Comentarii la: Mitropolitul Corneanu nu regreta gestul apostat http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/ „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” - Alice Cooper Thu, 12 Jun 2008 11:33:14 +0000 http://wordpress.org/?v=2.5.1 By: elvira http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1188 elvira Tue, 10 Jun 2008 11:54:43 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1188 lasati omul in pace. si Iisus a facut gesturi care ii revoltau pe preotii din vremea lor.aveti memorie scurta?este episcop si in afara de asta e un gest de comuniune si impacare.si asa l-ati terfelit destul.e un om batran si daca a gresit ceva dupa legile divine va fi pedepsit.e usor sa dai cu piatra.ce fel de crestini sunteti?sau mai bine zis sunteti crestini? lasati omul in pace.
si Iisus a facut gesturi care ii revoltau pe preotii din vremea lor.aveti memorie scurta?este episcop si in afara de asta e un gest de comuniune si impacare.si asa l-ati terfelit destul.e un om batran si daca a gresit ceva dupa legile divine va fi pedepsit.e usor sa dai cu piatra.ce fel de crestini sunteti?sau mai bine zis sunteti crestini?

]]>
By: Manuela http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1187 Manuela Tue, 10 Jun 2008 07:32:00 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1187 Am citit comentariul I.P.S Nicolae si mi s-a parut foarte sincer. Eu nu cred ca a facut ceva rau,. E adevarat ca cei mai rigurosi il considera deja excomunicat, dar I.P.S Nicolae este ecumenic si foarte deschis la minte; sincer , eu nu cred ca a facut ceva rau. Ganditi-va la cati romani de ai nostri traiesc in state catolice: Spania, Italia. Unde credeti ca se spovedesc sau se impartasesc aceaia? Sa fim seriosi acum si sa gandim practic. Pentru romani plecati si departe de bisericile noastre ortodoxe sau poate la sute de km departare de una, ce este mai bine sa nu mai mearga deloc numai pentru ca este catolica sau greco-catolica? Sa nu se mai intalneasca cu Dumnezeu in casa lui numai ca nu e ortodoxa? Nu stiu ce sa zic! Eu cred ca gestul mitropolitului nu e o greseala, si chiar poate fi urmat de romanii nostri departe de casa. Cei de acasa se pot spovedi si impartasi la bisericile noastre ortodoxe, dar cei de departe daca merg la catolici sau greco, din motiv ca nu au unde altundeva, nu vad care este greseala. Pana la urma tot la acelasi Dumnezeu ne rugam toti, avem in mare aceeasi sfinti, Maica Domnului este si acolo si la noi. Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc! Am citit comentariul I.P.S Nicolae si mi s-a parut foarte sincer.
Eu nu cred ca a facut ceva rau,. E adevarat ca cei mai rigurosi il considera deja excomunicat, dar I.P.S Nicolae este ecumenic si foarte deschis la minte; sincer , eu nu cred ca a facut ceva rau. Ganditi-va la cati romani de ai nostri traiesc in state catolice: Spania, Italia. Unde credeti ca se spovedesc sau se impartasesc aceaia?
Sa fim seriosi acum si sa gandim practic. Pentru romani plecati si departe de bisericile noastre ortodoxe sau poate la sute de km departare de una, ce este mai bine sa nu mai mearga deloc numai pentru ca este catolica sau greco-catolica?
Sa nu se mai intalneasca cu Dumnezeu in casa lui numai ca nu e ortodoxa? Nu stiu ce sa zic!

Eu cred ca gestul mitropolitului nu e o greseala, si chiar poate fi urmat de romanii nostri departe de casa. Cei de acasa se pot spovedi si impartasi la bisericile noastre ortodoxe, dar cei de departe daca merg la catolici sau greco, din motiv ca nu au unde altundeva, nu vad care este greseala. Pana la urma tot la acelasi Dumnezeu ne rugam toti, avem in mare aceeasi sfinti, Maica Domnului este si acolo si la noi.
Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc!

]]>
By: Ioan http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1178 Ioan Sun, 08 Jun 2008 21:29:59 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1178 Referindu-se la dialogul ortodox-catolic, PS Hilarion Alfeyev al Vienei si Austriei a afirmat: <> Contextul acestei afirmatii este propunerea episcopului rus privind studierea in cadrul dialogului teologic dintre cele doua Biserici a statutului diecezelor/eparhiilor catolice din tarile ortodoxe si al eparhiilor ortodoxe din tarile catolice, pornind de ca notiunea de teritoriu canonic. http://orthodoxeurope.org/#19-2-452 Referindu-se la dialogul ortodox-catolic, PS Hilarion Alfeyev al Vienei si Austriei a afirmat:

<>

Contextul acestei afirmatii este propunerea episcopului rus privind studierea in cadrul dialogului teologic dintre cele doua Biserici a statutului diecezelor/eparhiilor catolice din tarile ortodoxe si al eparhiilor ortodoxe din tarile catolice, pornind de ca notiunea de teritoriu canonic.

http://orthodoxeurope.org/#19-2-452

]]>
By: leontina http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1175 leontina Sun, 08 Jun 2008 20:20:37 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1175 Bietul mitropolit imi fece mila.Nici nu stie ce este ortodoxia noastra si poate nu stie cati martiri si-au dat viata pentru ca noi azi sa ne bucuram sufletele.Din pacate,Iuda va avea ucenicii lui pana la sfarsitul lumii.Iuda, multiplicat,mareu il vinde pe Iisus,dar Iisus mereu invie in fiecare din noi. Bietul mitropolit imi fece mila.Nici nu stie ce este ortodoxia noastra si poate nu stie cati martiri si-au dat viata pentru ca noi azi sa ne bucuram sufletele.Din pacate,Iuda va avea ucenicii lui pana la sfarsitul lumii.Iuda, multiplicat,mareu il vinde pe Iisus,dar Iisus mereu invie in fiecare din noi.

]]>
By: Calin http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1164 Calin Sat, 07 Jun 2008 21:12:50 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1164 Ati auzit care e noua arma a dracului? "Marturiile Sfintilor Parinti sunt opinii ale unor timpuri care s-au schimbat". Fratilor, se pare ca avem "onoarea" de a fi contemporani vremurilor in care erezia e considerata virtute, iar pacatul o fapta normala. Sa ne aducem aminte de vorbele Arhanghelului Mihail care se potrivesc atat de bine astazi: "Sa luam aminte... sa stam bine". Ferice de cei care rezista pana la capat. Toate cele bune. Ati auzit care e noua arma a dracului? “Marturiile Sfintilor Parinti sunt opinii ale unor timpuri care s-au schimbat”. Fratilor, se pare ca avem “onoarea” de a fi contemporani vremurilor in care erezia e considerata virtute, iar pacatul o fapta normala. Sa ne aducem aminte de vorbele Arhanghelului Mihail care se potrivesc atat de bine astazi: “Sa luam aminte… sa stam bine”. Ferice de cei care rezista pana la capat. Toate cele bune.

]]>
By: Tudor cel Crud http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1162 Tudor cel Crud Sat, 07 Jun 2008 20:38:45 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1162 Cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui... Mila pe care multi ortodocsi o afisaza fata de Mitropolitul Corneanu mi se pare dispretuitoare. Cine este Autoritatea in Biserica? Pt. ce l-a pus Dumnezeu in scaunul sau de pastor? Daca Dumnezeu i-a permis, cine suntem noi sa-i cerem socoteala? Cine este se considera fara de pata, sa ridice in continuare piatra si sa-l loveasca in obrazul sau de Prea Sfintit. Eu unul nu indraznesc... [email protected] Cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui…
Mila pe care multi ortodocsi o afisaza fata de Mitropolitul Corneanu mi se pare dispretuitoare. Cine este Autoritatea in Biserica? Pt. ce l-a pus Dumnezeu in scaunul sau de pastor? Daca Dumnezeu i-a permis, cine suntem noi sa-i cerem socoteala?

Cine este se considera fara de pata, sa ridice in continuare piatra si sa-l loveasca in obrazul sau de Prea Sfintit. Eu unul nu indraznesc…

[email protected]

]]>
By: aura marilex http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1135 aura marilex Thu, 05 Jun 2008 21:48:27 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1135 Prea multi"sa zicem" in vocabularul si, posibil, in mentalitatea Mitropolitului Corneanu. Ce parte nu si-a insusit categoric din dreapta si sfanta credinta? E adevarat, scrie si la carte,ca avem conducatorii pe care ii meritam. Dar oare meritam asemenea pastori? Ceea ce ma uimeste si mai tare, in afara gestului sau de "fratietate", e usurinta cu care l-a dat de-a lungul timpului,oricui si oricum,pe Hristos prin Sfintele si Dumnezeiestile Taine. si probabil pana la comuniunea cu ereticii, nu a mai fost decat un simplu si infim pas. Nu sunt eu in masura sa judec si, recunosc sincer ca,mi-e mila de bietul Mitropolit. Imi pare rau mai ales de faptul, ca poate candva demult,a pornit cu dreptul in viata. Si cat de trist este sa pornesti bine si sa sfarsesti rau! Dar poate ca Bunul Dumnezeu ii va da si dansului lacrimi de pocainta si prilej de indreptare. Sa incercam sa ne rugam pentru dansul, asa cum ne invata dreapta noastra credinta. Doamne ajuta-ne pe toti! Prea multi”sa zicem” in vocabularul si, posibil, in mentalitatea Mitropolitului Corneanu. Ce parte nu si-a insusit categoric din dreapta si sfanta credinta?
E adevarat, scrie si la carte,ca avem conducatorii pe care ii meritam. Dar oare meritam asemenea pastori?
Ceea ce ma uimeste si mai tare, in afara gestului sau de “fratietate”, e usurinta cu care l-a dat de-a lungul timpului,oricui si oricum,pe Hristos prin Sfintele si Dumnezeiestile Taine. si probabil pana la comuniunea cu ereticii, nu a mai fost decat un simplu si infim pas.
Nu sunt eu in masura sa judec si, recunosc sincer ca,mi-e mila de bietul Mitropolit. Imi pare rau mai ales de faptul, ca poate candva demult,a pornit cu dreptul in viata. Si cat de trist este sa pornesti bine si sa sfarsesti rau! Dar poate ca Bunul Dumnezeu ii va da si dansului lacrimi de pocainta si prilej de indreptare. Sa incercam sa ne rugam pentru dansul, asa cum ne invata dreapta noastra credinta. Doamne ajuta-ne pe toti!

]]>
By: Alexandru http://www.danionvasile.ro/blog/2008/06/05/mitropolitul-corneanu-nu-regreta-gestul-apostat/#comment-1134 Alexandru Thu, 05 Jun 2008 20:13:20 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/?p=134#comment-1134 Oare nu exista, sau nu se poate face o istorie completa, cu toate dovezile incontestabile care exista (nu marturii ale sfintilor, pentru ca acestea, am vazut, pot fi considerate opinii ale unor "timpuri" care s-au schimbat) despre schimbarile pe care le-au facut catolicii in invatatura de credinta si despre crimele lor? Oare nu exista, sau nu se poate face o istorie completa, cu toate dovezile incontestabile care exista (nu marturii ale sfintilor, pentru ca acestea, am vazut, pot fi considerate opinii ale unor “timpuri” care s-au schimbat) despre schimbarile pe care le-au facut catolicii in invatatura de credinta si despre crimele lor?

]]>