Comentarii la: Totusi, Hristos a pus mana si pe bici… http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/ „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” - Alice Cooper Tue, 05 May 2009 03:36:01 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 By: Fabian S http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2133 Fabian S Mon, 04 May 2009 17:22:25 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2133 Corect ultimul coment. f bine spus despre stramosii masonilor de azi. Bravo! Corect ultimul coment. f bine spus despre stramosii masonilor de azi.
Bravo!

]]>
By: Dan http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2132 Dan Mon, 04 May 2009 15:57:23 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2132 Hristos a inviat! Iata ce spune Sfantul Ioan Gura-de-Aur despre acest episod in "Omiliile la Matei" (pag. 769 in editia publicata de IBMBOR): "Despre alungarea vanzatorilor din templu vorbeste si evanghelistul Ioan; dar el, la inceputul Evangheliei; Matei, la sfarsit. De aceea e cu putinta ca aceasta sa se fi intamplat de doua ori si in diferite timpuri. [...] Aceasta este vina mai mare a iudeilor, ca desi Hristos alungase de doua ori pe vanzatori din templu, ei continuau sa faca acolo comert si sa-I spuna ca este impotriva lui Dumnezeu, cand ar fi trebuit ca dintr-o fapta ca aceasta a lui Hristos sa-si dea seama cat de mult Il cinsteste El pe Tatal si sa-I cunoasca puterea Lui. Facuse doar atatea minuni si vazusera ca faptele Lui sunt de acord cu cuvintele Sale. Dar iudeii nu s-au lasat convinsi, ci s-au maniat; si doar il auzisera pe profetul Ioan Botezatorul strigandu-le cine e Hristos, iar pe copii, cu toata varsta lor, strigandu-I: "Osana". De aceea si El il ia pe profetul Isaia ca acuzatorul lor, spunand: "Casa Mea, casa de rugaciune se va chema". Asadar, se pare ca Hristos a facut aceasta tocmai pentru ca era (este) Hristos, pentru ca fariseii sa se convinga o data in plus de adevarul marturisirii si misiunii sale. Domnul sa ne lumineze pe toti! Hristos a inviat!
Iata ce spune Sfantul Ioan Gura-de-Aur despre acest episod in “Omiliile la Matei” (pag. 769 in editia publicata de IBMBOR): “Despre alungarea vanzatorilor din templu vorbeste si evanghelistul Ioan; dar el, la inceputul Evangheliei; Matei, la sfarsit. De aceea e cu putinta ca aceasta sa se fi intamplat de doua ori si in diferite timpuri. [...] Aceasta este vina mai mare a iudeilor, ca desi Hristos alungase de doua ori pe vanzatori din templu, ei continuau sa faca acolo comert si sa-I spuna ca este impotriva lui Dumnezeu, cand ar fi trebuit ca dintr-o fapta ca aceasta a lui Hristos sa-si dea seama cat de mult Il cinsteste El pe Tatal si sa-I cunoasca puterea Lui. Facuse doar atatea minuni si vazusera ca faptele Lui sunt de acord cu cuvintele Sale. Dar iudeii nu s-au lasat convinsi, ci s-au maniat; si doar il auzisera pe profetul Ioan Botezatorul strigandu-le cine e Hristos, iar pe copii, cu toata varsta lor, strigandu-I: “Osana”. De aceea si El il ia pe profetul Isaia ca acuzatorul lor, spunand: “Casa Mea, casa de rugaciune se va chema”.
Asadar, se pare ca Hristos a facut aceasta tocmai pentru ca era (este) Hristos, pentru ca fariseii sa se convinga o data in plus de adevarul marturisirii si misiunii sale.
Domnul sa ne lumineze pe toti!

]]>
By: Cineva http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2131 Cineva Mon, 04 May 2009 13:03:07 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2131 Este o diferenta FUNDAMENTALA care iti scapa. Oricine poate pune mana pe bici, indiferent ca are sau nu "mandat" de sus, dar NIMENI nu poate face ce a facut Maria Egipteanca daca nu are "mandat" de sus. Oricine poate sa zica "eu pun mana pe bici ca asa a facut si Hristos", dar putin pot sa zica (si sa faca) "eu am sa fiu ca Maria Egipteanca". Dintre cei cu ravna, multi inclina sa se incadreze in prima categorie, prea putin in a doua. De ce? Prima este accesibila, usoara, sugereaza un statut de sfintenie (sau nevointa) usor de atins (binenteles, deoarece e chiar la indemana firii pamantest), pe cand a doua..deh.. "Caldicei" pot fi si cei care agita biciul in stanga si dreapta cu mare foc, crezand ca asta inseamna sa fii "fierbinte". Personal, nu cred ca genul asta de "fierbinteala" a recomandat-o Hristos. In ceea ce priveste originala interpretare pe care o dai Scripturii, ea este cu "directie" dar prin scoatere de context. Acei camatari erau in TEMPLU, care pe atunci era casa lui Dumnezeu. De altfel isi si motiveaza actiunea astfel: "Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!" (Matei 21:13, Marcu 11:17, Luca 19:46). Deci actiunea era indreptata impotriva celor "dinauntru" nu a celor din afara, si in mod special de cei care profitau MATERIAL de pe urma religiei. Ceea ce nu prea se incadreaza cu ceea ce preferi tu sa vezi in povestea asta. Dar stai linistit, daca vrei sa scoti biciul/sabia impotriva celor enuntati de tine, presupunand ca ai asa ceva si sunt vulnerabili la ceea ce ai si esti pregatit sa-ti asumi consecintele, nimeni nu te opreste. Indiferent daca e sau nu cu binecuvantare de sus. Doar sa nu se intample ca in povestea aia: "unde dai si unde crapa". Este o diferenta FUNDAMENTALA care iti scapa.

Oricine poate pune mana pe bici, indiferent ca are sau nu “mandat” de sus, dar NIMENI nu poate face ce a facut Maria Egipteanca daca nu are “mandat” de sus.

Oricine poate sa zica “eu pun mana pe bici ca asa a facut si Hristos”, dar putin pot sa zica (si sa faca) “eu am sa fiu ca Maria Egipteanca”.
Dintre cei cu ravna, multi inclina sa se incadreze in prima categorie, prea putin in a doua.
De ce?
Prima este accesibila, usoara, sugereaza un statut de sfintenie (sau nevointa) usor de atins (binenteles, deoarece e chiar la indemana firii pamantest), pe cand a doua..deh..

“Caldicei” pot fi si cei care agita biciul in stanga si dreapta cu mare foc, crezand ca asta inseamna sa fii “fierbinte”.

Personal, nu cred ca genul asta de “fierbinteala” a recomandat-o Hristos.

In ceea ce priveste originala interpretare pe care o dai Scripturii, ea este cu “directie” dar prin scoatere de context.
Acei camatari erau in TEMPLU, care pe atunci era casa lui Dumnezeu.

De altfel isi si motiveaza actiunea astfel: “Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!” (Matei 21:13, Marcu 11:17, Luca 19:46).

Deci actiunea era indreptata impotriva celor “dinauntru” nu a celor din afara, si in mod special de cei care profitau MATERIAL de pe urma religiei.

Ceea ce nu prea se incadreaza cu ceea ce preferi tu sa vezi in povestea asta.

Dar stai linistit, daca vrei sa scoti biciul/sabia impotriva celor enuntati de tine, presupunand ca ai asa ceva si sunt vulnerabili la ceea ce ai si esti pregatit sa-ti asumi consecintele, nimeni nu te opreste.
Indiferent daca e sau nu cu binecuvantare de sus.

Doar sa nu se intample ca in povestea aia: “unde dai si unde crapa”.

]]>
By: http://saccsiv.wordpress.com/ http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2130 http://saccsiv.wordpress.com/ Mon, 04 May 2009 09:26:32 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2130 Daca spunem “Hristos a scos biciul, dar era Fiul lui Dumnezeu” sau “Nicolae l-a palmuit pe Arie, dar era Nicolae”, din nefericire putem extinde si adauga: “Maria Egipteanca s-a chinuit cu duhul desfranarii 17 ani in pustiu, dar era Maria Egipteanca”. Acest tip nefericit de gandire poate duce usor-usor spre starea de caldicel. Un preot mi-a spus de curand ca marele duhovnic Ioanichie Balan si-a permis sa spuna ce a spus despre modalitatea de atac a ELITELOR impotriva ortodoxiei deoarece era batran, nu ca el matur si cu familie … Pentru cine n-a ascultat acele cuvinte ale staretului, vizionati va rog filmele de la: http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/30/ioanichie-balan-comunismul-si-evreii-%e2%80%9c-traim-vremuri-apocaliptice-%e2%80%9c-%e2%80%93-video/ Mai trebuie observata o chestiune extrem de importanta, aceea ca Domnul nostru Iisus Hristos a scos biciul impotriva schimbatorilor de bani din templu, adica a stramosilor actualilor camatari planetari, finantatorii sinistrii ale varfurilor masoneriei si al promovarii ecumenismului, sodomiei si avorturilor, declansatorii revolutiilor si razboaielor mondiale, creatorii Ligii Natiunilor, ale ONU si ai Uniunii Europene, etape ale GUVERNULUI MONDIAL, creatorii Federal Reserve, FMI si Bancii Mondiale. http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/30/personalitati-si-organizatii-evreul-mayer-amschel-rothschild-scutul-rosu-intemeietorul-celei-mai-puternice-familii-din-istoria-moderna-a-omenirii-si-creatorul-ordinului-iluminatii/ Daca spunem “Hristos a scos biciul, dar era Fiul lui Dumnezeu” sau “Nicolae l-a palmuit pe Arie, dar era Nicolae”, din nefericire putem extinde si adauga: “Maria Egipteanca s-a chinuit cu duhul desfranarii 17 ani in pustiu, dar era Maria Egipteanca”. Acest tip nefericit de gandire poate duce usor-usor spre starea de caldicel. Un preot mi-a spus de curand ca marele duhovnic Ioanichie Balan si-a permis sa spuna ce a spus despre modalitatea de atac a ELITELOR impotriva ortodoxiei deoarece era batran, nu ca el matur si cu familie … Pentru cine n-a ascultat acele cuvinte ale staretului, vizionati va rog filmele de la:

http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/30/ioanichie-balan-comunismul-si-evreii-%e2%80%9c-traim-vremuri-apocaliptice-%e2%80%9c-%e2%80%93-video/

Mai trebuie observata o chestiune extrem de importanta, aceea ca Domnul nostru Iisus Hristos a scos biciul impotriva schimbatorilor de bani din templu, adica a stramosilor actualilor camatari planetari, finantatorii sinistrii ale varfurilor masoneriei si al promovarii ecumenismului, sodomiei si avorturilor, declansatorii revolutiilor si razboaielor mondiale, creatorii Ligii Natiunilor, ale ONU si ai Uniunii Europene, etape ale GUVERNULUI MONDIAL, creatorii Federal Reserve, FMI si Bancii Mondiale.

http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/30/personalitati-si-organizatii-evreul-mayer-amschel-rothschild-scutul-rosu-intemeietorul-celei-mai-puternice-familii-din-istoria-moderna-a-omenirii-si-creatorul-ordinului-iluminatii/

]]>
By: Cineva http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2128 Cineva Mon, 04 May 2009 07:59:36 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2128 Pai nu invocau fariseii Scripturile ca model si baza pentru comportamentul lor? Faa de ei, unii crestini au facut doar un foarte mic pas inainte, pentru acelasi model si gen de comportament invoca (pe langa Scripturi) pe Iisus, Sfanta Traditie, Sf. Parinti, etc.. Ateii au sa zica ca modelul este problema. Fariseii, ca modelul este perfect si deci si modul lor (neinspirat) de a-l imita adliteram indiferent de context TREBUIE sa fie perfect. Ei nu pot sa realizeze ca problema este pana la urma omul si modul lui specific de a se raporta la "model", indiferent care ar fi el. Astea se cheama vicii ascunse si trebuie un pic de discernamnt ca sa vezi dincolo de modelul (ideal) invocat. Discernamant care un ateu sau un fariseu nu-l va avea niciodata. Pana la pocainta. Pai nu invocau fariseii Scripturile ca model si baza pentru comportamentul lor?

Faa de ei, unii crestini au facut doar un foarte mic pas inainte, pentru acelasi model si gen de comportament invoca (pe langa Scripturi) pe Iisus, Sfanta Traditie, Sf. Parinti, etc..

Ateii au sa zica ca modelul este problema.
Fariseii, ca modelul este perfect si deci si modul lor (neinspirat) de a-l imita adliteram indiferent de context TREBUIE sa fie perfect.

Ei nu pot sa realizeze ca problema este pana la urma omul si modul lui specific de a se raporta la “model”, indiferent care ar fi el.

Astea se cheama vicii ascunse si trebuie un pic de discernamnt ca sa vezi dincolo de modelul (ideal) invocat.
Discernamant care un ateu sau un fariseu nu-l va avea niciodata.
Pana la pocainta.

]]>
By: Ion de la Chiuiesti http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2126 Ion de la Chiuiesti Sun, 03 May 2009 22:21:39 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2126 Nu e vorba doar de Iisus. Amintiti-va de Sf. Nicolae cand l-a palmuit pe Arie. Probabil daca avea un bici la indemana, il folosea. Asa a salvat ceea ce trebuia salvat. Nu e vorba doar de Iisus. Amintiti-va de Sf. Nicolae cand l-a palmuit pe Arie. Probabil daca avea un bici la indemana, il folosea. Asa a salvat ceea ce trebuia salvat.

]]>
By: Alt-cineva http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2125 Alt-cineva Sun, 03 May 2009 19:40:22 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2125 Pt. cineva: Si Sf. Nicolae i-a dat o palma lui Arie... Bineinteles, carcotasii vor spune: Da, dar el era Sf. Nicolae. De acord. Dar nu sfintii sunt dreptarul nostru? Sau pe cine ar trebui sa luam de exemplu? Pe "carturari"? Doamne fereste! Pt. cineva:

Si Sf. Nicolae i-a dat o palma lui Arie…
Bineinteles, carcotasii vor spune: Da, dar el era Sf. Nicolae.
De acord. Dar nu sfintii sunt dreptarul nostru? Sau pe cine ar trebui sa luam de exemplu? Pe “carturari”? Doamne fereste!

]]>
By: Cineva http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2119 Cineva Fri, 01 May 2009 20:34:30 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2119 Da, dar era Hristos. Vai de cei ce se cred ca El si in masura sa faca ce face El insa doar la ce sta si in puterea firii pamantesti. Iar de discernamant, ce sa mai vorbim.. Da, dar era Hristos.

Vai de cei ce se cred ca El si in masura sa faca ce face El insa doar la ce sta si in puterea firii pamantesti.
Iar de discernamant, ce sa mai vorbim..

]]>
By: andrei-gl http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2118 andrei-gl Fri, 01 May 2009 20:30:40 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2118 Unele lucruri intr-adevar nu trebuie acceptate, tolerate, etc. In special cand vine vorba de cele sfinte. Unele lucruri intr-adevar nu trebuie acceptate, tolerate, etc. In special cand vine vorba de cele sfinte.

]]>
By: Razboi întru Cuvânt » Noutati de Armindeni http://www.danionvasile.ro/blog/2009/04/30/totusi-hristos-a-pus-mana-si-pe-bici/comment-page-1/#comment-2117 Razboi întru Cuvânt » Noutati de Armindeni Fri, 01 May 2009 16:17:46 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=299#comment-2117 [...] Danion Vasile: Totusi, Hristos a pus mana si pe bici… [...] [...] Danion Vasile: Totusi, Hristos a pus mana si pe bici… [...]

]]>