“Cartea – izvor de înţelepciune” – prima poezie a lui Codrin

de Vasile Ioan-Codrin, 8 ani, Şcoala Jose Marti

Cartea-i un izvor de înţelepciune

Doar cu picături bune.

Are-o apă aşa de bună

Mai bună chiar ca apa de fântână.

Şi dac-o vei citi,

Ea te va răsplăti

Cu multe daruri pământeşti,

Ba chiar şi cu multe cereşti.

Citeşte, copile, citeşte mereu

Ca niciodată-n viaţă să nu cazi la greu.

This entry was posted in Familia Danionilor. Bookmark the permalink.

13 Responses to “Cartea – izvor de înţelepciune” – prima poezie a lui Codrin

  1. Mihaela Pana says:

    Foarte frumos! E ceva deosebit ca un copil sa aleaga o asemenea tema pentru prima sa poezie! Iar modul de scriere e foarte placut! O adevarata binecuvantare pentru parinti…

  2. VELA GHEORGHE says:

    Eu as zice ca se vede de timpuriu…ALUATUL TATALUI LUI CODRIN, acela de “SCRIITOR”! dar si faptul, ca Codrin il vede mereu pe tatal lui la masa de scris, si faptul, ca tatal sau iubeste cartile, toate acestea il fac si pe copilul lui DANION VASILE sa ii calce pe urme tatalui.

    Si cinste unui astfel de baietel daca va avea si el un drum asemanator cu al tatalui sau, SE VA INMULTI BISERICA NOASTRA CU INCA UN APOLOGET SI MISIONAR, si bucurie se va face in cer DE fiecare “a suta oaie” care se va intorce prin famia Danionilor la cele “nouzeci si noua de oi mantuite…(de scrierile si predcile altora care au fost si ei misonari si indrumatori ca acesti Danioni…)” !

    Sa-L rugam pe DOMNUL sa ii binecuvinteze familia fratelui Danion si pe acest pui de scriitor si poet – CODRIN, si sa inmulteasca si intareasaca numarul celor care le pasa de Biserica si Tara si CREDINTA LOR. AMIN!

    DOAMNE AJUTA! SLAVIT SA FIE DOMNUL!

  3. dana says:

    Dumnezeu va binecuvantat nu numai cu acest copil, ci si cu faptul ca rodit in el ceea ce voi, parintii ati semanat in sufletelul lui. Doamne ajuta si mai departe cu toti copilasii vostri!

  4. Calin Bicazan says:

    Imi aduc aminte ca prin clasa a treia ne-a cerut doamna invatatoare sa scriem o poezie, creatie proprie bineinteles. A iesit asa de comica incat maica-mea a pastrat-o pana azi sa-mi arate ce “capodopera” am facut. Tu Codrin, te descurci bine. Daca mergi pe linia asta cand vei creste mare, multi oameni iti vor citi dulcile cuvinte. Bravo!

  5. VALENTINA says:

    FELICITARI
    MA BUCUR CA EU AM UN DANION
    MA BUCUR CA SI COPII MEI AU UN DANION
    SLAVA DOMNULUI PENTRU DARURILE SALE CELE BOGATE

  6. bucuria says:

    nu înţeleg de ce atâta durere. oare durerea ne spune că suntem bolnavi? bolnavi de ce? a! poate că nu mai suntem bolnavi. ce să vrem? să scăpăm de durere? da. vreau din tot sufletul să scăpăm de durere. vreau şi să ne lăsăm în voia Lui. am încredere în Iubire.

  7. ella says:

    FOARTE FRUMOS .BRAVOO CODRIN!!CONTINUA TOT ASA!!

  8. Lia says:

    Va admir atat de mult familia ! Este una dintre acele familii-model despre care vorbiti in “Cartea nuntii” ! Este un exemplu de urmat !
    Am incredere ca imi voi gasi si eu Danionul meu… :)
    Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa va dea sanatate si sa va prelungeasca fericirea pt totdeauna !

  9. elena says:

    Binecuvantarea unei familii crestine ,este nasterea de prunci,iar datoria morala a parintilor este educatia lor in “duhul lui Dumnezeu”.Se vede clar ca Danion inspira dorul de Dumnezeu copilului, inca de mic si daca de mic percepi ca in tot ce faci Dumnezeu te vede si e pretutindeni cu tine ,ceea ce se vede,simte clar in poezie, atunci tu ca parinte esti multumit ca investesti in propriul copil toti talantii care ti-au fost dati ca dar ceresc.

  10. Mariana V. says:

    Inimioara-ti
    Obisnuita cu
    Adevarata IUBIRE
    Neincetat va
    -
    Cauta sa
    Ofere tuturor
    DRAGOSTEA
    Ruga neincetata aduce
    IUBIREA ADEVARATA
    Numai iubind traim cu adevarat.
    <

  11. nastiuska says:

    cool!!!

  12. mine says:

    este foarte cool!!!dar nu are prea mult de inteles din asta,si sa nu credeti ca nu inteleg doar pentru ca sunt mica,pentru ca am douazeci de ani,si nu prea ma fascineaza aceasta creatie!!!

  13. este foarte frumoasa poezia si chiar te ajuta la bine si la greu :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>