Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

În Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul o maică s-a îmbolnăvit foarte grav. Avea doar 24 de ani şi se numea Veronica. La început avea dureri de cap, apoi a început să o doară mâna dreaptă. Maicile au dus-o la un spital din Atena unde a stat patru luni şi jumătate şi, cu toate străduinţele medicilor, nu s-a văzut nici o îmbunătăţire. A fost adusă din nou la mănăstire, dar situaţia se înrăutăţea pe zi ce trecea. A fost dusă din nou la spital, dar, după o perioadă, medicii au spus că nu mai au ce-i face, deoarece nu mai are mult de trăit şi dacă vor, maicile pot să o ia la mănăstire.

Îi paralizase picioarele, o mână, iar capul nu mai putea să-l ridice. Permanent avea crize, iar temperatura nu scădea sub 39°. Doctorii au zis că măduva picioarelor se topise, transformându-se într-un lichid. Maica stareţă, împreună cu toate maicile, ştiind că nu mai are mult de trăit, s-au hotărât să o tundă în schima mare.
Dar iată ce ne-a povestit chiar maica Veronica:

„Era în Duminica Ortodoxiei, având o criză şi dureri mari, am văzut-o pe fosta stareţă a noastră care adormise întru Domnul. A venit la mine, m-a luat în braţe şi m-a dus într-o biserică a Maicii Domnului din Patra. În biserică era o Doamnă preaslăvită. Stareţa m-a lăsat într-un colţ şi s-a dus la acea Doamnă, pentru a vorbi cu ea. Am auzit şi eu discuţia lor. Stareţa a întrebat-o: «Doamna mea, ce se va întâmpla cu acest copil şi ce va fi cu crizele?». «Nu fi supărată, aceste crize nu o să le mai aibă». «Vai ce bucurie! a zis stareţa. Dar febra şi durerile de care suferă aşa tare, ce va fi cu ele?». «Să facă puţină răbdare; nu vezi cât se întristează maicile pentru dânsa? Ia gândeşte-te, dacă o vom lua, cât se vor mâhni! Nu fi tristă; nu va păţi nimic!». Şi zicând acestea, a plecat fără să o mai văd.

Apoi, fosta stareţă s-a întors spre mine şi a zis: «Copilul meu, să-i spui stareţei să facă cât mai repede ceea ce s-a hotărât, deoarece va ajuta mult. Ai grijă să nu uiţi ce ţi-am spus». Era vorba despre tunderea în schima mare, dar eu nu ştiam, deoarece în ultimele zile suferisem atât de mult de pe urma durerilor, încât nu mai ştiam ce se întâmpla în jurul meu şi nu mai recunoşteam pe nimeni. Durerile au continuat, iar doctorii au zis maicilor că duminică voi muri.

Sâmbătă am avut dureri foarte mari, iar pe la patru după-amiază am rugat-o pe maica Euniki să-mi facă o injecţie calmantă şi, în curând, am adormit. Nu după mult timp am auzit bătaie în uşă, dar nu am răspuns. M-am gândit în sinea mea: «Oare maica Euniki nu le-a spus că sunt obosită şi vreau să mă odihnesc? Oare cine să fie? m-am întrebat».

Deodată se deschide uşa şi văd intrând o Doamnă preaslăvită, un episcop şi un bărbat înalt care era îmbrăcat cu o manta (astăzi nu se mai obişnuieşte să se poarte aşa ceva). Doamna, văzându-mi privirea mirată, mi-a zis:

– Cred că te întrebi cine suntem şi de unde venim la ora aceasta. Eu sunt de la Mănăstirea Malevi şi de acolo vin, iar Preasfinţitul este Sfântul Nectarie din Eghina, iar el este ucenicul cel iubit al Domnului nostru şi locuieşte aici, este ocrotitorul vostru.

Între timp, s-a apropiat de mine şi mi-a zis:

– Eu am venit şi duminică. Aveam de gând să vin peste câteva zile ca să te ajut, dar ştiind că mâine vei lua schima mare, m-am gândit să vin astăzi şi să te ajut să te ridici, ca să poţi să-ţi începi rânduiala ta şi să te pregăteşti.

– Eu, Doamna mea, nu pot să stau pe picioarele mele, nu pot să mă mişc. Vin câte două-trei maici şi nu pot să mă facă bine. Dar dumneavoastră cum o să mă ajutaţi? Cum pot să-mi fac rânduiala mea, dacă mă doare aşa de tare?

– Copilul meu, de multe ori când copilul are o durere, un necaz, inima mamei doare şi mai mult. Pe mine m-au strigat atâţia copii pentru tine şi inima mea m-a durut. Chiar dacă Dumnezeu avea în planul Lui să te lase mulţi ani la pat, eu m-am rugat Stăpânului Hristos să vin să te vindec astăzi, pentru că inima mea nu mai suporta. Oare nu crezi în puterea lui Dumnezeu?

- Cred, i-am zis eu.

- Cele cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu, mi-a răspuns ea.

- Atunci de ce, Doamna mea, nu m-aţi făcut bine când aţi venit cu câteva zile în urmă, după cum mi-aţi spus?

- Nu te-am făcut bine, a zis Doamna, pentru că lumea ar fi zis că criza prin care ai trecut te-a adus la sănătate când ţi-ai revenit. De aceea am lăsat pe astăzi, ca să se slăvească mai mult numele lui Dumnezeu.

În chilie aveam un dulăpior şi pe el aveam diferite iconiţe. Ducându-se, Doamna a luat o iconiţă şi venind lângă mine, a zis:

- Uite! Ia această iconiţă ca să înţelegi cine sunt!

Era a Maicii Domnului de la Malevi. În continuare mi-a zis:

– Veronico, acum ai să-mi aprinzi candela?

Asta mi-a zis-o pentru că atunci când eram în spital, am văzut în somn că mă aflam pe un loc înalt şi necunoscut. Era o bisericuţă a Maicii Domnului. Am vrut să merg, dar nu am putut şi atunci am zis: «Preasfânta mea, dacă nu mă faci bine, nu-ţi voi mai aprinde candela». Pentru aceasta mi-a zis cele de mai sus.
Atunci eu, ca şi cum mi-aş fi revenit, am strigat:

– Preasfânta mea, tu eşti?

Zicând aceasta, s-a întors zâmbind, şi apoi a dispărut. În momentul acela revenindu-mi, nu-mi dădeam seama dacă am dormit sau nu, dar am văzut în mâinile mele iconiţa Maicii Domnului de la Malevi. Această iconiţă mi-o adusese un arhimandrit, pe când eram bolnavă în spital.

După ce mi-am revenit, m-am ridicat în picioare, iar în clipa aceea trecea prin dreptul geamului meu maica Nectaria. Am strigat-o să vină înăuntru. În clipa aceea, am sărit în picioare şi am îmbrăţişat-o, înţelegând că s-a făcut o minune cu mine.

Atunci maica Nectaria s-a dus să vestească şi maicilor minunea, dar nu era de găsit niciuna, căci erau toate la Vecernie. În cele din urmă s-a dus în biserică şi a strigat: «Maicilor, veniţi! S-a făcut o minune cu maica Veronica! Este complet sănătoasă!».

Când au venit să mă vadă, eu stăteam în uşă, iar ele au început să plângă şi se pierdeau de emoţie. M-am dus în biserică şi am stat la Vecernie, iar când am ieşit, au tras clopotele ca să-i mulţumim Maicii Domnului. Au fost anunţate rudele şi toţi cunoscuţii. Apoi s-a făcut Acatistul Maicii Domnului şi alte slujbe de mulţumire. În ziua următoare am fost tunsă în schima mare, primind numele de Magdalena”.

După câteva zile a mers toată obştea de la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, împreună cu maica Magdalena, la Mănăstirea Malevi, ca să mulţumească Maicii Domnului pentru minunea făcută.


Material preluat de pe http://www.ortodoxradio.ro/ortodox/2007/08/27/minunile-de-la-malevi/

This entry was posted in Alti autori, Minunile Sfântului Nectarie din Eghina. Bookmark the permalink.

111 Responses to Sfantul Nectarie vindecă o sora de manastire muribunda

  1. ochiulet says:

    Buna ziua. Manastirea Radu Voda este un loc mirific,uitat de vreme, nu iti vine sa crezi ca esti in Bucuresti, in centru. Am aflat de aceasta manastire si sfantul Nectarie de la bona copilului meu. Am mers o data si apoi alta data si acum cand sunt intr-o stare proasta stiu sigur ca acolo imi incarc bateriile. Pe Sfantul Nectarie il consider sfantul ocrotitor al familiei mele. Ma rog la Sfantul Nectarie pentru sanatate si observ ca am o liniste in suflet de cand merg la Radu Voda.
    Ma rog la Sfantul Nectarie pentru ca raspunsul la analiza tatalui meu sa fie buna si sa aibe grija de mine si de familia mea si sa ama ierte pentru pacatele facute cu voia si fara voia mea.
    Slujbele sunt deosebit de frumoase si linistitoare , nu stii cand trece timpul si ajungi la sfarsitul slujbei. Pluteste ceva in atmosfera iar mirosul de tamaie este incantator.Ma rog sa ajung cat mai des posibil la Radu Voda.

  2. Adela says:

    Doresc sa ii multumesc cu adanca recunostinta Sfantului Nectarie si smerenie pentru ajutorul primit, intr-un moment disperat, limita. A devenit Sfatuitorul meu, ocrotitorul meu , bunul meu prieten. Uitandu-ma in urma, realizez interventia divina prin Sfantul Nectarie asupra vietii mele. Si stiu ca ma va ghida si ma va ajuta pentru vindecare si asezarea vietii mele si a familiei mele in lumina si pacea lui Dumnezeu. Ii multumesc din suflet Sfantului Nectarie pentru toate binecuvantarile.

  3. violeta says:

    Ma alatur si eu celor ceau primit ajutor de la SF.NECTARIE.Ma ajutat in multe probleme de sanatate am trecut cu bine peste ele.Acum citeva zile am primit o veste groaznica socrul meau a facut un infart ,,eu si sotul meu locuim departe de tara..a cazut ca un trasnet vestea peste noi, el intrind in coma medici au spus ca trebuie sa vada in 24 de ore dacasi revine sau nu,,,va dati seama sotul meu era terminat ,au trecut 24 de ore si nusi revenise deloc nu dadea nici un semn ,asta era deja a doua zi dimineata ,cumnata mea din tara plingind nea zis ca socrul meu nusi revine deloc ..stind de vorba cu medici iau spus trebuie sa asteptam pina dupa amiaza la ora 5 daca nu isi revine nu au cum sa il mai ajute.Eram toata familia terminati ,,atunci iam zis sotului si cumnatei mele ca pina la ora 5 numai SF.NECTARIE poate sa mai faca o minune cu neincetatele lui rugaciuni catre TATAL CERESC SI MAICA DOMNULUI Am inceput toti sa citim acatistul si sa ne rugam cu lacrimi in ochi SF NECTARIE ,L ora 5,30 dupa amiaza noi ne pregateam sa plecam in tara ,,am pus mina pe telefon siam sunat sa ne dea cumnata mea veste.MINUNE SOCRUL MEU SIA REVINIT SI A INCEPUT SA VORBEASCA II AUZISEM VOCEA.Va dati seama ce era in sufletul nostru ,,,minunea sa implinit .DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU ..SF NECTARIE …MAICA LUI DUMNEZEU VA MULTUMESC DIN TOATA INIMA MEA.DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA.

  4. prisacaru says:

    Minuni şi minuni
    Cum aş putea să încep să spun minunile care s-au întâmplat în viaţa mea? Mi-e greu să fac asta, aşa că mai bine vorbesc mai întâi de minunile din viaţa altora, şi de care sunt datoare să vorbesc, pentru că am auzit de ele şi trebuie să spun mai departe pentru lauda numelui Lui Dumnezeu. E de fapt o datorie pe care nu am împlinit-o atunci când trebuia să o fac, şi am şi promis asta; aşa că acum a venit timpul neântârziat. Fiind profesoară de religie la un liceu ce se află în parohia “ Naşterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie şi Sf. Nectarie Taumaturgul”,din Iaşi, vorbeam adesea la ore copiilor despre minunile şi viaţa Sf. Nectarie, despre moaştele sale care se află atât de aproape de noi, la 5 minute de şcoala noastră, şi altele. Într-o zi, o elevă de la o clasă de a XII-a, Cristina P., îmi spune: “Doamna profesoară, mama mea a fost vindecată de Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusu, fiind în fază terminală a cancerului “. Am rugat-o să ne povestească. Ne-a istorisit, cum mama ei atât de grav bolnavă şi fară nici o şansă de supravieţuire din partea doctorilor, a visat într-o seară pe Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusu, care i s-au prezentat aşa. Aceştia i-au spus că ei o vor face bine. Fiica mai mare a doamnei, lucra in Grecia. A auzit şi ea acolo de minunile Sf. Nectarie şi Ioan Rusu, şi de visul mamei, s-a dus la mormintele lor, în insula Eghina, la Sf. Nectarie şi în Evvia la Sf. Ioan Rusul. S-a rugat cu lacrimi pentru mama ei, şi a primit de acolo ulei de la candelele ce se aflau la sfintele lor morminte. A adus uleiul acasă mamei, care cu rugăciuni şi multă nădejde în puterea lui Dumnezeu ce lucrează prin sfinţi, s-a vindecat în chip minunat. Această întâmplare am promis elevei că mă voi strădui să ajungă publică, poate în revista parohiei, ca oamenii să cunoască minunile ce le împlinesc Sfinţii şi azi. Nu am făcut asta. Ba chiar mărturia scrisă a elevei, am rătăcit-o , deşi o pusesem deoparte, cu găndul de a o înmâna preotului din parohia Sf. Nectarie, spre a spune mai departe credincioşilor.
    Nu am făcut lucrul acesta şi îmi pare rău, dar poate că poate a fost şi o rânduială necunoscută a lui Dumnezeu, care a vrut să adauge la aceasta noi mărturii, noi minuni, de data aceasta nu auzite de la alţii, ci petrecute în viaţa mea, a familiei mele.
    Când un om matur este bolnav, cănd suferă mult, suferă şi cei care îl iubesc, îi sunt aproape, se roagă pentru el. Dar când un copil suferă, şi încă unul foarte mic, de numai 10 luni, aşa cum I s-a întâmplat copilului meu, durerea este însutită, căci se ştie… cei mici pănă la 7 ani nu se spovedesc, nu au păcate, de care să fie conştienţi pentru a le mărturisi, sunt îngeraşi, aşa cum mulţi îi numesc. Deci, îngeraşul nostru s-a imbolnăvit foarte grav, ajungând pe patul de moarte, cu insuficienţă renală acută, ca o consecinţă a unei boli mai grave instalate,-sindrom hemolitic uremic- ce făcea ca sângele să nu se mai coaguleze, cu risc foarte mare de hemoragie, ajungînd în pragul dializei, care nu ar fi fost posibilă datorită puternicei hemoragii ce l-ar fi doborât definitiv.Mai rămasese doar o singură venă, la găt, la jugulară, care mai rezista la perfuzie, restul se spărseseră toate, iar asistenta care s-a chinuit vreo trei sferturi de oră să îi prindă acestă ultimă venă, mi-a zis: “rugaţi-vă să ţină, că este ultima, care se mai poate folosi”; şi aşa a fost vreme de 3 zile. În fiecare seară ungeam copilaşul cu ulei de la candela Sfîntului Nectarie din biserică şi de la cele două icoane făcătoare de minuni din Biserica Sfăntului Nectarie, spunând: “mare eşti Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale, şi nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!”
    Analizele ieseau apoi din ce în ce mai bine, doctorii făcând doar afirmaţii de genul:”spectaculoase analize, extraordinare”.
    Pe copilaşul meu îl cheamă Nectarie, căci aşa am făgăduit sfântului care ni l-a dăruit că îl vom numi. Cu drag i-am pus acest nume, cu puţină mândrie pot spune, un nume mai rar întâlnit dar cu putere prin puterea celui care l-a sfinţit, Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul. Am pus acest nume copilului ca făgăduinţă, dar mai apoi am văzut puterea Sfântului, a cărui iconiţă -dată de preotul paroh cu mai multă vreme în urmă, cănd părticica de moaşte ale Sf. Nectarie nici nu fusese adusă din Grecia, era deci de la mormântul Sfăntului din Grecia.,- se afla deasupra patului de suferinţă al micuţului nostru ce ne mângăia şi care, pot spune asta, m-a întărit cu prezenţa sa: “dar eu sunt aici”. Aici e Dumnezeu, cu noi, cu sfinţii ce lucrează neâncetat ca să ajungem acolo unde şi ei au ajuns, aproape de slava lui Dumnezeu, dar mergând pe drumul pe care ei au mers, al încercărilor, al suferinţei, al pocăinţei pentru păcate.
    Aşa cum spuneam, cănd un copil suferă, nu se poaţe să nu te mişte suferinţa lui, şi aşa s-a întâmplat şi în cazul fiului nostru. S-au rugat pentru el peste 200 de preoţi, sute de copii de la şcolile ieşene, dar mai ales sute de oameni pe care nici măcar nu-I cunoaştem şi ei nu ne cunosc, sensibilizaţi fiind de suferinţa acestui prunc nevinovat. Vă mărturisesc că am ajuns să mă întreb de ce atâta suferinţă pentru un copilaş total nevinovat, cum de îngăduie Dumnezeu aşa ceva, cu ce a greşit? De ce nu suferim noi, cei mari din jurul lui, care poate am greşit mult înaintea lui Dumnezeu? Răspunsul, greu de primit pentru o mamă în suferinţă este acesta: suferinţa acestui copil ne-a îndemnat să ne gândim mai mult la propriile greşeli, la puţina pocăinţă, la puţina rugăciune, la nerecunoştinţa noastră în a mulţumi cum se cuvine Lui Dumnezeu pentru nenumăratele, ştiutele şi neştiutele binefaceri. Dar nu în ultimul rând pot spune că suferinţa acestui copil a făcut să se înalţe rugăciuni şi din gurile care nu prea făceau asta. Iar minunea vindecării sale a smuls lacrimi de mulţumire, de bucurie, de laudă a lui Dumnezeu şi de la cei care nu ştiau că sunt “capabili” de asta.
    “Datori suntem să ne rugăm unii pentru alţii”, se spune într-o slujbă frumoasă, şi mai mult nu pot spune, de aceea vă mărturisesc bucuria vindecării fiului nostru, vă mulţumim din suflet celor ce aţi pus rugăciune lângă rugăciune pentru Nectarie al nostru, iar numele dvs. numai Dumnezeu le cunoaşte, şi tot numai El ştie cel mai bine cum să răsplătească pe fiecare. Ne vom ruga pentru asta.
    “Mare eşti Doamne, şi minunate sunt lucrurile Tale, şi nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!”
    Mama lui Nectarie cel mic

    P.S. Vindecarea copilului nostru a avut loc în 18 zile…La 10 februarie 2009.

  5. Andrei says:

    Buna ziua,

    As vrea sa povestesc si eu cum ne-a ajutat Sfintul Nectarie.
    Avem doi copii, ambii nascuti prin cezariana. Cind sotia a ramas insarcinata a treia oara, la un an dupa ultima cezariana, a inceput sa aiba singerari. A fost la doctorul cu care a nascut pina atunci, si care i-a facut ecografie. Avea un hematom de placenta, destul de mare. Acesta risca sa opreasca sarcina din evolutie, mai devreme sau mai tirziu, asa ca medicul ne-a sfatuit sa facem avort. Am cautat un alt doctor, care a acceptat sa o supravegheze. Intre timp, hematomul evolua mai repede decit sarcina. Practic, chiar dupa spusele medicilor, viata pruncului atirna de un fir de ata. Medicul ne-a dat o sansa de 25 %. Sotia trebuia sa inceapa imediat tratamentul. A doua zi am fost la manastirea Radu Voda, m-am inchinat si m-am rugat la moastele Sfintului Nectarie, am lasat un acatist, am luat ulei de la candela de pe racla si doua icoane cu Sfintul. Sotia s-a uns pe burtica cu acest ulei, iar in aceeasi seara a eliminat hematomul. Slava lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfintului Nectarie! Peste citeva zile, mergind la o noua ecografie, tesutul placentei incepuse sa se refaca. In semn de recunostinta, am hotarit ca numele copilului sa fie Nectarie. Intre timp sarcina a evoluat foarte bine si ne rugam Sfintului sa ne ajute la nastere, care va avea loc curind.

    Doamne ajuta!

  6. angela says:

    Vreau sa multumesc iar sfantului meu drag Nectarie pt.ca l-a ajutat pe baiatul meu sa intre la seminar si pt.toate nimicurile cu care ma ajuta mereu si mereu, de exemplu cand m-a facut sa trec cu bine peste un incident in urma caruia m-am ars foarte tare la un deget, mi s-a facut basica mare de tot, dar mi-am pus pe locul acela ulei sfintit de la candela sfantului si durerea a cedat, in cateva zile degetul s-a vindecat fara sa ramana absolut nici o cicatrice.
    Ma mai rog sfantului cand am anumite temeri de cum va iesi un lucru sau altul, cand am probleme in familie si sfantul ma ajuta, neconditionat, de fiecare data.
    Tin aproape de suflet uleiul sfintit si ma ung cu el, fiind sigura ca sfantul Nectarie e cu mine.
    Nu va indoiti, credinta ajuta.SFANTUL NECTARIE NE AJUTA CU ADEVARAT.
    DOAMNE AJUTA!

  7. claudia says:

    cand am citit pentru prima data despre minunile Sfantului Nectarie,intrasem intr-o adanca stare depresiva,cu dese ganduri de suicid.consideram ca nu mai am niciun rost pe lume,fara un motiv intemeiat.citind despre minunile sfantului,am decis sa ii citesc acatistul,dar si paraclisul Maicii Domnului.inca de la prima rugaciune,starea de depresie a disparut,luandu-i locul pofta de viata.adevaratele minuni au loc in momentul in care ai timp sa le observi.de-a lungul timpului m-am rugat ca parintii mei sa se impace in urma divortului,m-am rugat pentru examene,pentru viata unei persoane foarte dragi careia medicii nu ii mai dadeau nicio sansa de supravietuire,dar cand toate cererile mi-au fost implinite,nu am remarcat ajutorul divin.viata mi-a fost salvata de doua ori,cand moartea parea inevitabila.desi teoretic ar fi trebuit sa raman cu sechele fizice sau psihice,eu am scapat ca prin minune.trebuie doar sa ne rugam….Dumnezeu nu lasa pe nimeni.spre exemplu,in urma cu doar cateva zile m-am rugat disperata la Domnul si la Sfantul Mina,implorand ajutor pentru gasirea unui act foarte important la locul de munca.desi nevinovata,eram acuzata ca as fi fost neatenta si din vina mea acel document a disparut.dupa aproape jumatate de ora de la rugaciune,actul a fost gasit,iar eu am scapat de acuzatii.daca ne vom pierde si credinta,atunci vom pierde tot.

  8. Alina says:

    Vreau sa multumesc Sfantului Nectarie si Maicutei Sfintei Maria, precum si tuturor sfintilor pentru mijlocirea lor si sprijinul permanent pe care il simt. Am aflat de minunile Sfantului Nectarie prin luna iunie cand eram intr-o stare depresiva si nu gaseam solutii la mai multe probleme. Am citit acatistul precum si alte rugaciuni cu credinta si fara nici o umbra de indoiala in ajutorul ce aveam sa-l primesc. Eu locuiesc cu familia in strainatate si planificam anul acesta sa ne vedem rudele, dar nu ne ajungeau bani. Impreuna cu sotul lucram pe contul nostru si as putea spune ca la nici o saptamana dupa ce am inceput sa citesc acatistul, au aparut mai multi clienti, mai multe comenzi, ceea ce ne-a permis sa ne realizam visul si in plus, sa ajung si la manastirea Radu Voda din Bucuresti. La fel, ma rugam si pentru baietelul de 3 ani, care avea mici probleme de sanatate si de care a scapat tot in aceasta vara. Pot parea fleacuri in comparatie cu cele marturisite de altii cu probleme mult mai grave, dar pentru mine este un semn ca Dumnezeu, Iisus Hristos, toti Sfintii, Sfanta Maria sunt langa noi si ne ajuta ori de cate ori avem nevoie de un sfat, liniste, intelepciune, indrumare, sanatate. Simt ca sunt alaturi in toate sii acum nu trece o zi fara rugaciuni. Prin rugaciune toate merg mai usor si problemele se rezolva parca de la sine. Dumnezeu nu ne lasa singuri nici o data, el gaseste intotdeauna solutii din cele mai neasteptate si toate sunt in mainile lui. Multumesc din tot sufletul si pentru ca am posibilitatea sa impartasesc bucuria mea.

  9. anca popescu says:

    Ma rog cu credinta si disperare la Sfantul Nectarie sa faca din nou o minune pt tatal meu careeste intr-o situatie grava,intubat.Ma rog cu toata puterea sa-l ajute sa traiasca,sa se vindece de cancer pulmonar.Ma rog cu toata speranta sa-i dea putere si curaj sa se lupte cu boala.
    Doamne ,Sfantule Nectarie si Maica Domnului vegheati asupra tatalui meu si ajutati-l.
    Amin

  10. Roxana says:

    Dragi enoriasi, va recomand cu mare caldura sufleteasca sa cititi acatistul Sfantului Nectarie mare facator de minuni, in orice imprejurare: la vreme de necaz, boala, indeplinirea tuturor dorintelor.
    Ma numesc Roxana si anul trecut in luna decembrie, am ramas insarcinata cu ce-l de-al doilea copilas. Din punct de vedere medical, sunt putin sensibila, si aume am tensiunea oscilanta, cand este buna, cand este prea mare si la orice mic efort si suparare nu ma sinteam bine deloc. Pe toata perioada sarcinii, seara, noaptea si dimineata citeam actatistul Sfantului Necatarie si Sfantului Spiridon facand inchinaciuni sa pot duce pana la termen sarcina mult asteptata.
    Sfantul Nectarie mi-a auzit rugaciunea si mi-a daruit o fetita sanatoasa, frumoasa si cumintica in care toata familia ne bucuram de acest dar dumnezeiesc, promitandu-i sfantului ca la botez am sa-i pun numele de Nectaria.
    Multumesc din suflet Sfantului Nectarie si Sfantului Spriridon pentru ajutorul mult primit. Doamne ajuta

  11. Ecaterina says:

    Nici nu pot sa multumesc dupa vrednicie vreodata lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Nectarie pentru tot ce a facut pentru mine si familia mea! A fost si este mereu cu noi!
    Mi-a vindecat surorile grav bolnave (una avea cancer iar cealalte screloza multipla in placi)! Dupa rugaciuni cu lacrimi fierbinti si cu staruinta cu totii putem capata vindecare de la Bunul Dumnezeu!
    Slava Domnului pentru indurarea Lui fata de noi! Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>