Ciprian V.: Sfantul Nectarie este cu noi astazi si de-a pururi

Impulsionat de mărturia Elenei, postată pe acest pe blog, am scris şi eu câte ceva despre felul în care îşi face simţită prezenţa în viaţa noastră acest Sfânt Minunat.

Acum trei ani mă aflam aproape de Dealul Patriarhiei. Ieşisem de la serviciu, era o toamnă caldă şi nu ştiu ce m-a făcut să trec pe lângă şirul credincioşilor veniţi să se închine la moaştele Sfântului Dimitrie. În anii anteriori mi se părea că e inutil să stai cu orele la rând doar ca să săruţi nişte moaşte pe care, trăind în Bucureşti, le poţi săruta oricând. Şi cum mă învârteam eu pe la poalele Dealului, aud cum mă strigă o cunoşţinţă care an de an stătea cu orele să se închine la Sfântul ocrotitor al Bucureştiului. M-am aşezat lângă ea, am început să vorbim de una, de alta, am citit şi acatistul Sfântului Dimitrie Basarabov. Şi deodată prietena aceasta zice: i-am spus şi Angelei să vină la sfintele moaşte! Pentru că eram interesat de noi cunoştinţe, am cerut amănunte despre Angela. Mai târziu, când s-a înserat, a venit şi ea să ni se alăture. Prima dată mi s-a părut o fată foarte frumoasă. La a doua privire mi s-a părut o femeie liniştită, cu un evident echilibru interior. Un gând mi-a pătruns în minte transformându-se într-o veritabilă obsesie: la cât e de frumoasă în interior şi în afară nu are cum să nu aibă un iubit! Eram proaspăt despărţit de o fată cu care nu mi se potriviseră paşii. Sfântul Ioan Gură de Aur spune în omiliile sale maritale că soţul şi soţia trebuie să meargă în acelaşi ritm spre Hristos. Nouă nu ni se potriviseră ritmurile. Şi am început să fac glume, doar, doar îi voi stârni interesul Angelei. Aşa am petrecut 12 ore împreună. Am ajuns la racla cu moaştele Sfântului şi acolo, un călugăr care mă cunoştea, îmi zise că a văzut-o pe fosta mea prietenă îmbrăcată în monahie. Aşa se face că la acelaşi rând au stat fosta prietenă şi viitoarea mea soţie.

Mai târziu mi-am dat seama că pe Angela o ştiam de la biserica Radu Vodă, unde obişnuiam să merg. După un an ne-am căsătorit. A fost o nuntă minunată. Când am văzut pozele m-am mirat că în nici una nu am ieşit nefotogenici. Nu că aş fi eu unul fotogenic, dimpotrivă! După doi ani am hotărât să concepem un copil. Am primit-o în dar de la Domnul pe Miriam. Schimbările acestea care mi-au modificat portretul interior îl au în centru pe Sfântul Nectarie. Înainte să o cunosc pe Angela din când în când citeam acatistul lui cu gândul că o să-mi dăruiască o soţie bună, potrivită mie. Contează mult şi cum e scris un acatist. Cel al Sfântului Nectarie este unul dintre cele mai frumoase: simţi cum fraze întregi îţi mişcă inima.

Tot în apropierea moaştelor Sfântului l-am cunoscut pe duhovnicul meu, un om neobişnuit, care a vorbit inimii mele pe limba ei. Când ne-am cunoscut, Angela m-a avertizat că suferă de o formă gravă de hepatită. Asta însemna că în viitor starea ei se putea agrava. Exista şi riscul ca fiica noastră, Miriam, să moştenească virusul hepatic. Am hotărât că vom face, în conlucrare cu Domnul, un copil. Angela citea în fiecare seară acatistul Sfântului Nectarie. Acesta a fost un semn în plus din care am înţeles că Sfântul ne va ajuta. Un alt semn a fost credinţa pe care am simţit-o în adâncul sufletului că, în ciuda aparenţelor şi a pronosticurilor medicilor, totul va fi bine. Angela a născut-o pe Miriam în 45 de minute. M-a mirat că a putut să dialogheze cu noi imediat după operaţia de cezariană. Înainte de naştere am putut să fac diferenţa dintre o rugăciune profundă şi una superficială. M-am rugat pentru Angela şi Miriam cu toţi muşchii încordaţi, cu toate motoarele fiinţei mele rulate la maxim. Mă simţeam ca o stâncă aşa cum s-ar simţi ea dacă s-ar putea percepe din interior: certitudinea că Domnul este milostiv şi de-a pururi milostiv cu noi îmi ieşea prin toţi porii.

În timpul celor 45 de minute de foc stăteam cu mama mea, fratele Angelei şi cu mama-soacră într-o stare de sentimente amestecate: nerăbdare, nădejde susţinută prin rugăciuni scurte – către Sfântul Nectarie, Cuvioasa Matrona de Moscova, Sfântul Ilie Lăcătuşu (pentru că Angela a născut în apropierea cimitirului unde este îngropat mărturisitorul lui Hristos), Sfântul Ioan Maximovici – şi teamă.

O altă minune a fost că Miriam a avut trei kilograme două sute la naştere. Nu mă aşteptam să fie aşa grăsuţă ştiind că eu am fost o miarţă la naştere (am avut 2 kile opt sute) şi nici mămica ei nu e corpolentă.

Acum Miriam are şase luni şi i-au ieşit trei dinţişori de care e foarte preocupată. De curând Angela şi-a făcut analizele care i-au ieşit bine. Mai mult decât atât: Sfântul Nectarie a stopat evoluţia bolii ei. Ţine virusul în şah. Noi nădăjduim într-o vindecare totală.

Sper ca toţi cei care primesc ajutor de la Sfântul Nectarie de Eghina să înmulţească mărturiile despre el!

Ciprian V.

This entry was posted in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina. Bookmark the permalink.

50 Responses to Ciprian V.: Sfantul Nectarie este cu noi astazi si de-a pururi

  1. pop florina says:

    E intr-adrvar o minune a Sfantului Nectarie ca tine in sah virusul.Cand m-a apasat crucea bolii un parinte m-a indemnat sa citesc acatistul Sfantului Nectarie si acatistul Sfantului Ioan Rusul…am simtit ca cei doi sunt intr-adevar mari mijlocitori.Fie ca acesti mari Sfinti ca va vegheze mereu!Doamne ajuta!

  2. elena says:

    Minunile lui Dumnezeu, se vad revarsandu-se prin sfintii sai in inimile celor care cu tarie si traire launtrica cred in minuni.Pot sa spun ca viata si minunile Sfantului Nectarie m-au sensibilizat ,dandu-mi putere sa ma rog in continuare ,caci sfintii fac adevarate minuni.Sfantul Ioan Rusul , dupa ce m-am rugat lui avand probleme cu glanda tiroida si Boala Bassedow mari ,fiind necesar sa-mi schimb serviciul,intr-o noapte l-am visat venind la capul meu si mi-a pus mana pe gat unde eu aveam probleme ,spunandu-mi ca “de acum esti vindecata”. Doamne ,in acea zi simteam ca plutesc,ca nu mi se putea intampla mie asa ceva ,ma intrebam:mi-a ascultat mie Sfantul rugaciunile,cat de pacatoasa sunt?Dar dupa ceva vreme am fost la control la Bucuresti si medicul a spus ca rezultatul analizelor e in parametri normali ,nu mai aveam nimic ,era totul foarte clar,m-a vindecat Sfantul Ioan Rusul.Nu pot sa nu spun aceasta minune,dar as dori sa mai adaug ca in momentul in care ma rugam Sfantului Ioan Rusul ,invocam cuvinte simple dar din inima,deoarece inainte de casatorie purtam acelasi nume ca si el .Asta mi-a dat curaj sa-l simt ca pe un adevarat prieten.
    Rugaciunea daca e rostita din toata inima strapunge cerul.

  3. elena says:

    Doresc sa va impartasesc , ca Sfanta Cuvioasa Parascheva ,la care tin tare mult ,s-a milostivit de mine , binecuvantandu-ma.Cum, ma puteti intreba?Dadusem la Facultatea de Teologie ,imediat dupa ce am terminat liceul si am picat examenul. Eram mahnita, insa dorinta si dragostea de a fi cu Sfanta Cuvioasa de ziua ei,mi-a dat curaj si astfel am ajuns la Racla cu Sfintele Moaste, unde sotul meu ,la vremea aceea ,era student la Teologie.Am stat printre ceilalti studenti,dand crestinilor busuioc si flori atinse de Sfintele Moaste ,dar credeti-ma ,nu incetam sa ma rog sa ma ajute, sa ajung studenta la Teologie.Parca si retraiesc momentul.Noaptea am visat-o pe Sfanta Parascheva,in Racla in Catedrala.Am mers la ea m-am inchinat si dand sa plec s-a ridicat din racla facandu-mi semn cu mana dreapta sa vin spre ea.Doamne, am zis,Sfanta se ridica, apoi am plecat capul ,m-a binecuvantat si cand m-am trezit simteam ca imi iese inima din piept de bucurie. Pot sa va spun ca in acel an m-am casatorit ,desi nu imi propusesem ,am luat la facultate,,iar pe timpul studentiei m-a vegheat permanent caci i-am simtit prezenta.Dar minunile nu s-au terminat aici.Pot sa va mai spun un alt vis in care , parintele meu (sotul)slujea cu un sobor de preoti si Sfanta Cuvioasa Parascheva era pe Sfanta Masa intinsa ca in racla ,am facut trei inchinaciuni apoi cand am ridicat capul spre ea , nu o puteam privi ca era de o frumusete si perfectiune de neimaginat cu mintea omeneasca ,insa cu degetul aratator mi-a aratat in sus ,spunandu-mi:”ai incredere ,Hristos va invinge”.Mereu imi rasuna aceste cuvinte in minte. Si Moastele Sfantului Apostol Andrei a facut minune cu mine, si a sfantului Vasile cel Mare.SA NU INTELEGETI CA SUNT VREDNICA, NU ,NU MERIT NIMIC,ma consider cel mai pacatos om,sunt altii mai buni si vrednici decat mine,dar am primit mangaiere de la Dumnezeu prin acesti minunati sfinti ca sa nu imi pierd credinta,caci incercarile au fost destul de mari. In timpurile acestea grele ,Dumnezeu isi arata dragostea catre noi prin mijlocitorii nostri catre El:sfintii ,a caror sfinte moaste fac nenumarate minuni.
    Cereti numai ,indreptati-va doar gandul la un sfant care va e mai drag si minunea nu va intarzia sa apara, caci el ne va ajuta nu numai aici ci si dincolo ,in vesnicie.

  4. pop florina says:

    Ma bucur pentru tine Elena ca Sfnti sunt alaturi de tine dar ma mai bucur si pentru faptu ca marturisesti minunile lor…ce frumos…Fie ca Sfinti la care te-ai rugat sa te ocroteasca mereu!Doamne ajuta!

  5. Madalina says:

    Mi se umple sufletul de bucurie cand alfu bucuria unor oameni.
    Ceea ce sunt astazi sunt datorita lui Dumnezeu, dar acum cred ca El ne incearca pe mine si pe sotul meu.
    Suntem casatoriti de 2 ani si ne dorim foarte mult un copil, dar acesta nu vrea sa vina. Medicii spun ca suntem sanatosi dpdv medical. Acum nu ne ramane decat sa speram si sa ne rugam…

  6. elena says:

    Madalina,Doamne ajuta!
    Roaga-te Sfantului Ioan Rusul cu credinta si minunea nu inceteaza sa apara. Daca mintea ni se pogoara in suflet si ne rugam cu inima atunci rugaciunea noastra cat de mica e strapunge cerul.

  7. ciprian v. says:

    Iata si marturia sotiei mele, Angela, despre ajutorul Sfantului Nectarie

    “In urma cu trei ani si jumatate am aflat ca am o forma de hepatita si ca ficatul meu este foarte afectat din cauza aceasta. Vestea mi-a rascolit toate planurile facute pana atunci, pentru care trebuia sa am o sanatate de fier. Mai tarziu mi-am dat seama ca erau ganduri desarte si ca nimic nu putem face fara Dumnezeu. Trecusem si printr-o operatie provocata de greseala unui medic care mi-a facut punctia hepatica. In noaptea dinaintea accidentului de punctie am avut un vis in care eu eram culcata pe un pat si mai multe obiecte ascutite zburau spre mine. Eu trebuia sa strig incontinuu rugaciunea Tatal nostru, daca ma opream o secunda, un cutit venea si ma taia. M-am trezit ingrozita, dar nu am inteles ca trebuie sa ma rog. A doua zi s-a intamplat accidentul. Nu stiam ce voi face, eram foarte deprimata, aveam sentimentul ca totul s-a prabusit in jurul meu, dar ceva imi spunea ca trebuie sa fie o iesire, doar sa am rabdare. Dezlegarea acestei situatii a inceput intr-o zi cand, mergand spre casa, m-a strigat o fosta colega de facultate. Nu o vazusem de cinci ani. Mai tarziu aceasta colega mi-a devenit nasa de cununie. Mergea sa se inchine Sfantului Nectarie, ale carui moaste se afla la manastirea Radu Voda, si m-a intrebat daca nu vreau sa merg cu ea. Nu auzisem de Sfantul Nectarie, nici de manastirea Radu Voda. In acel moment nu am putut sa merg, colega mea insa mi-a spus ca pot veni a doua zi, cand se slujea Sfantul Maslu. Am venit a doua zi, am stat la slujba si m-am rugat tot timpul Sfantului Nectarie sa ma ajute. Timpul a trecut foarte repede. Atunci am simtit ca mi se deschide un drum nou si ca numai acolo, in biserica, voi gasi intelegere si bucurie, doar ca trebuie sa ma rog. La scurt timp dupa acestea, de ziua Sfantului Dimitrie Basarabov, o prietena m-a chemat sa ne inchinam la moastele Sfantului. Am ajuns la zece seara, ea era deja acolo cu inca doi prieteni, un baiat si o fata. Am stat la coada toata noaptea, am vorbit, chiar a fost foarte vesel datorita baiatului, care era viitorul meu sot. Dimineata in zori am plecat bucuroasa si impacata. Am hotarat sa ne intalnim a doua zi. Intalnirile cu el imi aduceau liniste sufleteasca si am avut convingerea ca pe el il cautam. Dupa sase luni, ne-am casatorit. A fost o nunta foarte frumoasa.
    In lupta mea cu virusul hepatic, am facut un tratament de un an de zile, iar la ecografia de dupa tratament, doctorita mi-a spus s-ar putea sa am ciroza sau cancer si ca trebuie facute alte analize. M-am rugat impreuna cu sotul meu Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfintei Matrona. Analizele au aratat ca nu era nici una , nici alta. Duhovnicul meu mi-a spus ca mi s-a intamplat asta pentru ca trebuie sa trec intr-o noua etapa a vietii mele duhovnicesti. Am invatat ca mandria este cel mai mare pericol si ca smerenia este o putere si nu o slabiciune cum credeam mai demult. Dupa sase luni am ramas insarcinata.
    In timpul sarcinii, doctorita a fost mai ingrijorata decat mine de ce mi se putea intampla. Dar totul a decurs usor, inclusiv nasterea prin cezariana. Acum avem o fetita minunata, darul nostru de la Dumnezeu, care ne bucura si ne infrumuseteaza fiecare clipa a vietii noastre.
    Acum doua saptamani, analizele pe care le-am facut au aratat ca boala nu a evoluat. Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru toate minunile din viata mea, de cand s-a milostivit sa ma ajute si sa-mi arate drumul.
    Angela

  8. divin_grace_cross says:

    Dupa ce am citit aceste minunate marturii despre Sfantul Nectarie si dupa ce am fost la Manastirea Radu Voda si am vazut cu cata credinta si smerenie si lacrimi vin oamenii acolo am zis ca sunt datoare sa spun si eu cateva cuvinte despre minunile si binefacerile pe care preabunul Sfant al lui Dumnezeu Nectarie impreuna cu Maicuta Domnului le-au revarsat asupra mea si a copilului meu. Fetita mea in varsta de 20 de ani a suferit in aceasta vara o depresie in urma careia a fost spitalizata la un spital de boli psihice 3 saptamani. Dupa multe rugaciuni si acatiste depuse pe la biserici si la Manastirea Dridu, jud. Ialomita, am aflat si de Manastirea Radu Voda si am intrebat un preot de acolo ce sa fac? iar dinsul mi a raspuns ca trebuie “bine spovedita”. Si asa a fost, dupa slujba de Sfantul Maslu am fost foarte mirata cind toate cojile pe care le avea pe frunte si ranile(de la stres, sunt unii oameni care fac asa ceva cind se enerveaza si la ea se accentuasera foarte tare in ultima vreme)i-au disparut complet si parca zbura, atit era de fericita, pur si simplu ii scosese toate grijile, toate durerile si ii daduse curajul pe care ea nu-l avusese niciodata. Acum vrem sa mai mergem iar la o spovedanie pentru ca vreau sa vad urmatoarea etapa, pentru ca sunt convinsa, cum a spus si parintele, ca prin spovedanie ne eliberam sufletul de toate problemele si de toate relele (ce atatea rele ar putea avea sau a putut sa faca un copil de 20 de ani nu stiu, fata este inca virgina, dar caile Domnului sunt misterioase ca si “Rostul incercarilor”). Ii multumim Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie, grabnicii ajutatori pentru tot binele cu care ne-au binecuvantat pe noi robii sai, si Preasfintiei sale Preotul
    calugar care mi-a salvat copilul si-i dorim multa sanatate si liniste. Doamne ajuta!
    “SUNT MULTI CARE SE ROAGA PENTRU PREOTI SI II AU PE ACATISTE!”

  9. Elena Roxana says:

    Hhmmmmm, ce mi-a placut:
    “M-am rugat pentru Angela şi Miriam cu toţi muşchii încordaţi, cu toate motoarele fiinţei mele rulate la maxim. Mă simţeam ca o stâncă aşa cum s-ar simţi ea dacă s-ar putea percepe din interior: certitudinea că Domnul este milostiv şi de-a pururi milostiv cu noi îmi ieşea prin toţi porii.”

    Sa va ajute Dumnezeu si Sfantul Nectarie si sa va mentineti motoarele turate la aceeasi intensitate.

    LA MULTI ANI!!! :)

  10. Mos Ioan says:

    La Multi Ani, dtale, sotiei si copiilor!
    Dumnezeu este cu noi!

  11. dana says:

    Pe mine, pacatoasa, Sfantul Nectarie, Sfanta Treime,Fecioara Maria si totii sfintii m-au vindecat de cancer, mi-au facut suferinta mai usoara si de fiecare data cand am cerut ajutor acesta nu a intarziat sa apara. Sfinte Nectarie esti asa de minunat si iubit de Dumnezeu dar si de noi pacatosii care am primit ajutorul tau. Rugati-va lui si el va inalta rugaciunea voastra la cer.Va multumesc! Dana

  12. Mihaela says:

    Buna seara,
    Acum ascult acest minunat acatist si mi-a trecut prin minte sa caut pe internet minunile Sf Nectarie si asa am gasit aceste ganduri, aceste dovezi clare ca Sf Nectarie e mereu pregatit sa ne ajute! Noi trebuie sa-l chemam!
    Cu siguranta voi reveni pe acest site.
    Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

  13. anonim says:

    e foarte advarat Sfantul Nectarie chiar vorbeste cu noi.Mie mi-au aparut de cateva ori in vis niste fraze ca niste sfaturi si mereu in aceeasi maniera apareau si am motive sa cred ca erau de la Sfantul Nectarie.Foarte mult iti sporeste credinta cand ti se intampla chestii de genu asta.Citi cartea si acatistul Sfantului Nectarie si ale oricaui sfant simtiti voi ca toti sunt ajutatori si iubitori.Multumesc Lui Dumnezeu pentru niste sfintii atat de buni.

  14. maria says:

    Este incredibil cat de bun poate fi dumnezeu cu noi oamenii … as vrea sa spun si eu ceva , dar nu prea stiu cu ce sa incep . In prezent viata mea este intr-o incurcatura si nu stiu ce sa fac . Mi-am dat seama ca nu am o credinta atat de puternica in suflet … adica de cate ori mi-am propus sa nu mai fac anumite lucruri , sa schimb ceva , de atatea ori am ajuns in aceeasi situatie . Stiu ca trebuie sa ma rog la Dumnezeu sa ma intareasca , dar nici de asta nu sunt in stare macar … Cred ca am nevoie sa vorbesc cu cineva …

  15. ana-ana says:

    si eu am tarait o minune facuta de Sf. Nectarie
    Acum jumatate de an eram disperata ca nu aveam servici si nici sotul meu nu avea,el totusi mai lua somajul.Cel mai grav lucru era ca trebuia in fiecare luna sa platim rata la banca pe garsoniera in care stam, cam de un an jumatate eu i-mi cautam de lucru dar nimic. Intr-o zi am auzit de la o prietena ca ea se duce aproape zilnic la o biserica unde sunt moasrte cu Sf. Nectari, dupa cateva luni am cautat si eu pe internet ceva despre Sf Nectarie si de aici am aflat cate minuni a facut Santul si cate mai face. Mam dus la magazinul de carti bisercesti si mi-am luat Viata si Acatistul Santului Nectari, timp de o saptamana am citit dimineata si sera acatistul Sfantului si a Cuvioasei Prascheva si a Maicii Domnului apoi am fost si mam rugat la moastele sfintilor si o minune imediat dupa aceasta saptamana am reusit sa ma angajez si eu dar si sotul meu la acelasi servici, mentionez ca pentru sotul meu era ultima luna in care mai beneficia de somaj.
    SLAVA TIE DOAMNE

  16. nela says:

    Ce mult ma foloseste si ma bucura sa aud ca intr-adevar sfintii nu pregeta sa faca minuni!
    Ma intreb oare daca prin rugaciune putem prelungi viata cuiva drag noua…stiu ca trebuie sa ne rugam sa primim cele de folos,insa sunt om cu neputintele mele si ma manifest in disperarea mea de om, rugandu-ma pentru un lucru aproape nebunesc: sa lungeasca bunul Dumnezeu zilele parintilor mei.As vrea ca Domnul sa faca minunea aceasta.
    Ma voi ruga la Sfantul Nectarie tot pentru acest lucru.Nu am stiut de sfant prea multe(stiam doar ca se pomeneste la 9 noiembrie si ca este ocrotitorul celor bolnavi de cancer),cum nu stiam nici de sfantul Ioan Rusul!

  17. fnateo0 says:

    din ce stiu e bine sa va rugati la Sfintii Ioachim shi Ana pentru conceperea de copii, shi sa faceti dragoste doar in zilele de marti shi joi shi niciodata in zile de sarbatoare. Doamne ajuta.

  18. fam.Nicula says:

    Slavit este Domnul Dumnedzeu intru Sfintii Sai+

  19. ramona says:

    Ocrotitoarea celor casatoriti este si acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo. Sfantul Apostol Simon Zilotul- mirele din Cana Galileii.
    si pentru copii este ajutator Sfantul Stelian, Sf Spiridon

  20. pop florina says:

    Mijlocitori mari pentru cei casatoriti sunt si Sfintii Mucenici Adrian si Natalia;iar pentru nasteri de prunci stiu de la un mare duhovnic ca sunt Sfintii: Nectarie,Stelian,Ecaterina si nu in ultimul rand Maica Domnului.Doamne-ajuta!

  21. Hristina says:

    Minunea Sfantului Necatarie

  22. Hristina says:

    Eu l-am descoperit pe Sfantul Nectarie, cautand sa citesc despre minunile Sfantului Fanurie. De fiecare data cand dadeam cautare dupa Sfantul Fanurie descopeream si minunile Sfantului Nectarie (marturisesc ca pana in octombrie anul trecut nici nu stiam de acest sfant). M-am hotarat sa-i citesc viata Sfantului Nectarie si apoi acatistul, nadajduind in ajutor pentru sotul meu (el dorindu-si un “post sus pus”). Si de fiecare data cand ajungeam la Icosul al 8-lea unde scrie “Bucura-te, duhovnic sfant carele ii ajuti pre crestini sa isi gaseasca pastorii de care au trebuinta” ma gandeam ca ar fi minunat sa-mi gasesc si eu un duhovnic (eu intorcandu-ma in tara, anul trecut). Si minunea s-a intamplat in postul Craciunului, cand impreuna cu sotul meu, vroiam sa ne spovedim cautand o biserica, l-am intalnit pe Parintele care acum ne este ca si prieten. Este un preot deosebit devotat cuvantului Domnului.
    Am citit acatistul 40 de zile (terminandu-l pe la mijlocul Postului). Atat de mult mia placut ca m-am hotarat sa-l recitesc. Dupa ce l-am terminat a doua oara, sotul meu a primit vestea ca a fost ales pentru postul la care visa.
    Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ajutorul dat.
    Asa ca, nadajduiti in ajutorul Sfantului si cu siguranta il veti primi.
    Doamne ajuta!
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni.

  23. Mihai Daniel says:

    Ne aducem aminte de Dumnezeu doar la suferinta si necaz. Pe ultima suta de metri, cautam ceva sau pe cineva ce poate face o minune pentru a ne rezolva problema sau problemele. Asa l-am descoperit si eu pe Sf. Nectarie. M-am bucurat tare mult sa vad cata lume ii multumeste pentru ajutorul primit prin mijlocirea lui. Am citit cu lacrimi in ochi despre viata lui si minunile facute in timpul vietii, cat si trecerea in nefiinta. Am citit cu lacrimi in ochi si despre minunile facute de alti sfinti pentru a ne ajutora pe noi pacatosii.
    Acum trei saptamani am inceput sa citesc acatistul Sf. Nectarie, cerandu-i ajutor in multele probleme pe care le am. O durere la gat, foarte deranjanta, ce nu mai trecea de cateva luni s-a atenuat foarte mult si m-a determinat sa nu intrerup cititul acatistului.
    Probleme mai am destule, mai ales sufletesti, dar sper ca prin rugaciune, Bunul Dumnezeu si Maica Domnului impreuna cu sfintii Sai sa ma ajute sa trec cu bine peste ele.
    Nu stiu ce as face daca in momente de suparare nu as avea langa mine iconitele sfintilor mei dragi pe care ii rog sa nu ma lase la greu. Multumesc Maicii Domnului, Sfintei Parascheva, Sfantului Nectarie, Sfantului Antonie, Parintelui Arsenie Boca pentru mijlocirile lor catre Dumnezeu si pentru ca in momente triste nu ma abandoneaza.
    Doamne ajuta-ne!

  24. Mariana V. says:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

    Sfinte Nectarie roaga-te pentru toti cei care nu se roaga tie, roaga-te pentru nevoile lor si ajuta-i sa vina la piioarele Mantuitorului nostru, sa se roage Maicutei Sale.
    Suntem atat de nestiutori in cele duhovnicesti cat suntem bine, sanatosi…incepem sa invatam cate ceva cand vine durerea! Sa incercam sa citim zilnic Rugaciunea de dimineata a Parintelui Arsenie Boca:

    Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

    Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

    Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

    Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

    Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

    Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

  25. Sonia B. says:

    sunt bucuroasa ca atata lume marturiseste minuni le sfintilor.Si pe mine m-a ajutat sf. Nectarie caci aveam cancer faza 0. A venit la spital ziua si am inteles ca trebuie sa merg la operatie ca va fi bine .Multumesc,sf. Nectarie!

  26. felicia says:

    Marturisesc aici ceea ce eu stiu ca este ajutorul Sfantului Nectarie dat tatalui meu, operat cu bine la inceputul lui martie. el are in continuare nevoie de ajutorul Sfantului, si ne rugam in fiecare zi, citind acatistul Sf Nectarie. mai mult decat atat, Dumnezeu a randuit in asa fel incat am obtinut foarte repede ulei sfintit de la candela Sfantului, cu care tata se unge in fiecare zi.
    Nadajduiesc ca Sfantul Nectarie va fi alaturi de noi si in continuare, fiindca avem mare nevoie de ajutorul sau. In toata aceasta perioada eu i-am simtit prezenta in numeroase randuri. Multumiri din adancul sufletului!

  27. elena says:

    SF Nectarie este cel care ma ajuta de luni bune sa lupt cu boala si sper ca va fi bine …Maica Domnului si Sf Nectarie sa va ocroteasca

  28. Adriana says:

    Buna Elena
    Am citi experienta traita de tine cu Cuvioasa Parascheva si vreau sa va impartasec si eu o experienta identica cu a Elenei. S-a intamplat acum mai bine de 6 ani, citeam acatistul Cuvioasei Parascheva in fiecare vineri si ma rugam nu pentru ceva anume, ma rugam pt sanatate si fericire. Intr-o seara insa am visat ca eram la Iasi si asteptam langa ceilalti oameni sa ajung la Cuvioasa sa-i sarut moastele. cand am ajuns la ea si am sarutat-o m-a luat de mana si mi-a zis: Adriana sa stii ca Dumnezeu te iubeste” . M-am simtit intotdeauna apropiata de Cuvioasa Parascheva, nu as putea explica de ce. Nici nu stiu exact ce inseamna visul, dar imi voi aminti mereu de el.

  29. felicia says:

    Asa cum aratam intr-un mesaj anterior, tatal meu a fost operat in martie. revin acum pentru a marturisi ajutorul Sfantului Nectarie, care l-a ajutat pe tata, rezultatul analizelor aratand ca nu are cancer. medicul a fost foarte multumit de felul in care s-a vindecat, operatia fiind intr-o zona destul de delicata (in spatele amigdalelor). el mai trebuie sa treaca peste cateva investigatii si-i rog pe Sfantul Nectarie si pe Sf Ioan Rusu sa fie alaturi de familia mea in continuare

  30. Maria D. says:

    Hristos a inviat! Am citit experientele traite de voi privind Sfantul Nectarie si doresc sa va marturisesc faptul ca “bunicutul” Nectarie a devenit ocrotitorul meu si m-a ajutat in viata, in cariera si, mai ales, in dragoste! Iti multumesc, sfinte Nectarie, pt tot sprijinul acordat. Slava lui Dumnezeu pentru toate! Doamne ajuta!

  31. Adriana S. says:

    Si pe mine m-a ajutat Sf. Nectarie de cateva ori.
    Cand eram insarcinata cu primul copil am fost la Manastirea Radu Voda , m-am inchinat la moastele Sfantului si m-am rugat pentru copil si pentru o nastere usoara. Inainte de nastere, cand au inceput contractiile, am citit Acatistul Sfantului. La spital am aflat ca mai am de asteptat pana nasc. Era sambata noapte si imi faceam griji ca doctora mea nu o sa ajunga la timp. Noaptea, in timpul contractiilor, ma rugam sa pot suporta durerile. Dimineata moasa mi-a spus ca voi naste probabil peste cateva ore bune. Desi contractiile erau suportabile, eram obosita dupa o noapte nedormita si vroiam sa nasc imediat. Astfel, pe la 7 si jumatate duminica dimineata ii spuneam la telefon sotului ca nu trebuie se grabeasca spre spital, ca nu nasc inca. Dar imediat a venit doamna doctor, m-a consultat si mi-a spus ca o sa nasc repede. Si asa a si fost. La 8:45 deja nascusem, natural si fara anestezie. Sotului nu i-a venit sa creada ca am nascut asa repede. Totul a decurs bine si a doua zi dupa pranz eram deja acasa cu copilul.
    Alta data, Sfantul m-a ajutat sa trec mai usor peste o indigestie cu dureri abdominale insuportabile (posibil chiar o criza de apendicita). Dupa ce am citit Acatistul Sfantului si m-am uns pe locul dureros cu ulei sfintit luat de la Manastirea din Eghina (Dumnezeu m-a ajutat sa merg in pelerinaj acolo acum vreo 3 ani), am facut repaos la pat si durerea s-a potolit.
    Sfantul m-a ajutat si cand am avut neintelegeri in familie.
    Multumesc, Sfinte parinte Nectarie!

  32. Iuliana says:

    Ajutor de la Sfântul Nectarie

    De multe ori am simţit real ajutorul Sfântului Nectarie, în diverse situaţii.
    Odată am tăiat unghiuţele băieţelului meu mai mic, Ioan şi din neatenţie i-am tăiat mai accentuat una din unghiuţe. Avusesem deja o experienţă urâtă cu fiul meu cel mare, Pantelimon, căruia doctorul a fost nevoit să-i extragă unghia în urma unui sugel. Mi-era frică să nu păţească şi cel mic aşa ceva. De aceea îi urmăream mereu unghia cu problema. Am observat că începuse la colţul unghiei să se albească puţin pieliţa ca şi cum ar fi început să se colecteze puroi. Speriată am alergat imediat la ajutorul Sfântului Nectarie, am luat ulei sfinţit şi l-am uns în semnul Sfintei Cruci, o singură dată seara înainte de culcare. A doua zi dimineaţă m-am uitat repede să văd cum se prezintă situaţia. Am rămas uimită să văd că nu mai era nimic colectat în colţul unghiei, culoarea pieliţei era cea normală. Am dat slavă Sfăntului Nectarie.
    Altă dată se inflamase organul genital al lui Ioan. Am fost şi la medic şi mi-a spus că nu ştie ce are şi că trebuie doar să-i menţin o igienă locală.
    Am încercat cu creme naturiste şi cu spălături din ceaiuri, şi tot nimic, prepuţul se înroşea şi mai tare. Mi-era frică să nu facă fimoză. Atunci din nou am apelat la ajutorul Sfântului Nectarie, care n-a întârziat să apară. După două zile de ungere în semnul Sfintei Cruci cu ulei sfinţit, roşeaţa a dat înapoi, încetul cu încetul până a dispărut complet, lăsând deoparte toate cremele şi ceaiurile.
    Din nou am dat slavă Sfântului Nectarie şi tuturor sfinţilor pentru ajutorul grabnic.
    Chiar dacă nu merităm nimic bun, şi nu suntem vrednici, Dumnezeu nu-şi întoarce faţa de la noi şi ne ajută prin sfinţii Săi, ori de câte ori le cerem ajutorul cu credinţă.

    Iuliana F., Botoşani
    Iunie, 2010

    Ajutor minunat al Sfântuluiui Nectarie

    Totul a început de la cuvintele unor sfinţi părinţi care spuneau că în vremurile din urmă cine va avea o bucată de pământ acela va suporta mai uşor consecinţele nefaste ale sărăciei, foamei şi mizeriei. Ne-au înfiorat aceste cuvinte mai ales că semnele apropierii sfârşitului lumii sunt din ce în ce mai evidente. Aşa că ne-am unit toată familia într-un cuget spre rugăciune, către sfântul nostru ocrotitor şi patron al casei noastre, Sfântul Nectarie.
    Fiind de profesie pictor iconar, am promis Sfântului Nectarie că-i voi picta o icoană mare cu foiţă de aur pentru iconostasul bisericii care-i poartă numele pe lângă cel al Sfântului Andrei.
    Biserica se afla abia în construcţie când am hotărât împreună cu familia mea şi a surorii mele, să mergem cât mai des acolo şi să ne rugăm sfântului pentru dorinţa noastră de a ne putea cumpăra o bucăţică de pământ. Financiar nu ne puteam cumpăra prea mulţi metri pătraţi, pământul fiind foarte scump, mai ales în apropierea oraşului.
    Menţionez că biserica se află în curtea spitalului de copii Sfânta Parascheva, iar noi ne limitam să ne rugăm doar de pe trotuarul din faţa spitalului, de unde puteam vedea biserica şi de unde puteam vedea mai multe iconiţe cu Sfântul Nectarie, Sfântul Andrei şi Sfânta Parascheva. Aşa am mers cu soţul şi cei doi copii ai mei (din care cel mic de abia un anişor), cu sora mea şi soţul ei, împreună cu fetiţa lor Nectaria, un dar al Sfântului Nectarie, căruia îi poartă şi numele.
    Nu ne-a fost uşor cu toţi copiii după noi, indiferent de timp, dar când ajungeam la biserică eram cuprinşi de linişte, după toată agitaţia de pe drum.
    Între timp lucram, aveam comenzi, iar banii au început să se strângă. S-a ivit în sfârşit o ofertă pe care noi o consideram unică deoarece preţul era convenabil pentru noi, de 10000 lei. Eram deja pregătiţi să începem actele. Zona era deosebit de pitorească, la 24 km. De oraş. Distanţa nu ne-a speriat.
    S-a întâmplat ceva atunci neprevăzut care ne-a făcut să ne răzgândim. Am primit un telefon de la un părinte căruia îi pictez catapeteasma şi mi-a spus printre altele, că şi-n satul său sunt case de vânzare la preţuri acceptabile, iar distanţa e doar de 15 km.
    Am fost la faţa locului, am văzut o căsuţă de vânzare, preţul era acelaşi, panorama de pe dealul unde era casa era foarte frumoasă. Eram foarte încântaţi dar cercetând mai amănunţit problema actelor, s-a dovedit că nu erau tocmai în regulă. Am renunţat imediat, dar eram foarte trişti pentru că nu „se lipea” nici o căsuţă de noi.
    Am continuat mai cu ardoare să ne rugăm Sfântului Nectarie. Biserica acelui sat are hramul Sfântului Nectarie iar noi am considerat-o ca un semn că tot aici în sat trebuie să găsim o altă casă şi chiar aşa a fost. Părintele ne-a îndrumat către o căsuţă mai mare, deşi bătrânească, cu livadă, grădină, fântână şi curent tras, în total 5000 m2, însumând preţul de 23000 lei. La auzul acestui preţ ne-am descurajat, pentru că în acel moment ni se părea imposibil de cumpărat având în vedre preţul mare. Am luat legătura totuşi cu proprietarii casei, care sunt domiciliaţi în Braşov şi ne-au cerut pe casă 23000 lei. Aceasta într-adevăr făcea mai mult având în vedere că avea curent, fântână, livadă, grădină, totul însumând 5000 m2, dar noi eram descumpăniţi pentru că nu ne puteam permite o sumă aşa de mare.
    Am continuat atunci rugăciunile către Sfântul Nectarie apelând la părintele duhovnic, la nişte măicuţe dragi nouă, şi la prieteni. În acelaşi timp ţineam mereu legătura cu cei de la Braşov prin telefon, încercând să mai negociem preţul. Nu mai speram în vreo schimbare, dar toată nădejdea era la Sfântul Nectarie.
    Stabileam ore de rugăciune la anumite ore din zi cu sora mea şi părinţii mei şi ne rugam să se facă voia lui Dumnezeu.
    Au fost pe parcurs multe ispite. Se iveau deseori ocazii de cumpărat alte bucăţi de pământ la distanţe mai mici de casă dar foarte scumpe, părinţii noştri obosiţi de atâta aşteptare încercau să caute alte oferte, dar noi eram cu gândul tot la acea căsuţă.
    Distanţa dintre proprietari şi noi era evident foarte mare (Braşov – Botoşani), aşa că, şi şansa de a veni în curând la Botoşani era mică, astfel că tot prin telefon trebuia să stabilim preţul care nu era încă hotărât. După trei luni de discuţii s-a ajuns la preţul de 18000 lei, sumă care, deşi mare pentru noi, era în fond mică, pentru aşa o casă.
    Nu ne venea să credem! Era o minune! Am dat slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi Sfântului Nectarie şi ne-am pus toţi, din nou pe rugăciune dar şi lucru în acelaşi timp. Trebuia să pictez ca să obţin suma de bani. A rânduit sfântul nostru drag ca să am mereu comenzi, aşa că banii se adunau încetul cu încetul. La un moment dat a apărut un pic de îndoială: „Dacă nu vom avea suma toată până la sfârşit?”. Am recurs atunci la un împrumut de la o prietenă, de 4000 euro, pentru mai multă siguranţă. Ne-am ruşinat în curând pentru că suma de bani s-a strâns aproape toată nemaifiind nevoie de împrumut, aşa că l-am restituit.
    După şase luni de rugăciune, ispite, emoţii şi muncă asiduă, Sfântul Nectarie ne-a ajutat şi-am cumpărat casa.
    Totul a decurs foarte bine la notariat, cu toate că au fost unele probleme. Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin intervenţia unei prietene apropiate am reuşit să încheiem contractul de vânzare-cumpărare.
    Mulţumim Sfântului Nectarie pentru faptul că ne-a adus lângă el, lângă casa lui.
    I-am pictat şi icoana aşa cum am promis pentru lăcaşul său care între timp a devenit o bisericuţă foarte frumoasă. Simţi când intri în biserică prezenţa Sfântului Nectarie.
    Slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor cărora le-am cerut ajutorul: Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Ioan Rusul şi Sfintei Xenia.

    Iuliana F., Botoşani
    Iunie, 2010

  33. Adrian says:

    Multumesc lui Sfantul Nectarie ca m-a ajutat sa scap de durerea de rinichi

  34. florentina says:

    Multe si mari sunt minunile infaptuite de Bunul si Sfantul Parinte Nectarie!
    Si mie mi-a aratat mila sa . Acum 2 ani tatal meu era suspect de cancer. Teribila veste m-a aruncat in deznadejde.
    Poate ca auzisem de Sfantul si inainte dar atunci am simtit ca trebuie sa il gasesc si sa il rog sa ma ajute.
    Nu am gasit usor Sfanta Manastire, dar toate lucrurile si oamenii si faptele, parca se “legau” intre ele ca sa imi vina in ajutor sa ajung la Sfanta Manastire.
    Si am gasit-o, si l-am gasit pe Bunul Sfant Nectarie.
    Am fost la Maslu si am citit Acatistul si m-am rugat iar Sfantul nu m-a lasat.
    Tatalui meu i s-a imbunatatit starea si cu voia Domnului Isus, Maicutei Domnului si Sfantului Nectarie vom merge inainte.
    Si atunci am facut o promisiune Bunului. Dar ca o pacatoasa ce sunt am tot amanat sa o implinesc pana cand aproape ca am uitat de ea.
    Si iata ca acest an m-a dus iar in fata Bunului sa ii cer ajutor, cu toate ca eu nu mi-am tinut promisiunea. Si din nou m-a ajutat. Din nou starea sanatatii tatalui meu s-a imbunatatit, deznadejdea ce ma cuprinsese a disparut.
    Ca o mare pacatoasa ce sunt pana acum ceva timp fumam cu mare placere si nici un argument nu ma facea sa renunt la pacatul asta.
    Acum ceva timp m-am rugat Bunului Parinte Nectarie sa ma ajute sa las acest viciu. Nu numai ca nu amk mai fumat dar nici macar nu simt tentatia, nevoia sa aprind o tigara. Stau langa oameni care fumeaza si parca nu am fumat niciodata. Sunt convinsa ca fara ajutorul Sfantului niciodata nu as fi reusit sa lupt cu asa o ispita.
    Sa ne rugam cu credinta si sa venim cu inima deschisa catre Sfantul si nu vom pleca neajutati.
    Doamne ajuta

  35. Mihaela says:

    Multumesc Sfantului Nectarie si Maicii Domnului ca m-a ajutat anul trecut la examen sa ma titularizez si in perioadele grele au fost langa mine mereu. Slava tatalui si Fiului si Sfantului Duh acum si pururea si in vecii vecilor .Amin

  36. Mihaela says:

    Si eu am simtit prezenta Sf Nectarie in viata mea si ma bucur ca pot impartasi una din minunile LUI. Mama mea a fost diagnosticata cu cancer mamar, imediat dupa operatia de scoatere a tumorii, mergand la biserica am cumparat, la sfatul unei doamne Acatistul Sf Ierarh Nectarie.Din momentul in care am inceput sa-l citesc am simtit ajutorul Sfantului in toate.Analizele au demonstrat ca celulele canceroase nu plecasera in ganglionii limfatici,mama a rezistat foarte bine primei sedinte de chimioterapie.
    Dupa scintigrafia recomandata de catre medic, au reiesit metastaze osoase…. nu va pot spune ce a fost in sufletele noastre. Am hotarat sa repetam analiza iar in timp ce asteptam ca medicul sa termine nu m-am despartit de Acatistul Sfantului, l-am rugat sa ma ajute si …..rezultatul – nici urma de metastaze osoase!!rezultatul primei analize fusese eronat!Ii multumesc Sf Ierah Nectarie pentru bunatatea lui, Sf Ioan Rusu, Sfintei Maicute si tuturor sfintilor care ne ajuta pe noi pacatosii ……

  37. nina says:

    Ma bucur tare mult ca am aflat de sfantul NECTARIE SI DE MINUNILE PE CARE LE FACE .Am inceput sa citesc acatistul sfintului in fiecare seara si am simtit cum in viata mea se intampa multe lucruri bune.Ii multumesc ca s-a aplecat asupra mea o pacatoasa ca sa ma ajute asa repede .puterea rugaciunii estefoarte mare DOAMNE AJUTA PE TOTI CEI CE SE ROAGA TIE AMIN.

  38. Simona says:

    Buna ziua,
    iertati ma ca va scriu. eu sunt o pacatoasa ce are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu si al Maicutei Lui. Cred foarte mult in Dumnezeu si in puterea Lui si a sfintilor Lui. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac ca D zeu sa ne auda glasul mie si celui cu care sunt in prezent, si care va fi tatal copilului meu. Noi nu suntem casatoriti in prezent dar vom avea un copilas. Problema noastra este ca el nu are un loc de munca de ceva timp si din cauza asta a intrat intr o depresie. Nu prea are ajutor de la nimeni si singura noastra speranta este bunul D zeu. L am convins ca sg noastra sansa este D zeu si am f cateva duminici la biserica. Subliniez ca suntem niste pacatosi! As vrea f mult ca D zeu sa ne ajute ca sa si gaseasca si el un loc de munca si sa ne putem forma o familie! va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac, unde sa ma rog, ce sa facem ca D zeu sa ne asculte ruga si sa putem fi o familie! Multumesc mult ! Doamne ajuta!

  39. Andreea S says:

    Buna seara si La Multi Ani!

    Sa va dea Dumnezeu, Fecioara Maria, Sfantul Nectarie tot ce va doriti, dar mai intai de toate multa sanatate.

    Pentru Simona : draga mea roaga-te Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria, Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor si o sa vezi ca o sa va ajute. Nu -ti pierde credinta, mai ales ca asteptati o minune in viata voastra, fara credinta nu exista nimic. Citeste acatistul Sfantului Nectarie si o sa vezi ca o sa va ajute.
    Doamne ajuta!

  40. Simona says:

    Multumesc mult Andreea S! Sa ai un an bun si sa te ajute Dumnezeu! Asa o sa fac! Banuiesc ca acest acatist se poate gasi la orice biserica… Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa fie alaturi de noi mereu!

  41. anamaria says:

    In urma cu trei ani m-am mutat foarte aproape de minunata Manastire Radu Voda, unde particip de slujbe, din pacate nu foarte des, nu atat de des precum as dori. Am auzit despre Sfantul Nectarie in urma cu doi ani, iar vara trecuta am vizitat frumoasa manastirea Sfantului Nectarie din Eghina impreuna cu sotul meu. Marturisesc cu umilinta si smerenie ca anumite temeri si probleme de sanatate m-au adus atat de aproape cu sufletul de Sfant. Rugamintile mele fierbinti catre el sunt de a ma ajuta sa-mi cresc baietelul de 4 ani, pe care il iubesc nespus de mult. In zilele in care am vizitat insula, durerile si suspiciunile mele trecusera ca printr-o minune, dar din iarna aceasta au reaparut in forta. Acum nu fac decat sa ma rog la Bunul Dumnezeu si la Sfantul Nectarie pentru ameliorarea starii mele de sanatate subrezite (un umar dureros pe care il tin sub control numai cu analgezice, o neuropatie idiopatica, noduli tiroidieni, o bronsita aproape cronicizata, etc..) Sunt trista ca nu reusesc sa ma mentin intr-o stare acceptabila pentru copilul meu si ca tratamentele incercate nu au avut efectul asteptat. In ultimile saptamani m-am descurcat destul de greu, cu pastile 24 din 24. Citind despre suferintele altor semeni, marturisesc ca ale mele par minore si ma simt chiar jenata ca indraznesc sa ma plang. Continui sa ma rog pentru ameliorarea starii mele de sanatate si disiparea fricii care a pus stapanire pe mine, ma rog de asemenea pentru soacra mea care sufera de o afectiune degenerativa destul de invalidanta. Rugaciunile mele se indreapta catre Dumnezeu si Sfantul Nectarie, pentru ocrotirea celor care au nevoie de ajutor si speranta in aceste momente. Important este sa ne mentinem vie speranta. Avand sufletul curat, nadajduiesc ca ajutorul divin va veni. Doamne ajuta!

  42. Simona says:

    Multumesc Sfinte Nectarie pentru toate cate ai facut pentru mine si pentru familia mea. Iarta-ma te rog pentru ca-s foarte rea cu iubitul meu. Ajuta-ne Sfinte sa ne intelegem, sa ne iubim, sa nu ne mai jignim, da-ne minte si liniste sufleteasca. Iti multumesc inca o data pentru tot.

  43. raluca says:

    Multumesc sf. Nectarie si Fecioarei Maria ca mi-au ascultat rugile cand tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la colon,dar rugandu-ne cu toata puterea a disparut acea umflatura care era cat o nuca;eu insami am vazut-o.Acum avem alta problema cu sora mea care are ceva la intestinul subtire,ma rog sf. Nectarie sa ne mai ajute inca o data.Puterea lui este mare si eu cred ca ne va ajuta.Iarta-ma ca din momentul in care tatal meu a fost bine,am uitat de tine si am uitat sa mai ma rog.Ajut-o si pe sora mea si am sa spun tuturor despre minunile tale!

  44. serban cristiana-targoviste says:

    Am aflat de Sfantul Nectarie intamplator,in urma cu cateva luni de zile,de pe internet.Am fost foarte impresionata de tot ce am citit,de minunile savarsite de Sfintia Sa si de faptul ca cei care se rugau Lui primeau semne.Am facut rost de Acatistul Sfantului Nectarie de pe internet si am inceput sa-l citesc 40 de zile,ca sa ne binecuvanteze cu un bebelus sanatos(eu aveam ceva probleme ginecologice si nu reuseam sa facem un copil de aproape 2 ani),deasemenea ma rugam pentru toti ai casei si pentru nasa mea,care pierduse in urma cu ceva ani o sarcina la 6 luni si nu reusea sa mai ramana insarcinata.Am incercat sa citesc aproape toate minunile,ma fascinau si ma intareau in credinta.Am reusit sa ne ducem si la Manastirea Sfantului Nectarie din Bucuresti,ca sa ne rugam Lui si ca sa luam Mir de la Moastele Sfintiei Sale.E bine inainte sa te duci la manastire sau inainte sa te rogi Lui,sa te spovedesti ca sa fii cu sufletul curat si nu incarcat cu pacate.Ma dadeam cu Mir pe burta si faceam de 3 ori semnul crucii si in unele zile simteam o arsura in locul unde ma dadeam cu Mir.Din pacate in acea perioada am ramas fara serviciu.Ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute sa-mi gasesc serviciu sau sa raman insarcinta atunci cand va dori Dumnezeu,cand va crede ca e de cuviinta.De cand am inceput sa ma rog asteptam un semn,ceva de la Sfantul Nectarie,ca sa vad daca mi-a auzit ruga si ma gandeam ca eram prea nerabdatoare,neinsemnata si necredincioasa ca sa primesc vreun semn.Dar,intr-o seara,cand am dat sa iau acatistul(in acatist aveam iconita Sfantului Mina si iconita Maicutei Domnului de la Manastirea Ghighiu)sa ma rog,mi-a cazut din mana,s-au rasfirat pe jos si un mic paianjen a iesit din acatist.Eu,atunci mai in gluma mai in serios am zis:”In 3 zile,3 saptamani,3 luni,3 ani voi primi o veste” si asa s-a si intamplat spre uimirea mea.La 3 zile am aflat ca nasa mea a ramas insarcinata,la 3 saptamani am aflat ca eu am ramas insarcinata,dupa ce am bagat dosarul de somaj.Nu-mi venea sa cred!Sunt foarte bucuroasa si am vrut sa impartasesc tuturor minunile savarsite de Sfantul Nectarie,Sfantul Mina.Trebuie doar sa crede-ti si sa va rugati!Stiti vorba aceea :”Credinta ta te-a mantuit!”Acum ma dau in continuare cu Mir pe burta pentru a avea un bebelus sanatos si ma rog si ii multumesc mereu Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru tot ce-a facut pentru noi.Tie iti multumim Sfinte Nectarie si Sfinte Mina si sa de-a Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fiti alaturi de noi pana la sfarsitul zilelor noastre.Doamne ajuta!Aliluia!

  45. Tatiana says:

    Si eu am simtit ca Sf Nectarie m-a ajutat de multe ori. Citesc in continuare Acatistul Lui si merg luni la Inst Parhon pt investigatii cu toata increderea in El. Bucura-te Sfinte Ierarh Nectarie Mare facatorule de minuni!

  46. petronela says:

    Si eu am simtit ajutorul Sfantului Nectarie atunci cand mama a fost diagnosticata cu carcinom ovarian .A urmat operatia, tratamentul chimio iar acum multumim Domnului la un an de la diagnostic analizele au iesit in limita normala.Multumim TATALUI CERESC,MAICII DOMNULUI SI SF. NECTARIE pt.tot ajutorul dat.

  47. Roua89 says:

    Si pe noi ne-a ajutat Sfantul Nectarie! Cred cu toata fiinta in El si nu stiu cum ii voi putea multumi. Eu cred in minuni, dar recunosc cu mare rusine ca in miezul necazului au fost momente de indoiala! Pana la urma am invins ispita, m-am rugat din tot sufletul plangand si minunea s-a intamplat. Sfantul Nectarie m-a auzit si m-a iertat. Fratele meu a reusit la un examen foarte greu si cred ca in mare parte datorita rugaciunilor. Astfel, dupa multa cheltuiala si emotie parintii nostri pot fi multumiti iar credinta ne-a fost intarita… Credeti din tot sufletul vostru si rugaciunea voastra va fi auzita.
    Nici mie nu-mi vine sa cred, dar asa este.. Dumnezeu sa va ajute…

  48. Miha says:

    Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie . Eu lucrez la o casa de amanet . In urma cu 2 ani , intr-o joi dimineata a venit o doamna sa achite un contract facut pe numele mamei sale .Desi am scos bonul fiscal corect , din neatentie am numarat banii gresit si m-am pacalit de 100 lei.Mi-am dat seama abia dupa ce plecase d-na. Cei 100 lei ar fi trebuit sa-mi fie opriti din salar .In acea perioada aveam probleme financiare pe care nu reuseam sa le rezolv.Dimineata urmatoare , in drum spre serviciu m-am oprit la biserica Sfantul Nectarie din Iasi , unde m-am rugat Sfantului sa ma ajute sa rezolv cumva problema banilor pierduti din neatentie.In aceeasi zi , a trecut prin fata amanetului mama d-nei . Am oprit-o si i-am explicat cum s-au intamplat lucrurile , iar ea mi-a dat cei 100 lei , precizand ca si ei i s-a parut cam putini bani , cand fiica sa i-a zis cat a dat pentru achitarea contractului.Sfantul Nectarie mi-a ascultat ruga atunci si sper din tot sufletul sa ma ajute in continuare atat pe mine cat si pe toti cei care ii cer ajutorul.

  49. Simona says:

    Buna ziua,

    Ma numesc Simona si am scris un comentariu mai sus, pe data de 22 dec 2010 la ora 14:51. Vreau sa va spun ca Sf Nectarie ne-a auzit rugaciunile! Vreau sa i multumesc Sfantului Nectarie pentru ca l-a ajutat pe sotul meu sa si gaseasca un serviciu iar eu am reusit sa nasc o fetita frumoasa care este viata noastra. De anul trecut, cand ma rugam la sf Nectarie, si i am citit acatistul, si pana acum am reusit sa ne casatorim, sa facem nunta si botezul fiicei noastre si sotul sa si gaseasca un servici. II MULTUMESC SF NECTARIE PENTRU TOT SI IL ROG SA NU NE ABANDONEZE NICI DE ACUM INAINTE DESI SUNTEM TOT PACATOSI SI PARCA MERGEM MAI RAR LA BISERICA! Nu va pierdeti speranta si credinta oricat de greu ar fi! Dumnezeu si sfintii sai sa fie cu noi si sa ne ierte! Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>