Comunicat din partea “Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios”

In ultimele zile a fost lansata, in presa, o “perdea de fum” in chestiunea prezentei simbolurilor religioase in scoli, actiune menita sa mascheze o noua tentativa de inducere in eroare a opiniei publice.

Intrucat organizatiile care contesta in instanta Recomandarea nr. 323/2006 a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), aflata la originea scandalului, au fost ocolite sistematic de presa in solicitarea unor puncte de vedere, comunicam, pe aceasta cale, urmatoarele:

1. Nu a fost emisa nici o “decizie executorie” a vreunei instante din Romania, care sa oblige Ministerul Educatiei sa emita un ordin de eliminare a simbolurilor religioase din scoli. O asemenea “decizie” exista doar in mintile infierbantate ale unor ziaristi cu grave carente profesionale. Procesele la care se face referire nu implica Ministerul, ci CNCD si diverse organizatii ale societatii civile. Indiferent care ar fi deciziile instantelor, acestea nu pot avea ca efect “obligarea” unei terte parti.

2. Nici unul dintre procesele deschise de “Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” impotriva CNCD nu s-a incheiat, intrucat nu a fost emisa nici o decizie definitiva si irevocabila. Toate procesele sunt pe rolul instantelor.

3. Decizia CNCD nr. 323/2006 are caracter de RECOMANDARE. In ciuda afirmatiilor repetate obsesiv de persoane pentru care neo-iconoclasmul a devenit un scop in viata, MINISTERUL NU POATE FI OBLIGAT SA O PUNA IN APLICARE. Chiar in cazul in care un astfel de ordin va fi emis, el va fi, de asemenea, contestat imediat in instanta.

Dupa parerea noastra, miza atacurilor disperate, reluate in acest zile de gruparile ateiste cu complicitatea - voita sau nu - a unor ziare si posturi radio-tv, este dubla:

- sa induca in eroare opinia publica cu privire la o presupusa “obligatie” a Ministerului Educatiei de a emite un Ordin de interzicere a afisarii simbolurilor religioase in scoli si sa obisnuiasca opinia publica cu aceasta idee;
- speranta ca, odata ce curentul de opinie defavorabil se va fi “resemnat”, o viitoare conducere a Ministerului, indeajuns de obedienta intereselor cercurilor anti-romanesti si anti-crestine, va emite un astfel de ordin, fara teama de consecinte.

Ne adresam acum parintilor, cadrelor didactice, elevilor care se opun ideii eliminarii fortate si abuzive a simbolurilor religioase din scolile publice:

- NU DATI CREZARE ZVONURILOR. Nu exista nici o decizie judecatoreasca sau ordin care sa oblige in acest sens. Semnalati-ne orice caz in care se invoca astfel de “decizie” sau “ordin”.
- Primiti critic si cu MAXIMA CIRCUMSPECTIE informatiile aparute in presa, in special pe cele din Adevarul, Hotnews, Evenimentul Zilei, care s-au “distins” negativ in ultima campanie. Consultati pentru informare si site-ul web http://www.salvati-icoanele.info al “Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios”.

Va multumim,

“Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” reuneste eforturile civice si juridice de aparare a prezentei simbolurilor de credinta in spatiile publice.
Reprezentanti:
Victor Alexandru Roncea, Civic Media - 0722 361 410
Bogdan Ioan Stanciu, Provita Bucuresti - 0728 673 673

 

Bucuresti, 05/03/08