Comunicat – noi tentative de manipulare in problema simbolurilor religioase in scoli

Comunicat din partea “Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios”

In ultimele zile a fost lansata, in presa, o “perdea de fum” in chestiunea prezentei simbolurilor religioase in scoli, actiune menita sa mascheze o noua tentativa de inducere in eroare a opiniei publice.

Intrucat organizatiile care contesta in instanta Recomandarea nr. 323/2006 a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), aflata la originea scandalului, au fost ocolite sistematic de presa in solicitarea unor puncte de vedere, comunicam, pe aceasta cale, urmatoarele:

1. Nu a fost emisa nici o “decizie executorie” a vreunei instante din Romania, care sa oblige Ministerul Educatiei sa emita un ordin de eliminare a simbolurilor religioase din scoli. O asemenea “decizie” exista doar in mintile infierbantate ale unor ziaristi cu grave carente profesionale. Procesele la care se face referire nu implica Ministerul, ci CNCD si diverse organizatii ale societatii civile. Indiferent care ar fi deciziile instantelor, acestea nu pot avea ca efect “obligarea” unei terte parti.

2. Nici unul dintre procesele deschise de “Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” impotriva CNCD nu s-a incheiat, intrucat nu a fost emisa nici o decizie definitiva si irevocabila. Toate procesele sunt pe rolul instantelor.

3. Decizia CNCD nr. 323/2006 are caracter de RECOMANDARE. In ciuda afirmatiilor repetate obsesiv de persoane pentru care neo-iconoclasmul a devenit un scop in viata, MINISTERUL NU POATE FI OBLIGAT SA O PUNA IN APLICARE. Chiar in cazul in care un astfel de ordin va fi emis, el va fi, de asemenea, contestat imediat in instanta.

Dupa parerea noastra, miza atacurilor disperate, reluate in acest zile de gruparile ateiste cu complicitatea – voita sau nu – a unor ziare si posturi radio-tv, este dubla:

– sa induca in eroare opinia publica cu privire la o presupusa “obligatie” a Ministerului Educatiei de a emite un Ordin de interzicere a afisarii simbolurilor religioase in scoli si sa obisnuiasca opinia publica cu aceasta idee;
– speranta ca, odata ce curentul de opinie defavorabil se va fi “resemnat”, o viitoare conducere a Ministerului, indeajuns de obedienta intereselor cercurilor anti-romanesti si anti-crestine, va emite un astfel de ordin, fara teama de consecinte.

Ne adresam acum parintilor, cadrelor didactice, elevilor care se opun ideii eliminarii fortate si abuzive a simbolurilor religioase din scolile publice:

– NU DATI CREZARE ZVONURILOR. Nu exista nici o decizie judecatoreasca sau ordin care sa oblige in acest sens. Semnalati-ne orice caz in care se invoca astfel de “decizie” sau “ordin”.
– Primiti critic si cu MAXIMA CIRCUMSPECTIE informatiile aparute in presa, in special pe cele din Adevarul, Hotnews, Evenimentul Zilei, care s-au “distins” negativ in ultima campanie. Consultati pentru informare si site-ul web http://www.salvati-icoanele.info al “Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios”.

Va multumim,

“Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” reuneste eforturile civice si juridice de aparare a prezentei simbolurilor de credinta in spatiile publice.
Reprezentanti:
Victor Alexandru Roncea, Civic Media – 0722 361 410
Bogdan Ioan Stanciu, Provita Bucuresti – 0728 673 673

 

Bucuresti, 05/03/08 

 

This entry was posted in Alti autori. Bookmark the permalink.

5 Responses to Comunicat – noi tentative de manipulare in problema simbolurilor religioase in scoli

  1. Elena S. says:

    Doamne ajuta!
    Ce veste buna!

  2. anonim says:

    Sa te ajute dumnezeu sa ţii toate conferinţele propuse…….Posteaza daca vrei pe blogul tau O,OM DE IOAN IACOB HOZEVITUL

  3. saccsiv says:

    Nu stiu cati isi mai aduc aminte de o emisiune mai veche in care ( culmea ! ) Horia Patapievici si Dan Puric au incercat, prin teorii mai mult decat pertinente, fara patima, sa-i arate lui Emil Moise semnificatia profunda a icoanelor, a legaturii milenare dintre romani si aceste simboluri, necesitatea raportarii la simbolurile religioase, in contextul actualei crize morale. Inutil.

    El nu este singur , ci sustinut de un grupuscul foarte activ de „ elite „ . Iata de exemplu cativa cosemnatari ai „ Scrisoare deschisa catre
    Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de sustinere a necesitatii retragerii simbolurilor religioase din institutiile publice de invatamant „ :

    Gabriel Andreescu – Centrul de Studii Internationale
    Renate Weber
    Romanita Iordache – ACCEPT
    Smaranda Enache – Liga Pro Europa
    Remus Cernea – Solidaritatea pentru libertatea de constiinta

    Acestea sunt numele sonore dintr-o lista un pic mai mare care isi semneaza unii altora tot felul de petitii in care folosesc conceptul de „ toleranta „ pentru a scuipa pe cele trei mari valori traditionale : crestinismul ortodox , patriotismul si familia . Este suficienta alocarea catorva zeci de minute pentru a gasi pe internet activitatea grupului ce rezulta din propriile lor documente . Veti gasi inclusiv tot felul de „ studii „ si „ analize „ , platite pe fata de Soros , care urla impotriva „ pericolului „ ortodoxiei si a nationalismului ( asa numesc ei patriotismul ) intr-o Romanie apartinatoare UE , care UE este continuatoare autodeclarata a „ Libertatii , Egalitatii , Fraternitatii „ primei revolutii de stanga , care a tinut sa renege orice legatura a Europei cu crestinismul , care s-a oripilat cand politicanul creştin-democrat Rocco Buttiglione afirma ca homosexualitatea este un pacat si care si-a construit Cladirea Parlamentului European dupa modelul picturii “ Turnul Babel “a lui Peter Brueghel cel Batran.

    Este evident ca atunci cand copii vor fi invatati la scoala ( asa cum se preconizeaza ) ca familia nu inseamna tata-mama-copil ci si variante tata-tata-copil sau mama-mama-copil , aceste asociatii vor fi pe deplin multumite si nu-si vor mai pune problema ca oripileaza segmentul majoritatii populatiei normale .

    Religia se doreste a fi exclusa din scoli deoarece este principal factor anti politiCA COrecta .

    http://saccsiv.weblog.ro/

  4. cosmin says:

    propun o dezbatere pe tema :

    Ce mai semneaza Sinodul

    Oana Iftime atrage atentia asupra unui pasaj sa-i zic… ciudat din Pastorala Sf. Sinod la Duminica Ortodoxiei.Ea a sesizat citeva rinduri care ne contrazic credinta. Si textul acela e semnat – probabil “in orb” – de sinodalii nostri. Sint convins ca altminteri nu le-ar fi scapat una ca asta. Dar cine o fi facut textul?
    Interesant, nici un preot nu s-a sesizat (cel putin nu public) cu privire la chestiunea in discutie, desi cu totii au avut obligatia de da citire pastoralei in biserica duminica trecuta. Iata ce pot face uneori femeile

    http://www.rostonline.org/blog/claudiu/

    http://oiftime.googlepages.com/pastoralahulitoare

  5. yoyo says:

    Cu pasi mici se infaptuieste un plan mare!Maine poimaine o sa aflam ca membrii unei familii “religioase” sau crestine vor trebui sa mearga la psiholog sau mai rau la un psihiatru pentru ca se opun regulilor (daca mai exista asa ceva) acestei lumi…dezorganizate, desfranate in care traim…si multe altele…cert e ca cele mai sumbre presupuneri despre viitor se adeveresc din oricare punct de vedere…toata lumea stie ce se va intampla si toata lumea sta si inghite…a..si inca ceva, scoala e acum nu pt. acmulare de cunostinte ci pt. spalare de creire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>