Comentarii la: DUHOVNICUL – PRIETEN SAU DUŞMAN? http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/ „Să bei bere e uşor. Să faci mizerie în camera de hotel e uşor. Dar să fii creştin, asta e o provocare dură. Asta e adevărată răzvrătire…” - Alice Cooper Sat, 12 Apr 2008 20:06:40 +0000 http://wordpress.org/?v=2.3.3 By: geo http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/#comment-353 geo Mon, 03 Dec 2007 18:35:15 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/#comment-353 si eu am o relatie deosebita cu duhovnicul meu.M-a ajutat enorm , in momente de cumpana pentru mine...este una dintre persoanele la care tin foarte mult , pt ca m-a ascultat , si m-a ajutat , cand imi era atat de greu sa vorbesc despre ceea ce mi se intampla.sper sa fie duhovnicul meu , multa vreme de acum incolo.Celor care nu au un duhovnic , le recomand cu toata caldura sa-si caute unul , pt ca va poate ajuta mult mai mult decat sperati...si nu cautati prea mult...cautati sincer , Dumnezeu va sti pe cine sa va scoata in cale(pt ca El stie nevoie fiecaruia). si inca ceva: ascultati-va duhovnicii!!! eu am regretat ca nu l-am ascultat pe al meu , mai devreme , pt ca nu a trecut mult timp si i-am dat dreptate.dar m-a iertat , si sper ca Dumnezeu imi va da a doua sansa... si eu am o relatie deosebita cu duhovnicul meu.M-a ajutat enorm , in momente de cumpana pentru mine…este una dintre persoanele la care tin foarte mult , pt ca m-a ascultat , si m-a ajutat , cand imi era atat de greu sa vorbesc despre ceea ce mi se intampla.sper sa fie duhovnicul meu , multa vreme de acum incolo.Celor care nu au un duhovnic , le recomand cu toata caldura sa-si caute unul , pt ca va poate ajuta mult mai mult decat sperati…si nu cautati prea mult…cautati sincer , Dumnezeu va sti pe cine sa va scoata in cale(pt ca El stie nevoie fiecaruia). si inca ceva: ascultati-va duhovnicii!!! eu am regretat ca nu l-am ascultat pe al meu , mai devreme , pt ca nu a trecut mult timp si i-am dat dreptate.dar m-a iertat , si sper ca Dumnezeu imi va da a doua sansa…

]]>
By: Anastasia http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/#comment-103 Anastasia Mon, 01 Oct 2007 12:17:20 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/#comment-103 Scriu aceste randuri chiar in perioada de dinaintea intalnirii cu duovnicul meu,intalnire in care ii voi spune ca trebuie sa imi dea binecuvantare sa plec la alt duhovnic.Si nu o voi face cu inima usoara,deloc.Numai ca asta trebuie sa fac.Si poate era nimerit sa fac asta de mai devreme,pana nu apucam sa stric totul.A fost minunat,atat cat a fost,pentru ca este o persoana minunata,indiferent de ceea ce cred toti cei care cunosc motivul pentru care fac pasul acesta.Si faptul ca s-a ajuns in punctul acesta ,din care nu se poate merge mai departe,se datoreaza iresponsabilitatii mele si faptului ca m-am lasat dusa de valul orgoliului. Pentru ca am profitat de bunatatea pe care mi-a aratat-o duhovnicul meu...si am denaturat relatia de duhovnic-mirean.Probabil ca am ajuns chiar sa am pretentia ca preotul sa joace baschet cu mine,sau,ceva de genul.Oricum,imi pare rau ca s-a intamplat asa,dar....sper ca lucrurile se vor indrepta.As vrea sa imi amintesc de cea dintai data cand m-am spovedit lui,si cand am avut o bucurie foarte mare,mi-au dat si lacrimile.Era pentru prima data,dupa multa vreme cand plecam de la spovedanie cu sufletul luminos,fara temeri,mustrari.......fara povara tristetii.Imi e greu cand imi amintesc de acea bunatate pe care duhovnicul o raspandeste din privire,din gesturi,din cuvinte,bunatate care le lipseste multor oameni,din pacate,imi e greu cand stiu ca eu,cu buna stiinta am patat imaginea acestui preot in sufletul unor oameni.Poate intr-o zi voi avea curajul sa ii cer si lui iertare pentru ca l-am judecat si am dat prilej si altora sa il judece.Si tot asa,poate voi avea curajul sa imi asum sincer vina si sa nu o mai arunc pe umerii altcuiva.Dumnezeu sa ne lumineze,pe toti. Scriu aceste randuri chiar in perioada de dinaintea intalnirii cu duovnicul meu,intalnire in care ii voi spune ca trebuie sa imi dea binecuvantare sa plec la alt duhovnic.Si nu o voi face cu inima usoara,deloc.Numai ca asta trebuie sa fac.Si poate era nimerit sa fac asta de mai devreme,pana nu apucam sa stric totul.A fost minunat,atat cat a fost,pentru ca este o persoana minunata,indiferent de ceea ce cred toti cei care cunosc motivul pentru care fac pasul acesta.Si faptul ca s-a ajuns in punctul acesta ,din care nu se poate merge mai departe,se datoreaza iresponsabilitatii mele si faptului ca m-am lasat dusa de valul orgoliului.
Pentru ca am profitat de bunatatea pe care mi-a aratat-o duhovnicul meu…si am denaturat relatia de duhovnic-mirean.Probabil ca am ajuns chiar sa am pretentia ca preotul sa joace baschet cu mine,sau,ceva de genul.Oricum,imi pare rau ca s-a intamplat asa,dar….sper ca lucrurile se vor indrepta.As vrea sa imi amintesc de cea dintai data cand m-am spovedit lui,si cand am avut o bucurie foarte mare,mi-au dat si lacrimile.Era pentru prima data,dupa multa vreme cand plecam de la spovedanie cu sufletul luminos,fara temeri,mustrari…….fara povara tristetii.Imi e greu cand imi amintesc de acea bunatate pe care duhovnicul o raspandeste din privire,din gesturi,din cuvinte,bunatate care le lipseste multor oameni,din pacate,imi e greu cand stiu ca eu,cu buna stiinta am patat imaginea acestui preot in sufletul unor oameni.Poate intr-o zi voi avea curajul sa ii cer si lui iertare pentru ca l-am judecat si am dat prilej si altora sa il judece.Si tot asa,poate voi avea curajul sa imi asum sincer vina si sa nu o mai arunc pe umerii altcuiva.Dumnezeu sa ne lumineze,pe toti.

]]>
By: Mari http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/#comment-46 Mari Mon, 17 Sep 2007 10:08:17 +0000 http://www.danionvasile.ro/blog/2007/09/15/duhovnicul-%e2%80%93-prieten-sau-dusman/#comment-46 La partea cu "Nu ma duc la biserica din cauza preotului", vreau doar sa spun ce scrie in Evanghelie: sa nu faci ce face arhiereul, sa faci ce zice el. Cu alte cuvinte, Iisus se astepta ca vom ajunge si aici. Asa m-am convins pe mine! Cand vorbesti de femeia ortodoxa care isi insala sotul, as spune ca nu e ortodoxa. Nu pentru ca poate a comis o greseala, caci nu am dreptul sa o judec, ci pentru ca ea considera normal sa fie fatarnica. Tot Iisus a spus: "dupa faptele lor ii veti cunoaste". Despre duhovnic te cred pe cuvant. Nu am avut un duhovnic pana acum. Ca de obicei, ai tinut o conferinta reusita. Si nu fiindca ai vorbit frumos, ci fiindca ai vorbit cu folos si pe limba tuturor. Felicitari! La partea cu “Nu ma duc la biserica din cauza preotului”, vreau doar sa spun ce scrie in Evanghelie: sa nu faci ce face arhiereul, sa faci ce zice el.
Cu alte cuvinte, Iisus se astepta ca vom ajunge si aici. Asa m-am convins pe mine!
Cand vorbesti de femeia ortodoxa care isi insala sotul, as spune ca nu e ortodoxa. Nu pentru ca poate a comis o greseala, caci nu am dreptul sa o judec, ci pentru ca ea considera normal sa fie fatarnica. Tot Iisus a spus: “dupa faptele lor ii veti cunoaste”.
Despre duhovnic te cred pe cuvant. Nu am avut un duhovnic pana acum. Ca de obicei, ai tinut o conferinta reusita. Si nu fiindca ai vorbit frumos, ci fiindca ai vorbit cu folos si pe limba tuturor. Felicitari!

]]>