, în volumul “Noi minuni ale Sfântului Nectarie”, tocmai despre faptul că nu avem voie să trecem sub tăcere ajutorul pe care îl primim de la sfinţi…

Cred că sfinţii îi binecuvinteaza, tainic, pe toţi cei care dau mărturie despre sfinţenia lor. Ar fi bine ca toţi cei ajutaţi să fie mărturisitori… Am auzit multe minuni, dar cei care s-au învrednicit de ele s-au sfiit să le aştearnă în scris. Frumos zice troparul Sfântului Nectarie:

Slavă lui Hristos, Celui ce te-a slavit! Slavă celui ce minunat te-a arătat! Slavă celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri!

This entry was posted in Sfinti. Bookmark the permalink.

471 Responses to Binecuvântarea Sfântului Nectarie

  1. Alex. says:

    Vreau sa le multumesc si eu Sfintilor Nectarie, Ioan Rusul si Efrem cel Nou pentru ca inca odata m-au ajutat si nu merit… Ei sunt mereu langa mine si cu toate ca fac multe greseli,nu m-au parasit. De curand am avut un examen pentru care nu eram pregatita dar la care m-am dus cu credinta si m-am rugat foarte mult sa-l iau. Nici macar nu stiu ce s-a intamplat in timpul examenului,parca am dormit, m-am “trezit” la inceput, pe la mijloc si apoi la sfarsit cand l-am luat, intrebarile eram aproape la fel si se repetau, in cateva minute am iesit si nu imi venea sa cred. Singurul lucru de care imi pare rau este ca inainte mi-a fost frica , ca nu il iau, ca si cum nu as fi avut incredere deplina in ajutorul sfintilor… Au facut atatea minuni in viata mea,m-au ajutat in atatea situatii incat niciodata nu imi voi gasi destule cuvinte sa multumesc… Nu ma mai simt singura si neajutorata, am mereu nadejde. Rugati-va lui Dumnezeu pt ca multe minuni face prin sfintii sai! Doamne, iti multumesc enorm ca prin sfintii Tai minunati, ne ajuti si nu ne lasi!

  2. mariana says:

    Ii multumesc din suflet sf nectarie pentru ca mi-a usu r at chinurile i si. mi-a luat durerile in seara asta. pe masura ce citeam al doilea acatist inchinat lui,am putut respira din nou normal si criza a trecut. rugati-va sf nectarie si aoi multumiti-i ca puterea lui este mare,credeti-ma. sper ca sf nectarie sa imi asculte toate rugaciunile si sa ii ocroteasca pe cei dragi mie si sa ma ajute sa nasc repede si usor.

  3. elena says:

    l-am cunoscut pe SF Nectarie pe cand aveam mare nevoie de ,tind sa cred ca Dumnezeu l-a trimis la mine sa imi mangaie suferintele si incercarile,am inceput sa prind mare drag de Sfantul,pe cum treceau zilele el imi asculta rugaciunile, si ma usura,de multe ori adormeam plangand si rugandu-l sa nu ma lase,sa ma ocroteasca si sa imi mijloceasca rugaciunile,cu mare nadejde si credinta va marturisesc ca mi a dat intelepciune si m a luminat,am ajuns de stapanesc incercarile si ispitele fara sa ma clatin,ii simt ajutorul in toate lucrurile mari si mici pe care le fac de zi cu zi,imi calauzeste pasii acest mare si minunat Sfant,am nadejde ca m a va ajuta si cu un loc de munca dupa voia lui sa fie spre folosul meu si sa pot sa le fi de ajutor celor mai nevoiasi decat mine,ii multumesc mult,enorm de mult si totodata va comunic rugati-va neincetat,ca toate cate va vor fi de folos le veti primi de la sf Nectarie,ajutorul lui vine neincetat,eu dupa ani de zile de trait in patimi si in ispite pot spune ca am limpezit relatia.Doamne ajuta!

  4. Daniela-Gratiela says:

    Multumesc,Sfinte Nectarie!

  5. Alina Iordache says:

    Si eu ii multumesc Sfantului Nectarie, pentru simplu fapt ca exista in viata mea si a familiei mele. Este sprijinul meu, ajutorul meu, ma rog si ii multumesc pentru toate binefacerile pe care le-a adus familiei si prietenilor mei bolnavi de cancer. Iarta-ma Sfinte Nectarie pentru toate greselile si pacatele facute si binecuvinteaza-mi familia. Doamne Ajuta!

  6. anca says:

    Protectorul sufletului meu Sfantul Nectarie ii multumesc din tot sufletul pentru toate minunile pe care le-a savarsit pentru mine.
    Acum in perioada aceasta chiar daca am ramas fara serviciu, eu am speranta in Dumnezeu si Sfanul Nectarie ca ma va ajuta si in gasirea unui loc de munca deoarece am inceput din nou sa citesc acatistele iar minunile apar pe zi ce trece.
    Una dintre minuni s-a infaptuit intr-o seara cand citeam de pe blog marturisirile altor persoane, si atunci l-am rugat sa ma vindece deoarece aveam o infectie urinara si nu puteam sta de durere. Dupa cateva minute am observat ca durerea mi-a disparut la fel si disconfortul creat de aceasta infectie. Ramasa fara serviciu si proaspata casatorita ne este foarte greu financiar in aceasta perioada , insa Sfantul Nectarie nu ne-a uitat si ne-a ajutat si in aceasta privinta deoarece am primit si niste bani de la locul de munca pe care il avusem, bani pe care nu speram sa-i dobandesc si care ne sunt de mare ajutor. Aceste lucruri s-au infaptuit chiar azi cand va scriu iar eu impreuna cu sotul meu am decis ca maine sa plecam la Bucuresti sa-i multumim sfantului pentru ajutorul dat. Sunt si voi ramane toata viata recunoscatoare acestui minunat Sfant Nectarie care ne ajuta si ne indeplineste toate minunile . Doamne ajuta ! si sa aveti incredere ca Dumnezeu lucreaza prin sfintii sai.

  7. mirela says:

    multumesc SFANTULUI NECTARIE SI MAICA DOMNULUI ptr toate minunile ce ni le arata in fiecare zi din viata noastra!!!rugati-va din inima si SFANTUL NECTARIE ESTE UN GRABNIC AJUTATOR SE ROAGA PTR NOI LA D-ZEU,in fiecare clipa…DOAMNE AJUTA-NE IN CONTINUARIE..

  8. elena says:

    Intr-adevar sf Nectarie ne mangaie si ne ajuta neincetat,il simt mereu aproape de cand l-am descoperit ,va reamintesc ca doar din 8 octombrie pot spune ca am luat legatura cu dansul si lucrurile s-au imbunatatit in viata mea,prietenului meu i s-a luminat mintea,are o smerenie si o blandete fata de mine si asta datorita sfantului care mi a ascultat rugaciunile,sunt convinsa si nadajduiesc ca sf Nectarie ma ajuta si sa imi gasesc un servici ptr ca el stie ce i in inima noastra a fiecaruia si ne randuieste sa ne fie de folos,ii multumesc mult ptr tot sprijinul si ajutorul stiut si nestiut si totodata am sa marturisesc si fac cunoscut lumii intregi cat de mult bine mi a facut mie Domnul prin Sfintii lui.Doamne ajuta si LA MULTI ANI azi de ziua sf Nectarie!

  9. mariana says:

    In fiecare luna merg si ii multumesc Sfantului Nectarie pentru minunea pe care a facut-o cu tatal meu diagnosticat cu cancer pulmonar. Dupa seria necesara de citostatice si radioterapie tumora de gradul 3 inoperabila a disparut lasand doar o cicatrice . Medicii care l-au supravegheat au fost foarte uimiti dar perfect constienti ca rezultatul era doar o minune dumnezeiasca. Mergeti si rugati-va din tot sufletul Sfantului Nectarie, cititi acatistul cu adanca credinta si va sigur ca vor aparea rezultatetele. Sfantul Nectarie este cel mai bun prieten al meu si pentru linistea pe care a adus o familiei mele ii multumesc in fiecare zi si merg lunar la Manastirea Radu Voda pentru a ma simti aproape de El.

  10. laura says:

    LAUDAT FIE NUMELE DOMNULUI,nu sant brava a scrivere ,dar o sa incerc sa va spun si eu povestea mea, am doua fetite paula si ana maria ,paula are 10 ani ana are 4 , paula e stata mereu cea mai firava , acum 6 ani ia iesit una ciste chiar sub osul de la tiroida, de fapt se chema ciste mediana del collo, nu va puteti imagina cate am auzit si cate mi sau spus ….chiar ca a fi si o tumoare….plangeam noptile si ma intrebam de ce eu , apoi ma-m resemnat si nu am mai facut nimic , am lasat totul la voia domnului, am zis cum o vrea LUI, anul trecut am inceput sa iau legatura din nou cu medici ptr ca devenise foarte urata….si asa am ajuns la concluzia ca trb operata il 5 noemb , una teroare ca nu va puteti imagina….apoi nu stiu cum am descoperit pe SFANTUL NECTARIE…nu as putea spune exact cum am facut dar multumesc din toata inima ca sa intamplat asa ,fata a fost operata , eu nu am fost stresata pentru nimic in lume , eram foarte calma , parca nu eram eu ,totul a decurs bine si asta datorita SFANTULUI NECTARIE…MAICUTEI DOMNULUI SI TATALUI CERESC…..

  11. Lia says:

    Multumesc din suflet SFANTULUI NECTARIE ca m-a ajutat sa ajung la EL, chiar de ziua SA: 9/noiemrie/2012.

  12. rodica says:

    Cu mai bine de un an in urma , am mers la un duhovnic rugandu-l sa ma ajute, sa ma invete cum sa ma rog la Bunul Dumnezeu pentru sanatatea sotului meu . Acesta m-a indrumat sa ma rog la Maicuta Sfanta si la Sfantul Fanurie si mi-a mai dat o iconita cu Sfantul Nectarie pe care a miruit-o si mi-a spus sa o asez acolo unde doarme el ,ca Sfantul Nectarie o sa il vindece.Am inceput sa ma rog si continui si acum.Dupa o vreme ,a venit un parinte la sotul meu rugandu-l sa proiecteze o biserica , (sotul meu este proiectant de meserie si a proiectat mai multe biserici),undeva la 60 km de orasul nostru.Chiar daca nu era in forma cea mai buna din cauza bolii a facut proiectul bisericii ,care are ca hram SFANTUL NECTARIE. Am fost la sfintirea locului inainte de inceperea lucrarilor de construire . Dupa exact 6 saptamani am fost sa vedem santierul si am ramas foarte surprinsi … biserica era ridicata, era deja la cupole.S-a ridicat repede si fara probleme pe santier. Am simtit ajutorul Sfantului Nectarie si in vindecarea sotului meu.Multumesc Sfantului Nectarie , Sfantului Fanurie si Maicutii Sfinte pentru toate. Nimic nu e intamplator in viata aceasta ,toate si totul este cu voia Bunului Dumnezeu! Doamne ajuta-ne pe toti!

  13. Laura says:

    Îi multumesc Sfantului Nectarie, din tot sufletul meu, pentru ajutorul pe care mi l-a dat atât mie cât şi fiului nostru la examenul de capacitate şi întregii mele fanmilii, pentru că ne-a ajutat mai mult decât îndrăznisem să sper şi pentru simplu fapt ca din vara aceasta de când l-am descoperit, exista in viata noastră. Este sprijinul meu, ajutorul meu, ma rog si ii multumesc pentru toate binefacerile pe care le-a adus familiei si prietenilor mei . Iarta-ma Sfinte Nectarie pentru toate greselile si pacatele facute( inclusv pentru faptul cî nu mi-amfăcut timp să scriu pe blog despre ajutorul pe care l-am primit de la tine), si binecuvinteaza-mi familia. Doamne Ajuta!

  14. Mihai Alina says:

    Multumesc lui D-zeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sf. Ioan Rusul pt. tot ajutorul pe care l-am primit. Sunt mama a doua fetite minunate, iar a 2 a sarcina mi-a dat mari probleme de cap. Cand am facut ecograful in a 4 a luna de sarcina am aflat ca sunt probleme mari cu sarcina, dr. recomandand sa fac avort mentionand ca fatul este plurimalformat. In toata supararea ce m-a cuprins am refuzat avortul si am mers inca la alti 2 medici din Brasov care mi-au confirmat ceea ce spusese primul. Psihc eram la pamant. Mi-am indreptat gandul la Sf. Nectarie despre care citisem ca a facut mari minuni de vindecare, vindecand boli despre care medicii spuneau ca nu pot fi tamaduite. Am alergat pe la mai multe manastiri, printre care si pe la Sinca Veche unde se afla o particica din sfintele moaste, pt a discuta cu diversi preoti pt. a ma sfatui si a-mi ridica moralul. Am nascut in mai putin de o ora, mai exact in 50 de minute, asa cum am citit ca Sf. Nectarie ajuta femeile care ii cer ajutorul. Am nascut o fetita de 2.900 kg careia medicii nu i-au dat sanse de supravietuire, eu fiind nevoita sa o botez de urgenta in ziua nasterii. Fetitei i-am pus numele Nectaria dupa numele Sf. Nectarie. Minunea Sfantului Nectarie nu a incetat sa apara si aceasta ca dupa botez functiile vitale s-au stabilizat dintr-o data (micuta fiind la terapie intensiva), iar in celalate zile audiograma i-a iesit buna, iar examenul tomograf i-a iesit bun. Multumesc lui D-zeu , Maicii Domnului si Sf. Nectarie pt ca a 3 a zi de la nastere m-am putut externa, desi mi s-a comunicat ca are un rinichi marit , splina marita, o malformatie la inima (care nu ii pune viata in pericol), mainile (de la incheietura catre vf degetelor) si picioarele (doar labutele) umflate si pline de lichid, iar la cap are un exces de piele catre gat deoarece pe tot timpul sarcinii aici a avut lichid care la nastere a disparut ca prin minune. Totusi va trebui sa merg la doctori sa o caut de sanatate, dar nadajduiesc in continuare la Sf. Nectarie si Sf Ioan Rusul ca ma vor ajuta pana la capat astfel incat fetita sa fie tamaduita complet de boala ce i-a atins trupul ei cel mic si asta pt ca ei au tamaduit foarte multi copii cu probleme spre bucuria parintilor lor . Rog pe toata lumea care are probleme de toate felurile, dar mai ales de sanatate sa nadajduiasca si sa se roage cu toata increderea la Maica Domnului, Sf. Nectarie si la Sf. Ioan Rusul ca rugaciunile nu raman neascultate, iar minunile nu vor ntarzia sa apara. “Mare este Dumnezeu intru sfintii sai!”

  15. ADRIANA says:

    Eu nu am cuvinte cum sa ii multumesc la Sfantul Nectarie pentru tot ce a facut pentru mie,familia mea si pentru prietenii mei.Cand am avut nevoie m-a ajutat si m-a ocrotit,cand maicuta mea era bolnavioara Santul Nectarie a ajutat-o si ne-a ajutat si pe restul familiei pentru ca eram indurerati si necajiti in acele momente cand cea care ne-a dat viata,ne-a indrumat pasii si ne poarta in gand si in suflet tot timpul,era in suferinta iar eu ma rugam zi de zi,ora de ora,numai sa fie bine si il rugam pe Sfantu Nectarie ca si acum cand scriu aceste randuri plangand sa ma ajute pentru,parca vorbeam cu el il rugam si ii ziceam ca mami e totul pentru mine iar noi nu putem fara ea,mi-am dat seama ca e langa noi cand a vazut ca un alt medic nu cea care se ocupa de mama mea tot a venit si i-a tot facut diferite investigatii pana s-a hotarat ca el sa ii faca interventia necesara.Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru tot binele si pentru toata binecuvantarea pe care o reversi asupra familiei mele,nu am uitat ca am promis k o sa merg sa iti multumesc in Insula Eghina pentru tot si pentru toate.Slava Tie Sfinte Ierarh Nectarie!!!

  16. Ramona Durdeuu says:

    Am inceput sa citesc Acatistul Sf Nectarie dupa ce sotul meu a facut a treia criza epileptica si sper ca si ultima cu ajutorul lui. Dupa un eeg i s-a dat diagnosticul de epilepsie iar apoi dupa un tomograf si un rmn diagnosticul s-a schimbat in cavernom inelar drept, nu este ceva grav, ar trebui operat dar nu urgent cu ajutorul Sf sa speram ca nu va trebui operatie, decand ma rog toate le-a randuit foarte bine pt familia noastra, sotul si-a schimbat incadrarea in munca (lucra ca sofer si cu boala nu mai poate conduce), e mai linistit si ne-a trimis un ajutor financiar exact atunci cand ne asteptam mai putin. Iti Multumim Sfinte Nectarie pt tot ce faci pt noi, nu ne lasa la greu si vegheza asupra noastra si da ne sanatate.

  17. Roxana says:

    Eu as vrea sa-i multumesc sf Nectarie ca a ajuns in viata mea citind rugaciuni pe internet.Eu stiu ca sunt pacatoasa,si nu i-am citit acatistele de prea multe ori,dar simt ca imi este alaturi.Eu stau in Spania,dupa ce am inceput sa citesc despre minunile lui,am visat ca eram la bunici la tara k mergeam pe drum si am gasit o icoanna pe jos cu Sf nectarie.Cand m-am trezit eram speriata,dar mi-am dat seama k Exista cu adevarat.
    In 9 noiembrie ,de dimineata m-am trezit cu gandul sa aprind lumanarea,sa ma rog ,simteam ca este ziua lui Sf Nectarie.Cand am privit in internet era ziua Lui.Atunci mi-am dat seama k mereu este cu mine,k ma protejeaza chiar daca nnu merit.Ii multumesc ca l-am cunoscut ,ca ne ajuta ,ne protejeaza de tot raul.ma minuneaza ceea ce face pt noi oameni.DOAMNE AJUTA SI IARTA-NE PE NOI.

  18. Denis says:

    Eu as vrea sa multumesc lui Dumnezeu ca mi-a trimis ca ajutor pe Maica Domnului care ma ajutat sa plec pe vas acum ceva timp am visat o icoana cu un batran si ma tot intrebam cine ar putea fi? si azi un pic maine un pic pe internet am descoperit cine a venit la mine in vis Sf.Nectarie va spun drept am citit acatistul si ma ajutat de am gasit inca un partener in mica mea afacere care stiu ca ma va ajuta sa o pun pe picioare ,sa o dezvolt .Multumesc lui Dumnezeu ca prin Maica Domnului ocrotititoarea mea si ajutorul meu impreuna cu Sf.Cuvioasa Paraschiva ,Sf.Ierarh Nicolae.Sf.Mare Mucenic Mina,Sf .Gherasim si Sf.Nectarie care a venit la mine si ma cautat si Maica Domnului la fel va spun Dumnezeu ne da ce ne trebuie in ajutor.Nu suntem singuri !Multe am avut de trecut si poate mai am dar stiu ca acolo de Sus imi vine ajutorul totdeuna.Multumesc Doamne ca asa te-am cunoscut!

  19. Lucian says:

    Poate nu as fi scris niciodata aceste randuri , insa citind postarea ,, Binecuvantarea Sfantului Nectarie ,, – m-am hotarat sa ,, nu tin lumina sub obroc …,, si sa va spun si eu ,,binecuvantarea ” de care am avut parte acum cateva luni,in preajma examenului de licenta.Stiu ca nu e bine sa credem in vise si in acelasi timp stiu ca nu sunt vrednic de asa ceva, insa daca a fost o inselare il rog pe Bunul Dumnezeu si pe Santul Nectarie sau Nicolae , sa ma ierte.
    M-am nascut si mi-am trait copilaria intr-un sat din Bucovina si aveam undeva in spatele casei o zona mai mlastinoasa,plina de stuf,papura si diferite buruieni unde ,iarna,cand ingheta ,ne adunam mai multi copii si jucam hokey.Vara era doar o scandurica ingusta pe care se putea trece de cealalta parte si care facea legatura cu o parte din sat.
    Anul acesta fiind in ultimul an de facultate,avand in acelasi timp si un serviciu destul de solicitant,eram extrem de epuizat atat d.p.d.v. fizic cat si psihic si nu-mi doream altceva decat sa renunt la facultate pentru a nu-mi neglija serviciul.Citeam aproape zilnic acatistul Sfantului Nectarie pentru a ma linisti si a ma ajuta sa trec peste situatie.Toti ma incurajau ca mai e putin si nu are rost sa renunt in ultimul an,ca va trece ,ca nu e greu ,etc,etc,etc…Am decis atunci sa fac un compromis cu cei din familie spunandu-le ca voi termina anul,ma voi stradui sa iau toate examenele ( daca va fi posibil )insa despre licenta nici nu vreau sa aud in acest an.O voi lasa pentru 2014 intrucat nu ma mai simteam in stare sa invat si consideram ca e mai bine sa o aman decat sa nu o iau.Nu mai spun de lucrarea de licenta si de piedicile care apareau zilnic si care ma indreptateau sa cred ca am luat cea mai buna decizie a vietii mele atunci cand am decis sa aman licenta.Zilele treceau,examenele se apropiau cu pasi repezi si nelinistea si nesiguranta mea luau cote alarmante. Intr-o seara am visat ca eram in satul natal (acum locuiesc la bloc ), de o parte a acelei mlastini de care aminteam mai sus si ma chinuiam sa trec peste acea punte sa ajung la parintii mei insa era extrem de ingusta iar totul imprejur era doar apa si noroi foarte urat de nu puteai nici macar privi.Nicidecum sa mai treci.In acel moment am decis sa nu-i mai vizitez si sa ma intorc acasa intrucat era pur si simplu imposibil de trecut puntea.Tocmai cand m-am decis sa plec,desi locuiesc la o distanta considerabila de ei si prin urmare facusem atata drum degeaba,a aparut un monah imbracat in negru ,care nu mi-a spus cine este si nici nu l-am recunoscut cel putin in vis,insa mi-a spus oarecum poruncitor : – vino cu mine ! Bineinteles ca am refuzat din cauza fricii iar el mi-a spus din nou aceleasi cuvinte : – vino cu mine ! Imi amintesc perfect replica mea si anume : -unde sa merg , tu nu vezi ca nu se poate trece …?
    In acel moment m-a luat de mana si el ,mergand inaintea mea iar eu dupa el,am tercut puntea fara sa-mi dau seama si fara sa am timp sa ripostez.M-am trezit dimineata oarecum mirat de acel vis insa am decis sa nu-i dau prea mare importanta .Zilele s-au scurs au venit examenele pe care le-am luat ,a venit si licenta pe care am luat-o cu brio si abia atunci mi-am amintit visul si am incercat sa-i dau o interpretare.Tinand cont ca, asa cum am mai spus ,in acea perioada citeam acatistul Sfantului Nectarie,tind sa cred ca acel monah imbracat in negru care m-a luat de mana si m-a trecut puntea, a fost nimeni altul decat el.I-am povestit atunci visul si mamei mele si ea mi-a spus ca s-a rugat pentru mine Sfantului Nicolae.Oricum stim cu totii din viata Sfantului Nectarie,evlavia acestuia la Sfantul Nicolae.Nu stiu cat de interesanta este ,insa pentru mine aceasta intamplare dovedeste o data in plus cat de aproape de noi este Sfantul Nectarie si ca ceea ce la om este cu neputinta ,la Dumnezeu este doar …. un cuvant si s-a facut….

    Bucura-te sfinte Nectarie ,mare facatorule de minuni !

  20. Elena says:

    Si eu ma numar prin minunile Sfantului Ierarh Nectarie si ii multumesc Lui Dumnezeu ca L-a scos in calea me! In aceasta vara o veste a picat ca un traznet in familia noastra: tata este depistat cu cancer la rect! Un barbat de 55 ani solid la 110 Kg, apt de munca, dornic de a se plimba, de a face numai lucruri bune pentru famila noastra si ii multumec ca ne-a crescut cu de toate si ca a muncit pt fiecare banut si pt ca ne- a oferit de toate! Multumesc bunui Dumnezeu, Iisus Hristos, Maicii Domnului, Cuv. Parascheva si Sf Nectarie ca ne-a scos doctori buni in cale ca sa ne indrume la o clinica cu ultima tehnologie de iradiere din Romania. 5 sapt jumate in care tata a suportat f bn terapia + pastilele citostatice, totul mergea bine, dar mie imi era ff frica, in fiecare seara ma rugam, pana cand intr-o zi ma uit in calendar sa vad daca e sarbatoare pt ca vroiam sa pun la spalat haine chiar cu o zi inainte de Sf. Mihail si Gavril si vad ca pe data de 9 octombrie se sarbatoreste Sf Ierarh Nectarie( spre rusinea mea pana la varsta de 22 ani nu stiam de existenta Sfantului) si ii zic mamei sa nu spele sambata ca e sarbatoare si nici ea nu stia. Sambata dim ma trezesc , ma
    duc la bucatarie, sa beau cafeau si ma uit pe facebook si imi apare mare : se sarbatoreste Sf Nectarie- marele vindecator de cancer! Cand vad asta, parca cv m-a luminat , trag rpd ceva pe mine si fug la biserica Sf. Constantin si Elena sa aprind o lumanare si sa scriu un acatist, cand ajuns la biserica pe masa
    Unde erau foile pt acatist erau niste foi in care scria ca la noi in oras se aduc moastele
    Sf. Nectarie, Sf. Cuv. Paraschiva, Maicii Domnului, Sf. Vasile, m-am bucurat f tare ca sunt aduse si la noi in oras. Cand ajung acasa ii pov mamei cele intamplate , iar mama imi povesteste o intamplare: cand erau in Buc la tratament, prin sapt 5 o doamna ii zice ca ea merge in fiecare joi la manastirea Radu-Voda, la Sf Nectarie si daca vor sa mearga si ei. Mama ii zice tatalui meu sa mearga si ei, dar ei stateau la O pensiune in otopeni( pt ca sedintele le faceau la o clinica privata unde nu avea spitalizare) si tata nu vroia sa mearga in aglomeratia din Bucuresti. Cand i-am povestit mamei ca Sf. Nectarie ii ajuta pe cei bolnavi si
    am citit asa multe minuni care le-a facut ei i-a parut f tare ca nu a fost la manastire si ii parea rau ca nu stia aceste lucruri despre El. Dar eu i-am zis sa stea linistita ca maine mergem la biserica de la noi din oras si ca se aduc moastele si la noi si ca o sa ne rugam la El. A 2 a zi zis si facut mergem cu mama la biserica, ne rugam, luam acatistul Sfantului, ne-am simtit f bine, si impacate, chiar cand stateam la rand la moaste, o doamna ne pov de o colega de a ei care avea un inceput de cancer la san si a citit acatistul Sfantului Nectarie si s-a vindecat! Mai mult imi crestea credinta! Luni dupa-amiaza (11 noiembrie) plec cu tata la Buc , ultimele 3 sedinte de iradiere, mama incepuse serviciu si nu a putut sa se duca, bucurosi noi ca scapam, cand ajungem acolo doctorul ne da analizele de sange, iar hemoglobina ajunsese la 8,36 de la 9,50 deja era o anemie severa si dr a zis ce trebuie sa faca transfuzie de sange dar sa vina si maine sa-i mai ia o data sange pt analize si daca e joi sa faca transfuzie. M-am speriat pt ca dr nu era adeptul al transfuziei deoarece ii era frica sa nu se infecteze cu vreun virus, si asa imunitatea era slabita, dar nu aveam ce sa facem! M-am rugat atata de tare la Sf. Nectarie incat miercuri dimineata cand
    Ne-a adus rezultatele hemoglobina incepuse sa creasca : 8,46!! Minune!!! Pana atunci era in scadere, toate celalte: leucocite, limfocite erau scazute, dar ce ne interesa pe noi incepuse sa creasca! Intotdeauna am fost credincioasa, dar niciodata nu mi s-a intamplat sa ma rog o zi si sa mi se indeplineasca dorinta! Cui i-am povestit nu ii venea a crede! Multumesc Sf. Nectarie si multumesc tuturor Sfintilor ca ne-au ajutat si acum stam o luna si trbuie sa faca RMN-ul sa vedem ce o sa fie! Am cea mai mare incredere si ma Rog in fiecare zi ca Sf. Nectarie o sa-l ajute pe tata sa se vindece de boala asta necrutatoare!!! Dumnezeu mi-a calauzit pasii sa-l cunosc pe Sf. Ierarh Nectarie, marele facator de minuni si o sa ma rog neincetat la El!

  21. Mariana says:

    Am aflat de Sfantul Nectarie in Postul Pastelui in anul 2013 de la parintele Dita din Rivoli (torino), mergand pt prima oara la el la spovada.El mi-a zis sa ma rog lui pt toate problemele care le am.La scurt timp am aflat ca in biserica Sfanta Cruce din Torino unde sunt o parte din moastele lui,iar in fiecare luni seara se citeste Acatistul Sfantului Nectarie.Acolo pe langa citirea acatistului ne petem inchina si Moastelor Sfantului Nectarie.Am mers pt prima data si m-am inchinat la Moastele apoi am stat la citirea Acatistului iar la sfarsit mi-am cumparat cartea cu marturiile oamenilor despre Minunile Sfantului Nectarie. De atunci citesc Acatistul Parintelui Nectarie aproape zilnic sa ma ajute in problemele de familie, de sanatate sotului meu si familiei mele si nu in ultimul rand ma rog sa ne ajute cu un loc bun de munca pt. amandoi ca nu mai muncim de aprope 2 ani niciunul.Parintele Nectarie nu ne-a lasat la greu si ne-a dat ocazional de munca sa putem merge inainte.Inca suntem in Italia si speram tot cu ajutorul Parintelui Nectarie ca o sa ne dea la momentul potrivit un post de munca stabil.Trebuie sa mai mentionesc ca mi s-a intamplat ca de fiecare data cand sunt intr-o situatie grea de cearta cu sotul meu si ajung pe moment intr-o stare la limita,adica imi zic ca nu se mai pot face nimic,atunci ii cer ajutorul la Parintele Nectarie iar tot raul dispare pe moment dintre noi,ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Ceea ce pot sa zic cand ai lipsa de bani iti ajung mari probleme in familie si unele chiar se rovina. De atunci de fiecare data cand am posibilitatea merg luni seara la Torino si ma inchin la Moastele Sfantului Nectarie iar viata mea si a familiei mele este mult mai buna de cand ma rog Parintelui Nectarie. Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni! ne iarta si ne ajuta in continuare asa cum crezi tu ca e mai bine!,Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>