Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Nectarie ajuta un om in suferinta

După mult timp ce a trecut, mi-am dat seama că sunt dator să scriu şi eu minunile pe care le-am primit de la Domnul şi Maica Lui.

De pildă, am primit două minuni: una de la Sfântul Ioan Rusul şi una de la Sfântul Nectarie.

Am vizitat Ierusalimul în 1987, în timpul lui Ceauşescu, am văzut Sfânta Lumină de Paşti. Am mai vizitat şi Grecia, şi Sfântul Mormânt, şi locurile sfinte.

Prima minune, de la Sfântul Ioan Rusul. Aveam mare durere la piciorul stâng şi a venit noaptea la mine, cu doi oameni care îmi păreau cunoscuţi. Mi-a zis: „Hai, scoală, că pentru tine am venit!” Am zis că nu pot. „Hai, hai, scoală rapid!” „Nu pot!” Atunci m-a luat de mână şi m-a dus lângă marginea unei păduri. Era o poiană verde cu flori frumoase şi lume multă – oameni tineri, bătrâni, de toate vârstele. Şi mi-a spus: „Îi vezi pe aceştia toţi? Eu i-am vindecat!” Şi a dispărut. De frică, m-am trezit şi când mi‑am cătat piciorul, era perfect, neumflat, fără durere. Au trecut cinci ani de atunci şi nu mă mai doare. L-am pictat la Schitul Putna, ca mulţumire. Şi mulţumesc acum.

Altă minune, de la Sfântul Nectarie. Aveam hernie de disc. Am ridicat nişte lemne grele şi am fost ca paralizat în pat, cu dureri mari. A venit noaptea la mine, tot cu oamenii aceia de mână, şi mi-a zis: „Scoală, că pentru tine am venit! Hai, hai, scoală!” Cu glas tare am zis că nu pot. „Hai, hai!” M-a luat de mână, m-am ridicat şi m-a dus la altă casă, cu un hol lung. Mi-a pus o minge jos şi mi-a zis: „Dă-i cu piciorul!” Ăia doi erau la celălalt capăt şi strigau tare: „Dă-i! Dă-i!” A treia oară, am ridicat piciorul. Mi-a pus mâna pe spate şi am simţit o durere mare, tare. Şi s-au făcut nevăzuţi. M-am dat jos din pat fără durere. Dar cu 30 de ani în urmă, m-a lovit un cal pe spinare, mi-a fisurat două inele. M-am tratat, dar am rămas cu durerea. Şi am zis că dacă mi-a făcut atâta bine, cât era să-mi ia cu totul durerea? Şi a venit a treia noapte şi a pus mâna pe inelele care mă dureau şi a apăsat tare şi a zis: „De ce cârteşti? Tu ştii ce ţi-am făcut şi ce ai avut?” Şi a plecat.

Ca mulţumire, am plătit la mănăstirea Putna pentru câte mi-a făcut. Am rămas fără durere definitiv şi eu le mulţumesc la amândoi şi Maicii Domnului şi Domnului Iisus şi la toţi sfinţii pentru că s-au îndurat de mine.

Petria Andrei, Suceava

This entry was posted in Minunile Sfântului Nectarie din Eghina, Sfinti. Bookmark the permalink.

17 Responses to Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Nectarie ajuta un om in suferinta

  1. Andreea says:

    Sfantul Nectarie a trimis o particica din moastele sale si in Brasov, va puteti inchina la ele in permanenta la biserica Sf Ioan Botezatorul din cartierul Craiter.
    Sunt atat de fericita si nu-mi vine sa cred ca in apropiere de locuinta mea este asa o minune. De multe ori cand eram in biserica ma gandeam : “Ce bine ar fi fost sa fie aici Sfantul Nectarie!” si acum ma infricosez si-i multumesc Sfantului ca a venit si-i cer iertare ca nu sunt vrednica de iubirea pe care mi-o poarta. M-a vindecat de cancer acum 8 ani.
    Alaturi de ele, in racla, sunt moastele Sf. Gheorghe, Sf. Andrei, Sf. de la Aiud, o particica din lemnul Sfintei Cruci si multe alte moaste.
    (Andreea)

  2. o pacatoasa says:

    Am scris Sfantului Nectarie.Stiu ca-mi va raspunde.Stiu de asemenea ca nu merit eu pacatoasa. Iarta-ma sfinte pentru nerabdarea mea.
    BUCURA-TE IZVOR NESECAT AL MINUNILOR!

  3. alexandra says:

    Cu adevarat acesti minunati Sfinti ne ajuta si lucreaza impreuna! Am primit atata ajutor de la ei incat nu am cuvinte sa exprim si sa le multumesc…
    Ii iubesc si cinstesc enorm de mult pe Sfantul Nectarie si pe Sfantul Ioan Rusul si va indemn sa va rugati lor pentru ca nu va vor trece cu vederea cum nici pe mine pacatoasa nu m-au trecut… Iti multumesc Doamne ca inca te mai milostivesti de noi trimitandu-ne Sfintii tai in ajutor!!!

  4. lacra says:

    Sfantului Nectarie ne-a ajutat sa iesim din boala!
    Pe data de 15 septembrie 2012 am plecat cu familia in nordul Moldovei si ne-am cazat la o manastire. Chiar de a doua zi, fetita cea mare, de 4 ani, a inceput sa faca febra asa ca am mers cu ea la doctorita maica de acolo. Puseul de febra a revenit si a doua zi si cea de-a treia. Odata intorsi acasa, simptomul febril a debutat si la fetita de 1 an si 3 luni. La cea mica febra a fost mai mare iar viroza mai greu de suportat. M-am imbolnavit si eu iar in disperarea mea, citind despre minunile Sfantului Nectarie din Eghina, am cerut sa ne ajute si pe noi.Acelasi lucru il rugam si pe Sfantul Ilie Lacatusu. Nu mai aveam starea necesara de rugaciune, ceream cand si cand fara a citi insa acatistul iar uneori cam indoita. Dupa cateva zile, au inceput sa fie mai vioaie, mi-am revenit si eu, acum mai persistand tusea la mine si la fetita mica.
    Multumim sfintilor ca ne-au ajutat!

  5. lacra says:

    Mi-am amintit ca trebuie sa-mi tin promisiunea si sa marturisesc minunile pe care Sfantul Ierarh Nectarie le-a facut cu noi in clipa in care fetita cea mica a inceput sa tuseasca din ce in ce mai des si mai urat. Acesta a fost semnalul pe care mi l-a dat! Acum, cand am terminat de scris minunile, mititica a adormit linistita.
    Lacramioara, Galati

  6. cosmina says:

    Sfantul Nectarie m a ajutat si de aceasta data:tatal meu datorita unor suspiciuni de tumoare a fost nevoit sa isi faca niste investigatii, am fost fff ingrijorata pentru ca toate simptomele duceau intr-acolo, dar prietenul meu drag, nu ne a lasat nici de aceasta data , l am rugat foarte mult ca tatal meu sa fie bine ca analizele sa iasa bine si asa a fost…Multumesc Sfinte Nectarie pentru toata bunatatea si ajutorul tau!

  7. elena says:

    si eu i simt ajutorul sf Nectarie f mult,citesc acatistul de putina vreme si primesc semne neincetat,m a durut mana stanga imi amurtea si am atins-o de icoana sf Nectarie in bisericuta la tbc sibiu,din acea zi nu am mai simtit nici o durere…..tot in timpul asta am primit bani de la sora mea din germani,bani fara sa i cer dar de care aveam o mare nevoie,deci sf Nectarie este langa noi cred si va marturisesc c a imi este de un mare folos,il simt aproape.Doamne ajuta!

  8. Alina Marcela Banea says:

    Acum la ceas atat de incarcat de bucurie sufleteasca, cand Sfantul Nectarie a “calcat” pe taram bucurestean si la propriu, fiindca altfel EL demult a trecut toate granitele pamantesti si ne-a vizitat tara prin ajutorul pe care l-a marcat in vietile noastre, nu mai pot amana nici o clipita marturisirea mea. Sfantul Nectarie, slavit sa fie in veci vecilor numele Lui, a devenit ingerul protector al familiei mele, intervenind salvator in viata mea, si nu o data, ci de doua ori…sau poate chiar mai mult…cu siguranta de fapt…la orice pas. Prima noastra intalnire a fost in anul 2007, cand dupa ce ani la rand am acuzat niste dureri abdominale si am fost tot timpul diagnosticata ca neavand nimic, dupa prima mea vizita la medicul ginecolog, caci durerea era undeva inte apendice si ovar, am fost diagnosticata cu chist ovarian de dimensiuni foarte mari si singura solutie data de 3 medici, printre care unul o somitatate in domeniu si care a exclus orice tratament, era operatie. Eram de-a dreptul socata, aveam 26 de ani si nu avusesem nici o boala, nici macar o data nu fusesem in spital si gandul unei operatii de acest gen ma paraliza de frica. Nimic nu parea sa mai aiba sens, ma simteam pierduta si-mi parea rau ca nu investigasem mai din timp; am inceput sa vad lucrurile din jur cu alti ochi, sa pun in balanta tot. Eram un om dedicat carierei, nopti intregi lucrasem pana la epuizare, sunt cadru didactic si ma inscrisesem si la doctorat, faceam si proiecte europene etc. Eram dornica de afirmare si pusesem undeva pe locul doi viata personala si ideea unei familii…desi mi-o doream…o neglijam. Am ajuns din vorba in vorba la un preot la Biserica martirilor din inchisorile comuniste ce se construia in Aiud si acolo parintele mi-a spus sa zic acatistul Sfantului Nectarie de care nu stiam nimic. Zis si facut. Am descoperit pe net si un tratament naturist cu tincturi de zmeur si mur, luam si ceva medicamente…dar pana nu am zis acatistul nu aparuse nici o schimbare. Ma pregateam sa ma programez la operatie si la o luna jumate dupa ce ziceam acatistul in fiecare zi…la ecografie chistul scazuse la jumatate, iar dupa 3 luni cand urma sa ma operez chistul disparuse cu totul. am si acum fotografia cu ditamai chistul… si de cate ori ma duceam la ginecolog si-mi zicea ca nu e nimic ma minunam si nu-mi venea sa cred. Acum…treptat, am inceput sa inteleg si mai profund minunea… si in nevrednicia mea, ma inchin cu toata fiinta mea si-i multumesc Sfantului parinte Nectarie ca a intrat in viata mea si il rog sa ramana aici pentru totdeauna.
    Dar, asa cum am spus, asta nu e tot. Anul acesta, Sfantul Nectarie a daruit o a doua sansa la viata tatalui meu, pe care il iubesc nemarginit, l-a readus din coma la viata. De ziua sa de nastere, tatal meu in varsta de 59 de ani a inceput ziua normal, ca-n orice zi. Un om harnic, activ, plin de viata , dar care muncea peste masura si care ajuta pe multi semeni…dar care nu se mai spovedise de mult, desi credea si se ruga lui Dumnezeu. In ziua aceea, 2 februarie 2012, in timp ce mama era la biserica, din senin tatal meu a facut accident cerbral cu paralizie si coma. era paralizat pe partea stanga la cap si pe partea dreapta la corp. Nu pot descrie in cuvinte ce am simtit cand am aflat… a fost ca un trasnet…nu credeam ca mai apuc sa-l vad in viata. Cand a ajuns la spital a sosit si matusa mea, o femeie credinciaosa, care a venit la capataiul lui insotita de acatistul Sfantului Nectarie. Tatal meu nu putea vorbi…era cu un picior in lumea de dincolo. Am zis pe rand membrii familiei care stateam neincetat la capataiul si cum mai apucam Acatstul Sfantului Nectarie, iar la cateva zile tata a inceput sa vorbeasca, sa-si mise piciorul si mana. Nici un minut Sfantul nu ne-a lasat sa clacam, parca pluteam zi si noapte. Toate rudele ne-au sprijinit…Sfantul sa le aiba in pace…faceam cu schimbul la capatai. O prietena mi-a dat mir de la Sfantul si-l ungeam pe tata…la aproape trei saptamani, tata s-a dus pe piciaorele lui acasa, iar acum merge si pe bicicleta.
    Nu am cuvinte sa-i multumesc Sfantului Nectarie pentru tot ce a facut pentru mine si familia mea, si-i cer din inima sa ma ierte penru intarzierea cu care marturiesesc ajutorul pe care ni l-a dat, pentru minunea pe care am trait-o atat de real, acum in secolul 21 cand suntem atat de ratacici. Ii multumesc pentru dojana blanda pe care mi-a dat-o si stiu ca, acum la alt moment de rascruce din viata va fii aici cu mine, in inima mea, in rasuflarea mea.
    Multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a invrednicit cu asa binecuvantare de a veni SFANTUL la noi..caci mare este dragostea lui Dumnezeu si ila sa pentru noi. Doamne ajuta necredintei si neputinei noatre, Amin!

  9. vreau si eu sa marturisesc cateva minuni ale sfintilor ce m-au ajutat in mod miraculos unii chiar in mod repetat

  10. Cristina says:

    Vin Sarbatorile! Nu uitati sa va rugati si sa sperati mereu, Sfantul Nectarie aude si trimite mesajele noastre catre Dumnezeu!
    Doamne ajuta!

  11. BCarmen says:

    Acum un an am fost depistata cu psihoza. Din pacate multi din cei care practica religii orientale sau au legatura cu ezoterismul ajung la psihiatrie. Si eu am fost unul dintre aceste cazuri. M-am rugat la Sf. Ioan Rusul si tata s-a rugat la Sf.Nectarie timp de cateva luni. Am mers la Bucuresti, mi s-au citit rugaciuni de catre un preot si m-am facut bine din momentul acela. Acolo mai erau si moastele Sfantului Ioan Gura de Aur. Multe minuni se intampla!

  12. Georgeta says:

    Am avut fractura radius distal stang, complexa deplasata secundar. Mi s-a pus mana in ghips, dupa trei saptamani mana a fost operata. Mi-au pus trei brose Kirschner. Medicul mi-a spus ca nu garanteaza vindecare totala. M-am rugat Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Grigorie Decapolitu, Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfintei Matroana din Moscova, mi-am uns mana cu ulei de la candela lor. Dupa cinci saptamani, cand mi s-a scos brosele, medicul mi-a spus ca mana s-a vindecat “neasteptat de bine”. Eu am multumit in gand sfintilor pentru minunea vindecarii. Luni, 09.06.2013, am observat la mana stanga un inceput de hematon. Arata cat ai pune varful degetului, de culoare rosie-vinetie. Initial m-am speriat. M-am uns cu cu ulei de la candela Moastelor Sfantului Nectarie, aflate la Sf. Manastire Radu Voda din Bucuresti. Astazi 14.06.2013 nu a ramas nici o urma din ce a fost. Am artroza. Pentru durerile specifice bolii, consum seminte macinate de in si susan. Pentru monturi si dureri de la picioare imi invelesc picioarele in frunze de varza verde o data pe saptamana. Monturile se absorb, si se amelioreaza si durerile de la mani. Intr-o saptamana nu am mai pus varza. Mi-a aparut la piciorul stang, la degetul mare un alt mont de forma rotunda, aproape de 2-3 milimetri. Mi-am pus varza, timp de aproape trei zile, s-a absorbit. S-a intamplat prima data in luna august 2012. Acum s-a repetat aparitia montului tot din aceeasi cauza relatata mai sus. De data asta m-am uns cu ulei de la candela Moastelor Sfantului Nectarie, rugandu-l sa ma vindece ca sa nu mai pun varza. Montul s-a absorbit, se vede doar o urma. Eu sunt o mare pacatoasa, cea mai mare pacatoasa. Nu merit atentia cereasca. Am citit cu “sufletul la gura” cartea SFANTUL NECTARIE MINUNI IN ROMANIA, editie ingrijita de Ciprian Voicila, 2010. Multumesc din toata inima Preamilostivului Dumnezeu pentru sfintii minunati care ne vin in ajutor la necaz. Slava Lui Dumnezeu, minunate sunt minunile Sale intru sfintii Sai. Georgeta Gitin – Iasi.

  13. Elena says:

    Am auzit de Sf. Nectarie cu cca 12 ani in urma.Nu stiam atunci cata nevoie aveam de Sfantul.Cumnatul meu a fost diagnosticat la 26 ani cu cancer de vezica urinara, a fost operat si a facut citostatice, din fericire fara urmari grave pana acum. Atunci am avut nevoie de Sfantul Nectarie sa mijloceasca pentru cumnatul meu vindecarea sa.A urmat rugaciunea pentru nepotelul(baiatul cumnatului cu cancer si al sorei mele) meu de 4 ani atunci care a suferit mai multe interventii pentru hipospadias , fiind internat de multe ori in spital perioade lungi , cu sonda urinara, etc.Din nou rugaciunile au fost ascultate de Sfantul Nectarie ,Preasfanta Fecioara Maria, Sfantul Stelian si toti sfintii carora ma rugam cu disperare sa il ajute.
    Am aflat acum cca 6 ani ca sotul meu are hepatita C si iar am mers la Sfantul Nectarie pentru ajutor.Atunci am mers si la duhovnic pe care l-am gasit la Man. Radu Voda, dupa cateva ispite si incercari refuzate.De atunci mergem la Sf. Nectarie in fiecare saptamana ( chiar si mai des),de la maslu incercam sa nu lipsim.Nu am incercat din cauza virusului C sa avem copii , de frica sa nu mosteneasca aceasta boala( lasitate poate, doar am lasat la voia lui Dumnezeu daca este sa avem copii).Mama sufera de patima betiei si m-am rugat cu disperare in suflet pentru ea , dar Dumnezeu nu s-a milostivit inca de noi si ea este in continuare departe de indreptare.
    Acum o noua si cumplita incercare s-a abatut peste noi: tata a fost diagnosticat de o luna cu cancer pulmonar std IV ( metastaze la plaman) si nu i-am spus ce problema are.Am simtit o suferinta cumplita si aveam atacuri de panica, remuscari si simteam ca nu pot sa fac fata situatiei; ma rugam necontenit pentru putere , rabdare si luminare .Duhovnicul mi-a spus sa ma rog necontenit la Sfantul Nectarie si ii multumesc pentru ca desi am crezut ca nu pot face fata la aceasta incercare Dumnezeu ne-a intarit si incercam sa mergem mai departe , luptand cu necazurile , cerand de la Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului Nectarie sa ne intareasca si sa ne putem duce crucea oricat de grea ni se pare.Multe ispite m-au incercat , deznadejde crunta , intrebari inerente ( de ce si asta?) , atacuri de panica, insomnii, frica sa nu descopere tata ce are si sa cada in deznadejde , frica pentru suferinta ce va urma , constientizarea slabei credinte, rugaciune nestatornica, ganduri negre etc.
    Ma rog la Sfantul Nectarie , la Preasfanta Fecioara Maria, Sf. Nicolae,Sf. Ioan Rusul, Sf. Efrem cel Nou, la toti Sfintii tamaduitori si grabnic ajutatori sa mijloceasca pentru noi iertarea pacatelor, indreptare , curatire, intarire sa putem implini voia lui Dumnezeu.

  14. Daniela says:

    Ma numesc Daniela si inca nu am implinit 28 de ani. Pornirea mea in cele ce urmeaza este aceea de a imi impartasi experienta legata de Sfantul Nectarie. Asa cum am citit si alte istorisiri legate de aflarea Sfantului Nectarie, nici eu nu cunosteam – pana acum o luna – numele, nici viata si nici minunile acestui Sfant binecuvantat de Hristos.
    Povestea mea incepe, intamplator sau nu, o data cu primele discutii serioase pe care le-am avut cu logodnicul meu despre pregatirea nuntii noastre. Acum aproximativ doua luni au inceput cu adevarat pregatirile pentru acest eveniment important, desi eram logoditi deja de 2 ani si impreuna de peste 6 ani. Din motive superficiale, care nu reprezentau de fapt niciun impediment in a ne cununa in fata familiei si a lui Dumnezeu, am tot amanat complacandu-ne in aceasta situatie. Nici dupa ce am reusit sa ne cumparam un apartament nu am grabit evenimentul, nici nu am gasit timp sa chemam preotul pentru a ne sfinti casa. Acum insa am realizat greselile noastre in toate aceste amanari, deoarece iubirea adevarata trebuie impartasita Domnului pentru ca El sa o binecuvanteze si sa o faca roditoare.
    Din aceasta greseala a amandurora si a altor greseli ale mele in fata lui Dumnezeu, mi-a fost data o incercare in viata mea. Acum doua luni, o data cu inceperea pregatirilor de nunta, am simtit niste dureri violente de cap, foarte ascutite, ca niste bice. Durerile erau localizate in partea stanga-sus a capului si nu erau ameliorate de clasicele medicamente pentru dureri de cap. Toate acestea au devenit motive de ingrijorare pentru mine si cei dragi mie, asa ca am mers la un dr. neurolog care mi-a recomandat sa fac un test RMN. Testul mi-a fost recomandat mai mult pentru a ma linisti pe mine, deoarece dr. era convins ca nu este nimic grav si ca “Domnisoara, la varsta dumitale, in 99.9% din cazuri nu este nimic; dar daca vrei, te trimit sa mergi sa faci un test RMN.” Iata de ce incurajez pe oricine simte ca este ceva in neregula, sa insiste cu investigatiile si sa mearga la doctor. Doctorii sunt umani, supusi greselii, care fac bine pana intr-acolo unde le este ingaduit prin cunostintele si experienta lor. Insa Dumnezeu este mai presus de orice cunostinte ale oamenilor si orice diagnostic si m-a ajutat in tot ce a urmat. La primirea rezultatului RMN devenea deja clar ca durerile avute aveau o cauza concreta, ce parea sa necesite o interventie chirurgicala. Era vorba despre o tumora osoasa a craniului, depistata la timp insa prin mila lui Dumnezeu si lucrarea Sfantului Nectarie si a Sfantului Mare Mucenic Mina.
    Tot ce a urmat acelui rezultat mi-a dat senzatia ca “cineva” a avut grija de mine si m-a tras de maneca pentru a merge unde era nevoie. Fara sa fi avut vreodata cunostinta de astfel de boli, am ajuns la cel ce este considerat cel mai bun medic pentru astfel de cazuri; un medic stralucit si un om minunat, demn de tot respectul si admiratia – Prof. Dr. A. V. Ciurea de la Spitalul Sanador din Bucuresti. Multa sanatate ii urez domnului doctor, echipei de la acest spital si Dumnezeu sa ii binecuvanteze si tot ceea ce fac pentru pacientii lor. Mai importante, insa, decat ingrijirile medicale sunt cele ale sufletului. Cu trei zile inaintea operatiei am ajuns pentru prima oara la frumoasa Manastire Cernica din apropierea Bucurestiului, iar cu o zi inaintea operatiei am revenit aici pentru a vorbi cu un preot si a cumpara o carte de rugaciuni. Marturisesc ca pana la aceasta incercare din viata mea, am iubit pe Domnul dar am gresit in fata Lui nepostind, nemergand la Biserica pentru Spovedanie si Impartasire, necitindu-I Cuvantul. La plecarea de la Manastire, in drum spre magazinul de unde urma sa cumpar cartea de rugaciuni, un calugar s-a apropiat de noi, m-a intrebat cum ma numesc si care este necazul nostru. Dupa o scurta discutie, ne-a spus sa mergem la Manastirea Radu Voda din Bucuresti la moastele Sfantului Nectarie care este ajutator celor bolnavi. Atunci a fost prima data cand am auzit numele acestui Sfant minunat, am acceptat indemnul calugarului si am mers chiar in acea zi la moastele Sfantului Nectarie.
    Primul semn pe care eu l-am vazut ca fiind mai mult decat o intamplare a fost acela ca, cu cateva saptamani inainte de a merge la dr. neurolog pentru investigatii, am trecut cu masina in mare graba pe langa zidurile Manastirii Radu Voda. Intr-un mod inexplicabil mi-au atras atentia acele ziduri si putina curte pe care am zarit-o in acea graba, chiar am insistat cu intrebari la logodnicul meu – bucurestean fiind – ce Biserica este acolo sau ce este acolo, ca asa frumos mi se pare locul acela. Nici el nu a stiut sa imi raspunda pentru ca nu mai fusese niciodata acolo, nici nu auzise de acea Manastire. Cum am ajuns in fata acelor ziduri, dupa intoarcerea de la Cernica, am fost foarte uimita sa vad tocmai locul de care intrebasem si eram atat de curioasa sa vad. Asa am aflat ca ni se indruma pasii acolo unde ne este nevoia.
    Al doilea semn prin care am simtit ca am fost pazita si indrumata spre a il cunoaste pe Sfantul Nectarie, a fost atunci cand citeam o carte despre viata si minunile savarsite in timpul vietii dar si dupa trecerea sa. Se istorisea ca Sfantul Nectarie primea adesea, in timpul traiului sau la Manastirea din Insula Eghina, vizita Sfantului Mare Mucenic Mina. Citind acestea, lacrimi mi-au brazdat obrazul intelegand ca datorita acestui Mare Mucenic am ajuns a il cunoaste pe Sfantul Nectarie. Sfantul Mare Mucenic Mina este sarbatorit pe data de 11 noiembrie, care este si data zilei mele de nastere. Astfel, pentru mine nu a fost nicio intamplare sa cunosc medici buni in meserie si la suflet sau sa vad frumusetea Manastirii Radu Voda si ce comoara ascunde.
    Iata ca Sfantul meu pazitor m-a avut in grija si m-a indrumat. Am acasa o icoana cu Sf. Mina si purtam una si in portofel, insa spre rusinea mea nu ii cunosteam minunile si nu obisnuiam sa ma rog lui. Cu toate acestea, mi s-a aratat mila si iubirea lui Dumnezeu. De la Sfantul Nectarie am invatat ca boala este o incercare in viata omului si ca trebuie privita ca o curatare a pacatelor si indemn spre inteleptire. Era cu adevarat nevoie in viata mea a ma apropia de Dumnezeu si de Biserica Lui, pentru a imi linisti sufletul.
    Desi nu s-au terminat investigatiile de dupa operatie si astept sa primesc tratamentul, am mare credinta in Domnul care s-a milostivit spre mine prin Sfintii Lui minunati, Sfantul Nectarie si Sfantul Mare Mucenic Mina, si prin PreaSfanta Maica Dumnezeului nostru. Slava aduc Tie si Sfintilor Tai, Doamne, binecuvantat fie numele Tau de acum si pana-n veac. Amin.

  15. PAVEL MARIA says:

    Vreau sa multumesc din suflet Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Efrem cel nou, Sfantului Nicolaie, Sfantului Mina, Parintelui Arsenie si tuturor sfintilor care m-au ajutat sa trec peste marile incercari pe care Bunul Dumnezeu mi le-a dat. Cu fiecare pas pe care l-am facut am simtit ajutorul si chiar daca nu am ajuns la liman am incredere ca nu ma vor lasa din mana si imi vor ajuta ca impreuna cu familia mea sa ajung la linistea sufeteasca de care am nevoie.
    Maria

  16. MARIA says:

    Vreau sa multumesc din suflet Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Ioan Rusul, Sfantului Efrem cel nou, Sfantului Nicolaie, Sfantului Mina, Parintelui Arsenie si tuturor sfintilor care m-au ajutat sa trec peste marile incercari pe care Bunul Dumnezeu mi le-a dat. Am citit acatistele Sfintilor si le-am cerut ajutor de cate ari m-am poticnit si au fost multe momente . Avem mari probeme de de sanatate, cheltuielile ne-au dus la datorii pe care nu stiu cum le voi achita, incercarile au fost si pe plan profesional,iar problemele de acasa parca au umplut sacul. Cu fiecare pas pe care l-am facut am simtit ajutorul Sfintilor si chiar daca nu am ajuns la liman am incredere ca nu ma vor lasa din mana si ne vor ajuta sa ajungem la linistea sufeteasca de care avem nevoie.
    Maria

  17. Olaru Dragos Andrei says:

    Buna, Numele meu este Dragos, sunt din cluj, am 28 de ani si vreau sa marturisesc si eu cateva din minunile ce au fost lucrate de Domnul nostru Isus Hristos prin minunatii lui sfinti mai ales a Sfantului Nectarie. In urma cu 2 ani si jumatate m-am despartit de prietena mea in urma a niste ganduri si a unei stari de anxietate de a ei, eu am iubito foarte mult iar vestea ca vrea sa punem punct relatiei a venit fulgerator, Eu am intrat intro depresie severa, nu m-am mai putut concentra asupra job-ului, un job foarte bun pt care imi pare rau ca nu m-am implicat cum trebuie. Lucrarea lui Dumnezeu a fost cam asa: eu cautand remedii si iesiri din disperarea care m-a cuprins, dorind inapoi fata si sa revenim la normal am inceput sa ma rog, sa ma rog cu sufletul meu chinuit in acele momente de tot felul de ganduri si de deznadejde, chiar disperare. Mama mea a slabit cred 10 kg in perioada aceia, eu cautand cu cineva cu cine sa vb, simteam ca ea e singura cu care pot vorbi. Am ajuns la un preot cerand sfaturi, preot ce ma indemnat sa citesc Acatistul Domnului nostru Isus Hristos, l-am citit, am prins curaj si am indreptat rugaciuni de ajutor catre Maica Domnului, Preacurata, Preafericita si Preasfanta Fecioara carei ii citeam paraclisul si mergeam cu regularitate la Sfanta Manastire Nicula unde este o icoana foarte draga mie (job-ul de atunci mi-a permis sa merg des in manastiri si biserici), de la Paraclisul Maicii Domnului am trecut la Sf Ierarh Nicolae, sfant care ma ajutat enorom si ma sustinut si ma indreptat catre Sfantul Nectarie. Vrea u sa precizez ca in perioada aia am avut o sedinta la Bucuresti intro locatie cu vedere catre Manastirea Radu Voda, despre care nu stiam prea multe dar am simtit o atractie fata de locul respectiv, mai apoi l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie si am facut legatura cu Manastirea din Bucuresti. In perioada in care ii citeam acatistul s-au intamplat multe multe bucurii in viata mea si linistea devenea din ce in ce mai mare: necredinta mea se adancea, dar bunul ssi iubitul Sfant Nectarie mereu imi arata ca nu am de ce sa ma tem. M-a ridicat de la un baiat cu ganduri de sincuidere la un barbat cu credinta ca toate sunt posibile daca le ceri! M-a scos din accidente rutiere, conduceam mult in aceea perioada, cca 200-250km/zi, dormeam numai 3-4 ore pe noapte dar Sfantul a avut grija de mine si am simtit de multe ori mana lui pe volan sau in controlul masinii. In aceeasi perioada am avut oferte de schimbare a job-ului fara ca eu sa depun efort in sensul de a face cautari si depuneri de cv-uri, tatal meu s-a intors cu bine din strainatate si ai mei au reusit sa acopere cateva datorii ce nu mai scapau de ele, mama mea se linistea mai usor( Eu locuiesc in Cluj, parinti in Roman, cam 350km distanta), job-ul pe care l-am avut l-am parasit in conditii amiabile cu toate ca din partea companiei puteau sa fie multe multe reprosuri de care sunt constient dar seful meu a inteles situatia si asta datorita tot Sfantului(precizez ca seful meu cred ca inca se judeca cu ceva fost angajati), iar ce ma marcat cel mai mult e ca in ziua cred a 40-a cand am terminat de citit acatistul si am inchis cartulia telefonul mi-a sunat si cand m-am uitat era fata pe care o iubeam atat de mult si vroia sa ne vedem la o plimbare. Incet incet lucrurile au intrat in normal, iar acum de 2 saptamani am luat-o de la capat cam cu aceleasi probleme in acelasi mod, insa am descoperit si pe Sfantul Ierarh Spiridon care m-a indrumat la Sfantul Efrem cel nou care este “specializat” pe tineri si pe ridicari din deznadejde! Spre surpinderea mea toate astea au lucruri comune, am observat ca sfinti pe care i-am pomenit au ceva in comun, Sfantul Ierarh Nicolae la ajutat pe Sfantul Nectarie, eu m-am rugat sfantului Nectarie l-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou, vad in manastiri si biserici o legatura intre ei si acum simt si puterea Sfantului Ioan Rusul. Am scris aceasta marturie din dorinta de a face cunoscuta lucrrarea mare a Sfantului Nectarie in viata mea, pentru a incuraja pe toti sa se roage Sfantului Nectarie cu mare incredere caci cu siguranta vor primi ajutor! Sper din toata inima sa fie de folos marturia mea si imi pare rau ca nu am scris mai repede, decat acum cand pic din nou in aceleasi pacate si stari. Sunt convins ca am promis Sfantului ca voi marturisi minunea si nu am facuto in masura in care trebuia, chiar deloc! Vreau sa fiu de folos prin aceasta marturie si sa aduc increderea Sfantului si in alte inimi si suflete chinuite de greutati! Rugati-va cu tarie si incredere si negresit va veni ajutoul! Doamne ajuta, noua tuturor pacatosilor si te rog primeste mijlocirea Sfantului Nectarie si a Sfantului Efrem cel Nou pentru noi pacatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>