BLOG – DANION VASILE „Prin tăcere Îl trădăm pe Dumnezeu." – Sfântul Grigorie Teologul
  • Pomenirea minunii de la Iasi, 19 martie 2009

    In traditia bisericeasca exista si obiceiul de a se face pomenirea unor fapte minunate, cum ar fi aflarea unor sfinte moaste sau praznuirea unor icoane facatoare de minuni.

    Anul trecut, pe 19 martie 2009, la sfarsitul unei conferinte ortodoxe tinute la Iasi s-a intamplat o minune – din racla in care se afla o parte din craniul unui marturisitor care a patimit pentru Hristos in temnita Aiudului a izvorat mir, in fata unei mari multimi de oameni (detalii pe http://www.danionvasile.ro/blog/2009/03/19/minunerecentalaiasi/).

    De aceea, la implinirea unui an de la aceasta minune, in aceeasi sala/ Teatrul Luceafarul din Iasi / aceiasi vorbitori – parintele Hrisostom Manolescu si scriitorul Danion Vasile, vor tine o conferinta despre sfintii inchisorilor. La sfarsitul conferintei credinciosii se vor putea inchina sfintele moaste aflate in acea racla.

     

     

    afis-iasi-2010-pt-blog

    Published on Martie 15, 2010 · Filed under: "Din temniţe spre Sinaxare", Conferinte, Stiri;
    13 Comments

13 Responses to “Pomenirea minunii de la Iasi, 19 martie 2009”

  1. Conferinta are binecuvantare de la I.P.S Teofan?
    multumesc.

  2. Am fost in seara asta la conferinta si la sfarsit Sfintele moaste de la Aiud au izvorat iarasi mir. Pacat ca Biserica Oficiala nu isi pleaca urechile masonice spre inima ortodoxiei.
    Felicitari Danion pentru taria de care dai dovada, nu e usor sa mergi pe drumul asta. Recunosc ca nu ma astemtam sa va vad atat de receptiv, atat de simplu dupa conferinta cand ati stat in mijlocul oamenilor si ati vorbit cu ei de parca ati participat din sala la dezbatere.

  3. ADRIAN said on

    S-a intamplat din nou minunea la IASI! Slava lui Dumnezeu si Sfintilor lui prin care El lucreaza!

  4. Minune la IASI – Moaştele Sfinţilor închisorilor izvorăsc mir, repetându-se minunea săvârşită anul trecut, la o conferinţă susţinută de teologul Danion Vasile, tot în cinstea acestor Sfinţi:
    http://panteaclaudiu.blogspot.com/2010/03/conferinta-danion-vasile-sfintii.html

    Se pot vedea fotografii de la aceasta minune…

    După ce m-am închinat şi le-am văzut uscate, mă gândeam: “măi ce uscate sunt, când vreodata vor fi fost acestea cu mir?” Şi la câteva minute după ce m-am închinat, undeva aflat pe la ieşirea din sală simt miros de mir însă nu-mi atrage atenţia deloc. Eram prins într-o discuţie şi nu am dat importanţă deşi îmi plăcea mireasma… Apoi se aude vocea părintelui care vesteşte prezenţa mirului pe moaşte…. M-am întors precum un copil… păi erau uscate,… mintea mea tot măcina această idee, cum să fie acum altfel? Şi întradevăr mirul lucea pe Sfintele Moaşte… Doamne ajută şi întărire în credinţă.

  5. intrebare said on

    Si daca minunea aceasta e de la Diavol? Invatatura Mantuitorului ne antentioneaza “Se vor scula hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor face semne şi minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleşi.” (Mc.13:22)

  6. pop florina said on

    http://www.panteaclaudiu.ro/index.php/o-lume-in-imagini/sfinte-moaste.html

  7. La conferinta ce va avea loc la Oradea, o sa aduceti si sfintele moaste?

  8. In conferinte cand pomeniti minunea (aratarea Sf. Cruci pe cerul Atosului din 1925) sa pomeniti si aceste minuni de la aceasta adresa,ca sa fiti obiectiv !

    http://www.razbointrucuvant.ro/2007/09/07/cuviosul-paisie-aghioritul-si-cele-doua-rani-opuse-ale-bisericii-de-azi-ecumenismul-si-stilismul/

  9. Buna! Ceea ce vreau sa spun nu are nicio legatura cu subiectul…aaa..in prezent citesc cartea ta, UNDERGROUND..si imi place la nebunie..sper din tot sufletul sa invat ceva din ea…indiferenta oricum nu cred ca raman..Esti o persoana care nu se fereste de cuvinte, nu se fereste sa spuna lucrurilor pe nume.Te apreciez!
    Si..as vrea sa te rog daca imi poti spune adresa de messenger…chiar mi-ar face placere sa schimbam doua vorbe, eventual sa imi si dai cate un sfat la anumite probleme….
    Papa..:)

  10. oana said on

    buna. nici ce vreau eu sa spun nu are legatura cu subiectul prezentat mai sus. la fel ca si ioana, citesc in prezent una din cartile tale, cartea nuntii, si mi se pare extraordinar modul in care se pune problema in carte…pe fata.
    Am si eu cateva intrebari care nu reusesc sa mi le lamuresc si as dori sa vb cu tine daca se poate?!…mersi mult…. si numai bine !

  11. deci e clar…

  12. Mihai said on

    as vrea si eu sa stiu de unde se poate descarca in format audio Conferinta de la Iasi 19 martie 2010. Va multumesc!

  13. 1.Va rugam sa promovati site-ul nostru. Detalii aici: http://codexalimentarius.info/?page_id=263

Leave a Reply