Comments on: Preotul, violul, mass-media si noi http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/ "Adevărul fără smerita cugetare se întemeiază pe pomenirea răului. " - Sfântul Ambrozie de la Optina Mon, 20 Feb 2012 14:05:06 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.3.1 By: viorel http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-4097 viorel Tue, 15 Feb 2011 00:23:45 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-4097 http://www.ziarullumina.ro/articole;1514;1;52222;0;Bucuriile-si-tristetile-unui-preot-de-tara.html Cititi articolul de la link-ul de mai sus si veti afla despre jertfelnicia unor preoti de mir. http://www.ziarullumina.ro/articole;1514;1;52222;0;Bucuriile-si-tristetile-unui-preot-de-tara.html

Cititi articolul de la link-ul de mai sus si veti afla despre jertfelnicia unor preoti de mir.

]]>
By: Cristina http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-2758 Cristina Thu, 25 Jun 2009 15:04:36 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-2758 Intr-adevar, cu totii suntem cu siguranta marcati mai mult sau mai putin de preoti fara vocatie. Macar in ultimul ceas ar trebui sa ne dam seama ca ideea ca "Pe preoti nu trebuie sa-i judecam, ca pe ei ii judeca Dumnezeu" ne-a fost inoculata in mod fals de catre clerici. Probabil ca pe baza acestei idei de falsa ascultare Biserica este astazi asa in situatia in care este. Trebuie sa ne gandim ca caterirea nu exista degeaba in canoane. Intr-adevar, cu totii suntem cu siguranta marcati mai mult sau mai putin de preoti fara vocatie. Macar in ultimul ceas ar trebui sa ne dam seama ca ideea ca “Pe preoti nu trebuie sa-i judecam, ca pe ei ii judeca Dumnezeu” ne-a fost inoculata in mod fals de catre clerici. Probabil ca pe baza acestei idei de falsa ascultare Biserica este astazi asa in situatia in care este. Trebuie sa ne gandim ca caterirea nu exista degeaba in canoane.

]]>
By: metanoia http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-2714 metanoia Tue, 16 Jun 2009 08:56:04 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-2714 Ar trebui sa ne rugam si noi pentru preotii nostri nu mumai ei sa ne duca in spate. Ar trebui sa ne rugam si noi pentru preotii nostri nu mumai ei sa ne duca in spate.

]]>
By: crip81 http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1704 crip81 Wed, 21 Jan 2009 20:46:19 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1704 nu putem generaliza in privinta a ceea ce trebuie facut cu preotii care nu-si fac datoria . Depinde de la caz la caz , sunt si unii care au circumstante atenuante ( e plin Patericul de astfel de cazuri ).Insa , intr-o lume care devine pe zi ce trece tot mai asemanatoare sodomei si gomorei la ce ne puten astepta de la preoti , decat ca sunt asemeni noua . nu putem generaliza in privinta a ceea ce trebuie facut cu preotii care nu-si fac datoria . Depinde de la caz la caz , sunt si unii care au circumstante atenuante ( e plin Patericul de astfel de cazuri ).Insa , intr-o lume care devine pe zi ce trece tot mai asemanatoare sodomei si gomorei la ce ne puten astepta de la preoti , decat ca sunt asemeni noua .

]]>
By: adrian http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1699 adrian Mon, 19 Jan 2009 10:42:27 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1699 cred ca judecata preotilor este pusa gresit! ce am vrea? ca preotii sa faca tot felul de grozavii iar enoriasii sa stea rabdatori ca de.... e parintele! adica: parintele cu ciolanu si enoriasu cu rugaciunea de iertare? da!!!preotii ar trebui judecati si inca aspru! cand greseste cate unu grav, comunitatea sa se sesizeze si sa intervina! preotul ar trebui sa constientizeze misiunea care o are! de cele mai multe ori preotii sunt cei care isi provoaca problemele!!!ei singuri! din pacate asta e realitatea! Sunt profesor de Religie si multi copii au semnalat acest lucru! dar nici preotii u fac ceva pentru a se schimba! de cele mai multe ori ei constientizeaza ca ceva nu e in regula atunci cand omul il ia la fuga prin parohie!!! cred ca judecata preotilor este pusa gresit! ce am vrea? ca preotii sa faca tot felul de grozavii iar enoriasii sa stea rabdatori ca de…. e parintele! adica: parintele cu ciolanu si enoriasu cu rugaciunea de iertare? da!!!preotii ar trebui judecati si inca aspru! cand greseste cate unu grav, comunitatea sa se sesizeze si sa intervina! preotul ar trebui sa constientizeze misiunea care o are! de cele mai multe ori preotii sunt cei care isi provoaca problemele!!!ei singuri! din pacate asta e realitatea!
Sunt profesor de Religie si multi copii au semnalat acest lucru! dar nici preotii u fac ceva pentru a se schimba! de cele mai multe ori ei constientizeaza ca ceva nu e in regula atunci cand omul il ia la fuga prin parohie!!!

]]>
By: Simona http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1684 Simona Tue, 13 Jan 2009 14:10:09 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1684 Sa ne smintim sau nu ,de pacatele preotilor, poate fi un mare TEST pentru credinta noastra. Daca am avea credinta tare si am fi departe de pacatul judecarii aproapelui,am sti ca Harul Preotiei este cel care ne ajuta dupa masura CREDINTEI NOASTRE ,atunci cand mergem pentru folos la preot, indiferent ce face el cu viata lui. Cand mergem la Biserica , ar trebui sa ne intrebam inainte de a intra la preot :de la cine asteptam ajutor? De la Dumnezeu sau de la vreun om. Sa ne smintim sau nu ,de pacatele preotilor, poate fi un mare TEST pentru credinta noastra.
Daca am avea credinta tare si am fi departe de pacatul judecarii aproapelui,am sti ca Harul Preotiei este cel care ne ajuta dupa masura CREDINTEI NOASTRE ,atunci cand mergem pentru folos la preot, indiferent ce face el cu viata lui.
Cand mergem la Biserica , ar trebui sa ne intrebam inainte de a intra la preot :de la cine asteptam ajutor? De la Dumnezeu sau de la vreun om.

]]>
By: awapleawa http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1491 awapleawa Sat, 04 Oct 2008 21:23:10 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1491 Oamenii dintr-un sat s-au dus la episcop ca sa le schimbe preotul,ptr. ca cel pe care-l au este lenes,betivan,curvar si multe altele. Episcopul i-a intrebat pe oameni:-de cat timp v-am dat preotul in satul vostru? De zece ani,au raspuns oamenii.Si acum zece ani cand vi l-am dat,eralenes? Nu! Era curvar? Nu! Era betivan,etc.? Nu, au raspuns oamenii! Atunci sa mi-l dati cum vi l-am dat ca voi mi l-ati stricat! zise episcopul si toti plecara rusinati. Morala:"Oamenii au preotii pe care-i merita!" Oamenii dintr-un sat s-au dus la episcop ca sa le schimbe preotul,ptr. ca cel pe care-l au este lenes,betivan,curvar si multe altele.
Episcopul i-a intrebat pe oameni:-de cat timp v-am dat preotul in satul vostru? De zece ani,au raspuns oamenii.Si acum zece ani cand vi l-am dat,eralenes? Nu! Era curvar? Nu! Era betivan,etc.? Nu, au raspuns oamenii! Atunci sa mi-l dati cum vi l-am dat ca voi mi l-ati stricat! zise episcopul si toti plecara rusinati. Morala:”Oamenii au preotii pe care-i merita!”

]]>
By: ego http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1486 ego Tue, 30 Sep 2008 16:41:15 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1486 "Nu fuga la presa sau pe bloguri sau cine mai stie pe unde sa-ti plangi lasitatea de a nu avea curajul sa faci nimic!" Mai Prsuciu tu esti prea indoctrinat si inapoiat in gandire. Cand o persoane publica, chiar si un preot greseste este foarte normal sa fie dat in vileag. Acum voua probabil v-ar conveni sa se musamalizeze cat mai multe din astfel de cazuri, dar oamenii au dreptul sa stie cu cine au dea- face. O lasitate ar fi sa se mature gunoiul sub covor, dar minciuna si manipularea sunt atributii bisericesti de mii de ani asa ca de ce sa ne mai miram ca sunt si oameni ca tine. “Nu fuga la presa sau pe bloguri sau cine mai stie pe unde sa-ti plangi lasitatea de a nu avea curajul sa faci nimic!”

Mai Prsuciu tu esti prea indoctrinat si inapoiat in gandire. Cand o persoane publica, chiar si un preot greseste este foarte normal sa fie dat in vileag. Acum voua probabil v-ar conveni sa se musamalizeze cat mai multe din astfel de cazuri, dar oamenii au dreptul sa stie cu cine au dea- face. O lasitate ar fi sa se mature gunoiul sub covor, dar minciuna si manipularea sunt atributii bisericesti de mii de ani asa ca de ce sa ne mai miram ca sunt si oameni ca tine.

]]>
By: dorian http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1476 dorian Sat, 27 Sep 2008 11:30:18 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1476 Sfantul Teofilact al Bulgariei in talcuirea Evangheliei dupa Matei - versetele- : "Nu judecati, ca sa nu fiti judecati"(Mt.7,1;Lc. 6,37). Asadar, talcuirea : "Nu opreste mustrarea, ci osandirea. Mustrarea este spre folos, iar osandirea duce la defaimare si ocara. Mai vartos sa nu osandeasca cel care are pacate mari si ii infrunta pe altii si osandeste pe cei cu pacate mici, pe care Dumnezeu le va judeca." Acum iarasi verset: "Caci cu judecata cu care judecati , veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum vei zice fratelui tau: lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau ? Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau" (Mt.7, 2-5; Lc. 6, 42). Talcuire : "Cel ce voieste sa mustre pe altii se cuvine sa fie fara prihana. Caci daca el insusi are barna in ochi, care este pacatul, si mustra pe altul, care are pai, adica pacat mai mic, mai nerusinat l-a facut pe acela. Si arata Domnul ca numai cel care are are mari pacate se uita la pacatul fratelui". Sfantul Teofilact al Bulgariei in talcuirea Evangheliei dupa Matei – versetele- :
“Nu judecati, ca sa nu fiti judecati”(Mt.7,1;Lc. 6,37). Asadar, talcuirea :
“Nu opreste mustrarea, ci osandirea. Mustrarea este spre folos, iar osandirea duce la defaimare si ocara. Mai vartos sa nu osandeasca cel care are pacate mari si ii infrunta pe altii si osandeste pe cei cu pacate mici, pe care Dumnezeu le va judeca.” Acum iarasi verset:
“Caci cu judecata cu care judecati , veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum vei zice fratelui tau: lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau ? Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau” (Mt.7, 2-5; Lc. 6, 42). Talcuire :
“Cel ce voieste sa mustre pe altii se cuvine sa fie fara prihana. Caci daca el insusi are barna in ochi, care este pacatul, si mustra pe altul, care are pai, adica pacat mai mic, mai nerusinat l-a facut pe acela. Si arata Domnul ca numai cel care are are mari pacate se uita la pacatul fratelui”.

]]>
By: prsuciu http://www.danionvasile.ro/blog/2008/09/24/preotul-violul-mass-media-si-noi/comment-page-1/#comment-1468 prsuciu Fri, 26 Sep 2008 18:14:27 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=152#comment-1468 In Decameronul lui Boccacio exista episodul convertirii unui evreu la crestinism, evreu care se converteste dupa ce vede toate destrabalarile Vaticanului. Justificarea lui a fost urmatoarea: faptul ca Biserica continua sa existe si chiar sa propaseasca cu toate destrabalarile ierarhiei e semnul cel mai de netagaduit al lucrarii Sfantului Duh in ea! Cand un popa calca stramb du-te si-l mustra intre 4 ochi. Daca nu te asculta mai ia doi trei martori (alti preoti, epitropi, consilieri, membrii comitetului etc). Daca nici asa nu te asculta spune-l Bisericii. Faci o instiintare/memoriu si impreuna cu cei 2 sau 3 te duci la protopop si episcop. Apoi e treaba lor! Nu fuga la presa sau pe bloguri sau cine mai stie pe unde sa-ti plangi lasitatea de a nu avea curajul sa faci nimic! Mie nu-mi place genul de abordare al articolului acesta si nu sunt de acord cu el! Trebuie avut curajul marturisirii dupa regula iubirii data de Hristos! Toate cele bune! In Decameronul lui Boccacio exista episodul convertirii unui evreu la crestinism, evreu care se converteste dupa ce vede toate destrabalarile Vaticanului. Justificarea lui a fost urmatoarea: faptul ca Biserica continua sa existe si chiar sa propaseasca cu toate destrabalarile ierarhiei e semnul cel mai de netagaduit al lucrarii Sfantului Duh in ea!

Cand un popa calca stramb du-te si-l mustra intre 4 ochi. Daca nu te asculta mai ia doi trei martori (alti preoti, epitropi, consilieri, membrii comitetului etc). Daca nici asa nu te asculta spune-l Bisericii. Faci o instiintare/memoriu si impreuna cu cei 2 sau 3 te duci la protopop si episcop. Apoi e treaba lor!

Nu fuga la presa sau pe bloguri sau cine mai stie pe unde sa-ti plangi lasitatea de a nu avea curajul sa faci nimic!

Mie nu-mi place genul de abordare al articolului acesta si nu sunt de acord cu el!

Trebuie avut curajul marturisirii dupa regula iubirii data de Hristos!

Toate cele bune!

]]>