Comentarii la: Parintele Serafim Rose - Calea Imparateasca http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/ „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” - Alice Cooper Thu, 04 Jun 2009 01:53:33 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 By: roman http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2542 roman Wed, 03 Jun 2009 16:10:14 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2542 pt Anca am fost la spitalul de urgenta de ortopedie saptamana trecuta. Si stii ce fenomen extraordinar am observat? ca cel cu piciorul rupt nu radea ce cel cu mana rupta. cel cu coastele rupte nu-l critica pe cel cu capul in ghips. iti dai seama? nu se criticau acei oameni, nu se impotriveau, nu vorbeau de sus, nu se enervau unii pe altii. dar stii ce faceau: SE COMPATIMEAU! cei sanatosi nu vorbesc despre boli! celui sătul, flămândul nu-i este prieten! fratilor, de unde credeti ca vin acesti arhierei? sunt din sangele nostru, din neamul nostru romanesc. un mare sfant a zis: "Duhul creaza materia/formele/infăţişările". oameni buni, crestinismul ne-a descoperit un adevar nemaintalnit in religii: noi suntem madulare ale trupului lui Iisus Hristos. fratilor, noi trebuie sa intelegem acest lucru si sa ne apucam sa-l traim! cu iertare Doamne Ajuta pt Anca

am fost la spitalul de urgenta de ortopedie saptamana trecuta. Si stii ce fenomen extraordinar am observat? ca cel cu piciorul rupt nu radea ce cel cu mana rupta. cel cu coastele rupte nu-l critica pe cel cu capul in ghips. iti dai seama? nu se criticau acei oameni, nu se impotriveau, nu vorbeau de sus, nu se enervau unii pe altii. dar stii ce faceau: SE COMPATIMEAU!

cei sanatosi nu vorbesc despre boli!
celui sătul, flămândul nu-i este prieten!

fratilor, de unde credeti ca vin acesti arhierei? sunt din sangele nostru, din neamul nostru romanesc. un mare sfant a zis: “Duhul creaza materia/formele/infăţişările”. oameni buni, crestinismul ne-a descoperit un adevar nemaintalnit in religii: noi suntem madulare ale trupului lui Iisus Hristos. fratilor, noi trebuie sa intelegem acest lucru si sa ne apucam sa-l traim!

cu iertare
Doamne Ajuta

]]>
By: Anca Stati http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2535 Anca Stati Wed, 03 Jun 2009 08:50:50 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2535 ' Biserica Ortodoxă nu are nici o lipsă ' Nuuuuuuuuu, ci doar ditamai EREZIA ECUMENISTA predicala si practicata la nivel de ierarhi si preoti, ierarhi eretici, care predica erezia ecumenista in mod oficial, cu capul descoperit, in biserica, aflati in comuniune cu altii asemenea. Si o turma care, in mod constient sau nu, il urmeaza catre pierzare. Floare la ureche, ce mai! Hai sa fim uniti in cele rele. Las-o incolo de puritate a credintei, nu-i asa? Asa or fi facut ortodocsii si pe vremea lui Nestorie? ‘ Biserica Ortodoxă nu are nici o lipsă ‘
Nuuuuuuuuu, ci doar ditamai EREZIA ECUMENISTA predicala si practicata la nivel de ierarhi si preoti, ierarhi eretici, care predica erezia ecumenista in mod oficial, cu capul descoperit, in biserica, aflati in comuniune cu altii asemenea. Si o turma care, in mod constient sau nu, il urmeaza catre pierzare. Floare la ureche, ce mai! Hai sa fim uniti in cele rele. Las-o incolo de puritate a credintei, nu-i asa?

Asa or fi facut ortodocsii si pe vremea lui Nestorie?

]]>
By: Vlad Berevoianu http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2528 Vlad Berevoianu Wed, 03 Jun 2009 02:01:24 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2528 Hristos S-a inaltat! In ultima vreme, am avut ocazia, din varii motive, sa vorbesc cu mai multi parinti. Toti m-au indrumat catre rugaciune, ca prin ea sa se rezolve problemele mele duhovnicesti si trupesti. La acest indemn, pentru ca sunt un om plin de mandrie, adaug smerenia, pentru ca si rugaciunea cu mandrie ajunge sa ne insele(diavolii iau chip de ingeri). Rugaciunea cu smerenie e o cale grea, care numai la putini da cu adevarat roade. Sa dea Domnul sa fim toti printre aceia la care a dat roade, sa intelegem si sa propovaduim corect nu numai ceea ce traim noi, ci ceea ce au invatat sfintii. Din prisma unuia dintre ei, Sfantul Lavrentie al Cernigovului, imi permit sa adresez un indemn, pe care sper sa il priviti cu dragoste si intelegere, ca venind de la un nepriceput. Indemnul este sa mergem la Sfintele Slujbe ale Bisericii, pana cand apostazia ecumenismului va cuprinde bisericile noastre. Asa spunea si Sfantul Lavrentie. Cat timp mai avem pana se va intampla, nu stiu, dar macar sa il traim bine. Iata aici textul care confirma parerea Sfantului:http://www.razbointrucuvant.ro/2007/08/04/sf-lavrentie-de-cernigov-vor-fi-multi-surzi-si-multi-orbi/. Cat despre patriarhul actual, nu vreau sa ii tin partea, dar eu personal nu am auzit decat purtatorul lui de cuvant, nu pe patriarh insusi discutand diferitele probleme.(Daca vreunul dintre dumneavoastra are cunostinta despre vreo declaratie antiortodoxa a lui, va rog sa postati articolul, sau sa il citati, sa citesc si eu). Inca o parere personala, de care ma fac razpunzator, e ca in multe dintre bisericile din Bucuresti am gasit carti si reviste antiecumenism, care puteau fi cumparate de credinciosi. Din cate stiu, pe aceste biserici le pastoreste el si trebuie sa fie la curent cu distributia acestor materiale. Cred ca ar trebui sa asteptam si sa vedem ce va face in continuare, pana sa judecam cine este el. Multumesc si imi cer iertare daca am zis ceva gresit. Daca am zis, va rog sa combateti, ca sunteti mai luminati. Multa rugaciune si Doamne ajuta! Hristos S-a inaltat! In ultima vreme, am avut ocazia, din varii motive, sa vorbesc cu mai multi parinti. Toti m-au indrumat catre rugaciune, ca prin ea sa se rezolve problemele mele duhovnicesti si trupesti. La acest indemn, pentru ca sunt un om plin de mandrie, adaug smerenia, pentru ca si rugaciunea cu mandrie ajunge sa ne insele(diavolii iau chip de ingeri). Rugaciunea cu smerenie e o cale grea, care numai la putini da cu adevarat roade. Sa dea Domnul sa fim toti printre aceia la care a dat roade, sa intelegem si sa propovaduim corect nu numai ceea ce traim noi, ci ceea ce au invatat sfintii.
Din prisma unuia dintre ei, Sfantul Lavrentie al Cernigovului, imi permit sa adresez un indemn, pe care sper sa il priviti cu dragoste si intelegere, ca venind de la un nepriceput. Indemnul este sa mergem la Sfintele Slujbe ale Bisericii, pana cand apostazia ecumenismului va cuprinde bisericile noastre. Asa spunea si Sfantul Lavrentie. Cat timp mai avem pana se va intampla, nu stiu, dar macar sa il traim bine. Iata aici textul care confirma parerea Sfantului:http://www.razbointrucuvant.ro/2007/08/04/sf-lavrentie-de-cernigov-vor-fi-multi-surzi-si-multi-orbi/.
Cat despre patriarhul actual, nu vreau sa ii tin partea, dar eu personal nu am auzit decat purtatorul lui de cuvant, nu pe patriarh insusi discutand diferitele probleme.(Daca vreunul dintre dumneavoastra are cunostinta despre vreo declaratie antiortodoxa a lui, va rog sa postati articolul, sau sa il citati, sa citesc si eu). Inca o parere personala, de care ma fac razpunzator, e ca in multe dintre bisericile din Bucuresti am gasit carti si reviste antiecumenism, care puteau fi cumparate de credinciosi. Din cate stiu, pe aceste biserici le pastoreste el si trebuie sa fie la curent cu distributia acestor materiale. Cred ca ar trebui sa asteptam si sa vedem ce va face in continuare, pana sa judecam cine este el.
Multumesc si imi cer iertare daca am zis ceva gresit. Daca am zis, va rog sa combateti, ca sunteti mai luminati. Multa rugaciune si Doamne ajuta!

]]>
By: stelianA http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2515 stelianA Tue, 02 Jun 2009 07:34:44 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2515 Draga @ Saurian, problema cu "moastele" p. Argatu nu are leg. cu polemicile nou-vechi de mai sus. Am considerat ca fratele nostru trebuie sa stie cum stau lucrurile de fapt. Imi pare rau ca unii dintre noi nu au posibilitatea sa se informeze si duc mai departe zvonuri inselatoare. Dar vad ca mesajul dvs bate mai departe in mod discret. Multumesc pt discretie, prefer insa sinceritatea. Nu am spus nicaieri ca duhovnicii pe nou m-au indreptat spre stilul vechi ci faptul ca nu m-au descurajat. Prietenul meu a luat acea binecuvantare de care vorbeam mai sus dupa o discutie f. serioasa avuta cu unul dintre cei mai indragiti duhovnici ai Romaniei. Acesta ne-a spus sa alegem cum tinem, pe nou sau pe vechi dar sa avem o viata curata si sa ne alegem un duhovnic cat mai sever caci vremurile nu mai permit mantuirea cu o credinta caldicica. Nu stiu cu cine ati vorbit dvs despre acest lucru(daca ati vorbit).Dar daca vreti sa-mi recomandati pe cineva care sa-mi spuna altceva decat ceea ce mi s-a spus pana acum... Dar va asigur ca mesajul general al celor de pe nou e ca "e bine si pe nou si pe vechi". Asta mie imi spune foarte multe!!! Toate cele bune! Draga @ Saurian, problema cu “moastele” p. Argatu nu are leg. cu polemicile nou-vechi de mai sus. Am considerat ca fratele nostru trebuie sa stie cum stau lucrurile de fapt. Imi pare rau ca unii dintre noi nu au posibilitatea sa se informeze si duc mai departe zvonuri inselatoare.
Dar vad ca mesajul dvs bate mai departe in mod discret. Multumesc pt discretie, prefer insa sinceritatea. Nu am spus nicaieri ca duhovnicii pe nou m-au indreptat spre stilul vechi ci faptul ca nu m-au descurajat. Prietenul meu a luat acea binecuvantare de care vorbeam mai sus dupa o discutie f. serioasa avuta cu unul dintre cei mai indragiti duhovnici ai Romaniei. Acesta ne-a spus sa alegem cum tinem, pe nou sau pe vechi dar sa avem o viata curata si sa ne alegem un duhovnic cat mai sever caci vremurile nu mai permit mantuirea cu o credinta caldicica. Nu stiu cu cine ati vorbit dvs despre acest lucru(daca ati vorbit).Dar daca vreti sa-mi recomandati pe cineva care sa-mi spuna altceva decat ceea ce mi s-a spus pana acum… Dar va asigur ca mesajul general al celor de pe nou e ca “e bine si pe nou si pe vechi”. Asta mie imi spune foarte multe!!!
Toate cele bune!

]]>
By: crip81 http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2514 crip81 Mon, 01 Jun 2009 21:23:42 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2514 am ascultat ce spune parintele Gheorghe Anitulesei despre parintele Argatu .Ce sa spun ....daca parintele a fost sfant o stie Bunul Dumnezeu si daca vrea sa stim si noi acest lucru , o sa ni-l faca cunoscut. Iar daca n-a fost sfant , tot Dumnezeu o sa ne descopere. Interesant ce spune parintele Gheorghe , vorbeste bine ,sunt de acord cu el intru totul , insa in biserica din totdeauna au existat si exceptii de la regula . Am citit o carte a parintelui Argatu si mi s-au parut putin bizare canoanele date de sfintia sa , insa m-am gandit ca poate e o exceptie .Parintele Gheorghe are perfecta dreptate cand vorbeste la modul general , insa cand se refera la persoane ar trebui si sfintia sa sa inteleaga ca nu e vazator cu duhul si deci , nu stie viata particulara a nimanui. Chiar parintele Savatie Bastovoi spunea pe blogul sfintiei sale ca a observat la unii duhovnici imbunatatiti , ca aveau in anumite chestiuni legate de credinta niste idei ce erau de-a dreptul superstitii . Si cu toate acestea harul lucra prin ei . Parintele Savatie punea acest lucru pe seama nestiintei acelor parinti , pe lipsa de cultura. ptr Roman de acord cu dumneata , adevarul ramane adevar indiferent de faptele noastre .In legatura cu schimbarea datei calendarului... parerea mea este ca era bine sa nu se schimbe . Nu cred ca se supara Bunul Dumnezeu pe noi daca eram cu cateva zile in urma , asa cum nu se suparase nici pana atunci. Insa daca acest lucru s-a facut ....era bine sa se pastreze unitatea Bisericii , fiindca avem ACEIASI CREDINTA .Schimbarea datei nu a folosit la nimic bun , chiar a facut rau ,dupa cum a-i aratat, insa nici ruperea din sanul Bisericii a unor crestini nu a rezolvat nimic. In BOR Harul LUCREAZA! Acest lucru este CEL MAI IMPORTANT.Parintele Cleopa ne vorbea de parintele Ioil Gheorghiu de la man Sihastria care avea darul rugaciunii neincetate si de pictorul Protcencu care de asemenea avea acest dar. Harul lucreaza ...fiecare credincios care l-a cautat sincer in BOR l-a gasit. ptr StelianA intr-adevar, nu am citit tot ptr Gil chestia cu poruncile cred ca se refera la ceea ce ne-a poruncit Dumnezeu Iisus Hristos sa tinem ptr a ne sfinti viata. Eu nu am gasit la nici un sfant scris despre calendar, ca daca nu e tinut dupa tipic nu te mantuiesti( ce fel de calendar o fi tinut Sf Maria Egipteanca?).Sfintii ne invata ca daca nu curvesti , nu esti iubitor de arginti , nu esti manios ,etc , dar esti mandru , de fapt le-ai calcat pe toate ... si asa ptr fiecare PATIMA de capatai in parte. Insa nu am gasit la nici un sfant sa spuna ca daca ai toate virtutile insa nu tii calendarul , te faci vinovat de toate . Si in credinta sunt lucruri f importante si mai putin importante . Nu poti pune pe aceeasi treapta dogmele crestine ( care sunt Adevaruri de Credinta descoperite de Dumnezeu , vesnice si neschimbabile) cu randuielile din biserica , care au un caracter trecator, fiind valabile numai ptr lumea aceasta ( si nu o data, in Biserica ,crestinii au dat mai multa importanta unor lucruri secundare ajungand pana la erezie, lucru caracteristic sectelor) .Intr-adevar , vrajmasul omenirii ne ataca prin invaluire , ne amageste cu chestii minore ca sa strice mintea in cele importante. Insa daca el ne-a amagit si am schimbat calendarul , noi nu trebuia sa ii terminam lucrarea si sa ne rupem de Sfanta Biserica care-i Mama noastra ,a crestinilor. Doamne ajuta -ne! am ascultat ce spune parintele Gheorghe Anitulesei despre parintele Argatu .Ce sa spun ….daca parintele a fost sfant o stie Bunul Dumnezeu si daca vrea sa stim si noi acest lucru , o sa ni-l faca cunoscut. Iar daca n-a fost sfant , tot Dumnezeu o sa ne descopere. Interesant ce spune parintele Gheorghe , vorbeste bine ,sunt de acord cu el intru totul , insa in biserica din totdeauna au existat si exceptii de la regula . Am citit o carte a parintelui Argatu si mi s-au parut putin bizare canoanele date de sfintia sa , insa m-am gandit ca poate e o exceptie .Parintele Gheorghe are perfecta dreptate cand vorbeste la modul general , insa cand se refera la persoane ar trebui si sfintia sa sa inteleaga ca nu e vazator cu duhul si deci , nu stie viata particulara a nimanui. Chiar parintele Savatie Bastovoi spunea pe blogul sfintiei sale ca a observat la unii duhovnici imbunatatiti , ca aveau in anumite chestiuni legate de credinta niste idei ce erau de-a dreptul superstitii . Si cu toate acestea harul lucra prin ei . Parintele Savatie punea acest lucru pe seama nestiintei acelor parinti , pe lipsa de cultura.
ptr Roman
de acord cu dumneata , adevarul ramane adevar indiferent de faptele noastre .In legatura cu schimbarea datei calendarului… parerea mea este ca era bine sa nu se schimbe . Nu cred ca se supara Bunul Dumnezeu pe noi daca eram cu cateva zile in urma , asa cum nu se suparase nici pana atunci. Insa daca acest lucru s-a facut ….era bine sa se pastreze unitatea Bisericii , fiindca avem ACEIASI CREDINTA .Schimbarea datei nu a folosit la nimic bun , chiar a facut rau ,dupa cum a-i aratat, insa nici ruperea din sanul Bisericii a unor crestini nu a rezolvat nimic. In BOR Harul LUCREAZA! Acest lucru este CEL MAI IMPORTANT.Parintele Cleopa ne vorbea de parintele Ioil Gheorghiu de la man Sihastria care avea darul rugaciunii neincetate si de pictorul Protcencu care de asemenea avea acest dar. Harul lucreaza …fiecare credincios care l-a cautat sincer in BOR l-a gasit.
ptr StelianA
intr-adevar, nu am citit tot
ptr Gil
chestia cu poruncile cred ca se refera la ceea ce ne-a poruncit Dumnezeu Iisus Hristos sa tinem ptr a ne sfinti viata. Eu nu am gasit la nici un sfant scris despre calendar, ca daca nu e tinut dupa tipic nu te mantuiesti( ce fel de calendar o fi tinut Sf Maria Egipteanca?).Sfintii ne invata ca daca nu curvesti , nu esti iubitor de arginti , nu esti manios ,etc , dar esti mandru , de fapt le-ai calcat pe toate … si asa ptr fiecare PATIMA de capatai in parte. Insa nu am gasit la nici un sfant sa spuna ca daca ai toate virtutile insa nu tii calendarul , te faci vinovat de toate . Si in credinta sunt lucruri f importante si mai putin importante . Nu poti pune pe aceeasi treapta dogmele crestine ( care sunt Adevaruri de Credinta descoperite de Dumnezeu , vesnice si neschimbabile) cu randuielile din biserica , care au un caracter trecator, fiind valabile numai ptr lumea aceasta ( si nu o data, in Biserica ,crestinii au dat mai multa importanta unor lucruri secundare ajungand pana la erezie, lucru caracteristic sectelor) .Intr-adevar , vrajmasul omenirii ne ataca prin invaluire , ne amageste cu chestii minore ca sa strice mintea in cele importante. Insa daca el ne-a amagit si am schimbat calendarul , noi nu trebuia sa ii terminam lucrarea si sa ne rupem de Sfanta Biserica care-i Mama noastra ,a crestinilor. Doamne ajuta -ne!

]]>
By: gil http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2509 gil Mon, 01 Jun 2009 17:43:39 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2509 mai saurian vad ca te lupti dar nu stii la ce sa te raportezi!vezi cum scrie in legile bisericii facute in sf sinoade de a lungul secolelor,vezi cum spun sfintii recunoscuti de toti:sf IOAN MAXIMOVICI,sf NICODIM AGHIORITUL,sf IOAN HOZEVITUL,sf SERAFIM SOBOLEV..iar daca cineva vrea sa creada altfel decat sfintii si legile bisericii io no coment! mai saurian vad ca te lupti dar nu stii la ce sa te raportezi!vezi cum scrie in legile bisericii facute in sf sinoade de a lungul secolelor,vezi cum spun sfintii recunoscuti de toti:sf IOAN MAXIMOVICI,sf NICODIM AGHIORITUL,sf IOAN HOZEVITUL,sf SERAFIM SOBOLEV..iar daca cineva vrea sa creada altfel decat sfintii si legile bisericii io no coment!

]]>
By: mihail g. h. http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-2/#comment-2507 mihail g. h. Mon, 01 Jun 2009 15:11:11 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2507 Ce inseamna dragostea fara adevar? O vorba goala si lipsita de sens! Oare sfintii care au murit pentru fiecare particica din Adevarul Ortodoxiei nu aveau iubire? Au mai multa iubire cei care calca in picioare TOATA SFANTA TRADITIE si Sfintele Canoane ale Bisericii precum PORCII salbatici? Cei care isi bat joc de sfanta jertfa a Mantuitorului slujind impreuna cu ereticii au mai multa iubire decat Sfantul Serafim de Sarov care spunea: "VAI DE CEL CE INDRAZNESTE SA SCOATA SAU SA ADAUGE CEVA LA CELE INVATATE DE SFINTELE SINOADE ECUMENICE!"? Unde este iubirea lor, mai intai fata de fratii de o credinta cu ei? Sau poate ar trebui sa ne intrebam daca noi ortodocsii suntem frati cu ierarhii BOR. Daniel este mason gradul 33 in masoneria de rit scotian; Teofan este membru in Loja Armonia inca de cand era la studii in Franta; Corneanu este securist, mason si ateu; Pimen al bucovinei este Cavaler de Malta- care este tot un rit masonic; Bartolomeu Anania cata colinde cu reformatii de Craciun in timp ce protii lui cheama in Bisericile ortodoxe pastori penticostali pentru a predica; si din pacate lista tot continua. Care vor fi acei ierarhi BOR care vor iesi ca leii sa apere Ortodoxia? Care sfinti au pastrat comuniunea cu ierarhii care predica erezia? Spuneti-mi unul singur si eu ma voi intoarce in BOR. Sfintii rupeau comuniunea cu episcopii ce predicau erezia tocmai fiindca erezia anuleaza harul preotiei ! Cine sa-i judece pe acesti ierarhi? Bartolomeu al Constantinopolului? Sau poate Chiril al Moscovei care se declara frate cu rabinul sef al Rusiei? Da, ma doare sufletul ca trebuie sa plec din BOR, "care duhovniceste se cheama Sodoma si Eghipet"! Ma doare sufletul, fiindca aici L-am cunoscut pe Hristos, aici am vazut lumina zilei fara de inserare prin baia sfantului Botez, dar cum sa raman impreuna cu cei ce lucreaza faradelegea? Sufletul meu nu poate! Ce vremuri ticaloase si intunecate! Azi soarele Hristos este intunecat de erezii, Biserica asemeni lunii din apocalipsa este cu vesmantul inrosit de singele fiilor ei ucisi pentru iubirea lor neclintita pentru Domnul, in timp ce stelele Bisericii -episcopii- cad unul dupa altul in erezia ecumenismului! Iar noi ne bucuram ca suntem recunoscuti oficial de celelalte biserici "ortodoxe" oficiale, care alaturi de noi savarsesc curvie duhovniceasca prin participarea la Colhozul Ecumenisto- Babilonic! Cine ne poate scapa de mania Domnului? Ce inseamna dragostea fara adevar? O vorba goala si lipsita de sens! Oare sfintii care au murit pentru fiecare particica din Adevarul Ortodoxiei nu aveau iubire? Au mai multa iubire cei care calca in picioare TOATA SFANTA TRADITIE si Sfintele Canoane ale Bisericii precum PORCII salbatici? Cei care isi bat joc de sfanta jertfa a Mantuitorului slujind impreuna cu ereticii au mai multa iubire decat Sfantul Serafim de Sarov care spunea: “VAI DE CEL CE INDRAZNESTE SA SCOATA SAU SA ADAUGE CEVA LA CELE INVATATE DE SFINTELE SINOADE ECUMENICE!”? Unde este iubirea lor, mai intai fata de fratii de o credinta cu ei? Sau poate ar trebui sa ne intrebam daca noi ortodocsii suntem frati cu ierarhii BOR. Daniel este mason gradul 33 in masoneria de rit scotian; Teofan este membru in Loja Armonia inca de cand era la studii in Franta; Corneanu este securist, mason si ateu; Pimen al bucovinei este Cavaler de Malta- care este tot un rit masonic; Bartolomeu Anania cata colinde cu reformatii de Craciun in timp ce protii lui cheama in Bisericile ortodoxe pastori penticostali pentru a predica; si din pacate lista tot continua. Care vor fi acei ierarhi BOR care vor iesi ca leii sa apere Ortodoxia? Care sfinti au pastrat comuniunea cu ierarhii care predica erezia? Spuneti-mi unul singur si eu ma voi intoarce in BOR. Sfintii rupeau comuniunea cu episcopii ce predicau erezia tocmai fiindca erezia anuleaza harul preotiei ! Cine sa-i judece pe acesti ierarhi? Bartolomeu al Constantinopolului? Sau poate Chiril al Moscovei care se declara frate cu rabinul sef al Rusiei? Da, ma doare sufletul ca trebuie sa plec din BOR, “care duhovniceste se cheama Sodoma si Eghipet”! Ma doare sufletul, fiindca aici L-am cunoscut pe Hristos, aici am vazut lumina zilei fara de inserare prin baia sfantului Botez, dar cum sa raman impreuna cu cei ce lucreaza faradelegea? Sufletul meu nu poate! Ce vremuri ticaloase si intunecate! Azi soarele Hristos este intunecat de erezii, Biserica asemeni lunii din apocalipsa este cu vesmantul inrosit de singele fiilor ei ucisi pentru iubirea lor neclintita pentru Domnul, in timp ce stelele Bisericii -episcopii- cad unul dupa altul in erezia ecumenismului! Iar noi ne bucuram ca suntem recunoscuti oficial de celelalte biserici “ortodoxe” oficiale, care alaturi de noi savarsesc curvie duhovniceasca prin participarea la Colhozul Ecumenisto- Babilonic! Cine ne poate scapa de mania Domnului?

]]>
By: Saurian http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-1/#comment-2506 Saurian Mon, 01 Jun 2009 14:45:59 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2506 @stelianA: am ascultat conferinţa respectivă şi nu am ce comenta. Spunea cineva că nişte mari duhovnici pe nou l-au îndreptat spre stilul vechi. Oare ţinând cont de ce vorbea părintele ăsta cât de siguri putem fi că acei mari duhovnici nu sunt şi ei nişte înşelători? @stelianA: am ascultat conferinţa respectivă şi nu am ce comenta. Spunea cineva că nişte mari duhovnici pe nou l-au îndreptat spre stilul vechi. Oare ţinând cont de ce vorbea părintele ăsta cât de siguri putem fi că acei mari duhovnici nu sunt şi ei nişte înşelători?

]]>
By: petru http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-1/#comment-2501 petru Mon, 01 Jun 2009 13:37:10 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2501 pt domnul andrei, de ce va puneti ochelari de cal? Biserica Universala sau catholiceasca, cum o numeau Sf Parinti, nu tine de titulaturi sau recunoasteri oficiale. Ea tine de Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. vedeti daca prin inovatia calendarului se mai respecta Crezul. studiati singur ce inseamna Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca. va recomand si ce a spus Sf Serafim Sobolev despre stilul nou, ce fel de pacate s-au introdus prin aceasta inovatie. Dumnezeu sa va-ntareasca! pt domnul andrei,

de ce va puneti ochelari de cal?
Biserica Universala sau catholiceasca, cum o numeau Sf Parinti, nu tine de titulaturi sau recunoasteri oficiale. Ea tine de Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica.
vedeti daca prin inovatia calendarului se mai respecta Crezul. studiati singur ce inseamna Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca. va recomand si ce a spus Sf Serafim Sobolev despre stilul nou, ce fel de pacate s-au introdus prin aceasta inovatie.
Dumnezeu sa va-ntareasca!

]]>
By: gil http://www.danionvasile.ro/blog/2009/05/26/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca/comment-page-1/#comment-2500 gil Mon, 01 Jun 2009 13:36:36 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=345#comment-2500 da emil:nato si ue sant organizatiile lui antihrist dar e prea tarziu!spun sf parinti ca nu mai putem opri tavalugul antihristic!treb sa vedem cum facem fiecare sa nu ne ducem in iad! da emil:nato si ue sant organizatiile lui antihrist dar e prea tarziu!spun sf parinti ca nu mai putem opri tavalugul antihristic!treb sa vedem cum facem fiecare sa nu ne ducem in iad!

]]>