Comentarii la: Conferinta “Ecumenism si fanatism” http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/ „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” - Alice Cooper Thu, 18 Jun 2009 16:59:25 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 By: gil http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-2305 gil Fri, 22 May 2009 18:54:54 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-2305 fatherbob esti cu un tupeu de vagabod,nu ai nici o legatura cu religia si ai o buna prietenie cu dracul,du te nene in gasca ta si fa acolo ce vrei dar lasa ne asa prosti,cu dogme,cu legi,cu sfinti...tu vrei sa fi fara lege e clar fa ce vrei dar nu ne mai plictisi cu praful tau securist!!! fatherbob esti cu un tupeu de vagabod,nu ai nici o legatura cu religia si ai o buna prietenie cu dracul,du te nene in gasca ta si fa acolo ce vrei dar lasa ne asa prosti,cu dogme,cu legi,cu sfinti…tu vrei sa fi fara lege e clar fa ce vrei dar nu ne mai plictisi cu praful tau securist!!!

]]>
By: rafaela http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1349 rafaela Tue, 29 Jul 2008 10:25:15 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1349 eu am o dilema.... daca toate religiile sunt la fel, cum multi sustin de altfel: 1. de ce doar la ortodocsi are loc minunea luminii de Pasti?(in fiecare an!) 2. de ce Aghiazma ortodoxa nu se strica? 3. de ce sunt atatia sfinti ortodocsi cu moaste care fac mininuni in mod concret? 4. de ce monahii si monahiile ortodoxe au chipul luminat si bucuros? 5. de ce acolo unde se pastreaza adevarata ortodoxie oamenii traiesc in pace si ei intre ei si cu intreaga natura? Ciudat nu?....dar asa e :) eu am o dilema….
daca toate religiile sunt la fel, cum multi sustin de altfel:
1. de ce doar la ortodocsi are loc minunea luminii de Pasti?(in fiecare an!)
2. de ce Aghiazma ortodoxa nu se strica?
3. de ce sunt atatia sfinti ortodocsi cu moaste care fac mininuni in mod concret?
4. de ce monahii si monahiile ortodoxe au chipul luminat si bucuros?
5. de ce acolo unde se pastreaza adevarata ortodoxie oamenii traiesc in pace si ei intre ei si cu intreaga natura?
Ciudat nu?….dar asa e :)

]]>
By: lonelyshepherd http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1319 lonelyshepherd Sun, 13 Jul 2008 22:25:54 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1319 Va rog din suflet,fratilor,nu-i mai faceti jocul tapului iudeo-protestanto-sincretist raspunzandu-i!Sigur nu e preot ortodox si sigur nu e de la Administratia Patriarhala!Lasa-ti-l cu Itac,ca l-ati prins cu mata-n sac!E destul,credeti-ma! Va rog din suflet,fratilor,nu-i mai faceti jocul tapului iudeo-protestanto-sincretist raspunzandu-i!Sigur nu e preot ortodox si sigur nu e de la Administratia Patriarhala!Lasa-ti-l cu Itac,ca l-ati prins cu mata-n sac!E destul,credeti-ma!

]]>
By: crista http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1284 crista Sat, 28 Jun 2008 22:21:48 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1284 fratilor,fatherbob te(le)ologul impresioneaza prin ,,smerenie",limbaj si conceptia sa ,,luminata".Dar daca are dreptate cand spune ca multe fete inalte gandesc ca el?Corneanu a dovedit-o.Miroase a sfarsitul lumii.Mai stiu eu un doctorand la Cluj care are niste coneptii obraznice personale despre ortodoxie de-ti vine sa mori.Astia cred ca reinventeaza ei ortodoxia.Numai ca-si ascunde conceptiile.Dar ala e schizofrenic, fiul unui doctor ginecolog cu multe avorturi,are vedenii, vai de el, bietul. fratilor,fatherbob te(le)ologul impresioneaza prin ,,smerenie”,limbaj si conceptia sa ,,luminata”.Dar daca are dreptate cand spune ca multe fete inalte gandesc ca el?Corneanu a dovedit-o.Miroase a sfarsitul lumii.Mai stiu eu un doctorand la Cluj care are niste coneptii obraznice personale despre ortodoxie de-ti vine sa mori.Astia cred ca reinventeaza ei ortodoxia.Numai ca-si ascunde conceptiile.Dar ala e schizofrenic, fiul unui doctor ginecolog cu multe avorturi,are vedenii, vai de el, bietul.

]]>
By: Tiberiu http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1240 Tiberiu Wed, 18 Jun 2008 21:45:46 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1240 Mai, cred ca fatherbob e vreun seminarist glumet, nu-i mai dati atentie... Daca intr-adevar e preot, profesor, etc. si crede cu adevarat ca ceea ce spune e bun si sustinut de majoritate, sa isi dea numele adevarat (sper ca nu ii e frica..."fricosii nu vor intra in Imparatia Cerurilor"- Apocalipsa) Mai, cred ca fatherbob e vreun seminarist glumet, nu-i mai dati atentie…

Daca intr-adevar e preot, profesor, etc. si crede cu adevarat ca ceea ce spune e bun si sustinut de majoritate, sa isi dea numele adevarat (sper ca nu ii e frica…”fricosii nu vor intra in Imparatia Cerurilor”- Apocalipsa)

]]>
By: manuela http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1230 manuela Sun, 15 Jun 2008 18:27:47 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1230 fatherbob de smerenie ai auzit daca tot esti expert in teologie.in fata lui DUMNEZEU nu suntem elite si semianalfabeti ci suntem egali ai citit vreodata despre asta? fatherbob de smerenie ai auzit daca tot esti expert in teologie.in fata lui DUMNEZEU nu suntem elite si semianalfabeti ci suntem egali ai citit vreodata despre asta?

]]>
By: fatherbob http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1226 fatherbob Sat, 14 Jun 2008 19:27:33 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1226 catre Teoclau - parintele Ioan, ori Gheorghe. Nu vei apartine niciodata unei elite de nici un fel, limbajul tau saraccacios de politruc, as putea spune chiar cacacios, arata o inteligenta sub medie. Imi ti mie lectii de doctrina tu un semianalfabet. nu uita cizmare ca vorbesti cu un expert in teologie! catre Teoclau - parintele Ioan, ori Gheorghe. Nu vei apartine niciodata unei elite de nici un fel, limbajul tau saraccacios de politruc, as putea spune chiar cacacios, arata o inteligenta sub medie. Imi ti mie lectii de doctrina tu un semianalfabet. nu uita cizmare ca vorbesti cu un expert in teologie!

]]>
By: Andra http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1222 Andra Sat, 14 Jun 2008 10:16:58 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1222 "-Parinte, adica mandria poate duce la indracire? - Da. Sa presupunem ca cineva face o greseala si se indreptateste pe sine. Daca ceilalti ii spun un cuvant ca sa-l ajute, acela spune ca il nedreptatesc, si crezand ca este mai bun decat aceia, ii judeca. Apoi incepe incet-incet sa-i judece si pe sfinti. Mai intai pe cei mai noi, apoi si pe cei mai vechi: "Acela nu a facut minuni, celalalt a facut aceea...". Apoi dupa putin inainteaza si incepe sa judece Sinoadele: "Si Sinoadele, in felul in care au hotarat...", prin urmare, nici Sinoadele nu au acrivie, dupa parerea lui. Si in cele din urma ajunge sa spuna: "Iar Dumnezeu de ce face acestea?" Ei, cand ajunge omul in punctul acesta, nu innebuneste, ci se indraceste." (Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicesti, vol III, Nevointa Duhovniceasca, pag 211) “-Parinte, adica mandria poate duce la indracire?
- Da. Sa presupunem ca cineva face o greseala si se indreptateste pe sine. Daca ceilalti ii spun un cuvant ca sa-l ajute, acela spune ca il nedreptatesc, si crezand ca este mai bun decat aceia, ii judeca. Apoi incepe incet-incet sa-i judece si pe sfinti. Mai intai pe cei mai noi, apoi si pe cei mai vechi: “Acela nu a facut minuni, celalalt a facut aceea…”. Apoi dupa putin inainteaza si incepe sa judece Sinoadele: “Si Sinoadele, in felul in care au hotarat…”, prin urmare, nici Sinoadele nu au acrivie, dupa parerea lui. Si in cele din urma ajunge sa spuna: “Iar Dumnezeu de ce face acestea?” Ei, cand ajunge omul in punctul acesta, nu innebuneste, ci se indraceste.”
(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicesti, vol III, Nevointa Duhovniceasca, pag 211)

]]>
By: Maria http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1220 Maria Sat, 14 Jun 2008 05:12:49 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1220 Cum ajuta "sfintii catolici": "Va multumesc pentru articolul asta. Cautam de mult timp un raspuns in legatura cu stigmatele lui Padre Pio. In sfarsit l-am gasit. Multi se afla in inselare si il considera sfant. Dar Sfantul Anton (cel cu noua zile de rugaciune-9 marti) cum e? Va intreb pentru ca in unele biserici ortodoxe, se mai afla cate o statuie a acestui sfant. Mie nu-mi place deloc. In urma cu cativa ani, mama s-a rugat acestui sfant catolic (pentru a-l izbavi de alcoolism pe tata). In ziua in care s-a incheiat sirul de 9 marti, tata a venit acasa si dintr-un lucru neinsemnat, ne-am certat. Mi-a smuls parul, mi-a pus genunchiul pe piept si m-a strans de gat.Atunci aveam 20 de ani. Cu greu am reusit sa respir, sa scap. Nu cred ca era constient de ceea ce facea. Azi nu isi mai aminteste nimic, cred. Si nu am mai pomenit despre asta. Mama s-a speriat, s-a spovedit la un parinte si i-a spus la cine s-a rugat, iar raspunsul parintelui a fost: noi avem sfintii nostri, la care e bine sa ne rugam, nu la sfintii catolici. De atunci mama a aruncat carticica cu rugaciunile din zilele de marti. Nu a vrut sa mai auda nimic de sf. Anton. Apoi s-a rugat timp de 8 ani, ascultand sfatul unui preot ortodox, a citit din psaltire, a citit acatiste (acatistul Domnului nostru Iisus Hristos), s-a rugat mult pentru tata, si tata s-a schimbat mult in bine! Nu mai bea si e nelipsit de la biserica! Dar intr-o zi tata a adus o iconita cu sf. Anton pe care a primit-o de la cineva, si eu as vrea sa o arunc, dar am o mare retinere. Doamne ajuta!" http://sceptik.wordpress.com/2008/02/16/un-inselat-cel-mai-mare-sfant-catolic Cum ajuta “sfintii catolici”:
“Va multumesc pentru articolul asta. Cautam de mult timp un raspuns in legatura cu stigmatele lui Padre Pio. In sfarsit l-am gasit. Multi se afla in inselare si il considera sfant.
Dar Sfantul Anton (cel cu noua zile de rugaciune-9 marti) cum e?
Va intreb pentru ca in unele biserici ortodoxe, se mai afla cate o statuie a acestui sfant. Mie nu-mi place deloc.
In urma cu cativa ani, mama s-a rugat acestui sfant catolic (pentru a-l izbavi de alcoolism pe tata). In ziua in care s-a incheiat sirul de 9 marti, tata a venit acasa si dintr-un lucru neinsemnat, ne-am certat. Mi-a smuls parul, mi-a pus genunchiul pe piept si m-a strans de gat.Atunci aveam 20 de ani. Cu greu am reusit sa respir, sa scap. Nu cred ca era constient de ceea ce facea. Azi nu isi mai aminteste nimic, cred. Si nu am mai pomenit despre asta. Mama s-a speriat, s-a spovedit la un parinte si i-a spus la cine s-a rugat, iar raspunsul parintelui a fost: noi avem sfintii nostri, la care e bine sa ne rugam, nu la sfintii catolici. De atunci mama a aruncat carticica cu rugaciunile din zilele de marti. Nu a vrut sa mai auda nimic de sf. Anton. Apoi s-a rugat timp de 8 ani, ascultand sfatul unui preot ortodox, a citit din psaltire, a citit acatiste (acatistul Domnului nostru Iisus Hristos), s-a rugat mult pentru tata, si tata s-a schimbat mult in bine! Nu mai bea si e nelipsit de la biserica! Dar intr-o zi tata a adus o iconita cu sf. Anton pe care a primit-o de la cineva, si eu as vrea sa o arunc, dar am o mare retinere.
Doamne ajuta!”

http://sceptik.wordpress.com/2008/02/16/un-inselat-cel-mai-mare-sfant-catolic

]]>
By: Maria http://www.danionvasile.ro/blog/2008/05/27/conferinta-ecumenism-si-fanatism/comment-page-1/#comment-1219 Maria Sat, 14 Jun 2008 05:08:19 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=129#comment-1219 Celor "uimiti" de stigmate si lui Bobita: "Cine a fost Padre Pio? Un exemplu clar de inselare este si in cazul lui Padre Pio. Acesta, sustin catolicii, ar fi intrat in contact cu Sfintiii Ingeri si cu Fecioara Maria, inca din copilarie. Ba chiar a renuntat la timpul alocat cercetarii Scripturilor pentru a avea mai mult timp de conversatie cu puterile celeste. Asa se face ca, primind inselarea, Padre Pio s-a indracit. Numai ca diavolul nu se putea manifesta in toata rautatea lui pentru a nu-i speria pe viitorii ucenici si a nu se da de gol. La 6 mai 1913, Padre Pio scrie duhovnicului sau: “Ma simt arzand cu totul, fara foc. Mii de flacari ma consuma; simt ca mor in continuu si totusi sunt viu”. Din marturiile celor apropiati lui Padre Pio, cunoastem ca temperatura acestuia oscila pe timpul crizelor demonice intre 48 si 52 de grade Celsius! Cei naivi considera aceasta un efect al daruirii sale catre Dumnezeu, dar noi stim ca unirea cu Dumnezeu nu provoaca durere. Mai mult, daca citim marturiile din viata yoghinilor, vom constata ca si acolo s-au manifestat astfel de cazuri, ceea ce ne face sa credem ca Padre Pio nu a simtit caldura raiului ci focul iadului. Iar din Traditia ortodoxa stim ca febra este des intalnita in cazurile de demonizare [Ioan 4,2; Fapte 28, 1]. Cativa ani mai tarziu, Padre Pio intra intr-un fel de transa, pierzandu-si cunostinta si cazand la podea, inconstient. Deoarece aceasta se intampla mai ales in biserica, paraclisierul Michele Pilla se sperie la inceput, dar ulterior lasa cheia in usa, astfel incat padre Pio sa poata incuia cand isi va reveni. In termeni medicali, aceasta se cheama epilepsie, iar epilepsia este tot o forma de demonizare. Oare cati dintre Sfintii Parinti Rasariteni au fost cuprinsi de frisoane, febra, tremurau si se aruncau pe jos, zacand inconstienti? Si presupunand ca au fost rapiti in vedenie, oare cati se laudau cu asta? Cititi in Epistola a doua catre Corinteni, a Sfantului Apostol Pavel, capitolul 12, versetul 1 si o sa vedeti pilda de smerenie. Acolo, Sfantul Pavel vorbeste la persoana a treia despre el cand zice ca stie pe cineva care a fost rapit cu duhul, desi chiar el a fost acea persoana. Dar trufia omeneasca, mai ales a apusenilor care dintotdeauna s-au crezut superiori, nu are oprelisti. O data, Padre Pio a spus: “… ma rog lui Iisus sa verse asupra mea toate necazurile pregatite pentru pacatosi si sufletele din purgatoriu…”. Daca padre Pio ar fi fost cu adevarat sfant ar fi cunoscut ca nu exista asa ceva ca purgatoriul, ca aceasta este o inventie catolica fara nici un temei in Sfanta Scriptura sau in Sfanta Traditie. La 20 septembrie 1918, inselarea atinge apogeul: pe corpul lui Padre Pio apar stigmatele (ranile) Mantuitorului. Dureri cumplite si sange siroind din abundenta. Si Padre Pio se credea sfant… Pe 1 septembrie cinstim pe Sfantul Simeon Stalpnicul. Acesta a avut urmatoarea vedenie: fiind foarte ravnitor la rugaciune, diavolul vrand sa-l piarda, i-a aparut intr-o caleasca de foc zicandu-i ca este ingerul Domnului, trimis de El, pentru a-l rapi la cer, in ceata Sfintilor. Sfantul Simeon pune un picior in trasura, dar Sfantul Inger Pazitor ii da in gand sa-si faca Sfanta Cruce. In acel moment, vedenia se naruie, nu inainte ca diavolul sa-i raneasca piciorul cu o sabie. Asadar iata pretul platit pentru inselare. Sfantul Simeon cu o rana la picior in care se vor cuibari viermi ce-l vor manca de viu, iar Padre Pio cu dureri cumplite si atacuri demonice. Insa Sfantul Simeon s-a trezit si s-a pocait, in timp ce Padre Pio primeste inselarea motiv pentru care demonii il ataca. Oare atat de impovaratoare este sfintenia? Ce s-o fi intamplat cu viata linistita a Sfintilor de prin Paterice? Un alt eveniment din viata lui Padre Pio ne pune pe ganduri, apropos de patania Sfantului Simeon: in timp ce spovedea in biserica, un personaj ceresc i-a strapuns inima cu o lance inrosita in foc. Acest atac a lasat un semn fizic si a fost interpretat ca o binecuvantare. Cata inselare! Si cand te gandesti ca au mai fost asemenea cazuri in biserica catolica: Teresa de Avila, Francisc de Assisi, Marguerita Alacoque, si altii…" Cititi aici: http://sceptik.wordpress.com/2008/02/16/un-inselat-cel-mai-mare-sfant-catolic Cititi si aici: http://www.ortodoxie-catolicism.ro/5/comparatie-francisc-assisis-sfantul-serafim-sarov/ Doamne,ajuta! Celor “uimiti” de stigmate si lui Bobita:

“Cine a fost Padre Pio?
Un exemplu clar de inselare este si in cazul lui Padre Pio. Acesta, sustin catolicii, ar fi intrat in contact cu Sfintiii Ingeri si cu Fecioara Maria, inca din copilarie. Ba chiar a renuntat la timpul alocat cercetarii Scripturilor pentru a avea mai mult timp de conversatie cu puterile celeste. Asa se face ca, primind inselarea, Padre Pio s-a indracit. Numai ca diavolul nu se putea manifesta in toata rautatea lui pentru a nu-i speria pe viitorii ucenici si a nu se da de gol. La 6 mai 1913, Padre Pio scrie duhovnicului sau: “Ma simt arzand cu totul, fara foc. Mii de flacari ma consuma; simt ca mor in continuu si totusi sunt viu”. Din marturiile celor apropiati lui Padre Pio, cunoastem ca temperatura acestuia oscila pe timpul crizelor demonice intre 48 si 52 de grade Celsius! Cei naivi considera aceasta un efect al daruirii sale catre Dumnezeu, dar noi stim ca unirea cu Dumnezeu nu provoaca durere. Mai mult, daca citim marturiile din viata yoghinilor, vom constata ca si acolo s-au manifestat astfel de cazuri, ceea ce ne face sa credem ca Padre Pio nu a simtit caldura raiului ci focul iadului. Iar din Traditia ortodoxa stim ca febra este des intalnita in cazurile de demonizare [Ioan 4,2; Fapte 28, 1].

Cativa ani mai tarziu, Padre Pio intra intr-un fel de transa, pierzandu-si cunostinta si cazand la podea, inconstient. Deoarece aceasta se intampla mai ales in biserica, paraclisierul Michele Pilla se sperie la inceput, dar ulterior lasa cheia in usa, astfel incat padre Pio sa poata incuia cand isi va reveni. In termeni medicali, aceasta se cheama epilepsie, iar epilepsia este tot o forma de demonizare.

Oare cati dintre Sfintii Parinti Rasariteni au fost cuprinsi de frisoane, febra, tremurau si se aruncau pe jos, zacand inconstienti? Si presupunand ca au fost rapiti in vedenie, oare cati se laudau cu asta? Cititi in Epistola a doua catre Corinteni, a Sfantului Apostol Pavel, capitolul 12, versetul 1 si o sa vedeti pilda de smerenie. Acolo, Sfantul Pavel vorbeste la persoana a treia despre el cand zice ca stie pe cineva care a fost rapit cu duhul, desi chiar el a fost acea persoana. Dar trufia omeneasca, mai ales a apusenilor care dintotdeauna s-au crezut superiori, nu are oprelisti.

O data, Padre Pio a spus: “… ma rog lui Iisus sa verse asupra mea toate necazurile pregatite pentru pacatosi si sufletele din purgatoriu…”. Daca padre Pio ar fi fost cu adevarat sfant ar fi cunoscut ca nu exista asa ceva ca purgatoriul, ca aceasta este o inventie catolica fara nici un temei in Sfanta Scriptura sau in Sfanta Traditie.

La 20 septembrie 1918, inselarea atinge apogeul: pe corpul lui Padre Pio apar stigmatele (ranile) Mantuitorului. Dureri cumplite si sange siroind din abundenta. Si Padre Pio se credea sfant… Pe 1 septembrie cinstim pe Sfantul Simeon Stalpnicul. Acesta a avut urmatoarea vedenie: fiind foarte ravnitor la rugaciune, diavolul vrand sa-l piarda, i-a aparut intr-o caleasca de foc zicandu-i ca este ingerul Domnului, trimis de El, pentru a-l rapi la cer, in ceata Sfintilor. Sfantul Simeon pune un picior in trasura, dar Sfantul Inger Pazitor ii da in gand sa-si faca Sfanta Cruce. In acel moment, vedenia se naruie, nu inainte ca diavolul sa-i raneasca piciorul cu o sabie. Asadar iata pretul platit pentru inselare. Sfantul Simeon cu o rana la picior in care se vor cuibari viermi ce-l vor manca de viu, iar Padre Pio cu dureri cumplite si atacuri demonice. Insa Sfantul Simeon s-a trezit si s-a pocait, in timp ce Padre Pio primeste inselarea motiv pentru care demonii il ataca. Oare atat de impovaratoare este sfintenia? Ce s-o fi intamplat cu viata linistita a Sfintilor de prin Paterice? Un alt eveniment din viata lui Padre Pio ne pune pe ganduri, apropos de patania Sfantului Simeon: in timp ce spovedea in biserica, un personaj ceresc i-a strapuns inima cu o lance inrosita in foc. Acest atac a lasat un semn fizic si a fost interpretat ca o binecuvantare. Cata inselare! Si cand te gandesti ca au mai fost asemenea cazuri in biserica catolica: Teresa de Avila, Francisc de Assisi, Marguerita Alacoque, si altii…”

Cititi aici: http://sceptik.wordpress.com/2008/02/16/un-inselat-cel-mai-mare-sfant-catolic
Cititi si aici: http://www.ortodoxie-catolicism.ro/5/comparatie-francisc-assisis-sfantul-serafim-sarov/
Doamne,ajuta!

]]>