Comments on: City Mall, Beirut, Liban – Sfintele Paşti, 2011 http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/ "Adevărul fără smerita cugetare se întemeiază pe pomenirea răului. " - Sfântul Ambrozie de la Optina Fri, 04 Jul 2014 13:19:41 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.2 By: Florin http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4718 Sun, 04 Dec 2011 14:09:10 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4718 Intre timp clipul a fost scos. Iata linkul unde poate fi vazut din nou:

http://www.youtube.com/watch?v=T-deLbIEg-k&feature=autoplay&list=PLF6EF09CDFC9000E5&lf=results_main&playnext=1

]]>
By: Dorina50 http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4499 Wed, 24 Aug 2011 11:49:16 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4499 Mare esti Doamne Dumnezeul meu!! mi-au dat lacrimile, si totusi mai sunt oameni care il slavesc pe Dumnezeu in zilele noastre chiar arabi fiind. Poate pentru ei, mai suntem si noi si pamintul!! Doamne ajuta-ne si fii cu noi in toata vremea si in tot locul!!!

]]>
By: daniel http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4328 Fri, 15 Jul 2011 07:58:45 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4328 Foarte constructiv/ziditor totul . . de la postarea articolului si pana la ultimul comentariu! Multumim pentru postare si pentru lamuririle bazate pe fapte, precum si pentru parerile personale ale fiecaruia!

]]>
By: Oana Iftime http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4284 Wed, 25 May 2011 08:23:37 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4284 Iata textul arab, transliterat:

«Haza hoa al yoom Allazi sanaho al rabe, falnafrah w lentahell behi» (Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intr-insa) este solo-ul primului interpret.

Dupa care se canta troparul Invierii: «Al-Masih qam min bain ‘il-amwat, wa wati al mowt bil mowt, wa wahab’l hayah lil ladhina fi’l qubur» (Hristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le).

Clipul este de tip flash mob, intr-adevar. Profesionistii care apar in el (cei patru care canta solo) formeaza trupa Al Foursan, ii puteti vedea la http://www.youtube.com/watch?v=PQohaoOYwds participand la un talk-show.

Foarte multa lume (sunt sute de comentarii inregistrate pe net) a fost de acord ca este foarte frumos, a starnit, efectiv, un entuziasm international. Nici nu avea cum sa nu, cuprinzand troparul Invierii, exprimand bucuria Invierii. Probabil ca daca le-am arata altora bucurie in Hristos, nu frica de viata, eventual complicata cu autochinuire cu inchipuri neoprotestante despre cum o sa ne vina pierzania din mancare/actele de identitate/vaccinuri/nu se mai stie ce (cartea pr. Daniil Sasoev contine o scurta, dar eficienta critica a acestui gen de atitudine, pentru cine este dispus sa se lepede de niste fascinatii morbide, fie ele si sustinute de vreun “guru” dintre multii proclamati printre ortodocsii din Romania, laici sau clerici, fie ele si datatoare de sentimentul apartenentei la grupul “initiatilor” carora li s-au dezvaluit “semnele vremurilor”) multe s-ar schimba pe lumea asta.

Ceea ce ne aduce si la subiectul “marturisirii” de la mall-ul din Beirut. Dupa cum s-a postat anterior, toleranta fata de crestini este implicita in aceasta falsa religie numita islam (crestinismul fiind una dintre “cele trei religii ale cartii”, crestinii care se aflau sub administratie musulamana aveau statut de ocrotiti in “casa islamului”, “Dar-ul islam”).

Dementi precum cel care i-a executat pe Sfintii Martiri Brancoveni impreuna cu Sf Mc Ianache sfetnicul paraseau urgent scena, dupa o asemenea isprava. Dregatorul care l-a martirizat pe Sf Ioan cel Nou, despre care s-a raspandit, de asemenea, credinta gresita ca era musulman nu era musulman, ci zoroastrian, probabil un persan numit in administratia locala de catre mongoli (dupa obiceiul lor de a numi administratori din populatii sedentare), ceea ce se deduce din troparul sfantului.

Extremistii actuali (eretici, de altfel, fata de propria credinta musulmana) sunt alta poveste, si, intr-adevar, propaganda occidentala profita din plin de imaginea lor, precum si de ignoranta publicului tinta.

In Liban aprox 40% din populatie sunt crestini (ortodocsii reprezentand, insa, doar 8% din populatia tarii). In clip se vad, oricum, iepurii si ouale vopsite atarnand din tavanul mall-ului.

Si nu, nu-i persecuta nimeni pe crestinii libanezi. De altfel, printre comentariile de pe YouTube legate de acest clip se afla si cele ale unor libanezi care explica celor grabiti sa-i vada martiri ca ei, crestinii libanezi, se simt foarte bine in Liban.

Astfel am aflat, macar, ca libanezii n-au “sindromul ilegalistului” (poate ca unii dintre cititori stiu gluma, clasica, este despre semi-ilegalisti, cei care ei se ascund, da’ nu-i cauta nimeni). Cine stie, poate scapam si noi de el, tot ascultand troparul Invierii…

]]>
By: Pr. Gheorghe http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4266 Sun, 15 May 2011 22:09:40 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4266 Hristos a inviat!

Ceea ce se prezinta in clipul video din mall-ul libanez este, cred, o reclama a unei companii germane de telefonie mobila (T-Mobile), care a apelat la acest tip – evenimentul “spontan” flash-mob – de prezentare a mesajului comercial. Este drept ca acest lucru nu apare explicit pe videoclipul din Liban, insa asemanarea cu spoturile flash-mob consacrate ale T-Mobile este de netagaduit, macar si din faptul ca prea multe telefoane mobile apar folosite in imagini. Cantarea este relativ buna (parerea mea!) iar idea unui (unor) astfel de flash-mob (-uri) este superba! Pe mine m-a impresionat!

Despre “spontaneitatea” actiunii, daca este flash-mob atunci nu este deloc spontana pentru realizatori ci chiar trebuie sa fie foarte regizata, conform definitiei acestui tip de prezentare! Iata un extras copy-paste din wikipedia (Google is my friend!!!) despre tehnica flash-mod:

Orice “spectacol” în stil Flashmob are reguli, dintre care cele mai importante sunt:

* Acţiunea trebue sa fie spontană şi concomitentă. Este interzis atragerea atenţiei de catre participanţi înaintea de acţiune.
* Trebue să se formeze impresia că participanţii nu se cunosc şi înainte de acţiune să nu afişeze că se pregatesc să facă ceva neobişnuit.
* Toate acţiunele trebuie efectuate după scenariu.
* Acţiunea nu trebuie sa urmeze cu reacţii agresive din partea spectatorilor.
* Fără încălcare de lege sau afişare a intereselor politice.
* După Flashmob nu trebuie să ramănă urme.
* Toate acţiune trebuie să fie efectuate cu toată seriozitate.
* Dupa finisarea toţi participanţii trebuie să părăsească imediat locul acţiunii fără a mai arăta că s-a întâmplat ceva deosebit.
* Flashmobul trebuie sa fie in afara Mass-Mediei.

Hristos chiar a inviat! Curaj, frati crestini, ca avem nadejde tare! Pe Insusi Domnul Puterilor!

]]>
By: AparamOrtodoxia http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4261 Sun, 15 May 2011 10:53:45 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4261 Hristos a Inviat! Foarte Frumos la noi este vorba de moleseala si lasitate si numai vb despre unitate caci nici nu mai exista.Stam sa comentam in loc sa ne unim si noi sa facem ceva la palavrageala suntem toti buni.Ati vazut la Greci protestul impotriva microcipului la noi pauza mai face cate un monah ici colo cate o conferinta mai incearca sa mai deschida ochii si mintea unora dar in zadar.Pe bloguri si siteuri suntem primi in a ne da cu parerea dar sa ne unim pentru Hristos ne e frica de bulau de mititica atunci ce marturisire mai e aia daca iti este frica.Ori ne unim si urlam si noi ca nu mai este timp de strigat a este timpul de urlat in aceste vremuri.Peste tot pe unde te uiti rautate,invidie,dusmanie etc.Mai exista si putina bunatate ici colo dar Rautatea conduce din pacate.Toti vb ce frumos e daca Arabi au ajuns sa strige Hristos a Inviat si unora le este rusine cand trece pe langa Sfanta Biserica Ortodoxa sa-si faca o cruce barem atunci inseamna ca numai crestini nu ne mai unim.Oricum timpurile le stim nu ne putem opune cuvantului Domnului toate se vor implini nimeni nu stie ziua dar stim timpurile din prorocirile sfintilor parinti.Daca dormim pe noi il vom primi pe Antihrist cu bratele deschise cum l-au primit pe Papa prima oara cand a venit in Romania.Frica vine de la Diavol.Cu o moarte suntem datori dar una e sa mori prost sau calcat de masina si alta e sa mori marturisind adevarul adica pe Fiul Lui Dumnezeu Iisus Hristos. Cand se fac mitinguri impotriva homoxexualilor sau a cipurilor nu vezi unu pe acolo dar cu fundul pe scaun si comentand avem cu miile Slava Domnului daca vom dormi si nu vom trage un semn de alarma puternic nu numai prin conferinte si pe campul de lupta se pare ca suntem un popor terminati si niste oameni terminati daca nici la cuvantul Dumnezeu numai raspundem inseamna ca avem cip inainte de al implanta suntem controlati minatl destul de media…..Doamne Ajuta! Bravo Arabilor.

]]>
By: sofia http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4256 Tue, 10 May 2011 21:16:12 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4256 Hristos a Înviat!!!
Foarte emoţionant!
Ceea ce ma impresionează continuu este bucuria sinceră şi curată pe care o văd radiind de pe feţele lor, plini de Fericire, extaziaţi…
Doresc şi nouă să simţim o Bucurie la fel de mare pentru Învierea lui Hristos!

]]>
By: pavel http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4253 Tue, 10 May 2011 08:34:36 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4253 nu e manifestare spontana!

]]>
By: Felicia http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4248 Fri, 06 May 2011 11:03:43 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4248 Extraordinar! Doamne cat ar fii de bine sa nu mai existe ura si rautate in lumea aceasta! Felicitari protagonistilor!

]]>
By: Mos Ioan http://www.danionvasile.ro/blog/city-mall-beirut-liban-sfintele-pasti-2011/comment-page-1/#comment-4247 Thu, 05 May 2011 18:39:28 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=752#comment-4247 Extraordinar! Iata ca mai sunt unii care ÎL LAUDA PE DOMNUL în vazul lumii, fara sa le pese ca ar putea plati foarte scump pentru aceasta……….Bravo lor!

HRISTOS A ÎNVIAT ! frati si surori întru’ Domnul!

]]>