Anunţ: M-am întors…

M-am întors în Biserica Ortodoxă Română. Întrucât nu mi-am făcut mirungerea pe stil vechi, ci doar am participat la câteva slujbe, întoarcerea s-a făcut prin spovedanie. Vă rog să mă pomeniţi în rugăciunile voastre. Danion Vasile

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

83 Responses to Anunţ: M-am întors…

  1. stefan says:

    De ce ai revenit la adevarata Ortodoxie? Asteptam raspunsul ,pt a ne folosii de el.

  2. daniela says:

    Ma bucur frate pentru tine! Doamne ajuta!

  3. pr.radu says:

    Sa stii ca nu ti-am ars cartile, doar am zis. Biserica are nevoie de tine, bine ai revenit.

  4. Ana says:

    “Drept aceea, fiii mei dragi, socotiti si va paziti in toata vremea pentru mantuirea voastra, ca sa nu va intoarca acel vrajmas dintru acest lucru bun ce ati inceput si l-ati dorit si sa maniati pe Stapanul cel bun si milostiv…”
    Acestea sunt cuvintele unui fost domnitor, iubitor mare al Ortodoxiei care nici s-a gandit sa dea mana cu papistasii, a dus mai departe iubirea curata, patristica intr-un Hristos, rugandu-se neincetat ca D-zeu sa-si arunce binecuvantarea sa asupra poporului sau.
    Nu mai avem astfel de domni in fruntea tarii si nici in fruntea BOR.
    Atunci cand de te lepezi de Hristos si te ‘pupi’ cu toate confesiunile pamantului, nu te mai poti numi “pastor”.
    Nu toti cei care zic “Doamne, Doamne vor intra in imparatia mea”
    Suntem raspunzatori nu numai pentru sufletul nostru dar si pentru acelea pe care le ducem in eroare in mod intentionat.
    PS. Probabil ca nici mesajul asta n-o sa apara, ci va fi cenzurat.

  5. ileana says:

    Slava Domnului, frate, nici nu ştii cât de mult mă bucur. Domnul să te aibă în pază, împreună cu toată familia, şi să te întărească în credinţă şi să te conducă la mântuire!

  6. Elena C says:

    Bine ai revenit, Danion. Te inteleg bine, doar si eu am fost odata fiu ratacitor.
    Te rog doar atat: Ramâi! Aici avem TOTUL.

  7. ant (@GODBLESSYOU30) says:

    SLAVA LUI DUMNEZEU+ pentru imensa Lui dragoste, adanca mila si iertarea deplina ce ni le daruieste mereu si tuturor acelora ce vor sa se REANTOARCA ACASA+….
    BINE AI REVENIT LA SINGURA NOASTRA NADEJDE, TATAL CERESC+, SCAPAT DE FIUL+ PREAIUBIT SI ACOPERIT DE DUHUL SFANT+, ACASA, IN FRUMOASA NOASTRA ORTODOXIE+, AMIN!+
    Cunosc intru-catva sentimentul…, pentru-ca si eu am fost o “oaie ratacita.., un fiu risipitor” regasindu-ma din nefericire, in multe din personajele biblice care au cauzat suferinta ori dovedit lepadare de Hristos+ prin atatea si atatea pacate grosiere…; M-AM REANTORS SI EU, NU PENTRU-CA AS FI FOST IN STARE SA O FAC, EU, ACOLO, UN BOT DE HUMA INSUFLETIT (!..), CI PENTRU-CA DUMNEZEU S-A MILOSTIVIT SA-MI DARUIASCA SMERENIA, VOINTA, PUTEREA SI DRAGOSTEA SA O FAC….EL+, mi-a deschis dintr-odat’ “ochii sufletului” sa vad limpede cum agonizam in bezna, avand doar o singura aripa.., si aceea ranita si sangeranda…; privind in jur, am vazut cum fidel, EL+, ma astepta acolo, cu fata-I trista, cu lacrimi grele in ochii Lui Preafrumosi, cu Bratele duioase intinse spre mine, tinand in Maini, a doua aripa ca si DAR atat de pretios in zborul meu spre Inalt.., spre EL+, spre VIATA ETERNA!+… TE IUBESC DOAMNE+, dar oare, iti spun indeajuns? AMIN!+

  8. Paul Lorincz says:

    Doamne Ajuta, Frate Danion! Ma bucur foarte mult… Slava lui Dumnezeu!

  9. Vlad din Chisinau says:

    Imi pare rau ca te-ai intors la ereticii ecumenisti din BOR, pare rau pentru ca te cunosc personal si iti cunosc framanarile nu pentru ca ar fi ceva sa fie Danion aici sau dincolo, in sensul dat persoana ta nu este cu nimic mai importanta decit un oarecare Vasile de prin suburbia Chisinaului. Sa ne auzim de bine Danion!

  10. Ana V. Ion says:

    Am fost, pe 13 iunie, la Petru Vodă, la parastasul Părintelui Justin. Și, închinându-mă în biserică la moaștele Sfinților Mărturisitori, mi-a venit în minte imaginea d-voastră, frate Danion, îngenunchind cu evlavie la cele două racle, așa cum vă văzusem cu vreo doi ani în urmă. Apoi mi-am amintit de conferințele despre aceiași sfinți, la care moaștele au lăsat sfânt mir și m-am gândit: „cum îl rabdă inima pe Danion să stea departe de Sfinții închisorilor?” Mă bucur că nu ați lăsat-o să rabde prea mult! Doamne ajută!

  11. mihai says:

    E greu cu barbatia, asa-i? Dezamagitor…

  12. vlad says:

    M-as bucura sa ne povestesti din ,,experienta” pe care ai avut-o cu cei de la slatioara. Poate o faci intr-un articol.

  13. sherlock_holmes says:

    Mare bucurie Danion! Asta da poveste,chiar ca trebuie sa ajunga la destinatie!

  14. gabita says:

    pana la sfarsitul vietii sa taci . sa taci . sa taci . si sa plangi , tot esti inca pierdut ….

  15. Monah Teodot says:

    Slava Domnului ! La 4 zile dupa 16 iunie, ziua Sf. P. Justin. Doamne ajuta-ne pe toti pana la sfarsit ca prin multe vom mai trece. Sf. Iosif de la Radeni ( + 7 oct. 2011 ) sa ne ajute in continuare.

  16. Dan Tudorache says:

    Dumnezeu sa te ajute! Mi-a parut bine sa citesc despre reintoarcerea ta. Nu e nimic (parerea mea – evident, nu am autoritatea sa judec), bine ca a trecut. Nu stiu cat de buna este analogica, dar in cartea “Despre inselare” a Sf Ignatie Briancianinov este scris, printre altele, despre calugari care au trecut prin stari adanci de inselare demonica (nu vreau sa insinuez ca ai fi avut o astfel de stare – nu acesta este scopul analogiei pe care o fac), pentru ca apoi sa devina sfinti cu adevarat. Deci, unde sunt caderi mari, sunt si ridicari la inaltimi mari, cu ajutorul lui Dumnezeu. Sa fie intr-un ceas bun!

  17. vali says:

    Slava lui Dumnezeu. Avem nevoie de marturistori in Ortodoxie. Dumnezeu sa-ti ajute si sa ne ajute ca sunt vremuri grele.

  18. Claudiu says:

    Slava lui Dumnezeu pentru toate si felicitari dumneavoastra! Intoarcerea in sine e cea mai buna dovada a dragostei lui Dumneu, a iertarii si calauza catre dragostea frateasca. Ma bucur pentru fratele Danion Vasile, am uitat toata amaraciunea pricinuita de ratacirea sa de moment, e timpul praznuirii!

  19. Theodor says:

    Danion,
    Acum ca ai vazut si in ce consta si erezia stilista – anume ca ei dramuiesc harul lui Dumnezeu luand de la Domnul decizia de a trimite harul si decizand ei care dintre biserici il are sau nu-l are – sper ca nu vei renunta la lupta cea buna pe care ai dus-o ca BOR sa revina la calendarul iulian cel bun. Aceasta lupta trebuie dusa insa din interiorul BOR. Nu esti singur. Exemplul Bisericii Ortodoxe a Poloniei care a renuntat de curand la monstruozitatea de calendar “indreptat” si a revenit la calendarul iulian cel corect al Sfintilor Parinti de la Niceea este cea mai buna dovada ca asa trebuie sa procedam si noi in BOR.
    Domnul fie cu tine,
    Theodor

    PS. Nu lua in seama jignirile fara niciun temei pe care ti le aduc unii necunoscatori ca sa se “racoreasca”.

  20. Elena says:

    Danion, ai putea, te rog, sa ne impartasesti adevaratele motive pentru care te-ai intors? Multumesc.

  21. adrian says:

    Sunt de acord cu tonul mai taios al Nicoletei.Sa se renunte la cuvintele bou si cretin. Oricum e dreptul fiecaruia sa isi caute locul. Nu ma dau prea mult cu parerea, pt ca orice as spune se gaseste printre noi unul si mai in tema. Asa e romanul. In rest bine ai revenit Danion.

  22. Andreea says:

    Danioane,

    Bien ai revenit! Fii cu grija.

  23. bogdan ioan says:

    Ma bucur ca te-ai intors, desi eu nu te-am considerat niciodată plecat. Eu Am Considerat-o doar eventual o greșeală de moment( pentru o anumită perioada) o rabufnire fata de ce se intampla in conducerea BOR, nu si in Biserica, pentru ca Biserica nu sta in ei, ci in cei care marturisesc adevărul. Ma bucur ca te-a lumit Bunul Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu pentru toate.

  24. Adelia says:

    Uite o veste care m-a facut sa plang de bucurie… Frate, binecuvantat sa fie Domnul, care atat de mult ne iubeste . Atat de mult bine ai lucrat, iubite frate, ca necuratul si-a pus toata mintea sa te chinuie. Nu stiu cer sa zic de drag, atat pot sa spun.

  25. Adelia says:

    Nicoleta, nu stiu cine esti, dar se vede ca cu dragoste ai vorbit, sunt sigura ca Danion e fericit ca il certi,asta il face sa se simta mai putin vinovat. Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne adune pe toti in prietenie si bucurie.

  26. lisamarie says:

    Bine ai venit!
    Să nu mai pleci niciodată, aici este locul tău! Au fost mulți care ti-au așteptat întoarcerea, nici măcar nu știi……………………….

  27. Asa sa fie,domnuleDanion!aveti destule experiente in afara ortodoxiei.se vede treaba ca aici trebuie sa “lucrati”duhovniceste mai mult…toti avem un “calcaiul lui Achile”!e important sa-l desoperim!Doamne ajuta.

  28. Alin says:

    DE CE OARE ATI FACUT PASUL INAPOI? MA TOT UIT DUPA O EXPLICATIE SI N-O GASESC. Ma intreb daca as putea sa va scriu cateva randuri private. Am nevoie de un sfat.

  29. crestin says:

    fi binecuvantat cu iubire sfanta si curata de Hristos, Domnul te iubeste. Fi lumina smerita pentru altii si mai ales roaga-te cu multa smerenie. Smerenia te va ridica si rugaciunea este cel mai mare folos,
    Inca odata bun venit in Casa Imparatului.
    Fie ca rugaciunile sfintilor si ale Maicutei sfinte la Hristos sa te ridice din orice intristare, durere si ramasite din trecut si sa iti de-a puterea sa mergi inainte.

  30. FLORIN- din Deva says:

    HRISTOS A INVIAT- FRATE DANION- PLING DE BUCURIE PT TINE.
    ASTAZI O MAICA DE LA MAN PETRU VODA M-A INTREBAT DE TINE.
    NU STIAM DE REVENIRE. TE IMBRATISEZ.

  31. FLORIN- din Deva says:

    DOMNUL A INVESTIT IN TINE— MULT.
    NU PUTEA SA PIARA UN SUFLET CARE LA RINDUL LUI SI-A PUS SUFLETUL PT ALTII. TOTI SFINTII SE ROAGA PT TINE.
    VA IMBRATISEZ PE TOTI.
    SA STI CA NU ESTI SINGUR, CHIAR DACA UNEORI ASA PARE.
    PARCA IERI AI FOST LA DEVA-VORBIND DESPRE CANONIZAREA SF INCHISORILOR- 2007.
    TE ROG SA AJUNGI LA PAR MARCEL la MAN OASA. TE IMBRATISEZ

  32. un cunoscut din vedere says:

    Multumesc lui Dumnezeu afland aceasta minunata veste, intamplator de la cineva, parca mi s-a luat o greutate de pe inima, iar acum simt o bucurie pe care greu as putea-o exprima in cuvinte.
    Asteptam sa fii in continuare al celor carora le conferentiezi, aducandu-ne aminte ca sunt si sfinti ai inchisorilor in aceasta tara, ca au fost atatia alti romani persecutati pe nedrept, asa cum incepe in zilele noastre, iarasi crestinismul sa fie prigonit. Ne bucuram sa amintesti ca Dumnezeu i-a primit de mult in ceruri, neasteptand pana ne dumirim noi.
    A nu spune despre aceste lucruri precum si despre ceea ce se intampla azi, legat de proliferarea sodomiei, pe care niste stricati de oameni vor sa o arate pana si copiilor nostrii, a nu spune asta, cred ca e un pacat si nu stim cat de greu va cantari la judecata.
    Ne bucuram sa indeplinim unele fapte, dar fara a anunta pe fratii nostrii despre pericolele actuale legate de indoctrinarea sexuala indreptata impotriva propriilor nostrii copii.
    Si aceste lucruri trebuie spuse ca o obligatie, de ce oare a zis apostolul Pavel, “vai mie de nu voi propovadui”, este o fapta care trebuie facuta.
    Legat de Ciprian Voicila, asta a vrut el sa prezinte, el a pregatit materialul acasa si l-a prezentat la conferinta, atat a vrut el sa vorbeasca si era suficient. Am citit cartea Sfintii de langa noi, o carte scrisa intr-o maniera intelectuala, cu comentarii la ce se intampla azi si o recomand tuturor.
    Asteptam sa se anunte o conferinta, caci multe probleme sunt azi si cea mai grea este ca prigoana a si inceput.
    Noi traim ceea ce multi sfinti ar fi vrut sa stie, inceputul evenimentelor Apocalipsei, al “inmultirii nelegiuirii” momentul cand fratii crestini sunt iarasi persecutati si alungati de la treburile cetatii, prin legi care ii discrimineaza si in fata carora nu trebuie sa tacem.

  33. pr.ion says:

    Slavă Domnului pentru curajul de a te întoarce. Bărbăția duhovniceasca este o virtute rar întâlnită azi. Tu ai avut-o. Slavă Donnului ptr asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>